lil-a3 16.08.07, 12:20 Witam, szukam leku jak Fluconazole, ketokonazol, Ekonazole (na to jest wrażliwy mój grzybek, wyszło na mykogramie :)) - tylko bez laktozy w otoczce, czy bez sacharozy - jeżeli w płynie. Bardzo pilne.pozdrawiam lila Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lil-a3 Re: Potrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego 16.08.07, 12:51 up,niech się ktoś zlituje lila Odpowiedz Link Zgłoś
vikii2 Re: Potrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego 16.08.07, 14:09 Moglabys napisac cos wiecej o tym grzybie ,jakie badania trzeba zrobic? Gdzie masz tego grzyba.Sorry za bezposrediosc Dlaczego poszukujesz leku ,skoro masz juz "przyczyne"? Moja znajoma ,ma problemy z bialym jezykiem ,przeszla juz tylu lekarzy i kazdy mowi co innego.Bardzo dlugo brala antybiotyki(przewlekle zapalenie oskrzeli),czyzby to od tego?. Obiecalam jej pomoc ,buszuje po internecie ,jak narazie bez skutku.Wiem ,ze lekarze mowili ,ze to grzybica ,nastepny ,ze to od palenia papirosow itd Teraz plucze jakims plynem ,nazwy nie znam,ale wiem ze jak to ostawi na kilka dni problem powraca Odpowiedz Link Zgłoś
lil-a3 Re: Potrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego 16.08.07, 22:45 jak w temacie, pozdrawiam, Viki , dzięki za próbę pomocy, ale ja szukam informacji o leku, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat.wisni Re: Potrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego 17.08.07, 18:43 lil-a3 napisała: > Viki , dzięki za próbę pomocy, ale ja szukam informacji o leku, pzdr. Szkoda, ze szukajac sama pomocy nie masz dosc czasu, by pomoc komus innemu. Nazwe leku p/grzybiczego uzyskasz wpisujac to, co masz w google. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat.wisni Re: Potrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego 17.08.07, 18:45 Kapsulki nie maja w otoczce laktozy. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: Potrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego 17.08.07, 12:19 Najwiecej informacji znajdziesz na stronach w jezyku angielskim Lek produkcji Pfizera nazywa sie Diflucan (wystepuje rowniez w postaci zawiesiny) www.drugs.com/diflucan.html Zwroc uwage na mozliwosc interakcji z innymi lekami! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lil-a3 Re: Potrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego 17.08.07, 13:21 dzięki , osmanthus, nareszcie coś konkretnego, pozdrawiam,lila Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Reotrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego: 18.08.07, 17:23 Taki lek nosi nazwę Triderm.Stosowałem.Super.Działa nawet na grzyby w odbycie przy zwieraczach.Ludzie często myślą ,że maja żylaki. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Tyrtum 19.08.07, 04:30 yrtum napisał: > Taki lek nosi nazwę Triderm.Stosowałem.Super.Działa nawet na grzyby w odbycie > przy zwieraczach.Ludzie często myślą ,że maja żylaki. Tyrtum, niestety musze stwierdzic, ze opowiadasz dyrdymaly. Triderm jest mascia oparta na kostykosterydach a nie zadnym lekiem przeciwgrzybiczym. Na hemoroidy zapewne pomaga bo zmniejsza opuchniecie, i tyle. Sprawdz informacje zanim ja puscisz w swiat! tiny.pl/5pw5 Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Tyrtum 20.08.07, 10:30 triderm zawiera między innymi klotrimazol- d z i a ł a więc przeciwgrzybiczo. (konkretny skład: klotrimazol+ betametazon +gentamycyna) co nie zmienia faktu, że wątek było o postaciach doustnych, a nie o smarowidłach. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: Tyrtum 20.08.07, 11:20 Wynika z tego, ze na rynku sa dwa produkty o tej samej nazwie - 1. ten (trojskladnikowy, przeciwgrzybiczy) o ktorym psal(a) Tyrtum (zwracam honor) 2. ten, o ktorym ja pisalam, zawierajacy wylacznie mocny kortykosteryd www.walgreens.com/library/finddrug/druginfo1.jsp?particularDrug=Triderm&id=5154 Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re: Tyrtum 20.08.07, 19:31 Chciałem tylko dodać,że nie kotykosterydy tylko kortykosteroidy czyli z grupy kortykokortyzoli a to zupełnie co innego.Masz racje nie zwróciłem uwagi ,że to ma być środek do utny Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Potrzebuję nazwę leku przeciwgrzybiczego 20.08.07, 21:13 ekonazol (pevaryl) nie ma u nas żadnej formy doustnej- same maści, globulki itp. ketokonazol 200mg polfarmex- zawiera laktozę, ketokonazol 200mg Anpharm- to samo. nie ma wersji w zawiesinie doustnej. Fluconazole tabl Polfarmexu, Terpol Medana, Pliva kraków- wszystkie zawieraja laktozę. Tylko Fluconazole syrop (Polfarmex) nie zawiera laktozy ani sacharozy. (może od innych producentow też) Odpowiedz Link Zgłoś