Dodaj do ulubionych

Świnka u dziecka?????

IP: 213.192.80.* 11.07.03, 12:18
Moja 4 letnia córka świnkę ( nie mylić ze zwierzątkiem) juz 3 dzień.
Jaki czas leczenia i jak zabezpieczać tzn. jak opatulać itp.
Za tydzień w niedzielę ma wyjechać na wakację nad jezioro . Chyba nie za
bardzo co ?????????/
Obserwuj wątek
    • moniqueee Re: Świnka u dziecka????? 11.07.03, 17:56
      hmm... ja się specjalnie nie znam.
      Ale sama byłam chora na świnkę aż 2 razy (co podobno nie jest mozeliwe ;-) ale
      mi sie udalo). Podobno małe dzieci szybko przechodzą tą chorobę. Ja w wieku 13
      lat byłam chora aż przez 5 tygodnii!!! Ale to pwenie też dlatego, że
      przeziębiłam swoje "zwierzątko" (był styczeń, wieć ziiimno, a ja pojechałam na
      pogrzeb dziadka) więc jeśli mała nie wyzdorwieje to nie polecałabym wyjazdu,
      tym bardziej, ze pogoda w te wakacje nie za ładna.
      Z pozdrowieniami i życzeniami zdrówka dla córeczki,
      Moniqueee
      • Gość: ewcia77 Re: Świnka u dziecka????? IP: *.revers.nsm.pl 11.07.03, 18:04
        Dziękuję za miłe słowa
        • moniqueee Re: Świnka u dziecka????? 11.07.03, 18:13
          Proszę :-)
    • Gość: ewcia77 Re: Świnka u dziecka????? IP: *.revers.nsm.pl 12.07.03, 20:48
      No i dzisiaj mija 5 dzień choroby - wystapiły silne bóle głowy i brzucha u
      dziecka. Czy to też takie objawy są przy śwince
      • Gość: Też mama Re: Świnka u dziecka????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 22:10
        Wezwij lekarza bo to mogą być powikłania.Ja chorowałam na świnkę w wieku 8 lat
        i zachorowałam na tzw. poświnkowe zapalenie opon mózgowych.Nie zwlekaj z
        lekarzem ,lepiej dmuchać na zimne!
      • Gość: matka-lekarz Re: Świnka u dziecka????? IP: *.chello.pl 13.07.03, 19:51
        Kochana, błagam nie szukaj porad w internecie, gazecie, u sąsiadek,
        przyjaciółek itp TYLKO WEZWIJ LEKARZA NAJLEPIEJ PEDIATRĘ! Nikt nie może stawiać
        diagnozy nie widząc dziecka, może to być błahostka a może ciężkie powikłanie.
        Nie wolno lekceważyć zdrowia a zwłaszcza zdrowia dziecka.
        I jeszcze jedno- świnki można było uniknąć szczepiąc dziecko jedna z potrójnych
        szczepionek ( odra, świnka, różyczka- przy jednym wstrzyknięciu). To jest
        szczepienie nie objete kalendarzem obowiązkowym w Polsce i , niestety, płatne
        dodatkowo.
        A tak na marginesie- czy interesowałaś sie innymi szczepieniami zalecanymi/
        Zyczę zdrowia.
        • Gość: ewcia77 Re: Świnka u dziecka????? IP: 213.192.80.* 14.07.03, 08:25
          Jak lekarza pediatra stwierdzi ciężkie powikłania.
          Czy po przebytej śwince potrójna szczepionka ma jeszcze sens aby ją przyjąć.
          Jakie inne szczepionki dla dziecka są polecane poza obowiązującymi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka