Dodaj do ulubionych

krążenie

17.07.03, 11:00
Jeśli temat był już kiedyś poruszany, to przepraszam. Otóż chciałam zapytać
czy ktoś miała może problemy z krążeniem w nogach i jak dał sobie z tym
radę? Chodzi mi o jakieś sposoby domowe(może ćwiczenia, albo dieta). Z góry
dzięuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: kask Re: krążenie IP: *.kutno.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 11:41
      dlaczego uważasz że masz złe krązenie?
      • mroczna_panna Re: krążenie 17.07.03, 12:02
        Czasem drętwieją mi nogi, palce u stóp. Momentami czuję uciskający ból w
        łydkach. Często towarzyszy temu "mrowienie". Te objawy nasunęły mi myśl, że to
        problemy z krążeniem.
        • Gość: kask Re: krążenie IP: *.kutno.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 12:19
          ja o września 2002r drętwieję (ręce i nogi) teraz doszło mrowienie, czasmi mam
          zawroty głowy.Do tego bóle kości i stawów. Byłam u neurologa niby bez zmian,
          ale ja cholernie boję się SM. Wiem że w badaniu neurologicznym może nie być na
          początku zmian i tylko rezonans może tak naprawde to wykluczyć. Ja też myślałam
          że może to krążenie ale lekarz powiedział że nie. Pozdrowionka
          • mroczna_panna Re: krążenie 17.07.03, 12:26
            No to teraz zaczynam się martwić... Jeśli to nie krążenie, to już nie mam
            pomysłu. Czy jakośdajesz sobie radę z tymi drętwieniami?POzdrawiam.
            • Gość: kask Re: krążenie IP: *.kutno.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 12:36
              nie bardzo. Teraz odczuwam to w mniejszym stopniu ale niekiedy bywa potwornie.
              Niekiedy bywało tak że po nocy wstawałam drętwa trochę pochodziłam i
              przechodziło a potem w ciągu dnia znowu od nowa. Koszmar.
              A czy Tobie drętwieją tylko nogi? Może to wina kręgosłupa?
              • mroczna_panna Re: krążenie 17.07.03, 12:53
                Problem mam tylko z nogami. Nie jest to nie wiem jak bardzo uciążliwe, tylko
                po prostu mnie niepokoi, bo czasem nawet w nocy się budzę, bo coś mi nie
                pasuje, inaczej się czuję czy coś takiego...Kręgosłup powiadasz? Mam lekkie
                skrzywienie na stronę lewą. A właśnie lewa noga mnie bardziej boli. Więc może
                to ma jakiś związek. Pozdrawiam.
    • Gość: paola Re: krążenie IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 13:38
      Myślę, że znaczenie ma wiek, i to, czy nie chorujesz na cukrzycę. Jeśli jesteś
      chora na cukrzycę, bóle mogą być wywołane postępującą miażdżycą naczyń. Objawia
      się to bólem przy chodzeniu, a w większym stadium choroby również jako bóle
      spoczynkowe. Jest to odczuwane jako drętwienie, mrowienie.
      • mroczna_panna Re: krążenie 17.07.03, 13:51
        Nie, na cukrzycę nie jestem chora (ale wystąpiła w mojej rodzinie- nie wiem
        czy to ma znaczenie). Mam 21 lat. Dzięki za informacje. Pozdrawiam.
    • Gość: hydrogen Re: krążenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 14:02
      A może przyczyną są niedobory pewnych mikroelementów? To niedoceniany sprawca
      wielu dolegliwości o trudnym do identyfikacji pochodzeniu.

Jeśli chodzi o złe ukrwienie i miażdżycę to w obydwu przypadkach korzystnie
      działa dieta optymalna. Ukrwienie poprawia się dość szybko, natomiast na
      cofnięcie się zmian miażdżycowych trzeba trochę poczekać. Pomocne mogą być
      prądy selektywne za pomocą których można, oddziałując na wegetatywny układ
      nerwowy, poszerzyć naczynia krwionośne.

Pozdrawiam
      • mroczna_panna Re: krążenie 17.07.03, 14:27
        Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
    • Gość: starlette Re: krążenie IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 14:41
      Mroczna panno,straszą cię, według mnie jest to typowy objaw początku żylaków,
      nie bój sie tylko zapobiegaj,wybierz się do lekarza, lekarz może przepisze ci
      lek na poprawę krążenia żylnego np Detralex, bardzo dobry, ale sama wiesz jaka
      jest prawdopodobna przyczyna, rozmawiałyśmy na zdrowiu kobiety :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka