frrancuzeczka 07.10.07, 19:44 Witam! Czy są na forum osoby, które spotkały się z tą chorobą? Jestem bardzo zainteresowana metodami i efektami leczenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeniaprowda Re: Pokrzywka na zimno 08.10.07, 13:50 Witam ja jestem chora na pokrzywke od ponad 6 lat. Najgorsze jest to że ciągle nie wiadomo od czego ona jest. Lezenie w szpitalu również nie pomogło, zrobili testy naskórne plastrowe i igłowe, test wysiłkowy, test z kostką lodu, diete eliminacyjną, sprawdzili czy nie ma jakiegoś stanu zapalnego i nic. Jestem okazem zdrowia z pokrzywką :) Najgorsze jest ze nie wiadomo od czego ta pokrzywka jest. Gdy zna sie przyczyne to lepiej jest ja Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Pokrzywka na zimno 08.10.07, 14:51 A czy zaproponowali ci jakieś leczenie? Ja od wielu lekarzy usłyszałam, że "muszę się nauczyć z tym żyć". Niestety nie jest to takie proste.. Odpowiedz Link Zgłoś
ela282 Re: Pokrzywka na zimno 08.10.07, 17:33 Ja miałam dawno temu uczulenie na zimno. Wyglądałam jakby ktoś zesmagał mnie pokrzywą. Było to bardzo uciążliwe, ponieważ nie mogłam długo przebywać na dworze i wcale nie musiało być bardzo zimno. Początkowo pomagało wapno doustnie, potem dożylnie, a potem już nic. Jednak pewien starszy lekarz przepisał mi: w pierwszym dniu wapno dożylnie, drugiego dnia pobranie krwi i spowrotem mi ją wstrzykiwano w pośladek. Nie od razu, ale pozbyłam się tej przykrej dolegliwości.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Pokrzywka na zimno 09.10.07, 17:24 Ja dostałam jedynie histaglobinę w postaci 3 zastrzyków, dodatkowo mam łykać magnez. Jeśli chodzi o objawy to puchnę na dłoniach, na twarzy, na uszach, wargach. Przykra sprawa i nie chodzi tylko o wygląd. Jestem ciekawa czy macie/miałyście alergię też na inne rzeczy. Ja mam niestety i wygląda na to, że alergia poszerza ple działania :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ela282 Re: Pokrzywka na zimno 09.10.07, 19:07 Ja wszystkich objawów nie pisałam, ale miałam to samo co Ty. Nawet ziemniaków przyniesionych z piwnicy nie mogłam obierać, bo mi palce puchły.Kiedyś stałam na przystanku i był mróz, to twarz mi napuchła, że aż biała się zrobiła. Nie mogłam pielić w ogródku mokrych chwastów, bo mi ręce puchły i występowała pokrzywka. Musiałam się szybko myć i wycierać, bo pojawiała się pokrzywka.O lodach mogłam zapomnieć, bo mogłam się udusić. Byłam nad morzem, ale ledwo stopy zamoczłam, to czułam w nich setki igiełek. Kolega z pracy odstąpił mi kominiarkę, która zasłaniała twarz:). Ja naprawdę byłam tym załamana. Wyniki miałam dobre. Całe szczęście, że natknęłam się na tego lekarza, bo nie wiem co by ze mną dzisiaj było. Po uczuleniu nie ma śladu. A miałam to uczulenie bardzo długo. Życzę Ci powotu do zdrowia.:) Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Pokrzywka na zimno 10.10.07, 09:28 Mam dokładnie to samo :/ Mój alergolog niestety bardziej koncentruje się na innych alergenach, proponuje odczulanie itp. a o pokrzywce cicho sza. Czy mogłabym prosić o namiary na twojego lekarza? Może być na maila gazetowego. Autentycznie boję się zimy... :( Odpowiedz Link Zgłoś
kroza80 Re: Pokrzywka na zimno 28.01.15, 00:01 Moje dziecko właśnie skończyło 2 latka i chyba ma to samo. Od kilku dni po wyjściu na dwór (a jest temp. powyżej 0°C) ma bąble na policzkach, po kilkunastu minutach w domu znikają. Czytałam na ten temat i jestem przerażona. Proszę o namiary na tego lekarza. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
bsojkowska Re: Pokrzywka na zimno 11.08.15, 08:00 witam, Moja córka ma również zdiagnozowana pokrzywkę na zimno. Bardzo proszę o kontakt do lekarza o którym mowa. Dziękuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mic.mic Re: Pokrzywka na zimno 19.09.15, 00:05 Witam, W zeszłym roku zaatakowała mnie ta pokrzywka. Zdiagnozowałam sie sama, bo lekarze nic nie skojarzyli. Proszę o namiary na tego lekarza, który to Pani pomógł. Nie wyobrażam sobie nadchodzącej zimy... Z góry dziękuję Monika msiedlanowska@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
bax2222 Re: Pokrzywka na zimno 08.03.17, 19:53 mój syn też ma takie objawy ma 5 lat tez prosze o namiary tego lekarza na adres bax222@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
madziara1208 Re: Pokrzywka na zimno 18.04.17, 14:25 Witajcie, Ja również mam od lat pokrzywkę na zimno . I również nikt mi nie pomógł w tej kwestii . Jedynie co moge dodać że od lat również choruję na boreliozę i koinfekcje ,ale nie wiem czy to wiązać ze sobą . Odpowiedz Link Zgłoś