lis-30 14.01.08, 11:17 proszę o poradę nasilne zaparcia. tabletki dostepne aktiwia nie skutkują Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontra24 Re: zaparcia 14.01.08, 14:24 lis-30 napisała: > proszę o poradę nasilne zaparcia. tabletki dostepne aktiwia nie > skutkują Dzięki A jakie konkretnie tabletki brałaś i nie skutkują? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zaparcia 14.01.08, 16:11 Na mnie rewelacyjnie działał Actimel (poza ciążą) - najważniejsza sprawa - pić regularnie minimum 1 buteleczkę dziennie. Po kilku dniach widziałam już różnicę - niestety po przerwaniu szybko wszystko wracało do "poprzedniego' stanu. Na zaparcia wpływ ma też dieta - przejrzyj jadłospis i wyrzuć z niego przede wszystkim słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś
yoostee Re: zaparcia 14.01.08, 17:31 Ja zauwazam poprawe jesli systematycznie pije duze ilosci plynow, najlepiej wody. Suszone sliwki tez mi sluza. Odpowiedz Link Zgłoś
estutweh Re: zaparcia 14.01.08, 20:13 Idz do apteki i powiedz w czym problem, na pewno dostaniesz jakies ziola, herbatki. Odpowiedz Link Zgłoś
kortyzol Re: zaparcia 14.01.08, 20:41 A ja wam proponuje zrobić badania markera CEA albo chociaż na krew utajoną w kale.Zaparcia powtarzające sie nie wróżą nic dobrego.W najlepszym przypadku gruczolaki i zapalenie błony śluzowej jelita grubego a dalej to wiadomo....... Odpowiedz Link Zgłoś
ela_anna Re: zaparcia 14.01.08, 20:43 kup sobie błonnik w aptece ,koszt kilKunastu zł.Napewno pomoze,a przy tym to produkt naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: zaparcia 14.01.08, 22:03 Pomaga parafina w płynie. Jest dostępna o smaku np. miętowym. Codziennie łyżka na czczo. Czasami trzeba wypić całą butelkę, żeby był efekt, ale można sobie ten "kłopot" uregulować. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: zaparcia 14.01.08, 22:27 lis-30 napisała: > proszę o poradę nasilne zaparcia. tabletki dostepne aktiwia nie > skutkują Dzięki Powtorze - niewatpliwei niedokladnie - to, co mi powiedzial proktolog, lekarz od schorzen odbytu. Zaparcia są wynikiem siedzacego trybu zycia i diety. Trzeba wiecej sie ruszac: spacery, sport i jesc otreby, dodawac je do posilkow. Tez pic jogurty albo kefiry. Tez wysypiac sie. Doraznie dziala wszystko parafina, sliwki, owsianka, goraca woda - ale jesli nie zmienisz trybu zycia i diety, od zaparc mozesz dostac zylakow odbytu (hemoroidow) a to juz przestaje byc zabawne. Takich pacjentow jest coraz wiecej. Cywilizacja nas wykonczy, jesli bedziemy sie jej poddawac. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: zaparcia 15.01.08, 19:17 rezurekcja napisała: > Powtorze - niewatpliwei niedokladnie - to, co mi powiedzial > proktolog, lekarz od schorzen odbytu. > Zaparcia są wynikiem siedzacego trybu zycia i diety. > Trzeba wiecej sie ruszac: spacery, sport i jesc otreby, dodawac je > do posilkow. Tez pic jogurty albo kefiry. Nie u wszystkich zaparcia są skutkiem złego trybu życia. Równie dobrze mogą być skutkiem guza rozwijającego się w jelicie. Nie wolno leczyć się na własną rękę bez wykonania odpowiednich badań u lekarza, bo tylko usuniemy na jakiś czas objawy i opóźnimy diagnostykę ewentualnej choroby. To, że "domowy sposób" bądź lek przeczyszczający pomoże, nie znaczy, ze nie ma guza w jelicie. Dotyczy to zwłaszcza osób po 40. roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja racja, Jeanne 19.01.08, 22:39 jeanne72 napisała: > Nie u wszystkich zaparcia są skutkiem złego trybu życia. Fakt, lekarz do mowil do mnie, bo zakonczonym badaniu. U zalozyciela watku moze byc inna przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Re: zaparcia 14.01.08, 22:47 niektorym pomaga geste kakao na wodzie, innym gorzka czarna kawa, jeszcze innym suszone sliwki. na pewno slodycze i wieprzowina szkodza na zaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
daria45-net Re: zaparcia 15.01.08, 16:28 lis-30 napisała: > proszę o poradę nasilne zaparcia. tabletki dostepne aktiwia nie > skutkują Dzięki Suszone sliwki A jeszcze lepiej "sok" z suszonych sliwek a robi sie go tak: opakowanie suszonych sliwek zalewasz w naczyniu wrzaca woda tak by byly ta woda przykryte. Najlepiej jak postoja do nastepnego dnia ale najwczesniej mozesz pic zaraz jak wystygna. Wypij szklaneczke 100 g. Soczek jest bardzo skuteczny i bardzo smaczny. Pij codziennie rano przed sniadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ptysio26 Re: zaparcia 17.01.08, 23:37 a probowalas polykac troche "dobre bakterie" kwasu mlekowego?dzialaja szybko i sa tanie. czasami nasze problemy z ukladem pokarmowym wynikaja alwsnie z zaburzen flory bakteryjnej. ja polecam Biogaję. jest nastawiona wlasnie na problemy ukladu pokarmowego, a nie np. miejsc intymnych. jest tani - 15 zeta - i nowy (nie jak te rozne przedpotowe fiolki). mi pomogl na problemy z wyproznianiem. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia_63 Re: zaparcia 17.07.15, 00:28 Przez 7 lat to - autora chyba rozerwało. Odpowiedz Link Zgłoś
kafiorla222 Re: zaparcia 20.07.15, 07:14 a dlugo masz te zaparcia? jakie leki bral? byles u lekarza? mysle, ze warto byloby isc z tym do specjalisty. Zaparcia moa byc oznaka powazniejszej choroby. Najlepiej by bylo zrobic tez kolonoskopie zeby obejrzec jelito od srodka. Zglos sie do euro-kliniki www.euro-klinika.pl/ - tam maja swietnych specjalistow. Wiem, co mowie bo sama sie tam leczylam Odpowiedz Link Zgłoś