martulkado 12.10.07, 13:07 Hej , mam pytanko: czy sprawdzacie same odczyn dariera? czy mozna to w ogole robic samemu? jak dlugo i mocno trzeba pocierac plamke?? www.okrusz.webpark.pl/ fotoforum.gazeta.pl/5,2,martulkado.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lemiwawa Re: Czy sprawdzacie same odczyn Dariera? 12.10.07, 14:17 Ja nie sprawdzam tego sama na razie, bo widzę, że plamki są "czynne" np. po jakimś otarciu robią się bardziej czerwone i jakby zgrubiałe, więc sądzę, że odczyn Dariera jest. Byliśmy u kilku dermatologów z synkiem na początku, i każdy pocierał, ale dopiero dr. Lange zrobiła to tak, że z plamki, ku mojemu zdziwieniu, zrobił się wielki bąbel, chyba to kwestia doświadczenia. Odpowiedz Link
martulkado Re: Czy sprawdzacie same odczyn Dariera? 12.10.07, 14:59 dzieki za odpowiedz! ja wlasnie nie zaumazam czynnosci plamek poza tym jednym babelkiem od 3 tygodni... Odpowiedz Link
lemiwawa Re: Czy sprawdzacie same odczyn Dariera? 12.10.07, 15:53 Skoro nie zauważasz czynności plamek, to pewnie choroba będzie się wycofywać. A od jak dawna plamki nie są czynne? Odpowiedz Link
martulkado Re: Czy sprawdzacie same odczyn Dariera? 12.10.07, 21:17 no wlasnie nie wiem od kiedy... jeszcze jak bylismy w marcu u dr Lange to ona zrobila Dariera... Odpowiedz Link
lemiwawa Re: Czy sprawdzacie same odczyn Dariera? 13.10.07, 09:55 Może trzeba po prostu pocierać w odpowiedni sposób? Ciekawa jestem, bo skoro mówisz, że plamki nie są czynne, to czy jest ten odczyn. A kiedy udajecie się do dr. Lange? Odpowiedz Link
martulkado Re: Czy sprawdzacie same odczyn Dariera? 13.10.07, 11:29 Planujemy za 2 tygodnie, oby sie udalo. mielismy jechac w zeszlym miesiacu ale przeziebienie pokrzyzowalo nam plany. sama jestem ciekawa, co bedzie, jak dr Lange fachowo potrze plamke. pozdrawiam:) Odpowiedz Link
lemiwawa Daj znać po wizycie 13.10.07, 12:13 Daj znać po wizycie, czy pojawia się odczyn Dariera. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
martulkado Re: Daj znać po wizycie 13.10.07, 12:19 Dam znac na pewno ze szczegółami. Wlasciwie juz sie nie moge doczekac wizyty, ale z drugiej strony obawiam sie jej, bo po raz pierwszy jedziemy w czworke:) w marcu, jak bylismy ostatnio, nie było jeszcze Różyczki na swiecie. jeszcze nie wiem, jak to zorganizujemy. pozdrowienia Odpowiedz Link
sybil-grazka Re: Daj znać po wizycie 13.10.07, 12:35 Witam Kiedy my bylismy u dr Lange to nie zrobia mu Dariera mial juz babelek a ta plamke ktora pocierala to si nie udalo .Powiedziala ze nie kazda plamka da sie uaktywnic i to nie zalezy czy choroba jest wyciszana czy nie. Tak bynajmniej zrozumialam. sorki ale klawiatura mi siada pozdrowionka Grazka Odpowiedz Link
lemiwawa Re: Daj znać po wizycie 13.10.07, 12:51 Nie wiedziałam, że niektórych nie można uaktywnić.U synka pocierała plamkę ze zgrubieniem, wypukleniem. Nie była to plamka płaska. Odpowiedz Link
sybil-grazka Re: Daj znać po wizycie 13.10.07, 13:12 Ta poamka ktora pocierala dr Lange byla duza plaska lekko brazowa i stara Odpowiedz Link
lemiwawa Re: Daj znać po wizycie 13.10.07, 13:22 Tak myślałam. I co powiedziała? Synek ma odczyn, dlatego, że był pęcherzyk na innej plamce? Odpowiedz Link
sybil-grazka Re: Daj znać po wizycie 13.10.07, 15:09 Odczyn jest jeśli chodzby na jednej plamce jest bąbel. Z rozmowy tak wynikało tak jak pisałam że nie każda plamka może dać odczyn Dariera wynika to z wielu przyczyn użyte słowa przez dr Lange zrozumiałam tak jak pisałam wyżej. Pozdrowionka Grażka Odpowiedz Link
jola3_32 Re: Czy sprawdzacie same odczyn Dariera? 11.04.08, 11:06 Witam.U mnie wystepuje typowy dla tej choroby odczyn Dariera,tzn. nie muszę długo pocierać.Wystarczy,że przeciągnę palcem kilka razy po plamce i efekt gotowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link