Dodaj do ulubionych

dziwne objawy

17.02.08, 11:42
Wczoraj wieczorem złapał mnie ból podbrzusza, myślałam ze mi po jakimś czasie przejdzie - jak zawsze. Po upływie około 10 minut ból stał się strasznie mocy. Czułam jakby mi wszystko w środku się rozrywało. Chciałam iść do łazienki lecz zemdlałam na korytarzu, ale pozniej jakoś wstałam i doszłam spowrotem do pokoju. Gdy polozyłam sie na łóżku czułam mrowienie i zdrętwienie całego ciała, byłam cała bezwładna. Zaczęłam się strasznie pocić, było mi strasznie zimno, dostałam drgawek. Oprócz tego obraz przed oczami mi się rozmazał aż tak bardzo ze przestałam widzieć. Do tego wszystkiego doszło jeszcze bardzo mocne i głośne piszczenie w uszach. Wszystko trwało około 3 godzin. Nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Jak dziś wstałam to czuje tylko lekki ból w podbrzuszu i ogólne osłabienie. Co to mogło być?? Proszę o pomoc, bardzo się martwię pierwszy raz w życiu coś takiego przeżyłam, a było to straszne. z góry dziękuję za pomoc..
Obserwuj wątek
    • kondorka Re: dziwne objawy 17.02.08, 11:50
      dlaczego nie wezwalas karetki,moglas to przyplacic zyciem?!lekarz
      cie nie ominie!
      • pannajoanna92 Re: dziwne objawy 17.02.08, 12:14
        nie chciałam nikogo w domu tym martwić. chociaż w sumie może lepiej by było
        gdybym ich wtedy obudziła.. w każdym razie dziś słabo sie czuję, ale nie na tyle
        źle żeby iść do lekarza. jeśli taki atak jak wczoraj sie powtórzy to dopiero
        wtedy się zgłoszę. mam nadzieje ze nawrotu nie będzie. a czym mógł być
        spowodowany ten atak?? Czy mógł być to objaw jakiejś poważniejszej choroby???
    • fionka21 Re: dziwne objawy 17.02.08, 12:38
      Pannojoanno,
      Myśle, że powinnaś pójść do lekarza. Na pewno konieczne będzie USG brzucha i badania krwi. Nie lekceważ tego!
      Pozdrowienia, Anka
    • eciepecie8 Re: dziwne objawy 17.02.08, 12:52
      Wczoraj wieczorem złapał mnie ból podbrzusza, myślałam ze mi po
      jakimś czasie p
      > rzejdzie - jak zawsze.

to znaczy, że miewasz jakies regularne bóle?
      swoją drogą, zawsze mnie zadziwia, jak to ludzie upierają się, żeby
      żyć krócej
      • studentka_lub Re: dziwne objawy 17.02.08, 15:30
        eciepecie8 napisała:

> Wczoraj wieczorem złapał mnie ból podbrzusza, myślałam ze mi po
        > jakimś czasie p
        > > rzejdzie - jak zawsze.
        >
        > to znaczy, że miewasz jakies regularne bóle?
        > swoją drogą, zawsze mnie zadziwia, jak to ludzie upierają się, żeby
        > żyć krócej
        >

no wiesz choroby nie ma dopóki sie jej nie zdiagnozuje.. ludzie sie boja i tyle
    • oczekujaca_0 Re: dziwne objawy 17.02.08, 13:42
      Ja na Twoim miejscu jak najszybciej poszłabym do lekarza i nie
      czekała aż sytuacja się powtórzy.
    • iw42 Re: dziwne objawy 17.02.08, 16:24
      Nie czekaj zgłoś się do najbliższego szpitala.podobny ból miałam
      przy torbieli, okręciła się wokół jajnika. To nie są żarty.Nie
      czekaj aż stanie się coś powaznego.
      • pannajoanna92 Re: dziwne objawy 17.02.08, 20:24
        po prostu chciałam się tutaj dowiedzieć co to w ogóle było. do lekarza zgłoszę
        się w najbliższym czasie. a co do torbieli to już jedną miałam jakieś pół roku
        temu, ale nie wydaje mi się żeby wczorajszy 'atak' był tym spowodowany. nigdy
        nie miałam na raz tylu objawów.
      • pannajoanna92 Re: dziwne objawy 17.02.08, 20:27
        po prostu chciałam się tutaj dowiedzieć co to w ogóle było. do lekarza zgłoszę
        się w najbliższym czasie. a co do torbieli to już jedną miałam jakieś pół roku
        temu, ale nie wydaje mi się żeby wczorajszy 'atak' był tym spowodowany. nigdy
        nie miałam na raz tylu objawów. przyznaje że mam stresa przed pójściem do
        lekarza... a mogło to być spowodowane brakiem żelaza? byłam jakiś miesiąc temu u
        lekarza, który przepisał mi właśnie żelazo, bo morfologia i typowe badanie na
        żelazo wykazało ze mam jego niedobór.
        • pannajoanna92 Re: dziwne objawy 17.02.08, 22:53
          proszę o pomoc, naprawdę sie trochę boję..
    • pannajoanna92 Re: dziwne objawy 17.02.08, 23:51
      chce tylko dodać ze szukałam sporo w internecie na temat tych objawów i nic nie
      ma na ten temat. wszystko opisane osobno..
      • zyrafa46 Re: dziwne objawy 13.03.08, 02:49
        Idź do lekarza ginekologa lub/i pierwszego kontaktu. Niech Ci zrobi "krzywą
        cukrową".
        Trochę strzelam. LEKARZ powinien wiedziec lepiej. To albo sprawa dla ginekologa
        albo coś z gospodarką węglowodanową kiepsko. Może to trzustka Cie bolała?
        LEKARZ się kłania i zaprasza :-)
        Żyra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka