xant 12.06.08, 12:36 Bardzo lubię Coca-colę. Jednak po wypiciu większych ilości pojawia mi się dziwny nalot na zębach. Po innych napojach tego efektu nie ma. Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estutweh Re: Coca-cola a zęby 12.06.08, 15:20 Nalot? ja mam wrazenie, ze zeby sa takie szorstkie. Pewnie dlatego, ze cola zzera szkliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Coca-cola a zęby ... nie tylko 12.06.08, 22:40 Coca-cola ma pH 4. Czy pamiętasz z lekcji chemii co to znaczy?. Potworne zakwaszenie. Oczywisty BARDZO ZŁY wpływ na zęby i nie tylko na nie. Cola zakwasza krew. Ta - aby wrócić do prawidłowego pH musi "zdobyć" jakieś antidotum na kwas. No i oczywiście zdobywa je. Z kości. Nawet małe dzieci - jeśli piją dużo Coli o do tego jedzą dużo słodyczy, dużo mięsa i mało warzyw maja OSTEOPOROZĘ. Te bolące nóżki... Nie, to nie zmęczenie. To "zmęczone kości". Te słodkie (SŁODKIE) serki danonki(i inne takie). One nic nie załatwiają. Głupia reklama a nie zdrowie. Się wygadałam i zmykam Żyra Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Coca-cola a zęby 12.06.08, 23:32 Nie dziwię się,że masz poczucie, iż coś nie tak z zębami po piciu coca-coli, używam jej do czyszczenia toalety- super czyści kibelek- wszystko wyżre- polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Coca-cola a zęby 13.06.08, 05:13 A ja przeprowadzilam slynny eksperyment z cola i zebem. Jak mojemu synowi wypadl kolejny mleczak do wlozylismy go o coli i stal sobie pare dni i wbrew krazacej wiesci gminnej wcale sie nie rozpuscil. Zbrazowial tylko troche. Oczywiscie nie twierdze, ze picie coca-coli jest zdrowe, ale rownie szkodliwe dla zebow sa wszystkie inne napoje bablowe. One tez zawieraja cukier i kwasy spozywcze. Odpowiedz Link Zgłoś