Dodaj do ulubionych

ból zębów

20.08.08, 15:02
od ponad tygodnia koszmarnie boli mnie lewa strona uzębienia;mniej więcej od 4 do 6.Konsultowałem się z trzema dentystami i żaden nie jest wstanie mi pomóc,nikt z naszych świetnych polskich specjalistów nie potrafi znaleźć przyczyny.wszyscy diagnozują , że zeby mam zdrowe.Dostalełem refastin na ból i maść chłodzącą.Jak biore tabletki to zdecydowanie mniej boli, ale po jakimś czasie ból powraca;zwariować można.Jakieś koncepcje przyczyn mojego co najmniej fatalnego stanu?Do jakiego specjalisty powinienem się udać?
Obserwuj wątek
    • mart-anna Re: ból zębów 20.08.08, 15:09
      Internista?Przepisze ci leki przeciwbólowe i skieruje do odpowiedniego
      lekarza/na odpowiednie badania.
      To chyba jasne.
      • ted7.7.7 Re: ból zębów 20.08.08, 15:13
        Już dostałem lek przeciwbolowy;dziala,bo mniej boli ale ja chciałbym poznac
        przyczyne.internista przy bólu zębów?
    • szczwanylisss Re: ból zębów 20.08.08, 15:39
      ted7.7.7 napisał:

> a;zwariować można.Jakieś koncepcje przyczyn mojego co najmniej fatalnego stanu?
      > Do jakiego specjalisty powinienem się udać?

A może to nie zęby cie bolą?Skoro trzech dentystów uznało, że zęby nie mają nic
      wspolnego z twoim bólem, to może powinieneś udać si do innego
      specjalisty…??????????????????
      Śmiem twierdzić, że akurat internista jest najlepszym wyborem. Jak nie umiesz
      określić co Cie tak naprawde boli to idz do lekarza ogólnego, czyli jakby nie
      patrzeć INTERNISTY!!!!!!
      Na forum raczej nie znajdziesz jasnowidza, który prześwietli twój organizm…
    • awenturyna Re: ból zębów 20.08.08, 15:52
      Proponuję odwiedzić reumatologa lub laryngologa.
      Gdybyś mieszkał w Warszawie, to poleciłabym doskonałą internistkę.
      • goldmum Re: ból zębów 20.08.08, 16:24
        Ból często promieniuje.W rzeczywistości jego ognisko znajduje się np. w głowie,a
        bolą nas zęby (na twoim miejscu zrobiłabym rezonans magnetyczny, oczywiści o ile
        ból naprawdę jest az tak uciążliwy). Równie dobrze może to być zły zgryz,
        aczkolwiek myślę że w tym wypadku dentysta zorientowałby się i skierował cię do
        ortodonty.
      • ted7.7.7 Re: ból zębów 20.08.08, 17:05
        mieszkam w warszawie.bardzo bylbym ci wdzieczny za kontak z lekarzem,jak mozesz
        to podaj namiary.dzieki za pomoc

co do wypowiedzi "szczwanyliss"- Po pierwsze,wiem co mnie boli i z pewnością sa
        to żeby;po drugienie proszę o prześwietlanie mojego organizmu tylko o rade.
        • sisi-2 Re: ból zębów 23.08.08, 21:07
          U mnie było podobnie ok 15 dentystów , pogotowie ,3 mc bulu , aż jeden dentysta
          się poznał.tak jak piszesz zęby były zdrowe .Dokładnie w tych samych zębach
          ból,to u mnie było zapalenie nerwu trójdzielnego (neuralgia)bolesne jak cholera
          lubi nawracać .Jeżeli jet nie leczone to największy ból jest po jedzeniu tak z
          10 minut od ruszania szczęką,od śmiechu też.Nawet jeżeli masz troche inne objawy
          to koniecznie idź do neurologa . Jeżeli wykluczy to dobrze a jesli nie to da
          leki które przyniosą ulgę już po dobie i nie są to leki przeciwbólowe one
          pomagają tylko na chwilę i to te najsilniejsze .Daj znać jaka była diagnoza
          .Jeżeli taka jak moja to witaj w klubie .Choroba nawraca.Ale można żyć .Ja na
          ten moment podpieram się homeopatią i przy lekkich atakach pomaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka