edytka8080 06.01.09, 16:51 dziewczyny czy stosowaliście diete jajeczna ile udało się wam schudnąć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ultraviolet6 Re: Dieta jajeczna 19.01.09, 12:33 Z tego co wiem, to jajek (a zwłaszcza żółtek) należy raczej unikać przy odchudzaniu. Poza tym mają dużo cholesterolu. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Dieta jajeczna 03.02.09, 20:29 ultraviolet6 napisała: > Poza tym mają dużo cholesterolu. Ja w takie bajki juz nie wierze. Z mezem uwielbiamy jajka, zjadamy minimum 10 tygodniowo na osobe a poziom cholesterolu mamy oboje prawidlowy i ogolnie jestesmy okazami zdrowia i urody, bo jajka to prawdziwa skarbnica witamin, cennych pierwiastkow, protein i zdrowych tluszczow. Tak wiec autorko watku jedz jajka na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajagaz Re: Dieta jajeczna 25.01.09, 15:03 To jest dieta zapewne z serii niskoweglowodanowych. Czyli jajka , mieso i troche szpinaku. Konkretnie jajecznej nie stosowalam ale ten typ diet ma wlasciwie takie same efekty czyli szybko chudniesz , ale sporo musisz sie wysilic. Zatrzymuje apetyt i przyzwyczaja do braku cukru. Minusem jest to , ze trzeba podporzadkowac jej cale zycie w okresie odchudzania i bardzo meczy organizm. U niektorych osob wystepuja okropne bole glowy, oslabienie, bol zebow oraz "ciemne plamki" przed oczami. Dla mnie rownie skuteczna a lzejsza jest dieta nieskoweglowodanowa na ktore jem : jajka wedlina ryby ( wedzone,losos surowy lub smazony, tunczyk z cebulka i ogorkiem kiszonym,biale ryby z odrobina vegety smazone na oliwie, sledz z cebulka) mieso w formie smazonej lub duszonej z ziolami i przyprawami ser bialy jako dodatek pomidor, brokul, cebulka, kalafiro, zielona salata i duzo duzo wody!!!! Kawy nie powinnam pic z mlekiem ale nie potrafie zrezygnowac wiec zmniejszam ilosc. Trwa to duzej ale efekty sa i nie czuje sie bardzo slabo! Odpowiedz Link Zgłoś