Dodaj do ulubionych

Kołatanie serca

27.11.03, 16:33
Od czasu do czasu moje serce zaczyna kołatać, czasem bez powodu, czasem jak
jestem zdenerwowana, to takie uczucie, jak by mi chciało z piersi wyskoczyć,
puls galopuje jak szalony...
rok temu lekarz się zaniepokoił i zrobił mi ekg, była lekka arytmia.
Czy mam się tym martwić i zawracać głowę lekarzowi? Czy to takie tylko sobie
kołatanko zdenerwowanej baby?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mimi Re: Kołatanie serca IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 18:15
      Ja też to miałam, jako objaw Graves-Basedowa, na dodatek lekarka stwierdziła,
      że mam jakieś szumy w sercu i przyjęła mnie do szpitala na szerg badań, właśnie
      jutro idę. Myślę, że lekarze są po to żeby im zawracać głowę, więc śmiało idź.
      Lepiej dmuchać na zimne...
      • Gość: Harry Re: Kołatanie serca IP: *.telia.com 27.11.03, 18:50
        Agulenko,
        jezeli sadzisz ,ze to z powodu stresu to jest stara rada.W momencie kiedy sie
        rozbiega nabierz duzu powietrza do pluc i powoli wypusc i tak pare razy i mysl
        tak serce kochane siedz cicho i nie zawracaj mi glowy,jeden warunek musisz sie
        uspokoic myslec w spokoju,serce na ogol odrazu wraca do normy.Nalezy wyjsc na
        powietrze i zrobic dobra wentylacje klatki piersiowej.gwarantuje po pieciu
        razach oduczysz niesforne serce kolatan.Kiedy mialem ten sam problem i nie
        mialem czasu na lekarza,wiesz byla firma stres uzerka z klientami i sam na to
        wpadlem po tym jak nauczylem serce bic rowno wiecej sie nigdy nie powtorzylo.
        Pzdr.Harry.
        • Gość: Venus Re: Kołatanie serca IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 27.11.03, 21:49
          Moze byc bardzo wiele przyczyn, ja osobiscie zauwazylam ze zdarza mi sie to
          tylko przed okresem, moze zwiazane jakos z hormonami?
          W kazdym razie ja bym poszla na rozne badania, serce, tarczyca, nerwica,
          ataki paniki i co tam jeszcze.
          Venus
          • Gość: Harry Re: Kołatanie serca IP: *.telia.com 28.11.03, 13:15
            Agulenka,tez moze zalezec od nieuregulowanego zycia seksualnego.Jezeli masz
            meza,to ten moze sie nie wywiazuje nalezycie z swoich zadan.Wtedy takie
            kolatanie zaliczamy do nerwicy.Wystarczy pare dobrych orgazmow i wszystko wraca
            do normy.pzdr.Harry
            • Gość: Paola Re: Kołatanie serca IP: 82.139.13.* 28.11.03, 13:33
              Wiem, że przy nadczynności tarczycy też sątakie objawy. Zbadaj hormony
              tarczycy.
    • Gość: kluba1 Re: Kołatanie serca IP: *.we.client2.attbi.com 28.11.03, 16:14
      Moze byc Wolf-Parkinson-White syndrom - idz sprawdz!!
      • Gość: tear Re: Kołatanie serca IP: *.gl.digi.pl 28.11.03, 18:06
        Nie martw się, teraz wiele arytmii leczy się zbiegiem ablacji i to bardzo
        skutecznie.
    • Gość: starlette Re: Kołatanie serca IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.11.03, 18:27
      Miałam takie objawy kiedyś,u mnie kołatanie serca pojawiało się najczęściej
      kiedy byłam zmęczona, na przykład po zarwanych nocach. Ataki 'kołatania'
      nasiliły się zwłaszcza po wyjściu ze szpitala, kiedy byłam bardzo osłabiona,
      dostałam na to potas i Biovital. Pomogło, od kilku lat nic się nie dzieje.
      Może ty też powinnaś połykać sobie przez jakiś czas preparaty potasowo-
      magnezowe.
      Jeśli chodzi o samo kołatanie, to zauważyłam ze głębokie oddechy tylko
      pogarszają sprawę, pozdrawiam!
      • Gość: kasia Re: Kołatanie serca IP: 195.117.149.* 29.11.03, 10:28
        1. stres,przemęczenie
        2. brak magnezu,potasu
        3.wypadanie płatka zastawki

to przyczyny /przynajmniej u mnie / no i zeczywiscie przed okresem sie nasila
        wiec pewnie i hormony,aczkolwiek po pierwsze nie ma co panikowac bo na to sie
        nie umiera,raczej nie mdleje i ogolnie,trzeba wyluzowac a nawet
        przyzwyczaic,ostatnio bywa ze miewam spokoj nawet przez kilka miesiecy a bywalo
        ze kolatalo mi codziennie,a i jeszcze jedno spacer i rower moga zdzialac
        cuda,ale rekraacyjnie,bez forsowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka