Dodaj do ulubionych

Smierć taty

22.03.12, 17:08
Dzisiaj zmarł mój tata. Dziękuję Ci Tato za to, że byłeś. Szkoda, że nie potrafiłam tego docenić. Jednak to prawda - spieszcie się kochać ludzi, bo tak szybko odchodzą.
Obserwuj wątek
    • wiesia140 Re: Smierć taty 24.03.12, 23:34
      przykro mi wiem, co to znaczy
      • aeb456 Re: Smierć taty 20.07.12, 13:43
        Nigdy nie wiadomo, kiedy ktoś z naszych bliskich odejdzie z tego świata. Dlatego właśnie trzeba być zawsze przygotowanym na rozstanie się z każdą osobą w zgodzie. Nie zostawiajmy za sobą żadnych niedomówień, złości, goryczy. To tylko może doprowadzić do bólu i cierpienia.
        • 0106kons Re: Smierć taty 09.09.12, 11:46
          A jakie były ostatnie chwile umierającego, co mówił co widział, czy zwrócileś na to uwagę.
          • chrosniak Re: Smierć taty 09.09.12, 18:07
            0106kons napisał:

> A jakie były ostatnie chwile umierającego, co mówił co widział, czy zwrócileś n
            > a to uwagę.

Tata nie zdążył nic powiedzieć. Dostał zatoru płucnego i .... odszedł. O ironio chrował bardzo poważnie na serce, wyszedł z raka prostaty a zaatakowało go coś, czego za pewne się nie spodziewał. Wiedział, że chrouje. O tym jak bardzo poważnie jest chory na serce nie powiedział nikomu. Mam żal do siebie, że być może nie udzieliłam mu skutecznie pierwszej pomocy. Ten wyrzut zostanie we mnie chyba do końca. W dzień śmierci był bardzo łagodny i spokojny, uśmiechał się .... na pewno czuł się lepiej niż ostatnimi czasy. Mam kupiła rower i składał go - nie zdążył złożyć do końca, tak samo, jak nie udalo mu się dokończyć drugiego śniadania. Pozstała ciepła herbata i nadgryziona kanapka. ... No i oczywieście bardzo dużo wyrzutów, samoobwiniania się rodziny oraz żalu i smutku. Wiem, że na śmierć nigdy nie jest dobry czas, ale też wiem na pewno, że zaskaczyła Go ona - na 100% się jej nie spodziewał
    • aria_memoria Re: Smierć taty 20.05.13, 11:57
      Przykro nam z powodu Twojej straty...

Nigdy nie jest za późno, aby docenić i podziękować za to co otrzymaliśmy.
      W chwilach smutku warto myśleć o tym co było dobre i starać się zdać sobie sprawę ile mieliśmy szczęścia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka