Dodaj do ulubionych

Laserowa operacja oczu

15.04.09, 18:27
Witam,

Ile kosztuje laserowa operacja oczu? Mam wade okolo -3.25 na lewym i prawym
oku, nosze okulary juz od wielu lat ale jest to uciazliwe i sprawia klopoty
np. przy uprawianiu sportow. Szkiel kontaktowych nie lubie, draznia mnie w
oczy a probowalem juz wielu roznych.

Wiec, ile kosztuje operacja laserowa?
Jakie kliniki w Polsce sa najlepsze (moze jakas na dolnymslasku)?
Na co zwracac uwage, poza cena, przy wyborze kliniki?
Jakie sa teraz metody operacji i ktore sa najlepsze, a ktore np. przestarzale?
Czy istnieje mozliwosc nawrotu wady po operacji (mam praca biurowa, 10h
dziennie przed komputerem, codziennie) ?

Dziekuje wszystkim.
Obserwuj wątek
    • hazzard Re: Laserowa operacja oczu 16.04.09, 14:09
      poszukaj na forum poradnika domowego, jest tam ponad 400 wypowiedzi nt,
      laserowej korekcji wzroku. Koszt może być różny, ale chyba nie mniej niż 3-4tys.
      za jedno oko, plus koszt badań przed zabiegiem, które pozwoli stwierdzić, czy w
      ogóle kwalifikujesz się na operację.
    • ja_grab_1 Re: Laserowa operacja oczu 18.04.09, 20:25
      Wiesz cena zależy od metody i kliniki.
      Jest dobra klinika w Katowicach. We Wrocławiu, w Krakowie chyba jest Intermedica. No ja jestem z Wawy to tam najlepszą opinię ma Laser, klinika prof. Szaflika i Mavit.
      Zdecydowanie zwracaj uwagę na doświadczenie danej kliniki, jaki mają sprzęt, i na jakim sprzęcie robią diagnozę bo to ważne, jak nie najważniejsze. Dobra diagnoza to podstawa.
      Uważaj na kliniki, które traktują laserową korekcję jako dodatkową działalność i np. pożyczają laser od innych. To nie wróży dobrze i nie jest profesjonalne. Taki pożyczany sprzęt jest słabej jakości a tu bardzo wiele zależy od precyzji lasera.
      Najnowsze i najmniej inwazyjne metody to sbk-lasik, epi-lasik, lasik,ale czy się na nie zakwalifikujesz to już zależy od grubości rogówki, bo z wadą to na pewno.
      Właściwie co do powrotu wady to mówią,że u ok 4-6% możliwa jest regresja wady.
      • kralinkarka Re: Laserowa operacja oczu 21.04.09, 14:47
        ja_grab dobrze mówi. Warto się zdecydować na klinikę, która operuje na własnym
        sprzęcie. Diagnoza jest bardzo ważna, więc dobrze, żeby była przeprowadzana
        przez fachowców i na dobrych urządzeniach. Co do kwestii finansowych to wszędzie
        ceny są zbliżone do siebie. Jak już informowali przedmówcy zależą przede
        wszystkim od metody jaką przeprowadzany jest zabieg.
        • ja_grab_1 Re: Laserowa operacja oczu 21.04.09, 20:42
          NO dokładnie, lepiej troszkę więcej zapłacić za "profeskę" niż potem pluć sobie
          w brodę, że mogło być tak pięknie.... Wybierajcie mądrze:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka