Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.03, 10:12
Ostrzegam przed pochopnym podawaniem swoich danych w tym numeru pesel w
odpowiedzi na posty w których autorzy zbierają dane dla różnych celów.
Na tym forum jest prośba o Wypełnienie ankiety (1).
Być może dmucham na zimne, ale ja już się sparzyłem podając tylko adres
swojej skrzynki (innej niz gazeta.pl). Od tego czasu nie mogę się opędzić od
reklam zachwalających uroki różnych burdeli.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Ostrzeżenie IP: 217.8.161.* 05.12.03, 10:52
      Dmucharz na zimne Andrzeju. Przekonaj się sam i zapytaj w przychodni o taką
      akcję, a dokładnie o ankiety na temat spożycia alkoholu. Nie moja wina, że nie
      jest to ankieta anonimowa i trzeba podać swoje dane. I za tą prośbą nie kryje
      się żadna firma, która zbiera dane osobowe. Cel tej ankiety jest zupełnie inny.
      pozdrawiam
      ala
      • Gość: Andrzej Re: Ostrzeżenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 13:26
        Być może i dmucham na zimne, ale ostatnie lata nauczyły mnie dużej ostrożności.
        Próbowałem sprawdzic twój IP - niestety skaner odpowiada mi, że host nie jest
        znany, nie podajesz jaką intytucję reprezentujesz oraz jakichkolwiek namiarów
        na autorów ankiety. Ty chcesz zebrać osobiste dane od forumowiczów a ukrywasz
        swoje. A czy masz zezwolenie na zbieranie takich danych? Numer pesel danego
        obywatela należy do informacji chronionych.
        Wracając do zaufania - jeżeli komukolwiek daję darowiznę to przelewam
        wyłącznie na konto jakiejś znanej fundacji charytatywnej.
        Na początku lat 90-tych budowałem już willę jednej sprytnej oszustce z okolic
        chyba Katowic myśląc, że przekazuję pieniądze na leczenie chorego dziecka.
        Sprawa była głośna bo sprytną oszustką zajął się prokurator - ale duży niesmak
        pozostał do dzisiaj. A Poszły wówczas od nas duże pieniądze, zbierało je i
        przekazywało kilkanaście osób raczej dobrze wówczas zarabiających.
        Pozdr
        • Gość: Dick Re: Ostrzeżenie IP: *.telia.com 05.12.03, 18:32
          Andrzeju nie martw sie tak bedzie tylko do 1.V.2004 po wejsciu do Uni jest
          zakaz przesylania reklamy bez Twojej zgody ten kto ja zlamie moze byc skazany
          na kare do pol miliona euro.Takie jest prawo w europie i powoioli przyjmuja je
          wszystkie kraje.
          • uve Re: Ostrzeżenie 05.12.03, 20:11
            Gość portalu: Dick napisał(a):

> Andrzeju nie martw sie tak bedzie tylko do 1.V.2004 po wejsciu do Uni jest
            > zakaz przesylania reklamy bez Twojej zgody ten kto ja zlamie moze byc skazany
            > na kare do pol miliona euro.Takie jest prawo w europie i powoioli przyjmuja
            je
            > wszystkie kraje.

Ciekaw jestem ile milionow placa ci co zarzucaja reklama moj dom codziennie. To
            sa stosy ulotek, gazet, tyle drzew zostalo zniszczonych przez te akcje
            reklamowe. Polmiliona kary?? ciekawe kto je placi, chyba ci biedni. Tak apropo,
            ze raklama jest dzwignia handlu to juz chyba nie prawda, pewnie inne dzwignie
            zostaly wymyslone.
            • Gość: hydrogen Re: Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 22:50
              A ja jestem ciekaw po co w tej ankiecie nt alkoholu pytają się o nr pesel.
              • uve Re: Ostrzeżenie 05.12.03, 23:12
                Gość portalu: hydrogen napisał(a):

> A ja jestem ciekaw po co w tej ankiecie nt alkoholu pytają się o nr pesel.

Jest taka zasada, ze nigdy sie nie podaje numeru pesel oraz numerow kont
                bankowych, chyba kazdy o tym wie, a moze raczej powinien wiedziec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka