Dodaj do ulubionych

bioenergo - lekarz

IP: *.icpnet.pl 15.12.03, 19:00
Witam chciałabym się z wami podzielić sytuacją jaka mi się przytrafiła.
Kilka lat temu zachorowałam na sclerodermie...ustalenie diagnozy trwało ok
pół roku... przez ten czas leczono mnie na to co nie trzeba wycięto
migdały/niepotrzebnie/ itd. Nie czułam się lepiej tylko coraz gorzej w końcu
po wielu miesiącach postawiono diagnozę, zastosowano sterydy i przez jakiś
czas był spokój, niestety okazało się że choroba silnie postępuje ciągłe
wizyty u lekarza, i na oddziale spowodowały że straciłam pracę... czułam się
żle lekarze rozkładali ręce i stosowali nowe leki, czułam się jak królik
doświadczalny, każde nowe leczenie nie przynosiło poprawy.
Byłam załamana. słaba psychicznie i fizycznie.
W końcu znajoma powiedziała mi o lekarzu bioenergoterapeucie, zawsze byłam
sceptyczna w tym względzie, śmiałam się z tego całego czarowania, bo jak
można wyleczyć człowieka dotykając jego głowy itd Byłam jednak tak
zrezygnowana ze ... poszłam
:)
Dowiedziałam się tam na co jestem chora, jak długo choruję...które części
mojego ciała zajęła choroba, zbaraniałam
póżniej, był seans energetyczny jak to się ładnie mówi
Na drugi dzień po wizycie czułam się jak nowo narodzona... po tygodniu
zrobiłam wyniki, lekarz powiedział że zdażają się poprawy i zmiejszył dawkę
sterydów...
Byłam sceptyczna ale już nie jestem
bioenergoterapeuta mi pomógł.
Obserwuj wątek
    • uve Re: bioenergo - lekarz 16.12.03, 02:57
      Nie powiedzlialbym ze to lekarz. Wedlug mnie nie wiadomo skad ma ta energie i
      jaka to jest energia. Moi znajomi korzystali z pomocy tego bio, doszlo do tego
      ze popadli jeszcze w gorsze tarapaty ze zdrowiem, i wogole wszystko nagle
      zaczelo sie im psuc.
      Teraz zaluja ze tam poszli ale?
      • Gość: Franc Re: bioenergo - lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 14:43
        Interesujesz sie ziololecznictwem i jak sie domyslam twoja praca rowniez wiaze
        sie z ziolami. Teraz zwroc uwage ilu oszustow i ludzi bez podstawowej wiedzy
        zajmuje sie tego rodzaju terapiami. Zioloterapia to leczenie namacalne czego
        nie mozna powiedziec o bioenergoterapii gdyz jest to terapia odczuwalna a
        namacalne sa w pozniejszej fazie efekty, tak wiec ciezej na tym polu odróżnic
        oszusta od profesjonalisty. Prepisy i weryfikacja w naszym kraju ida na reke
        takim wlasnie "nawiedzonym uzdrowicielom" przez co chory trafia zdecydowanie
        czesciej do takich gabinetow. Medycyna akademicka przywiazuje zbyt duza wage
        to swoich metod, zamykajac sie na inne czesto o wiele skuteczniejsze i tym
        samym wspolpraca lekarz-naturoterapeuta jest ciagle dlaeko przed nami a byloby
        to rozwiazanie najkorzystniejsze dla pacjeta. Kandydata nalezaloby wczesniej
        przebadac pod wzgledem skutecznosci. Skoro nauka nie wypracowala jeszcze
        metody pomiarow bioenergii musialoby sie to odbyc na pacjetach w warunkach
        szpitalnych i pod okiem lekarzy-klinicystow, wiec weryfikacja przez efekt.
        Apropos twoich znajomych: swiat energii jest ogromny i sklada sie z energii
        pozytywnie i negatywnie oddzialujacych. Twoi znajomi najwidoczniej trafili na
        tzw. "wampira energetycznego" z nizszym potencjalem ktory pobral energie
        zamiast przekazac lub zaszkodzil przekazujac negatywną . Temu wlasnie powinna
        sluzyc weryfikacja ktorej niestety nie ma.
        P.S. Kasia zapewne dobrze sie wyrazila "lekarz-bioenergoterapeuta" gdyz jak
        wiem jest dwoch lekarzy ktorzy zrezygnowali z leczenia konwencjonalnego na
        rzecz bioenergoterapii (H. Słodkowski, K. Pyzia).
    • Gość: Franc Re: bioenergo - lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 13:42
      Ja nie jestem sceptycznie nastawiony i nie skreslam terapii tylko dlatego ze
      nie jest do konca wyjasniona mechanika dzialania. Od dawna jestem zwolennikiem
      bioenergoterapii i cieszy mnie twoja opinia, szkoda tylko ze w tej profesji
      jest tak wielu hochsztaplerow ktorzy tworza zle podłoże ludziom posiadajacym
      te niecodzienne wlasciwosci.
      • Gość: Kasia Re: bioenergo - lekarz IP: *.icpnet.pl 16.12.03, 17:03
        Masz rację Franc to dr.Słodkowski lekarz medycyny...
        • Gość: Kasia Re: bioenergo - lekarz IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.12.03, 10:34
          A czy ktos moze podac jakies namiary na tego bioenergoterapeute...
          Moj e-mail kasiad117@yahoo.com

Ja zawsze bylam bardzije za medycyna niekonwencjonalna - po prostu nie wierze w
          tabletki, antybiotyki!
          K
          • Gość: Franc Re: bioenergo - lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 09:53
            Kasiu chciałem wysłać do ciebie e-maila ale dostaje zwroty i nie wiem
            dlaczego. Jeśli masz inny adres to alternatywnie mozesz mi go podac albo
            skontaktuj sie ze mna pod adresem: biovita@gazeta.pl . Dr Słodkowski przyjmuje
            w wielu miastach i wyjaśnie ci to mailem ale mam pytanie: napisz kiedy u niego
            byłaś (ile miesięcy czy lat temu)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka