12.05.07, 00:11
honor mi nie pozwala pisac na tym samym forum co RI ;) ale Marek dobrze poradzil: w Safari
preferences odkliknij enable java script i bedzie git, tylko potem bedziesz musiala na nowo
zaznaczac na innych stronach, troche upierdliwe ale nawet w polowie nie tak jak z tymi pop ups
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=59408771&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • kisiulak Re: do Bozeny 12.05.07, 01:37
      Edytkus... nie zle!
      Masz nadzieje ze RI tu jeszcze nie dotarlo? :D

Szkoda ze Dziewczyny nie piszecie tam. Moze mamy swoje "differences" ale
      naprawde fajnie sie z Wami gada.
      • edytkus Re: do Bozeny 12.05.07, 02:35
        kisiulak napisała:

> Edytkus... nie zle!
        > Masz nadzieje ze RI tu jeszcze nie dotarlo? :D

raz cos napisala bez sensu, klakierow nie znalazla i przepadla. Calkiem na serio mysle ze z jej glowa
        jest cos nie halo, tak sie ekscytowala rewolwerami po wydarzeniach w Virginii, potem ten post o
        testamemencie chociaz sama raz napisala ze stracila dzieci i znajomych w wypadku (kto wie, moze
        rzeczywiscie stracila i stad jej sie w glowce pomieszalo), no i watki o tym ze boi sie psychopatow na
        ulicach, a teraz o tym nurku - hmm, jaki lekarz zdiagnozowalby schizofrenie po obejrzeniu jakiegos
        filmiku? a jesli juz to jaki lekarz ma tak "prywatny" kontakt z pacjentem zeby wymieniac sie e-mailami
        na tematy inne niz zdrowie pacjenta, a przede wszystkim raczej internista nie zdiagnozuje schizofrenii,
        psychiatra predzej - zapewne tu jest pies pogrzebany. Ale mniejsza z RI, troche jej nawet wspolczuje
        choroby, co mnie naprawde dziwi i odstrasza od Polek w Stanach to ludzie ktorzy nie widza ze z RI jest
        cos nie tego (i nie mam na mysli parudniowych nowicjuszy). Z drugiej jednak strony jej nachalnosc jest
        z lekka przerazajaca, czasem mam wrazenie ze jesli przestaniemy zupelnie zwracac na nia uwage
        rzeczywiscie wyskoczy z bronia na ulice, to jest dopiero creepy :O

> Szkoda ze Dziewczyny nie piszecie tam. Moze mamy swoje "differences" ale
        > naprawde fajnie sie z Wami gada.

eee, gdybysmy wszyscy mieli takie same poglady do dzis nie wynalezionoby kola ;), a tak przynajmniej
        sie nie nudzimy. Przeciez nie bedziemy pluc sobie nawzajem na glowy tylko dlatego ze jedna woli
        czarne a druga biale, byle argumenty za i przeciw byly rzeczowe ;) -przynajmniej sie czlowiek czegos
        nowego dowie
        • kisiulak Re: do Bozeny 12.05.07, 03:11
          No to co zrobimy z tym fantem?

Fajnie jest na forum (bez RI) jestesmy w tym samym worku :D bo siedzimy w tym
          ze kraju, forum jest jedno otwarte dla wszystkich, ale wszyscy z tamtad
          uciekaja.

Przepraszam ze wogole cos tu mieszam, bo jestem tu w miare nowa :D

Ale moim zdaniem sa dwa wyjscia.
          1. Ukryc forum i wpuszczac pojedynczo :D
          2. Otworzyc nowe ukryte
          No chyba ze macie juz takie i wiedza o nim tylko "wybrani" ;-)

Jak myslicie?
          • claudia207 Re: do Bozeny 12.05.07, 03:27
            Mozna tez zablokowac dostep niemile widzianej osobie i kolejnym jej wcieleniom.
            Z ukrywaniem forum bedzie problem, bo jak nas znajda nowe osoby? Bez naplywu
            nowych, forum umiera.
            • edytkus Re: do Bozeny 12.05.07, 03:48
              ukryte juz kiedys przeciez bylo, najprosciej jest po prostu zbanowac RI tyle ze zaraz wroci pod innym
              nick'iem, a moze dla odmiany na chwile zrobic forum ogolnodostepne, wpadnie pare "kurturarnych" osob
              z Polonii i RI sama zwatpi ;)))
              • claudia207 Re: do Bozeny 12.05.07, 03:54
                Ukryte bylo? Chyba masz na mysli zamkniete? Z tym tez problem, bo ludzie
                narzekali, ze za dlugo czekali na przyjecie.
                • edytkus Re: do Bozeny 12.05.07, 04:50
                  nie bylo ukryte? teraz chyba jest zamkniete? oj za duzo tych zmian
                  • kisiulak Re: do Bozeny 12.05.07, 04:56
                    Bylo zamkniete. Ale moze jak by je ukryc to Bozenka moze dodac kilku
                    moderatorow od porzadkow i wpuszczania innych. Na innych forach tak jest.
                    • edytkus Re: do Bozeny 12.05.07, 09:04
                      wydawalo mi sie ze oprocz Bozeny jeszcze ktos moderuje, nie Aneta przypadkiem?

a moze by tak powiadomic wszystkich na priva ze przez pare dni bedziemy tu pisac, moze RI znudzi sie
                      monologowanie? chociaz jeszcze sobie cos osamotniona zrobi?!
        • rhodeisland edytkus, znowu znieksztalcasz to, co napisalam 27.05.07, 06:24
          Wydarzenia w Virginii wstrzasnely mna, pisanie o "ekscytowaniu sie" jest nie na
          miejscu. Wymienialam poglady z innymi, ktorzy chcieli na ten temat rozmawiac
    • cyborgus Re: do Bozeny 12.05.07, 21:18
      a moze po prostu ogolny bojkot jej postow, i jej odpowiedzi - brak reakcji,
      jakby ich nie bylo? poki ktos odpowiada, to ona bedzie pisac.
      • edytkus Re: do Bozeny 13.05.07, 03:23
        cyborgus napisała:

> a moze po prostu ogolny bojkot jej postow, i jej odpowiedzi - brak reakcji,
        > jakby ich nie bylo? poki ktos odpowiada, to ona bedzie pisac.
        >

to na nic, piec osob zbojkotuje a jedna odpowie, a jak nie to RI sama sobie odpisze w drugim lub
        trzecim poscie zaznaczajac ze "powyzsze bylo do RI" :))
        ona chyba to czyta bo sie pojawila na Polonii :(
    • a_dassuj Re: do Bozeny 12.05.07, 21:32
      Jakis czas temu przypadkiem trafilam na forum KOBIETA.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=58459218&v=2&s=0
      Jestem prawie pewna,ze to "nasza" wszystkowiedzaca RI.Posty zwyklejdziewczyny5
      sa przerazajace!
      • natkos1 Re: do Bozeny 14.05.07, 08:06
        no ja bylam jedna z tych co edytkus wtorowala ale mi sie znudzilo. krytyka jest
        sluszna jesli jest konstruktywna a jej niestety sie da wytlumaczyc,ze tepak
        jest i tyle wiec po ci sie ,,kopac z koniem''? zaczelam ignorowac jej posty,
        choc ciezko bylo haha no i w koncu zniknelam, i macie racje,ze ludzie sie
        wykruszaja.
        ktos na ,,kobiecie'' napisal: nie karmcie trolla ;)_
        • edytkus Re: do Bozeny 14.05.07, 12:15
          natkos1 napisała:

> no ja bylam jedna z tych co edytkus wtorowala ale mi sie znudzilo.

mialam na mysli gdy ludzie polykaja jej glodne kawalki o wyjazdach, zakupach, tragediach rodzinnych
          itp itd chociaz sa wyssane z palca
          • natkos1 Re: do Bozeny 14.05.07, 18:12
            wiem wiem, zrozumialam;)
            ja nie ztych co lykaja te ,,kawalki'' tylko z tych co przecwko glupocie i
            zasmiecianiu forum no ale moja walka na nic sie zdala, walka z wiatrakami ...
        • rhodeisland natkos, nikogo nie nazywam "tepakiem" 27.05.07, 06:28
    • edytkus Re: do Bozeny 14.05.07, 12:23
      Mysle ze najlepiej byloby udostepnic forum ogolowi przynajmniej na jakis czas, a jak nie to zmienic
      nazwe. Z osobami obydwu plci bedzie nie dosc ze ciekawiej to i pozyteczniej, bo bylo nie bylo sa
      tematy w ktorych mezczyzni sie jednak lepiej orientuja. Poza tym teraz gdy ktos nowy wejdzie na forum
      naprawde bedzie myslal ze jest dla jakichs ograniczonych polonijnych elit. Niby w USA wiekszosc
      Polakow para sie sprzataniem albo praca na budowie a tu same urzedniczki po studiach z torebkami za
      500 i w dzinsach za drugie tyle :O - az dziw ze jeszcze o nas w Twoim Stylu nie napisano ;)))
    • a_dassuj Re: do Bozeny 14.05.07, 14:34
      ;-)))))Trzeba jednak przyznac ,ze sporo kobiet robi tzw"kariere" i jest po
      studiach .Mama byc -to dopiero jest frajda-uwielbiam budzic sie rano i zabierac
      sie do mojej "pracy"
      • natkos1 Re: do Bozeny 14.05.07, 18:18
        a_dassuj jak ja ci zazdroszcze tej radosci z bycia mama:( mi sie jeszcze w
        glowie nie zmienil od ciazy. Kocham Maksia ale mega wielkiej radosci tojakos
        nie czuje, wolalam to zycie, ktore mialam przed ciaza, moze to tez wina
        klopotow w zwiazku?
    • a_dassuj Re: do Bozeny 15.05.07, 01:14
      Kiedys zalozylam sobie ,ze nie bede miec dzieci przed 30:-)Moje kolezanki chodza
      na imprezy a ja spedzam czas z Emma.Mam ta komfortowa sytuacje,ze moge liczyc na
      pomoc rodziny,ktora wprost garnie sie,aby zajac sie Emma....ja natomiast oczu
      nie moge od niej oderwac...i wszedzie ja ze soba zabieram.Jednak sobota nalezy
      do babci a my mamy wychodne.Jako clean freak tesciowa kazdy kat wypucuje i
      upiecze jakis dobry smakolyk.Doceniam bardzo pomoc rodziny i wiem ,ze ulatwia mi
      to zycie.Nie mam poczucia ,ze jestem z wszystkim sama i moze przez to czuje sie
      super w roli mamy.Nie tesknie za wolnoscia ,bo czuje sie wolna.W kazdym wziazku
      sa lepsze i gorsze dni nie lam sie Natkos.A wlasciwie to za czym tesknisz w tym
      "starym "zyciu z przed ciazy?
    • bozena73 Re: do Bozeny 15.05.07, 20:17
      Jestem juz troche zmeczona tymi roznymi dygresjami co do RI..w sumie upierdliwa jest kobiecina ale
      fakt faktem nikogo nie obrazila..pisze czasami nawet z sensem..czasami oczywiscie wkurza co
      pokazala postem o Alex...jezeli chcecie to ja usune..ale to znaczy ze przeciez moze wejsc pod innym
      nickiem..
      staram sie ciagle wpuszczac nowe osoby bo inaczej zrobi sie nudnawo..
      ale zadecydujcie sami..nie mysle ze forum ukryte to jest dobry pomysl..
      a poza tym to glowy w ogole nie mam do tego teraz..maly mi ciagle choruje..w pracy nawal pracy..
      wiec dajcie znac czy ja usunac a ja sie dostosuje..
      Pozdrawiam,
      Bozenka
      • olensia Re: do Bozeny 15.05.07, 21:33
        Ja juz nawet nie czytam jej postow, bo czasami denerwuje sie niepotrzebnie.
        Dlatego zagladam tam coraz mniej. NIe rozumiem jak mozna zakladac watek i samemu
        sobie na niego odpowiadac....
        • jaga_nj Re: do Bozeny 16.05.07, 00:12
          Ja jestem za jej usunieciem, wroci to trudno, usuwac do skutku. Kiedys bylo tam
          fajnie, teraz nie chce mi sie tam nawet zajrzec. Szkoda:(
          • olensia Re: do Bozeny 16.05.07, 01:08
            Zgadzam sie Z Toba jaga_nj...
      • claudia207 Re: do Bozeny 16.05.07, 03:15
        Jestem za zablokowaniem RI i za zmiana nazwy forum na Polacy w Stanach albo cos
        w tym stylu, aby przyciagnac troche meskiej Polonii.
        • piesfafik Re: do Bozeny 16.05.07, 14:40
          Dziewczyny,
          Moze RI jest irytujaca, ale zajrzyjcie na publiczne forum Polonia i zobaczcie
          jakie tam sa obrzydliwe, ordynarne pyskowki. Normalnych dyskusji wlasciwie nie
          ma. Sadzac z nickow i tonu wypowiedzi sa tam glownie mezczyzni. Wiec, osobiscie
          wole to co pisze RI - najwyzej mozna nie czytac albo nie odpowiadac.
      • rhodeisland Nie obrazam i pisze z sensem. Trzymaj sie bozena 27.05.07, 06:30
    • cyborgus Re: do Bozeny 16.05.07, 20:12
      zgadzam sie w sumie z piesfafik. wyrzucac nie ma, zawsze moze wrocic pod innym
      nickiem. nie czytac jej postow, i tyle, nie odpowiadac na nie, chyba ze akurat
      cos z sensem jej sie trafi. zawsze mozna tez zrobic "ignoruj"
      • mamaagnieszka Re: do Bozeny 16.05.07, 21:15
        A ignorowac jej postow nie mozna? Nie podtrzymywac jej watku czy toku mysli w
        watku. Ja ignoruje (ostatnio tak bardzo ze w ogole nie pisze ;PP)jak nie bdzie
        z kim miala gadac to se pojdzie sama.
        • arybka68 Re: do Bozeny 16.05.07, 22:01
          No wlasnie z tym ignorowaniem jest tak ze, nie zawsze sie udaje, bo albo kogos
          cos zaciekawi, albo ktos nowy nie wie co jest grane. A jej wystarczy, ze jedna
          osoba sie odezwie i juz ona sama napisze 5 odpowiedzi i jest szczesliwa, ze
          ludzie z nia gadaja. Sama napisalas, ze jak ignorujesz RI to juz wcale nie
          piszesz. Ona pisze wszedzie, wiec ciezko cos napisac ale nie odpisac RI.
      • rhodeisland cyburgus, masz racje 27.05.07, 06:47
    • ciocia_ala Re: do Bozeny 22.05.07, 19:35
      Ona jest nawet na forum turystyka w USA czy cos podobnego i plecie tym ludziom
      jakies pierdoly o nielegalnych polakach w Stanach... Szkoda slow. Mi to wyglada
      na jakas chorobe psychiczna.
      • rhodeisland Ciocia_ala, to jest prawda, nie "pierdoly" 27.05.07, 06:46
        Sa w Stanach nielegalni Polacy, ktorzy skorzystaja jesli przejdzie nowa ustawa
        emigracyjna. Nie pamietam, co tam napisalam, to chyba bylo a propos tego, ze
        Polacy w Polsce sa przeciwni tej ustawie mimo tego, ze wiele Rodakow na niej
        skorzysta (moze wlasnie dlatego: zawisc)
    • kisiulak a_dassuj 22.05.07, 21:48
      Dzis przypadkowo znlazlam kilka innych wypowiedzi zwykladziewczyna5. Jestem w
      100% pewna ze to ona. Nawet sposob w jaki odpisuje oraz, te jej "ten post byl do
      niego". Forum Kobieta to chyba jej drugi dom.
      • rhodeisland Posty dziewczyny sa dziwne, ale widac znajduja 27.05.07, 06:32
        amatorow. Niektorzy wielokrotnie wspominaja, ze ja czytaja.
    • a_dassuj Re: Kisiulak 23.05.07, 16:05
      nie jest to komiczne?z nudow czytalam tee posty o hiv
      i ciazy -dobre;-)
      • natkos1 Re: Kisiulak 24.05.07, 17:31
        ja jestem za jej usunieciem, nie moge juz strawic nawet widoku nicka RI i dawno
        stamtad odeszlam a bylo milo...chetnie wroce jak jej nie bedzie
        • kisiulak Re: Kisiulak 24.05.07, 19:35
          Sorry ze znowu o tym, ale mam wrazenie ze albo nam daje odpoczac, albo juz
          zalozyla nowy nick i bedzie powoli sie z nim znowu wkrecac.
          • edytais Re: Kisiulak 25.05.07, 04:36
            Ale sie wystraszylam! Czytalam watek o tej 60cio latce z blizniakami na Polki
            w Stanach i cos mi sie przymanilo, ze to Mamy w Stanach. Patrze a tu dwa posty
            jeden po drugim od RI, myslalam, ze juz tutaj przyszla a przeciez ona
            bezdzietna! Ulzylo mi potem jak zobaczylam gdzie jestem :)
            • natkos1 Re: Kisiulak 01.06.07, 19:21
              no to wykrakalas edytais...to nie byl sen
      • rhodeisland Jak mozna sie nudzic? Zycie jest fascynujace! 27.05.07, 06:43
        • rhodeisland To bylo do a_dassuj 27.05.07, 06:43
    • rhodeisland Dziewczyny, usmialam sie do lez czytajac 27.05.07, 04:51
      Wasza analize mojej osoby.
      Nie jest to zabawne i paradoksalne, ze osoby blokujace moje posty nadal o mnie
      pisza?
      Czy ja kogos obrazam? Nie!
      A ladnie to namawiac innych do bojkotowania kogos i jak to swiadczy o nas jesli
      przestajemy myslec samodzielnie, ale zaczynamy przyklaskiwac innym, wyrazajacym
      sie zreszta w malo kulturalny sposob?
      Swietne rozwiazanie: obgadac kogos, a potem zablokowac posty tej osoby tym
      samym odbierajac tej osobie mozliwosc wytlumaczenia sie. To tak jakby ktos
      wykrzyczal co ma do powiedzenia po czym zatkal uszy albo wyszedl. Dziecinne to
      jest troche, nie sadzicie?
      Nikogo nie obgaduje, nie uzywam niekulturalnych epitetow, ze stoickim spokojem
      reaguje na zlosliwosci innych. Przeprosilam nawet jedna osobe za pewna rzecz,
      ale poniewaz ona zablokowala rzekomo moje posty, wiec pewnie tego nie
      przeczytala.
      • natkos1 to jest forum dla mam!!! 01.06.07, 19:25
        ale my nie chcemy sluchac twoich tlumaczen nie rozumiesz? acha, i nie piszesz z
        sensem, niech ci sie nie wydaje...a to forum, to jest miejsce dla normalnych
        mam, a nie miejsce na twoje pyskowki, tlumaczenie sie i wymiane pogladow z
        edytku na tematy sprzed 5 tygodni z innego forum,pisz do niej na prive albo jak
        i w ten sposib zalatwiaj swoje sprawy a nie szukaj po forach ludzi i mac innym
        w glowie...tutaj jest spokojnie i ,,mamowo''
        • adriannna1 Re: to jest forum dla mam!!! 01.06.07, 19:54
          Natkos - podziwiam twoj spokoj i powsciagliwosc.

• adriannna1 Re: Dziewczyny, usmialam sie do lez czytajac 01.06.07, 19:57
        A ja sie smieje nad twoja bezmierna glupota. ze tez nie masz za grosz poczucia
        wlasnej godnosci. Nikt nie moze ciebie zniesc, ile razy to uslyszalas? Ja bym
        juz dawno sie zamknela. Ale ty jak gowno przy duupie - przyczepione, smierdzace
        sie wleczesz wszedzie.
        Miej szacunku chociaz troszke dla samej siebie - przestan sie pchac tam, gdzie
        cie nie chca!!
        • rhodeisland Re: Dziewczyny, usmialam sie do lez czytajac 06.06.07, 00:59
          Jako osoba uzywajaca na wielu forach tak niekulturalnego jezyka wiesz, co to
          godnosc, adrianno?
          Sa osoby, ktore chca ze mna rozmawiac albo takie, ktore korzystaja z tego, co
          pisze.
          Mnie nie mozna obrazic, adrianno. Nie naleze do zadufanych, obrazalskich osob o
          niskiej samoocenie. Patrze na siebie z duzym dystansem.
          Dziwie sie, ze Tobie pozwalaja pisac, mimo, ze wielokrotnie wzbudzilas niesmak
          swoimi uwagami.
    • olensia Re: do Bozeny 06.06.07, 01:24
      RI przeczytaj jeszcze raz caly watek i moze zauwazysz ze wiekszkosc chce zebys
      zniknela (jakies 3-4 osoby sa tylko temu przeciwne)....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka