Dodaj do ulubionych

u nas już lepiej :)

18.01.13, 22:30
Witam ponownie smile
Mój syn ma obecnie 5 lat. Po wielu bataliach z polską służbą zdrowia trafiliśmy do kliniki w Niemczech. I tam okazało się, że w Polsce postawili złą diagnozę. Przyczyną refluksu nie była zastawka cewki tylnej tylko problemy z pęcherzem (zbyt wysokie ciśnienie). Lekarze w Niemczech wdrożyli leczenie farmakologiczne ( lek Mictonetten - niestety niedostępny w Polsce) i po roku refluks "zszedł" na I i III stopień. Przeszedł w sumie 3 scyntygrafie, które nie wykazały uszkodzenia nerek. Badania USG też wskazują, że nerki rozwijają się prawidłowo.
Pamiętam początek choroby mojego dziecka i gorączkowe poszukiwania w internecie informacji na temat wad układu moczowego. Wszystko wydawało mi się wtedy takie straszne i przerażające. Teraz mogę odetchnąć z ulgą, bo wiem, że moje dziecko jest w dobrych rękach i każde kolejne badania potwierdzają poprawę stanu zdrowia Arka.
Obserwuj wątek
    • asia_024 Re: u nas już lepiej :) 01.07.13, 22:25
      witam smile
      jestem nowa na tym forum. Mój synek urodził się z wada zastawki cewki tylnej. niestety ma już usuniętą jedna nerkę i na brzuszku ma przetokę pęcherzowo-skórną. bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jakiegoś kontaktu z kliniką za granicą, która być może by mu pomogła....
      jeździmy obecnie do czd do warszawy, ale tam jakoś ciągle odwlekają termin zamknięcia przetoki....
      nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy nie będzie sam sikał....
      • sysia-0 Re: u nas już lepiej :) 13.12.14, 14:34
        Jeśli chcesz bliższych informacji dotyczących leczenia w Niemczech napisz na maila 1111kelem@wp.pl
    • trojboj Re: u nas już lepiej :) 04.11.15, 11:05
      Witam
      Mamy również problem z naszym synkiem ma 3 miesiące zastawka cewki tylnej , obustronne refluksy, itd. zero informacji od lekarzy co dalej jak mu pomóc cały czas jest na antybiotykach i cały czas jest na cewniku przeszliśmy już urosepse a w domu spędziliśmy tylko 4 tygodnie, jeśli jest taka możliwość prosiłabym o kontakt gdyż jestem bardzo zainteresowana leczeniem w Niemczech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka