Dodaj do ulubionych

Cystografia.

02.04.13, 11:43
Witam. Moja Córka obecnie 17scie miesiecy bedzie miała w maju cystografie. Juz sie boje jak Córka to przejdzie. Mamy jesli przechodziłyscie przez To ze swoimi maluchami napiszcie mi jak długo trfa taki zabieg i jak wasze maluchy to zniosły?!
Obserwuj wątek
    • siu-lka Re: Cystografia. 02.04.13, 13:22
      Mój dwuletni synek miał cystografię trzy tygodnie temu. Badanie było krótkie, około 5 minut. Lekarz i pielegniarki starały się i spieszyły, żeby było jak najkrócej. Bardzo płakał, myślę, że głównie ze strachu, on bardzo źle reaguje na lekarzy i jakiekolwiek badanie (nawet osłuchiwanie jest z krzykiem, płaczem i uciekaniem). Ale też go bolało w trakcie badania i na pewno po badaniu przez kilka godzin przy siusianiu. Następnego dnia już było ok, siusiał bez problemu.
    • renatamalinows Re: Cystografia. 06.04.13, 16:54
      Nasz syn miał jak miał ok. pół roku. Najdłużej chyba trwało cewnikowanie. Wszystko razem trwało ok. 15 / 20 minut. Nie płakał później przy oddawaniu moczu więc chyba nie bolało.
    • hope164 Re: Cystografia. 07.04.13, 23:50
      Nasza cystografia trwała około 10min. Synek miał wówczas 6 tygodni. Podczas badania darł sie w niebogłosy. Jednak zaraz po wyjściu z gabinetu zapomniał o całym badaniu więc chyba płacz wywołany był strachem przed lekarzem niz bólem związanym z badaniem.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki.
      • senat-orka Re: Cystografia. 13.04.13, 14:39
        Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Bardzo sie denerwuje tym badaniem i martwie mam jednak nadzieje ze Córcia dobrze to zniesie.
        • inakaro Re: Cystografia. 25.04.13, 22:36
          Mój synek miał to badanie gdy miał 2,5 roku. Był już wtedy całkiem rozumny smile Bolało go cewnikowanie i potem nie chciał sikac (miał cyst ografie mikcyjna), więc w sumie badanie nie wyszło. Ale lekarze zdecydowali, że nie będą powtarzać, na innych badaniach było wszystko ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka