Dodaj do ulubionych

KTO JEST KIM??

• dorcia170770 Re: KTO JEST KIM?? 28.12.09, 19:15
      Mam na imię Dorota mieszkam w Warszawie U mojego 3-letniego synka rok temu wykryto obustronny reflux moczowy( rozwijał się bezobjawowo) IV stopnia jesteśmy pod opieką poradni na Litewskiej
    • esiaczek2 Re: KTO JEST KIM?? 01.01.10, 20:38
      estera, mam synka szymka 3,5 roku i córunie antosie 11 mies. kraków
      • marzanna_2015 Re: KTO JEST KIM?? 18.03.10, 20:12
        Marzena lat 30- lubelskie,Agatka 1 roczek i obustronny refluks 3 stopnia i
        podwojny ukm do lewej nerki, 2 zumy, obecnie cola, w perspektywie urografia. Syn
        Maciek lat 4- zdrowizna! Jest tu ktoś z lubelszczyzny?
    • gosia-0404 Re: KTO JEST KIM?? 21.09.10, 19:51
      Witam mama cztrolatki proszę o informację ma temat bakterii proteus vulgaris której obecność stwierdzono w dwukrotnym posiewowym badaniu moczu dziękuję
      • bioo Re: KTO JEST KIM?? 27.10.10, 18:26
        Ania mama basi (3 miesiace), powaracajacy ZUM, dwustronna lewa nerka, podwojne moczowody, poszerzone ukl.kielichowo-miedniczkowe u obu nerkach, lewa dziala na 17% prawa na 83%.diagnozowane w CZD Miedzylesie, obecnie na oddzile
    • frew12422 Re: KTO JEST KIM?? 18.04.11, 08:00
      Witam. Mam na imię Ewelina. jestem mamą 2 letniej córki Emilki ktora w marcu tego roku ma stwierdzony refluks pęcherzowo-moczowodowy 2 stopnia po stronie lewej. Mieszkamy w malej miejscowości pod Częstochową - Lgota Górna. Pozdrawiam.
    • mamusiaantusia Re: KTO JEST KIM?? 06.10.11, 20:49
      Joanna, mama Antka (miesiąc i 10 dni) oraz 15-letniej córki z Trójmiasta
    • czarna_dco Re: KTO JEST KIM?? 28.12.12, 17:55
      Witam, mam na imię Karolina i jestem mamą 4 letniej Julki, mieszkamy w okolicach Torunia. Julka cały czas robiła siusiu w pamersa w nocy, więc dostaliśmy skierowanie na usg, okazało się, że że ma zaleganie moczu w pęcherzu po mikcji, 26 lutego mamy pierwszą wizytę w poradni urologicznej. Jak na ironię córka zaczęła kontrolować siusianie w nocy i idzie jej to całkiem dobrze, jednak ma uczucie parcia na pęchcerz, a nie może nic wysikać. W nocy staje się to uciążliwe bo raz wstanie na sikanie, a potem przez to uczucie nie moze spać i mamy 4 godziny wycieczek do toalety i płaczu że nie może zasnąćuncertain Własnie wykluczyliśmy zapalenie pęcherza jest to więc związane z tym zaleganiem moczu... Jestem wdzięczna, że mogłam znaleść to forum i tyle przydatnych informacji!
      • malgosia12123 Re: KTO JEST KIM?? 01.01.13, 23:49
        Witam
        Gosia z Ostrowa Wlkp, mama 22 miesięcznej Julki. W wieku 9 miesięcy mała trafiła do szpitala, diagnoza ostre odmiedniczkowe zapalenie nerek. Cystografia wykazała refluks obustronny II i III stopnia. Obecnie jest na furaginie i Bactrim.W czerwcu 2013 następna cystografia.Córka jest bardzo niespokojna i płaczliwa w nocy.Nie wiem czy to jest spowodowane tym refluksem.Modlę się,żeby to minęło.

Pozdrawiam
    • dziartom Re: KTO JEST KIM?? 20.07.14, 21:46
      Ciężko podawać tyle danych o sobie skoro forum jest otwarte. Napiszę tyle, że moja półroczna córcia urodziła się z wodonerczem. Jest po plastyce połączenia miedniczkowo-moczowodowego i dwóch ZUMach.
    • aniutek7891 Re: KTO JEST KIM?? 06.10.14, 20:23
      Anka, Niemce ( Lublin), mama siedmiomiesięcznej Julii z obustronnym refluxem V stopnia i wykonaną przetoką pęcherzowo-skórną oraz Filipa zdrowego dwulatka smile
    • patiikrzys Re: KTO JEST KIM?? 18.11.15, 15:09
      Witam,
      Dawno nikt się nie dopisywał... Jestem mamą 10-tygodniowego Krzysia. ZUM , urosepsa i odmiedniczkowe zapalenie nerek w wieku 2,5 tygodnia. CUM wykazała obustronne odpływy III/IV stopnia. W przyszłym tygodniu scyntygrafia nerek. Za ok miesiąc najprawdopodobniej zabieg na zastawce cewki tylnej. Strach, niepokój i płacz jeszcze miesza się z dziką radością z każdego uśmiechu, ale szykuję się do wojny o zdrowie Krzysia. Najbardziej lubię część: "Kto wyzdrowiał" tego forum smile
    • jus43qwe Re: KTO JEST KIM?? 07.12.18, 13:23
      Justyna - mama 2,5 letniej Zuzi z wiecznymi leukocytami, proteusem i paciorkowcem kałowym w moczu.
      Jesteśmy na etapie diagnozowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka