Dodaj do ulubionych

KTO JEST KIM??

• makana Re: KTO JEST KIM?? 16.02.05, 14:43
      kasia
      mama marty 3,5 i kamili 4,5 roku
      pracuje
      mąż radek
      psa brak
    • kasiuncia25 Re: KTO JEST KIM?? 17.02.05, 12:44
      Kasia, lat 25 z Warszawy (Tarchomin). Mama 6 tygodniowego Kamilka który ma
      obustronne wodonercze, jest po wyłonieniu przetok moczowo skórnych i po
      przecięciu zastawki tylnej. Pozdrawiam.
    • a.l.e.k.s.a.n.d.r.a Re: KTO JEST KIM?? 17.02.05, 15:18
      Ola 24 lata z Wrocławia , mama 2 miesięcznego Kacperka.
    • rugatek Re: KTO JEST KIM?? 18.02.05, 17:37
      Witam dopiero dzis przez przypadek natknełam sie na to forum. Jestem Agata,
      mama 20 miesięcznego Kuby. Synek juz w ciązy miał zdiagnozowane wodonercze
      nerki lewej. Obecnie rok po operacji "tylko" obserwujemy. Aha jestem z
      Sosnowca i obecnie spodziewam sie drugiego maluszka.
    • foczka4 Re: KTO JEST KIM?? 23.02.05, 23:38
      Witam!
      Jestem mamą cudownego rocznego chłopaczka- Alka, ktory urodził się z roszczepem
      kręgosłupa. Następstwem tej wady jest między innymi pęcherz neurogenny i wiele
      problemów z tym związanych (zakazenia, wadliwe funkcjonowanie pęcherza i
      zwieraczy, u nas na szczęście nie ma refluksów ale za to wizja cewnikowania).
      Wbrew pozorom wile problemów pokrewnych, więc chętnie do as dołącze.
      • mikesza Re: KTO JEST KIM?? 24.02.05, 10:54
        Monika z Poznania. Jestem mamą trzyletniej Julki. Dopiero pół roku temu
        zdiagnozowano obustronny refluks II i III stopnia. Wcześniej były dwa ZUM.
        Jedno dość poważne. Miałam problem ze skierowaniem do specjalisty. Pani
        pediatra nie widziała takiej potrzeby, zrobienia posiewu także nie. Kobiety
        jeśli wasza intuicja mówi Wam, że dzieje się coś złego nie dajcie się zbywać
        walczcie to chodzi o Wasze dzieci!
        • iwona6621 Re: KTO JEST KIM?? 21.04.06, 21:52
          Witam-nazywam się Iwona mieszkam w Warszawie(ochota) jestem mamą 4-letniego
          Kacperka.Urodził się zdrowy 4kg/54cm w terminie, poród bez komplikacji.Ale od
          samego początku coś nie dawało mi spokoju,cały czas płakał,mało przybierał na
          wadze ,rozwijał sie prawidłowo.Tyle tylko,ze przez 2,5 roku nie przespaliśmy
          normalnie żadnej nocy a dni też były wyczerpujące psychicznie i
          fizycznie.Bilanse i szczepienia w terminie ale ja cały czas czułam,ze coś jest
          nie tak.Lekarze stwierdzili,ze to alergia i tak przez 2 lata leczyliśmy
          Kacperka na astmę alergiczną(uczulony na roztocza,pleśnie,,chomika,trawy,kota
          Ige133)codziennie Zyrtek/Claritina,wziewki Serevent i Flixotide,Singular i tak
          regularnie powtarzające sie zapalenie oskrzeli. W ciągo ostatnich 2 lat-14
          różnych antybiotyków. Aż dwa tygodnie temu trafiliśmy do szpitala na Wołoską
          diagnoza nieżyt żołądkowy????Kacperek miał temperaturę, potworny ból głowy i
          wymiotował.Morfalogia szczególnie rozmaz wyszedł okropny 1.7 leukocytów ,płytki
          130tys,mocz b.og.b/z.Dostal dwa bardzo silne antybiotyki Biotraxon i Biodacynę
          po pirwszych dawkach temp.spadła,wrócil apetyt,ale kontrolny rozmaz taki
          sam.Podejrzewano chorobę krwi,mononukleozę,zap.zatok ??????Dosatł trz dawki
          leku pobudzającego szpik kostny Neupogen morfologia kontrolna rewelacyjna.Po 7
          dniach leczenia okazało się,że w posiewie moczu jest coli 10^6 i to było
          zapalenie ukł. moczowego.JesteSmy teraz na przepustec szpitalnej,czeka nas
          cystografia, bo prawdopodobnie alergia- alergią, a to nerki dawały znać w
          postaci nawracających regularnych zap,oskrzeli.Kacperek jak zaczął chorować to
          cały czas miał sińce pod oczami i bardzo się pocił, pediatra stwierdził,ze
          alergicy tak maja, niska waga 15,5 kg 100cm wz.też alergia.Ja wiem,ze moja
          intuicja dobrze mi podpowiadała.Dziękuje za to forum,jest mi lżej,ze wyrzuciłam
          to z siebie. Dużo zdrowia i wytrwałości dla wszyskich.Pozdrawiam.Iwona
    • grazka8 Re: KTO JEST KIM?? 24.02.05, 11:45
      Witam jestem Grażyna z Gliwic mama 3 corek Natalki 17l Hani 9l no i Amelki
      która skończy w pierwszy dzien wiosny 2 latka cieszę się że tu trafiłam zawsze
      jakaś odmiana no i pogadać można człowiek dzieki tej stronie to odmodniał 10
      kilo mniej stresów
    • grazka8 Re: KTO JEST KIM?? 24.02.05, 11:48
      Chyba najstarsza tu jestem pod względem ilości dzieci i wiekiem ale mój wiek
      zakończł sie na 26 latkachsmilesmilesmilesmilesmile
      • kasik111 Re: KTO JEST KIM?? 26.02.05, 22:23
        Chciałam dołączyć do tego Forum. Mam na imię Kasia, jestem z Warszawy -
        Tarchomin, 27 lat. Mój synek Mateusz ma 11 miesięcy. Narazie jesteśmy w trakcie
        wszystkich badań, opiekuję się nami dr. Rutka. Dodam, że mój synek ma problemy
        z wzmożonym napięciem mięśniowym.
    • arika2004 Re: KTO JEST KIM?? 27.02.05, 22:42
      Witam mam 9 miesiecznego synka miał stulejke zamknieta a pod napletkiem
      zbierała sie biała maz miał wielokrotne zak ukł moczowego USG WYKAZAŁO
      ZAZNACZENIE KIELICHA LEWEJ NERKI.Zaczełam na własną reke abu uchronic malca
      przed CUM badaniem myc siusiaka rywanolem i cud napletek rozkleił sie i obeszło
      sie bez chirurga obecnie posiew jałowy dziecko ma 10 kg i 80cm chodzi prawie
      samo ale lekarz wysyła nas na CUM pomomo tego ja mam przeczucie ze wszystko
      jest ok.Nie gorączkuje co robic uważam ze juz nie bede miała wiecej problemów z
      e.coli i enterococus faecalis.

• martagoryczka Re: KTO JEST KIM?? 01.03.05, 22:07
      Marta, mama Wiktorii która miałaby teraz 6 lat i dwu latka Maksia.
      Wiktoria miała obustrone odpływy III i IV st i wieczne zakażenia dróg moczowych
      ( nie udało nam się ich do końca zdiagnozowaćsad).
      Maksymilian ma prawostrony OPM III st ( po cystografii ), hipelkarcurię (
      zbytnie wydalanie wapnia z moczem )i przy tej okazji kamicę nerkową ( wysiusiał
      już 3 kamienie - wapniowe ), przechodziliśmy także zakażenie Proteusem -
      wszystkie te choroby wykryte w lipcu 2004. Przyjmuje stale leki: Indapen,
      Rowatinex na zmianę z Shi Lin Tong, Furagin na zmianę z Biseptolem i chyba
      tylko dzięki temu nasze wyniki moczu są w porządku.

Pozdrawiam wszystkich
      Marta

"Wiktorio...dlaczego mam Cię tylko w snach..."
      • madziulec Re: KTO JEST KIM?? 01.03.05, 23:10
        itam szczegolnie serdecznie, wiesz dlaczego wink))))
        • boreczko Re: KTO JEST KIM?? 04.03.05, 15:44
          Mam na imie Kasia.Moj synek Jaś ma 5 miesiecy ,za soba odmiedniczkowe zapalenie
          nerek w wieku 2,5 m-ca,obecnie w trakcie leczenia zum(mam nadzieje ,ze
          skutecznego).Za tydzien mamy pierwsza wizyte u nefrologa...dalej zobaczymy
          • qbi80 Re: KTO JEST KIM?? 12.06.07, 20:55
            Dorota, mama małego Borysa i troche starszej Marty. Mieszkamy w Warszawie. Borys
            jest po ostrym ZUM, ma w tej chwili 3 miesiące, minął już prawie miesiąc od
            kiedy opuściliśmy szpital, za dwa tygodnie cystografia. Mam nadzieję że moja
            wizyta na forum jest jedynie okazjonalna...
        • olcia1775 Re: KTO JEST KIM?? 01.02.09, 22:23
          Witam! Nazywam się Ola,mam synka Patryka który ma juz prawie 2
          latka.Patryk urodził się z przepukliną oponowo rdzeniową a
          następstwem tej wady jest pęcherz neurogenny.Patryk jest cewnikowany
          4xdziennie.Zanim zaczęłam go cewnikowac przeszedł 2xZUM bakteria
          Pseudomonas w ilosci 10^7.Jestesmy z woj.podlaskiego.
    • han30 Re: KTO JEST KIM?? 04.03.05, 16:19
      Witajcie

Mam na imię Hania, mój synek Bartek (5 i 3/4m) miał 3-krotnie ZUM, obecnie
      jesteśmy na etapie diagnostyki. Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum, bo
      nie czuję się już tak bezradna. Nie ukrywam, że skorzystałam już z kilku
      cennych rad (pobieranie moczu, opis cystografii). Dzięki Wam postanowiłam nie
      rezygnować ze zrobienia cystografii. Jeszcze raz gratulacje dla autorki forum i
      wszystkich osób z Nią współpracujących.

Pozdrawiam
      Hania
    • sylwienna3 Re: KTO JEST KIM?? 04.03.05, 21:57
      Nazywam sie Sylwia Kostecka jestem mamą 17 miesięcznej Karolinki.Mieszkamy w
      Szczecinie.Miło mi poznać wszystkie mamy mające takie same problemy z
      dzieciątkami jak ja.Cieszę się również iż możemy dzięki madziulec pomagać sobie
      takiej formie na odległość.Pozdrawiam wszystkich.Sylwia
      • sylwienna3 Re: KTO JEST KIM?? 10.03.05, 21:19
        nie napisalam iz moja Karolina ma obustronny reflux III stopnia.Pozdrawiam
        Sylwia K.
    • lukcisowy Re: KTO JEST KIM?? 08.03.05, 23:54
      jestem IWO z Poznania.Moja córka Rebeka ma 2 latka i 2 miesiące teraz.
      Pierwsze zakażenie wykryto w wieku 2 miesięcy przypadkowo, parę razy
      zsiniala nie oddychając i zbadano mocz oraz wysłano do kargiologa.w wieku 14
      mies stwierdzono refluks obustronny po badaniu inwazyjnym-mikcja.Pozostaje na
      furaginum oraz urotrim przez rok, do kolejnej mikcji wiosną 2005.Chcą
      stwierdzić, czy się polepszyło, czy trzeba operować.
    • galela Re: KTO JEST KIM?? 09.03.05, 21:55
      Mam na imię Ela i jestem mamą 5 m. córeczki Marty, która mam nadzieję jest
      zupełnie zdrowa. Jesteśmy z Zabrza. Staramy sie wyjaśnić niskie przyrosty masy
      ciała Marty w ciągu ostatnich 6 tygodni.
      • guderianka kto jest kim 22.02.06, 12:08
        mam na imię Magda-moja córka Maja ma 6lat. W wieku 5lat po operacjach,pobytach
        w szpitalu, sprzecznych diagnozach ustalono w koncu że ma wrodzone zwęzenia
        rdzenia kręgowego a w jego wyniku między innymi pęcherz neurogenny.Pozdrawiamsmile
    • ana002 Re: KTO JEST KIM?? 10.03.05, 10:41
      Witam.
      Ania i Ola (4 1/2 roku) z Warszawy. Ola przeszła ZUM mając pół roku. Pediatra
      skierowała nas do nefrologa. Po wykonaniu badań okazało się, że Ola ma obustronne
      odpływy II stopnia i zdwojenie lewej nerki. Po roku kontrolna cystografia wykazała
      ustąpienie odpływów po prawej stronie. Z OPM z lewej strony, niestety borykamy się
      nadal.
      Pozdrawiam serdecznie
      Ania
    • joan76 Re: KTO JEST KIM?? 11.03.05, 21:55
      Witajcie
      dziękuję trudy77 za ten adres!!!!
      mam na imię Joanna, mój synek Marcel ma 3 i prawie pół m-ca (01.12.2004),
      mieszkamy w Grudziądzu.
      15 grudnia trafiliśmy do szpitala z powodu spadku wagi (przy urodzeniu 4100, po
      dwóch tygodniach 3650) i przedłużającej się żółtaczki. W moczu rozgościły się
      bakterie, m.in. Klebsiella oxytoca. 5 dni podawali dożylnie Zinacef, potem do
      domu z Furaginem. Kontrolny posiew był ok, a zaraz potem Synuś zaczął robić
      zielone błotniste kupy, huczało mu w brzuszku przy jedzeniu i wył. Kolejne
      badanie moczu, tym razem Proteus mirabilis. Nie chciałam wracać do szpitala!!!
      Pani doktor zapisała nam Vercef doustnie przez tydzień + Furagin przez trzy. w
      środę zrobiłam posiew i znowu mamy Proteusa, niestety.
      USG po raz trzeci wyszło w porządku.
      Czeka nas cum.
      We wtorek idziemy do szpitala pobrać mocz cewnikiem, żeby się upewnić - to
      propozycja mojej znajomej, pediatry.
      Mały jest wspaniały, rośnie (73 cm i 7100), fika i guga.
      Mam nadzieję, że wkrótce wszystko przeminie, jak tegoroczna zima!
      Dziękuję za to miejsce z całego serca, madziulec jesteś WIELKA!
      Pozdrawiamy wszystkich, Asia i Marcelek
    • m-a-y-a Re: KTO JEST KIM?? 18.03.05, 10:23
      Olka, mam 4-ro miesięczną córeczkę Maję. Mieszkamy sobie w Toruniu.
      Jesteśmy w trakcie (najprawdopodobniej) pierwszego ZUM-u sad
      Wszystko zaczęło się bezobjawowo - brak gorączki, jedynie mała strasznie grymasiła.
      Pozdrawiam Wszystkich gorąco smile
      • mamniunia Re: KTO JEST KIM?? 18.06.05, 13:42
        Cześć jestem Gosia i mam 8 mies. synka, mieszkamy pod Warszawą. Mamy poszerzony
        ukł. kielichowo - miedniczkowy i dwustronny refluks drugiego stopnia. Brzmi
        groźnie ale lekarz mówi, że z tego wyrośnie. Problem z bakterią w moczu pojawił
        się gdy mały miał 1,5 mies. Jesteśmy pod opieką nefrologa dr. Słowik z
        Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie - polecamy!
        W tej chwili moja wiedza na ten temat jest juz dosyć duża, żałuję, że nie
        odkryłam tej strony kilka miesięcy temu, wtedy byłam naprawdę przerażona.
        Pozdrawiam wszystkie mamy.
        • agnisiaz Re: KTO JEST KIM?? 29.06.05, 21:09
          witajcie
          jestem agnieszka mama 6 letniej wiki leczonej od ponad 2 lat na krwinkomocz
          teraz okazało sie że własciwie nie wiadomo co córka ma i bedziemy miały robioną
          cystoskopię
          mieszkamy w Warszaiwe a leczymy sie w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka u
          Pani docent Gołąbek
          pzdr
      • barbara-lakoma Re: KTO JEST KIM?? 04.11.05, 14:33
        witajcie !!
        jestem Basia (okolice Poznania) już od dłuższego czasu przeglądam wasze forum
        czerpiąc z niego wiele cennych informacji. Moja córka Michalina lat 2,5 ma
        lewostronny refluks III stopnia. Rok temu po nawracającym zakażeniu układu
        moczowego (pare miesięcy wcześniej miała bakterię coli w moczu) moja córka
        trafiła do dr Krynickiego w Poznaniu. Zrobiono jej ZUM (ale nie wysiusiała się
        podczas badania) i okazało się, że ma II stopień refluksu lewostronnego. Przez
        cały rok była leczona zachowawczo (furagina lub urotrim, vitabutin i pokrzywa)
        Kontrole badania moczu (prawie co 2 tygodnie) były w normie, żadnych zakażeń -
        niby wszystko ok - nefrolog rokował zdecydowaną poprawę. Po roku (to było teraz
        w październiku) miała zrobioną cystouretografię mikcyjną. Okazało, że refluks
        II stopnia jest nadal nawet w kierunku III stopnia. Skierowano moją córkę na
        badanie cystoskopia (to było przedwczoraj)no i prof. Jankowski stwierdził, że
        jest to na pewno III stopień refluksu niekwalifikujący się do leczenia
        farmakologicznego tylko do OPERACJI polegającej na przeszczepie moczowodu
        (lewego). Jestem zdruzgotana, takiego scenariusza nie przewidywałam, cały czas
        przeżywam, nie mogę skupić się na pracy - czytam mnóstwo literatury w tym
        temacie i cały czas się nakręcam.
        W najgorszym przypadku myślałam że skończy sie na ostrzykiwaniu Defluksem prof.
        Jankowski stwierdził, że to nie daje takich efektów i nie potrzebnie będziemy
        narażać dziecko na dodatkowe badania itp. Operacja ma być za tydzień - mam
        tylko nadzieję że na tej operacji skończy się nasz horror. Moja biedna Misia na
        widok lekarzy dostaje histerii i ciągle powtarza ż chce iść do domu.

och jak dobrze jest się gdzieś wygadać - nic trzeba się trzymać !!
        pozdrawiam wszystkich gorąco !!
    • muress Re: KTO JEST KIM?? 25.03.05, 00:28
      Witam

Dorota, Piaseczno, mama dwóch chłopaków (starszy 7 lat, malutki 4 tygodnie). U
      maluszka (Łukasza) wykryto w tym tygodniu poszerzenie UKM lewej nerki. Dzisiaj
      odebrałam wyniki badania ogólnego moczu - jest zakażenie (dużo krwinek
      białych), posiew jeszcze nie ma wyników, ale już wiadomo, że bakterie się
      namnażają, po świętach wizyta w CZD. Jestem przerażona ... sad
      • suhaa Re: KTO JEST KIM?? 13.05.05, 20:47
        cześć,serdecznie witam!!!mam na imię Agnieszka,jestem mamą 3miesięcznego
        Sebastiana.Mały ma refluks,jest pod kontrolą lekarza oczywiście,posiew w
        porządku,mocz ogólny również.mam pytanie,co to jest ZUM,o kyórym tak dużo
        piszecie???POZDRAWIAMY
        P.S. jesteśmy z Wrocławia
        • ewakwiatek Re: KTO JEST KIM?? 17.05.05, 23:39
          Ewa, mama 12-miesiecznej Alicji z Gdyni, ZUM od 3 m-aca kiedy zaczelismy
          chodzic na basen (nauka plywania dla niemowlakow, przed nami badania czy nie m
          refluksu. Szkoda basenu sad(((
    • gidea Re: KTO JEST KIM?? 25.03.05, 08:13
      Cześć jestem Magda, Moja najmłodsza córcia to Zuzia ma 3 latka, ma refluks 1i3
      stopnia (obustronny), moja starsza córka to Natalka ma 10 lat (jest zdrowa).
      Mieszkamy w Warszawie. O refluksie usłyszałam podczas wizyty USG u dr.
      Brzewskiego. Gdyby nie moja dociekliwość nigdy bym nie wiedziała o refluksie,
      gdyż moje dziecko nigdy nie miało problemu z moczem. Jedynie co mnie
      zaniepokoiło to fakt,że dziecko bardzo często chorowało (przeziębienia) i od
      czasu kiedy włączono nam furagin dziecko przestało łapać infekcje.
      Pozdrawiam...
      • rozaliak Re: KTO JEST KIM?? 28.04.05, 10:32
        mam na imie Agnieszka, jestem w 9 msc ciazy, na ostatnim usg stwierdzono
        poszerzenie ukladu kielichowo-miedniczkowego nerki u dzidzi i u mnie, ze
        wskazaniem do dalszej diagnostyki po porodzie.jestesmy z Warszawy:
        Bielany.zastanawiam sie czy powinnam wybrac szpital do porodu , ktory dysponuje
        zapleczem do badan w tym kierunku, czy tez jak dzidzia podrosnie zrobic
        badania? czy mozecie mi cos poradzic? w glebi duszy wierze ze wszystko bedzie
        dobrze. pozdrawiam goraco i dziekuje za przekierowanie na to forum Madziulec
      • abatka32 Re: KTO JEST KIM?? 09.05.05, 22:20
        Cześć
        Mam na imię Beata (32 l., mieszkam w Warszawie. Mam dwie córki: Hanię (6 lat) i
        Kasię (3 lata). Hania jak była mała (6 m. - 1 rok) miała 2 razy ZUM,
        stwierdzone zwężenie cewki moczowej i zrobioną kalibrację cewki w CZDZ przez
        dr. WOlskiego. Od tego czasu wszystko jest w porządku. Młodsza miała
        podejrzenie zum, cystografię dobrą. Dr. Gastoł z CZDZ stwierdził, że jest
        zdrowa.
        Pozrawiam
    • anias29 Re: KTO JEST KIM?? 07.04.05, 17:27
      Ania, Kajtek - 7 tyg, Sopot.
      Właśnie wczoraj odebraliśmy wyniki CUM - reflux moczowy 5 stopniasad

Kajtuś w 11 dniu życia dostał nagle w domku gorączki 39,5st. Karetka zabrała
      nas do szpitala, gdzie stwierdzono zakażenie układu moczowego (milion bakterii
      coli) i gdzie spędziliśmy 2 tygodnie.
    • zielony29 Re: KTO JEST KIM?? 09.04.05, 17:12
      Wiesiek, syn Maciuś, 7 lat, Pułtusk, obustronny refluks I i IV stopnia (po
      przeszczepie i nawrocie choroby) Po Niedzieli następny przeszczep i oby było
      dobrze.
    • lenka1 Re: KTO JEST KIM?? 09.04.05, 18:45
      Luiza, Zgierz, synek będzie miał na imię Igor
      Jestem w 37 tc. i u mojego nienarodzonego synka wykryto wodonercze nerki prawej.
      • madziulec Do Luizy 09.04.05, 18:54
        Szczegolnie serdecznie witam wink)) bo jestes ze Zgierza wink)))
    • kurs1974 Re: KTO JEST KIM?? 15.04.05, 18:07
      Marta i synek Alek obecnie niecłe 3 m-ce. Zaczynamy właśnie wojnę z E.coli w
      jego moczu. Trzymajcie kciuki.
    • alagal Re: KTO JEST KIM?? 16.04.05, 23:02
      Agnieszka i Alek (3 miesiace).
      Mieszkamy w Warszawie.
      Kilka tygodni temu naszemu Alkowi zmalal apetyt i w efekcie trafilismy do
      nefrologa. Badanie moczu wykazalo obecnosc wapnia, szczawianow i e.coli, bez
      zmian w badaniu ogolnym. Od 2 dni lykamy furagin. Za moment robimy usg.
      Zaczelam szukac informacji o e.coli i trafilam na to forum. Dosc mocno mnie
      przestraszylo i mamy nadzieje, ze nic niewlasciwego nie wyjdzie w usg.

Mozna nas zobaczyc na stronie www.alagal.bobasy.pl
      • karmina76 Re: KTO JEST KIM?? 17.04.05, 11:28
        Bardzo nam milutko Was wszystkich poznać, więc kilka słów o nas. My to: synuś
        Szymonek (prawie 4 m-ce) i mamcia Ewa (29 na karku uff..) Mieszkamy na wyspie
        prawdziwej-bo w Świnoujściu. Nasze niemiłe przygody wiążą się z bakteriami:
        klebsiella (zaliczylismy 2tyg. leczenie szpitalne wrrr...),potem na kontroli
        wyszło paskudztwo:pseudomonias sad na szczęście (opisywałam Wam tę historię)
        był to fałszywy alarm ponieważ laboratorium zanieczyściło wynik badania. Czyli
        narazie jest oki, ale jesteśmy cały czas z Wami i duchowo wspieramy
        wszystkich.
        • kasia_de Re: KTO JEST KIM?? 21.04.05, 11:30
          Mam na imię Kasia (29 lat), mój synek ma na imię Jacuś i prawie 4 miesiące.
          Jeszcze nie wiemy co mu dokładnie dolega, ma poszerzoną miedniczkę i jedno
          ZUM "na koncie", pod koniec maja czeka nas cystografia. Mieszkamy w Warszawie,
          na Tarchominie, z tatusiem Mariuszem i kicią Inką.
    • monika_lwo Re: KTO JEST KIM?? 21.04.05, 17:45
      Hej, jestem tu już jakiś czas i chyba zostanę dłużej, więc dopisuję się do
      listy, a raczej mojego synasmile
      Ja jestem Monika, mój syn to Kamil. W styczniu skonczył 7 lat. Mieszkamy w
      Legionowiesmile
      Mamy problem z mniejszą lewą nerką, zwęzeniem lewego przewodu moczowego,
      refluksem lewostronnym 3 stopnia. Dopiero zaczynamy tą drogę,i mamy nadzieję,
      ze nam pomozecie, bo ciężko tak samemu.
      Jak już jestem tutaj, gdzie chyba większosć ludzi czyta, to chciałabym
      serdecznie podziękować, ze to forum jest. Już bardzo mi pomogło, a zapewne i
      jeszcze nie raz pomożesmile
    • maczkama Re: KTO JEST KIM?? 22.04.05, 23:02
      Witajcie
      Mam na imię Kaśka jestem mamą 11letniego Maćka i rocznej Małgosi.
      Moja córka w wieku 4mcy miała ostre odmiedniczkowe zapalenie nerek; leżałyśmy w
      szpitalu na niekłańskiej, dwukrotne USG nerek nie wykazało nieprawidłowości.
      Dodtałyśmy skierowanie na cystografię.
      Potem przez dosyć długi czas aparat do cystografi był zepsuty, termin badań
      ciągle przekładany. Robiliśmy regularnie badania moczu i posiew, wszystkie były
      prawidłowe mocz jałowy.
      Minęły cztery miesiące i postanowiliśmy na razie nie robić cystografi.
      Nadal robiliśmy badania moczu. Teraz córka skończyła rok, codziennie dostaje
      pół tabletki furaginy na noc.
      Minęło 8 mcy, bez żadnych nawrotów. szczerze mówiąc po przezytaniu Waszych
      histori boję się czy dobrze zrobiłam nie idąc na cystografię z dzieckiem.
      Wczoraj dzwoniłam do doktora Rutki chcę umówić się na wizytę, ale wraca do Wawy
      dopiero po niedzieli.
      Zobaczymy co nam poradzi ale pewnie czeka nas ta cystografia i kolejne USG
      nerek.
      Pozdrawiam wszystkie mamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka