Dodaj do ulubionych

UROSEPT czy ktoś stosuje

18.03.07, 19:48
Mam pytanie czy ktoś stosuje ten lek zamiast furaginy. Nam pani doktor
ostatnio kazła zastopić furagin tym lekiem.
Obserwuj wątek
    • livia23 Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 09:21
      Mój 6-latek od dwóch miesięcy bierze urosept zamiast furaginy. Na razie posiewy
      są jałowe, zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że nie będzie już potrzeby wracać
      do furaginy. Urosept jest lekiem ziołowym, łagodniejszym, ale z tego co widzę
      całkiem dobrze odkaża drogi moczowe. Nasz nefrolog ma taki plan- 3-4 miesiące
      uroseptu, a potem przejście na vitabutin.
    • ezuza1 Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 10:40
      Moja Zuzia przez 3 lata była na furaginie - tylko przy ZUM-ach zamieniano na
      antybiotyk ,potem przez prawie rok brała urosept-nie było skutków ubocznych
      ,lepiej się czuła .CZy próbowaliście szczepionkę urologiczną UROVAXOM ? bierze
      się przez 3 miesiące,jest droga ,ale pomogła ,polecam ,spytajcie waszych
      nefrologów.
      • pawelola Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 13:27
        Mam dwa pytanka
        1. Jak podajecie swoim dzieciaczkom ten urosept, bo w przeciwnieństwie do
        furaginy słabo się rozpuszcza w wodzie. A moja córcia jest jeszcze za mała żeby
        go połknąć sama.
        2. Na co jest ta szczepionka. Bierze się ją raz,pierwszy raz słyszę
        • livia23 Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 14:50
          Rozgniatam między dwiema dużymi łyżkami i mieszam z płynem. Niezbyt dobrze sie
          rozgniata, trzeba dużo siły. Nasz nefrolog jest sceptycznie nastawiony do tej
          szczepionki, ale z kolei od różnych osób słyszę, że jest skuteczna. Jeżeli
          znowu pojawią się zakażenia to chyba o tym pomyślę.
        • ezuza1 Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 17:38
          szczepionka jest po to ,żeby nie było zum-ów.bierze się codziennie po 1
          tabletce, ja rozkruszałam i podawałam z wodą na łyżce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka