pawelola 18.03.07, 19:48 Mam pytanie czy ktoś stosuje ten lek zamiast furaginy. Nam pani doktor ostatnio kazła zastopić furagin tym lekiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
livia23 Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 09:21 Mój 6-latek od dwóch miesięcy bierze urosept zamiast furaginy. Na razie posiewy są jałowe, zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że nie będzie już potrzeby wracać do furaginy. Urosept jest lekiem ziołowym, łagodniejszym, ale z tego co widzę całkiem dobrze odkaża drogi moczowe. Nasz nefrolog ma taki plan- 3-4 miesiące uroseptu, a potem przejście na vitabutin. Odpowiedz Link
ezuza1 Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 10:40 Moja Zuzia przez 3 lata była na furaginie - tylko przy ZUM-ach zamieniano na antybiotyk ,potem przez prawie rok brała urosept-nie było skutków ubocznych ,lepiej się czuła .CZy próbowaliście szczepionkę urologiczną UROVAXOM ? bierze się przez 3 miesiące,jest droga ,ale pomogła ,polecam ,spytajcie waszych nefrologów. Odpowiedz Link
pawelola Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 13:27 Mam dwa pytanka 1. Jak podajecie swoim dzieciaczkom ten urosept, bo w przeciwnieństwie do furaginy słabo się rozpuszcza w wodzie. A moja córcia jest jeszcze za mała żeby go połknąć sama. 2. Na co jest ta szczepionka. Bierze się ją raz,pierwszy raz słyszę Odpowiedz Link
livia23 Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 14:50 Rozgniatam między dwiema dużymi łyżkami i mieszam z płynem. Niezbyt dobrze sie rozgniata, trzeba dużo siły. Nasz nefrolog jest sceptycznie nastawiony do tej szczepionki, ale z kolei od różnych osób słyszę, że jest skuteczna. Jeżeli znowu pojawią się zakażenia to chyba o tym pomyślę. Odpowiedz Link
ezuza1 Re: UROSEPT czy ktoś stosuje 19.03.07, 17:38 szczepionka jest po to ,żeby nie było zum-ów.bierze się codziennie po 1 tabletce, ja rozkruszałam i podawałam z wodą na łyżce. Odpowiedz Link