Dodaj do ulubionych

Podyplomowe-informatyka!!!

04.08.05, 10:35
Mam pytanie: czy warto robić podyplomowo informatykę żeby uzyskać uprawnienia
do nauczania tego przedmiotu???Skończyłam polonistykę i nie pracuję w
zawodzie. Chciałabym jednak uczyć i zastanawiam się czy pójść na informatykę
aby zwiększyć szanse na znalezienie pracy.Z góry dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • luka80 Re: Podyplomowe-informatyka!!! 04.08.05, 12:26
      W jakim zawodzie polonistki, czy informatyka, bo nie bardzo rozumiem?

Nie wiem co może mieć jedno z drugim wspólnego. Ale mną się nie przejmuj, być
      może się nie znam :-), dopiero od września rozpoczynam pracę w szkole.
      • e1w2ewa Re: Podyplomowe-informatyka!!! 04.08.05, 15:26
        Chodziło mi oto, że mając jeszcze jeden dyplom zyskam w oczach dyrektorów
        szkół.Może wtedy szybciej znajdę pracę jako polonistka z "atutem
        informatycznym".
        • prenatka Re: Podyplomowe-informatyka!!! 04.08.05, 17:10
          witaj! Ja skończyłam historię, poszłam na podyplomową informę na politechnice
          warszawskiej www.pw.edu.pl wydział informatyki. Owszem, czegoś się nauczyłm,
          nawet przez rok uczyłam przedmiotów informatycznych, ale zaręczam Ci: to nie
          jest fajny pomysł dla humanisty. Jeśli chcesz podszkolić swoje umiejętności, to
          super, ale uczenie informatyki wiąże się z trudną sztuką programowania,
          zostajesz po lekcjach non stop, bo a to dysk się popsuł, a to trzeba usunąć
          wirusy, ato to, a to tamto, musisz stale się dokształcać, bo sama podyplomówka
          to dopiero początek. Dużo pieniędzy idzie na fachową prasę i książki, musisz
          trzymac rękę na pulsie, bo nie ma nic gorszego jak obciach przed uczniami.... No
          ale nie chce Cię zniechęcać, ja jednak z wielką satysfakcją pozbyła sie tej
          informatyki..... Jeśli chcesz coś więcej, to pisz śmiało.
          • e1w2ewa Re: Podyplomowe-informatyka!!! 04.08.05, 17:43
            Dzięki prenatko za info!!! Nie ma to jak rada osoby, która zna temat z
            autopsji. Mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie, myślałam też podyplomowych
            studiach w zakresie EDUKACJI KULTURALNEJ W SZKOŁACH PONADGIMNAZJALNYCH.Z
            pewnością bliższe to naszej humanistycznej specjalności.Pozdrawiam!!!
            • luka80 Re: Podyplomowe-informatyka!!! 05.08.05, 07:30
              Ja bym szczerze odradzała Ci tą informatykę, jesli chcesz wiązać przyszłość z
              polonistyką. Jak już wspomniałam nie ma ona w zasadzie nic wspólnego z
              polonistyką, poza tym to bardzo ciężkie studia ( nie wiem jak podyplomowe, mówie
              o zwykłych)jeśli masz duszę humanistki, to zapewne byś zrezygnowała w trakcie.
              Szkoda nerwów i pieniędzy.
            • prenatka Re: Podyplomowe-informatyka!!! 12.08.05, 15:43
              prosze bardzo, kiedy mogę, staram się pomóc. Jeśli chcesz znakeźć sobie te
              studia to oczywiście polecam skorzystać z bazy danych o studiach podyplomowych
              na stronie www.codn.edu.pl . Znajdziesz tam po lewej stronie taki link do
              wyszukiwarki studiów, ale też jest spakowany w pdf-ie. Skorzystaj z tego
              spakowanego, bo ten w postaci bazy danych jest niestety, niekompletny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka