venilia Re: Językowcy:niemiecki 30.08.06, 15:26 plan wynikowy j.niem. der die das gimnazjum Autor: marlenaa2 Data: 30.08.06, 12:20 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Czy ma ktoś może i mógłby się podzielić cobym wiedziała o co chodzi? Z góry dziękuję. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
marlenaa2 Re: Językowcy:niemiecki 03.09.06, 19:59 Dziękuję za odzew w mojej sprawie ;/ SAma znalazłam już wszystkie plany wynikowe do der die das dla gimnazjum. Odpowiedz Link
nauczycielniemiecki Re: Językowcy:niemiecki 06.09.06, 15:46 witam, mam pytanie do dajacych korepetycje. jak radzicie sobie z korepetycjami, na ktorych musicie (bo taka ejst wola mamy) realizwac ksiazke, z ktorej dziecko uczy sie wlasnie w szkole. przeciez ani w ksiazce dziecko nie moze sobie popisac, ani cwiczen uzupelniac, bo pani zaraz bedzie krzyczala (i slusznie), ze sa cwiczenia uzupelnione. dziekuje z gory, za wszystkie sugestie. Odpowiedz Link
mejdejka Re: Językowcy:niemiecki 06.09.06, 16:31 Heju jestem nauczycielką j.niemieckiego w szkole podstawowej i gimnazjum a do tego w styczniu kończę staż na nauczyciela dyplomowanego w czerwcu chcę złożyć teczkę poproszę o plany wynikowe na mój adres mejdejka@gazeta.pl a może ktoś jeszcze ma do tego podręcznika wymagania edukacyjne u nas dyrekcja to wymyśliła by do każdego działu i każdego semestru przygotować wymagania na każdą ocenę do gimnzjum juź mam teraz do podstawówki mi potrzebne , jeżeli ktoś ma będę bardzo wdzięczna pozdrawiam Odpowiedz Link
mejdejka Re: Językowcy:niemiecki 06.09.06, 16:39 nauczycielniemiecki ja to sobie odbijam na xero potrzebne ćwiczenia z książki dużo ćwiczeń potrzebnych mam już komputerowo zrobione więc wystarczy ,że wydrukuje je na korepetycje można też robić ćwiczenia w zeszycie dodatkowym ja zawsze swoim uczniom na korkach proszę o założenie takiego zeszytu tam zawsze mam podgląd co już zrobiłam i często uczniowie w nim piszą ćwiczenia a potem sobie przepisują do zeszytów lub do ćwiczeń niestety w tym roku na korki jeszcze nikt się nie zgłosił do mnie a szkoda każdy teraz skupia się na angielskim u nas niestety jeszcze króluje rosyjski , niemieckiego co raz mniej i ciekawe co będzie za rok przeraża mnie to ale na razie nie chcę o tym myśleć pozdrawiam Odpowiedz Link
caracaz Re: Językowcy:niemiecki 11.09.06, 16:28 4 godziny w szkole - odstąpię!!!! Siemianowice Śląskie - od zaraz!!! Odpowiedz Link