Dodaj do ulubionych

wózki Bebecar

20.08.10, 00:16
czy ktos ma jakies doswiadczenia z ta marka? jest na mojej "short
liscie" producentow wozkow...
Obserwuj wątek
    • bebewawa Re: wózki Bebecar 20.08.10, 15:10
      Hej,
      Ja zakupiłam wózek Bebecara, dla mojego dziecka, które urodzi się pod koniec
      września. Osobiście wybrałam modle Vector AT w jednym z tych limitowanych
      kolorów. Co do użytkowania na razie się nie wypowiem, ale z tego co czytałam ma
      same dobre opinie. Negatywem jest waga tego wózka, ale z drugiej strony to chyba
      lepiej, że wózek jest ciężki, tak łatwo się nie przewróci.
      Moja koleżanka, okazało się posiadała Bebecara, używała go do wożenia dwójki
      dzieci, wózek nie skrzypiał (co zarzucano w jakimś wątku.)
      Gdybyś się zdecydowała, daj znać, bo dostałam super rabat i mogę go też
      przekazać innej osobie.
      Pozdrawiam
      • 01laura02 Re: wózki Bebecar 20.08.10, 21:11
        Ja mam bebecar grand style korzystam juz sporadycznie ze spacerówki
        ale był to super wózek i szkoda mi sprzedac .ale w koncu bede musiec.
        • 1nottm Re: wózki Bebecar 22.08.10, 14:23
          Witam, ja użytkowałam spacerówkę bb vector at, mój ukochany i
          wymarzony wózeczek. Chociaż rzeczywiście minusem może być jego waga,
          no ale jak wiadomo wózków idealnych nie ma. Polecam go również ze
          względu na serwis , firma daje 2 lata gwarancji i 3 bezpłatnego
          serwisu. W ramach gwarancji wymienili mi na nowy nawet uszkodzony
          kosz na zakupy, czego nie musieli przecież uznać w ramach gwarancji.
          Szykuję go właśnie do sprzedania, bo moja córka z niego już wyrosła.
          Ja bebecary polecam!
          • mamamamateusza Re: wózki Bebecar 22.08.10, 18:30
            ja również jestem użytkowniczka wózeczka bebecar model stylo at obecnie w
            spacerówce i polecam tą firmę. bardzo fajna obsługa wózki bardzo dobrej jakości
            mój model dodatkowo na miekkim sprezynowym zawieszeniu a o to mi chodzilo gdy
            szukalam wozka i znalazlam wlasnie bebecara i nie zaluje wyboru. zaraz bedzie
            oddany do serwisu na konserwacje bedzie spakowany w folie i czeka na nastepne
            dziecko :-)
            • 01laura02 do mamymateusza 22.08.10, 21:12
              Ja uzytkuje wózek półtora roku i moge w ramach gwarancji oddac do
              serwisu na przeglad ,chciała bym wózek sprzedac i jest mozliwosc ze
              oni go sprawdza.
    • cysmarcin Re: wózki Bebecar 22.08.10, 19:35
      w ofercie maja wozki dla kazdego . szukalismy wozka malego po zlozeniu
      mieszczacego sie do kazdego bagaznika i znalezlizmy ip-op bardzo zwrotny jakosc
      wykonania materialow i stelaza jest wysoka komfort psychiczny jesli chodzi o
      gwarancje przez 3 lata. polecam z wlasnego doswiadczenia
      • anka.2010 Re: wózki Bebecar 25.08.10, 00:08
        dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Myślę, że pozostanę przy
        bebecarze :)
        ja wybralam model BB stylo, nie jestem tylko do konca zdecydowana na
        kola: czy lepiej piankowe czy pompowane. Teoretycznie wiem, "które
        do czego", ale mam wrażenie, że piankowe lepiej sie prowadzi (fakt,
        ze próbowalam na gładkiej podłodze sklepu...).
        a jakie macie doswiadczenia ze spacerówką i fotelikiem samochodowym
        BB? słyszałam opinię, że w spcerówce jest dosyć mało miejsca dla
        dziecka (wąska i niska), a fotelik BB wręcz mi odradzano ze względu
        na fakt, że podpięta jest do niego na stałe coś jakby baza i dlatego
        jest cięższy o jakieś 2-3 kg od fotelika Maxi Cosi. Tylko, ze jak
        kupie Maxi Cosi, to nie wepne go do stelaża BB... A chciałabym kupic
        komplet, tzn. gondolę, spacerówkę i fotelik. Jak było u Was?
        • mamamamateusza Re: wózki Bebecar 25.08.10, 08:38
          bardzo dobry wybór, ja jestem bardzo zadowolona z tego modelu, a jeśli chodzi o
          koła to jeśli chcesz uszczknąc troche z wagi to mogą być piankowe (przy 4 kolach
          to ok 2 kg) ale jeśli nie ma aż takiego znaczenia waga to polecałabym Ci
          pompowane - troszke lepiej sie prowadzą w terenie. ze spacerówką nie ma problemy
          jeśli chodzi o suche dane to szerokość siedziska to 34 cm w "biodrach" :-) i32
          cm w plecach wysokosci nie kojarze ale moje dziecko spokojnie sie mieści. co do
          fotelika to też słyszałam rozne opinie ale moge mowic z wlasnego doswiadczenia
          takze jest ciasno ale uwazam to za zalete bo pamietaj ze musi spelnic swoja
          role podczas (oby nie i nikomu nie zycze) wypadku a oslony boczne przez ktore
          jest troszke mniej miejsca ale sa po to zeby chronily glowke dziecka przy
          uderzeniach z boku i o tym niektore mamy zapominaja a co do wagi to dla mnie
          swiadczy o solidnosci i grubosci uzytych materialow . troszke mi sie opowiadanie
          zrobilo ale nie da sie inaczej w skrocie.
        • bebewawa Re: wózki Bebecar 25.08.10, 10:16
          Anka, ja kupiłam fotelik Bebecar, jeśli chodzi o wagę, to przecież od razu
          będzie się go wpinać na stelaż, więc myślę, że takie tragiczne to nie będzie.
          Zresztą to łatwe wpinanie fotelika na stelaż, bez żadnych dodatkowych baz bardzo
          mi się spodobało.
          Fotelik, ma w testach ADAC 4 gwiazdki, więc to też przemawiało za jego zakupem.
          • ancymon123 Re: wózki Bebecar 25.08.10, 15:25
            Miałam Bebecara Icon'a. Świetnie sie prowadził, jednak wózków 3-
            kołowych nie polecam tam gdzie często napotkać można schodki z
            podjazdami dla wózków. Ja musiałam ciągnąc wózek (bo przodem sie nie
            wjedzie), aby wjechać na klatkę i zawsze był strach czy sie nie
            wywalę, a wózeczek swoje waży.
            Gondola boska, wielka, starcza na bardzo długo, głęboka, chroni
            dobrze przed niepogodą. U mnie nie było niestety w budce siateczki,
            wiec polecam nowsze wersje z wentylacją w budzie.
            Spacerówka wg mnie trochę za wąska w pleckach, w zimie synek
            wyglądał jak upchnięta do puszki sardynka.
            Fotelik SPP montowany bezpośrednio na stelażu bardzo ok, wyglądał
            solidnie, wypadku na szczeście nie było, więc nie wiem jak sie
            zachowuje w ekstremalnej sytucji. Jednak dziecko poci sie w nim jak
            mysz- w sklepie powiedzieli, że w każdej marce tak jest, więc nie
            marudziłam, tylko używałam jak najmniej.
            Boskie dodatki- super pojemna torba, ciepły śpiworek, "skuteczna"
            parasolka, obszerny kosz na zakupy.
            Ogólnie polecam ten wózek, ale lepiej kupić używany. Solidny jest
            bardzo, więc sie nie niszczy, a cena nowego jest przesadzona -
            jednak trochę wad ma.
    • madzik0711 Re: wózki Bebecar 25.08.10, 16:20
      wózek rewelacyjny:)Mamy stylo at ze sktętnymi kołami, polecam. Bierz
      pompowane, w zimie lepiej po sniegu jada. Mieliśmy go nad morzem i w
      górach rewelka. Niestety spacerówka do 1,5 roku uwazam, bo później
      za wysoko jest i dziecko samo nie zejdzie, ale to rzecz gustu.
      Fotelik wg mnie troche lipny,ciezki, spoko jak nosisz noworodka, ale
      8 kg dziecko to wielki problem wg mnie, no i ciasny rzeczywiscie,
      ale mojemu dziecku było w nim ok, synek jeżdził do 11 miesiąca,
      tylko pod koniec to lto było, w zimie i komb. sobie nie wyobrazam, a
      czasami do sklepu podjechac trzeba.
      Tylko mam problem ze sprzedażą wózka, myśle, że dlatego ze mam
      ciemny i troche buda od słońca wyblakła:) weż to pod uwage
      wybierajac kolor.
      Jakby coś to pytaj odpowiemy:)
    • mamatataiono Re: wózki Bebecar 25.08.10, 20:19
      doswiadczenia jak najbardziej pozytywne, posiadam vectora at , duzy , ciezki ale
      taki mial byc :-) nie musze go nosic wiec nie bralam pod uwage wagi. solidnosc
      wykoniania grubosc materialow . jak sie zobaczy na zywo to odrazu widac jakosc
      wykonania.
    • nan-ita Re: wózki Bebecar 26.08.10, 23:44

Witaj
      Użytkowalam ten wózek przez dwa lata. Nie zamienilabym go żaden. A mam porównanie. Jak urodzilam pierwsze dziecko mialam mutsy, jak urodzilam potem drugie to już wiedzialam czego mam unikać. Bo moim zdaniem mutsy stanowczo przereklamowany (wiem sama się na to nabralam).
      Bebecar mialam w wersji racer (fakt że zaplacilam za niego więcej niż wówczas kosztowal mutsy ale bylo warto.
      1. Gondola ogromna - co rzadko bywa w tych nowoczesnych wózkach raczej te klasyczne mają takie duże gondole. Dla mnie to ważne bo moje dzieci nie byly takie malutkie i córeczka niestety w mutsy nie dojeżdzila w gondoli do momentu siedzenia a syn w bebecar bez problemu. Ale co najważniejsze do gondoli mialam dokupione specjalne pasy do mocowania jej na tylnej kanapie samochodu atestowane oczywiście do przewożenia dziecka... rewelacja jeżlei mogę komuś polecić to dla noworodka tylko to na pierwsze 3 mies. dluższe podróże bez problemu dziecko wygodnie sobie leży w gondoli śpi nie męczy się w niezbyt wygodnych dla takiego malucha fotelikach nie trzeba robić takich częstych przerw przy jeździe żeby plecki odpoczely. No i wyjmujesz gondole wklikujesz na stelaż i dziecko dalej śpi wygodnie i nawet nie zauważa że już nie jedziecie tylko idziecie.
      Ma obszerną porządną budkę z siatką z tylu można w gorące dni wentylować. Spacerówka też jest super wygodna, duża z regulacjami oparcia i podnóżka. Wózek nie jest może najlżejszy ale to raczej rzadkość jeżeli jest duży porządny i na pompowanych kolach. Skrętność bardzo dobra pelny obrót z możliwością blokady, wózek jest bardzo stabilny (gondola nie chybocze jak to bylo w mutsym gdzie przy jakiś wybojach trzesla się jak huśtawka zamocowana tylko w dwóch miejscach do stelaża). Nic też nie piszczalo nigdy. Jak syn podróśl to zaczelam używać też fotelika i też bardzo chwalę. Ogólnie wg mnie wózek bardzo porządny, dobrze zrobiony ze wszystkimi detalami z dobrych materialów, wszelkie pokrycia latwo zdjąc i bez problemu prać w pralce. Może nie tani ale wart swojej ceny.
      • anka.2010 Re: wózki Bebecar 02.09.10, 11:04
        Dziewczyny,
        bardzo Wam dziękuje za wszystkie opinie. Pomogłyście mi w podjeciu ostatecznej decyzji. W sobote wybieram sie
        zakupić Bebecara:)
        pozdrawiam, anka.
        • polakr Re: wózki Bebecar 02.09.10, 11:37
          To ja się trochę wyłamię i ponarzekam ;).
          My mieliśmy Multiplę AT ze skrętnymi kołami - cały zestaw: gondola, spacerówka i fotelik.
          Fotelik mały - nam nie wystarczył do 13 kg, córka musiała się przesiadać do następnego, a jakaś wyjątkowo wielka
          nie była i nie jest. POza tym mocowanie na stelażu wygodne i sprawdziło nam się na wyjeździe nad morze.
          Wprawdzie po piachu jazda wyglądała różnie, ale koła dały radę.
          Co do gondoli, to zgodzę się z dziewczynami, że dość spora i maluszek może z niej przez dłuższy czas korzystać.
          Spacerówka wygodna, rozkładająca się na płasko. Sam stelaż dość ciężki, składanie niezbyt wygodne - po paru
          razach nie składał i rozkładał się szybko i idealnie. I niestety zajmuje sporo miejsca w bagażniku - ale jak duży
          bagażnik, to nie ma problemu.
          Podsumowując: teraz przy drugim bobasie, Bebecara nie kupimy - za duży, za ciężki, z tego co wiem, nie można do
          niego montować innych fotelików niż bebecarowe (ale może czegoś nie doczytałam), i odstrasza nas składanie. Ale
          ogólnie rzecz biorąc wózek w użytkowaniu nie był tragiczny, w miarę dobrze się sprawdził te siedem lat temu. Teraz
          jednak czas na zmiany :)
          Pozdrawiam
          P.
          • gatta28 Re: wózki Bebecar 05.09.10, 12:17
            Pewnie wózek już kupiony, ale - mimo to - wyrażę swoją opinię.
            Używam od 10 miesięcy Vectora AT. Generalnie jestem zadowolona, ale są i minusy.
            Plusem jest rewelacyjna, duża gondola, duże pompowane koła (sprawdzają się w
            kazdym terenie, śnieg nie straszny), fajna budka, choć przydałby się się jeszcze
            daszek przeciwsłoneczny. Duży plus za skrętną oś. Minus dla okrycia na nóżki ( i
            na gondolę), bo setki razy odpinał mi się w trakcie spaceru, co doprowadzało
            mnie do szału. Minus za głośno chodzącą budkę, która - zanim się wyrobiła -
            wybudzała mi dziecko ze snu.
            Wersja spacerowa tez fajna, ale... dość ciasna w parciu. O ile dziecko jest
            drobne, to mieści się bez problemu. Mój mały jest dość duży i jesienią w kurtce
            - nie jest ma za wygodnie.
            Co do fotelika, to nie zdecydowałabym sie na niego po raz kolejny. Wybrałabym
            jednak Maxi Cosi.
            Fotelik od Bebecara posłużył nam krotko, bo jest bardzo ciasny. Mojemu
            półroczniakowi było już bardzo ciasno (a nie jest zapasiony ;)). W Maxi Cosi
            mógłby spokojnie do 11-12 miesiąca pojeździć.
            Ale generalnie wózek jest OK - wykonanie super, stabilny, nie miałam z nim przez
            10 miesięcy żadnych problemów. Nic nie skrzypi, nie piszczy.
            Teraz jednak zdecydowałam się na jane Nomad ze względu na wagę i rozmiar siedziska.
            • 1nottm Re: wózki Bebecar 06.09.10, 08:37
              gatta28 napisała:
              Minus dla okrycia na nóżki (
              > i
              > na gondolę), bo setki razy odpinał mi się w trakcie spaceru,

U mnie było to samo, ale jest proste rozwiązanie, mąż trochę kombinerkami scisnął górną napę od
              zatrzasku, żeby była trochę węższa i po problemie. Teraz w torbie od jane tak mi się robiło i
              manewr z kombinerkami też się sprawdził. Tak już bywa z zatrzaskami. Pozdrawiam
    • saras-wati Re: wózki Bebecar 06.09.10, 09:12
      Też miałam ten wózek na liście, ale wypadł z niej. Bebecar robi piękne wózki,
      ale ich stelaże są takie trzeszczące. Poszukaj na forum było sporo na ich temat.

Dla mnie nr 1 są teutonie i emmaljungi:)
      • mrukumaster Re: wózki Bebecar 06.09.10, 09:16
        Bebecary to są troszkę chimeryczne wózki. Tzn. jakość wykonania itd jest świetny
        ale to jest wózek w porównaniu z samochodami jak Alfa Romeo jak nie będziesz o
        niego dbać to się będzie psuł w przypadku Bebecara to trzeba go czyścić i
        smarować wszystkie ruchome części zaczynając od kół, poprzez nity na stelażu po
        suwnice od składania wózka. Jak będziemy o to dbać to tak jak Alfa Romeo odda
        nam to w wytrzymałości jak nie to będzie trzeszczał, ciężko się składał itd. Dla
        mnie jedną z nielicznych wad tych wózków to waga i trzeszcząca buda. Ale przy
        wyborze widzą oczy co biorą :)
        • saras-wati Re: wózki Bebecar 06.09.10, 09:38
          hehe, ja ma alfę, nawet dwie:)
          • figoo-fago Re: wózki Bebecar 16.10.10, 17:54
            używamy bebecata stylo at od 6 m-cy. gondola super , duza wygodna, ale spacerówka to jakaś porażka. bobas wcale nie jest duzy, dopuki siedzi to jest ok - bo wisi przewieszony przez poręcz ;) ale jak lezy to scisniety jak sardynka, a zima i grube kombinezony dopiero przed nami.... Spacerówka w użyciu od niecałego miesiąca , a juz mysle o kupnie nowego wózka.
            Gondola cudowna, ale spacerówka do bani...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka