29.03.04, 22:08
Czy rzeczywiscie tylko Belka jest ostatnia deska ratunku dla SLD? Ja nie
odnosze takiego wrazenia. Troszke oderwany jest od naszej rzeczywistosci i
mysle, ze za kulturalny delikatnie mowiac. Zobaczymy. No i szkoda, ze
Borowski zrezygnowal, bardzo go szanuje, ale niepotrzebny ten gest, chyba, ze
przestraszyl sie LPR.
Obserwuj wątek
    • parkowy Re: Belka!!! 30.03.04, 00:11
      Już pisałem gdzieś,Belki szkoda na ten niepewny okres.W tej chwili najlepszym jest zwołanie przedterminowych wyborów.
      • chetor Re: Belka!!! 30.03.04, 09:30
        Myślę, że sld nie poprze Belki i będą wcześniejsze wybory.
        • toja50 Re: Belka!!! 30.03.04, 10:52
          Chyba oby, to moze Leper jeszcze poczeka. Ale Belka to Belka i czlowiekiem
          prezydenta jest, a mnie juz prezydent nie porwie.
          • parkowy Re: Belka!!! 30.03.04, 17:52
            Z grubsza sytacja się sklarowała.SdPL nie poprze Belki,a sld zabraknie głosów.Po pacie w wyborze premiera Kwaśniak będzie musiał ogłosić przedterminowe wybory.
            • toja50 Re: Belka!!! 30.03.04, 22:19
              Nie wiem, czy to takie dobre, jeszcze w sierpniu, miesiacu wakacyjnym.
              Szczegolnie mlodziez na roznych wyjazdach jest, wiec frekwencja bliska zeru.
              Ech, szkoda slow.
              • naata Re: Belka!!! 30.03.04, 23:09
                Kwaśniak ma łeb nie od parady! Doradcy tez, a co! nie?
                • chetor Re: Belka!!! 31.03.04, 10:00
                  Wszystko wskazuje na to, że jednak będzie sierpień.
                  • toja50 Re: Belka!!! 31.03.04, 11:40
                    Kwasniak najwiekszy strateg i maz stanu hehehehe, ale tu nie ma sie z czego
                    smiac. To wszystko jego gladka wina. Walesa by na to nie pozwolil.
    • toja50 Re: Belka!!! 01.04.04, 19:49
      Cos mu Oleksy depcze po pietach. Ta Belka nie za bardzo pasuje niektorym. To
      chyba juz koniec calkowity SLD i zaden rzad nie powstanie. Tak mysle.
      • parkowy Re: Belka!!! 02.04.04, 12:20
        Słuchałem rano w radio założeń Belki.Najbogatsi mają się dodatkowo opodatkować.Pieniądze w ten sposób zebrane mają posłużyć aktywizacji najbiedniejszych,a tych Belka szacuje na kilkadziesiąt procent.pomysł podadku nie jest niczym nowym w historii Europy.Tak samo Niemcy opodatkowały swych zachodnich obywateli aby pomóc wschodnim rodakom.Akurat ten przykład może posłużyć za świetną ilustrację marnowania funduszy podatników na utopię.Ossi są jak worek bez dna,co tylko potęguje awersję wessi.
        • naata Re: Belka!!! 02.04.04, 14:15
          ... i teraz wessi sami ledwo zipią a ossi, jak g*** mieli tak mają, no moze
          tylko krajobraz im sie zmienił, upodobnił do West! Czyli teraz maja prawie po
          równo!
          • chetor Re: Belka!!! 02.04.04, 18:34
            I takich właśnie pomysłow socjalisty Belki się boję. I wcale nie z przyczyny,
            że to ja będę bardziej opodatkowny, o nie, absolutnie nie - niestety.
            • toja50 Re: Belka!!! 02.04.04, 18:58
              Tylko jak zwykle pieniadze gdzie tam cos tam i znowu jakas dziura bedzie. U nas
              tak zawsze, wiec czemu teraz ma byc inaczej.
    • toja50 Re: Belka!!! 05.04.04, 22:58
      I co z ta Belka????? uda mu sie czy nie? Cos jestem sceptyczna. Chyba, ze SLD
      boi sie nowych wyborow. Wszystko bedzie wtedy jasne.
      • chetor Re: Belka!!! 06.04.04, 08:54
        Już po Belce, nie ma szans. Kwachu chyba to wiedział od początku ale tym
        zagraniem chciał rozeznać siły i frakcje w sld. Oleksy będzie tylko na
        przedłużanie agonii a sam Kwach będzie odzyskiwał władze w sld. Chyba, że
        Urbanisko coś znowu wywinie, czyli wyciągnie swoje asy zza pazuchy. Bo, że je
        ma to już nie wątpię. Millera załatwił całkowicie.
        • parkowy Re: Belka!!! 06.04.04, 21:12
          Po Millerze to spływa i tak ma większość w parlamencie.Poprzez tę większość już wielokrotnie pokazywał gdzie ma społeczeństwo.jedynym,który wiedzał jak się zachować jest Cimoszewicz.Mimo bałaganu w ministerswie zasłużył poprzez swą rezygnację na traktowanie go jak prawdziwego polityka.Qrcze,jak mało trzeba było abym napisał tak o ministrze rządu Millera.Po różnych aferach innyvh polityków i ich całkowitym braku reakcji na krytykę Cimoszewicz pokazał klasę.
          • toja50 Re: Belka!!! 06.04.04, 22:37
            Klasa klasa, a zycie zyciem. Tak pokreconego juz dawno nie bylo. A ja o Kwachu
            mam i tak zle zdanie. Szkoda Belki, ze dal sie wkrecic w te komusze gierki.
            • chetor Re: Belka!!! 07.04.04, 09:11
              Klasa klasą, życie życiem, a Urban Urbanem. ZObaczymy co jeszcze wywinie
              Kwachowi i Lesiowi. Kwachu myśli, że wjechał Urbanowi na ambicję. NA CO ????
              • toja50 Re: Belka!!! 07.04.04, 14:55
                Juz wczoraj mowil, ze on nie musi nic, ale smiac sie nie ma z czego.:-(
                • chetor Re: Belka!!! 07.04.04, 15:39
                  Pewnie, że nie ma. To jest tragiczne.
                  • parkowy Re: Belka!!! 07.04.04, 21:22
                    takiej tragifarsy nie widziałem jak długo żyję.Niekompetencja,amatorszczyzna,kunktotarstwo,prywata,kolesiostwo,....Dopiszcie resztę wedle uznania.:(
                    • toja50 Re: Belka!!! 13.04.04, 19:28
                      SLD poczulo bliskie rowiazanie parlmentu i zaczelo popierac Belke? Szczyt
                      cynizmu? A moze pragmatyzm sldowski?:-()))
    • toja50 Re: Belka!!! 19.04.04, 17:36
      Belka juz byl w ogrodku, juz wital sie z.... i znowu Oleksy wyskoczyl. To juz
      jest niepowazne. Chyba nowe wybory sa niezbedne.Niech przyjdzie Leper, to
      szybciej zaczniemy wychodzic z tego dola.
      • chetor Re: Belka!!! 19.04.04, 18:56
        Dokładnie tak. Jak njszybsze wybory. To co się dzieje przerasta fantazję :((
        • parkowy Re: Belka!!! 20.04.04, 07:27
          Kiedyś nakręcą o tym film,będzie się oglądać jak świetną komedię,kultową.:)
          • naata Re: Belka!!! 20.04.04, 10:21
            Wszystko to ładnie i pięknie ale jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim
            będziemy mieli powody do smichu. Póki co pozaciskamy trochę pasa...:(
            • chetor Re: Belka!!! 14.05.04, 09:06
              Dzisiaj głosowanie. Zakładam, że nie uda się Belce. Ciekawi mnie bardzo jaki
              będą kolejne kroki, czy sld wystawi jednak swojego przeciwko Kwachowi czy nie.
              Trochę mi szkoda samego Belki ale nie mogę mu zapomnieć opodatkowań bankowych.
              Też miewa głupie pomysły.
              • naata Re: Belka!!! 14.05.04, 12:58
                ...postrzegam Go jako sympatycznego, kompetentnego fachowca, co do tych
                podatków, równiez nie popieram Ale zobaczymy co powie reszta, propaństwowa, nie
                wierze ze przejdzie...PO jest za a nawet przeciw :)
                A swoją drogą, nieczęsto w sejmie słyszy się ładne - pod względem czystości
                języka, jasności - wypowiedzi. Wczoraj Cimosiewicz, dzisiaj Belka.
                • toja50 Re: Belka!!! 14.05.04, 17:16
                  Czyste rece - czysta mowa, albo odwrotnie, tylko .......?
                • parkowy Re: Belka!!! 14.05.04, 23:07
                  Słuchałem prawie całej debaty sejmowej.Sikorki ćwierkały już wcześniej o nastawieniu poszczególnych partii.Belka mógłby być świetnym premierem zamiast Millera,teraz szkoda faceta.
                  • toja50 Re: Belka!!! 15.05.04, 17:51
                    Szkoda, chyba? Moze gdyby Kwasniewski nie maczal tam raczek nastawienie byloby
                    inne? Jak smutno bylo, gdy mowil Belka, nikt nie sluchal, to jaks paranoja, nie
                    sluchac tylko mowic NIE. No i te pustawe lawy. Te posly sobie piknik robily
                    wczoraj, czy co?A konsekwencje???????
                    • toja50 Re: Belka!!! 15.05.04, 18:32
                      Teraz PSL gora, ciekawe co oni wymysla, chociaz nie sa od myslenia. Tak na
                      marginesie to chcialam napomknac o dziwnym ministrowaniu Kalisza. On bardzo
                      chcial byc ministrem. I zostal, na piec minut, ale co to byly za minuty?
                      Wczoraj juz po wszystkim byl bardzo smutny.
                      • chetor Re: Belka!!! 15.05.04, 18:51
                        pOsły chyba dostają wcześniej wydrukowane expose żeby móc się ustosunkować
                        potem do tego.
                        PSL znowu ma swoje 5 min. powalczą o stołki. Myślę, że coś tam radzem spłodzą,
                        przecież grozi im i sld szczątkowy polityczny byt po wyborach.
                        Kalisz dalej będzie ministrem i dostania odprawy, niech się martwi, jeszcze
                        schudnie ze zgryzoty.
                        • parkowy Re: Belka!!! 15.05.04, 23:33
                          jemu to nie grozi,przecież rząd sam się wyżywi.:)Rokita dał d... na całej linii podczas głosowania po wystąpieniu Kalisza.
                          • toja50 Re: Belka!!! 16.05.04, 12:51
                            Jeszcze troche, a obnazy sie calkowicie, mnie to nie dziwi, nie ma komisji, nie
                            ma Rokity w dobrym stylu. Nie zawsze wszystko przystoi wszedzie. Pozdrawiam
                            • naata Re: Belka!!! 16.05.04, 16:04
                              ..odprawy, obojetnie czy będą czy nie będą kasę i tak maja...za nic :((
                              • toja50 Re: Belka!!! 16.05.04, 17:34
                                A my tu, kurcze, za friko piszemy! Ale chociaz przyjemnosc mamy, a oni????
                                • chetor Re: Belka!!! 18.05.04, 09:45
                                  Ale kombinacje, byle potrwać kilka miesięcy dłużej. Byle zająć więcej
                                  stanowisk, byle ponaginać prawo pod własne potrzeby.
                                  Z tego co czytam to właśnie o to głownie chodzi. Belka jest potrzebny Kwachowi
                                  i bonzom sld aby zapewnić im miękkie lądowanie w różnych spółkach.
                                  Przeczytałem ciekawą rzecz. Cytat z Belki 2 lata temu: : "wrócę za 3 lata na 8
                                  miesięcy." Wrócił po 2 latach bo miller padł na twarz.
                                  "Borowiki" już miękną i dogadują sie z Kwachem.
                                  • toja50 Re: Belka!!! 18.05.04, 22:14
                                    Tto juz dla mnie nieprzewidywalne takie mataczenie, musze zaczerpnac swiezego
                                    powietrza, za bardzo to wszystko smrodliwe.:-(
    • toja50 Re: Belka!!! 19.05.04, 21:08
      Cos nie mamy szczescia do ministrow zdrowia. Pamietacie pierwszego z SLD, w
      jasnych garniturach chodzil, chyba Jacek Zochowski. Potem Franciszka Cegielska.
      Ci po ciezkich chorobach zmarli. Potem taki malo tolerancyjny w wypowiedziach,
      nazwiska zabyla. Teraz stanowiska ministerialnego podejmuje sie ktos ciezko
      chory na kregoslup, niedawno ktos z funduszu popelnil samobojstwo. Neuman i
      Lapinski chorzy na obled. Cos nie tak z tymi ministrami, przeciez maja wyleczyc
      sluzbe zdrowia a sami chorzy. Czy nie nalezy pomyslec realnie zanim sie powie
      TAK. Czy wladza tak dziala na mozg?
      • chetor Re: Belka!!! 20.05.04, 09:55
        Faktycznie bardzo zaraźliwe stanowisko. Ale Ty masz pamięc do tych wszystkich
        nazwisk, pamiętniki jakieś prowadzisz ?!
        pzdr
        • parkowy Re: Belka!!! 20.05.04, 10:19
          Dymisja min zdrowia była konsekwencją wcześniejszego wywiadu radiowego ,w którym mówiono o "niemożności przeprowadzenia nowelizacji finanasowania służby zdrowia z powodu absencji zefa resortu:.Koniec cytatu.:) Jakieś fatum ciąży nad tą teką?:)
          • toja50 Re: Belka!!! 20.05.04, 10:25
            Przeciez caly czas mowie, ze ja juz pamietam to co bylooo, a gorzej z
            terazniejszoscia,kurcze, co to bedzie dalej?:-) Ale trzeba przyznac, ze to
            wyjatkowo chora TEKA.
    • toja50 Re: Belka!!! 20.05.04, 16:13
      Hausner dobry na wszystko? To prawdziwy tytan pracy, tylko nic z niej nie
      wychodzi. Widac drugi Oleksy niezastapiony. I znowu mowa o Oleksym premierze,I
      dobrym PSLu. Ci maja powykrecane w tych glowach. A Janik tylko chodzi i kpi,
      sobie kpi......... lalalala
      • naata Re: Belka!!! 20.05.04, 17:39
        Oj! zmienił sie Oleksy! A PSLowcy, coś z pamięcia mają? Jacy oni poprawni...
        • chetor Re: Belka!!! 20.05.04, 18:50
          Oleksy się zmienił ???? Ależ skąd, na twarzy nic a nic :(((
          PSL ja zwykle się kryguje, odwraca, chce ale się wstydzi .... ble, ble, ble
          • naata Re: Belka!!! 20.05.04, 20:02
            ..już nie udaje, chce bardzo byc premierem...
            • toja50 Re: Belka!!! 20.05.04, 20:48
              O rany!!!!!! ilu my mamy chetnych na premiera, az doliczyc sie nie moge i
              jestem pogubiona :-)
              • naata Re: Belka!!! 20.05.04, 20:58
                hehe..nie ja!!! To Oleksy! ;-)
    • toja50 Re: Belka!!! 23.05.04, 13:15
      Belka traci u mnie te resztki przyzwoitosci co mial, tez zaczyna pod publiczke
      obiecywac nierealnosci. Co sie dzieje z ludzmi jak dochodza do wladzy? Czy to
      musi dotknac wszystkich, bez wyjatku? Juz rzeczywiscie lepiej roziazac ten sejm
      i zaczac od nowa, tego co sie dzieje juz nie mozna strawic.
      • chetor Re: Belka!!! 23.05.04, 17:28
        Belka mu w oko. Wyskoczył oczywiście z podniesieniem podatku dochodowego. Chce
        zwiększyć wysokość kwoty wolnej od podatku czyli tym samym podnieść podatki
        większości z nas :(
        • naata Re: Belka!!! 23.05.04, 17:35
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2087320.html
          ... Oj!!! niedobrze, pakować się przyjdzie!
          • toja50 Re: Belka!!! 23.05.04, 17:55
            I ten obiecany spadek bezrobocia w kontekscie podwyzszenia podatku jak ma sie
            sprawdzic? Glupoty i tyle, a my mamy w to wierzyc.:-(((
            • parkowy Re: Belka!!! 23.05.04, 20:39
              Należy zmienić ten chory układ jak najszybciej.Niech odchodzą w niebyt.
              • chetor Re: Belka!!! 25.05.04, 10:03
                Bawią się na nasz koszt. I tak wybiorą Belkę aby przetrwać do wiosny. Przecież
                to są realne, duże pieniądze i władza.
                • toja50 Re: Belka!!! 25.05.04, 15:41
                  No! chyba masz racje,Chetor, u mnie i tak opadly emocje, bo widze, ze zrobia
                  jak zechca. Byle przetrwac.
                  • toja50 Re: Belka!!! 31.05.04, 19:04
                    I co? bedzie Belka, czy nie?
                    • naata Re: Belka!!! 31.05.04, 21:47
                      chyba będzie, na to wygląda, wszyscy maja takie dobre samopoczucie i tak dbaja
                      o interesy obywateli, że trudno uwierzyć, skąd u nich tyle miłości...?!
    • chetor Re: Belka!!! 07.06.04, 10:31
      No to już po Belce, chyba na szczęście. Trącił gawno czyli Orlen i smrodzik
      rozszedł się nieznośny. Ludzie, gdybyśmy mogli znać prawdę to pewnie
      pozostałoby tylko nachlać się i zapomnieć o wszystkim. Takie to wszystko
      śmierdzące.
      • naata Re: Belka!!! 07.06.04, 12:54
        No i czas najwyższy na wybory!

• toja50 Re: Belka!!! 07.06.04, 17:47
          Boje sie ze wpadniemy w jeszcze wieksze g...o. Krawaty juz sie szykuja. My juz
          tak mamy, ze wybierac musimy mniejsze zlo. Nie wiem, czy ten smrod nielepszy od
          przyszlego. Pomyslcie, ja juz zaczynam sie denerwowac, co nas czeka?
          • parkowy Re: Belka!!! 07.06.04, 21:18
            Teraz wszyscy widzą po co czerwonym potrzebne parę miesięcy oddechu (rządy Belki).Muszą ustawić swoich ludzi na najbliższe parę lat.W końcu trzeba mieć źródła finansowania.:) Orlen jest jedną z dojnych krów,na których zależy Kulczykowi (i Kwaśniakowi),dlatego ta wojna.
            • chetor Re: Belka!!! 22.07.04, 11:31
              No i wychodzi szydło z worka, zgodnie z przewidywaniami. Ustawiają swoich gdzie
              się da. Belka już nawet nie wie kto i jak długo jest w jego rządzie (Czakański)
              oraz jakie zajmuje stnowisko (Nikolski). Powołanie tego ostatniego całkowicie
              rozwiało moje kolejne , słabiutkie, złudzenia.
              Belką im w oko - dziadom sromotnym :(((
    • toja50 Re: Belka!!! 22.07.04, 11:51
      Chetor! Juz wczoraj o tym pisalam, jest dokladnie tak samo jak bylo, nic sie
      nie zmienilo, wiec, ze tak powiem..............!!! To jego dziwne oburzenie i
      komentarz w sejmie w sprawie obsadzania stanowisk ni przypial, ni wypial, spada
      jego poziom sromotnie. Czyli przyslowie ma sie dobrze " Z kim przystajesz takim
      sie stajesz" Hej, szable w dlon!.....
      • naata Re: Belka!!! 22.07.04, 12:06
        Co racja to racja! i nie dziwota że ludziska szaleja i swoje nadzieje lokują
        gdzie popadnie, szczególnie tam, gdzie "głośniej"...
        • toja50 Re: Belka!!! 22.07.04, 15:08
          Wlasnie, tam, gdzie glosniej i dobitniej, a czy sluznie? to juz inna inszosc.
          Ale Romeo jest super i nikogo sie nie boi:-)))
    • toja50 Re: Belka!!! 27.07.04, 20:04
      Belka raz tak, raz siak, i badz tu czleku madry, ale na prezydenta chyba sie
      szykuje, co? Ogolnie swiatowy facet i jestem za/ na razie/
      • chetor Re: Belka!!! 28.07.04, 08:07
        Jestem przeciw, na zawsze.
        • toja50 Re: Belka!!! 28.07.04, 10:50
          Nie dasz szansy? Mysle, ze trzeba, tez bylam przeciw, ale,... zawsze sa jakies
          ale. Nie widze nikigo normalnego , na razie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka