Dodaj do ulubionych

powiedz co sam....

30.07.04, 21:48
W wolnych chwilach odwiedzam również inne strony netowe poświecone naszemu miastu.Często czytam Gazetę Pomorską,a czasem nawet wpisy na forum grudziadzkim tej gazety.Po lekturze wpisów nasuwa się refleksja.prawie 80 % postów to totalna krytyka władz Grudziadza ze szczególnym uwzględnieniem Prezydent Miasta Wiśniewskiego.Pozostałe,to pogaduchy netowe,kłótnie,obelgi itp.Z wpisów przebija totalne chciejstwo,Każdy wie najlepiej jak poprawić sytuację,każdy chce mieć natychmiast piękne miasto i całą masę zakładów pracy mogących zatrudnić wszystkich mieszkańców.Czytając,czasem odnoszę wrażenie,że pan prezydent sam złośliwie niszczy zabytki,rzuca papierki na chodniki i pije z żulami w krzakach jakieś tanie wynalazki.W paru tysiącach wpisów nie znalazłem żadnego w którym ktoś przyznał by się do śmiecenia,plucia pod buty....
Przypomina mi sie w tym momencie powiedzenie ówczesnego prezydenta USA,Kennedy'ego : Nie mów co Ameryka ma zrobic dla ciebie,powiedz co sam dla niej zrobiłeś.Sadze,że ta stara wypowiedź świetnie nadaje się dla mieszkańców Grudziądza w dzisiejszych czasach.
Obserwuj wątek
    • toja50 Re: powiedz co sam.... 30.07.04, 22:05
      O,rany Parkosiu, ale dowaliles. Ja tez czasem wpadam i przyznam sie szczerze,
      ze nie chce mi sie tego czytac, to jest na takim poziomie, ktorego ja unikam,
      na forum grudziadzkim jest jeszcze gorzej. Fakt, nic konstruktywnego, tylko
      wymagania, albo wyglupy, albo obelgi. No coz tak jest chyba w calej Polsce, to
      jeszcze potrwa dluuuuuugo zanim zmieni sie nasza mentalnosc. A papierki wrzucam
      do kosza, po moim piesku sprzatam, przed dmkiem zamiatam, no i co ja biedna
      emerytka mam jeszcze robic, najwazniejsze, ze place podatki hehe , moze nie
      jest tak zle????
      • naata Re: powiedz co sam.... 30.07.04, 22:23
        Parkoś, poruszyłeś temat-lawinę ;) Ja przeglądam fora innych miast, a i na
        znanych portalach poziom wypowiedzi powala na kolana ;) Wieczne narzekania i
        rynsztokowy jezyk. Fak, jest bieda i poczynania naszych polityków sa dalekie od
        zadawalających, ale najłatwiej jest krytykować. Cóż, prawdopodobnie
        przesiadanie się z drabiniastego woza do merca nie może obejśc się bez
        boleści... :)
        • parkowy Re: powiedz co sam.... 30.07.04, 22:30
          ...dlatego poniższy tekst pozwoliłem sobie umieścić na NASZYM forum.:)
          • naata Re: powiedz co sam.... 30.07.04, 22:32
            Wiadomo! MY! ;))
            • chetor Re: powiedz co sam.... 31.07.04, 19:31
              To co napisałeś w pierwszym poście już dawno chciałem poruszyć ale jakoś się
              wstrzymywałem. Trafiłeś w sedno. Ci, którzy tam piszą zioną po prostu jadem, a
              sami są geniuszami. Pewnie też dlatego tak mało tutaj pojawia się
              grudziądzaków, to forum nie do takich "geniuszy" należy.
              Qrcze, czy MY nie za często się zgadzamy ze sobą ????? ;-)))))
              Pzdr
              • parkowy Re: powiedz co sam.... 31.07.04, 19:40
                Jedną z przyczyn jest niedojrzałość emocjonalna internautów.Sądząc po składni i treści mają może naście lat,a to wiadomo wiek buntowników.My swoje naście mamy już za sobą,potrafimy spojrzeć głębiej i to chyba nas jednoczy?
                • toja50 Re: powiedz co sam.... 31.07.04, 21:12
                  Tak, macie racje, wiek nas zebral do kupy, swoje juz przeszlismy i buntujemy
                  sie inaczej :-)no, a ze sie zgadzamy to fakt, czasem tylko, ten tego, mamy
                  odmienne zdania hehe, ale na temat piFka zawsze takie samo!!!!!
                  • naata Re: My, towarzystwo.... ;-))) 31.07.04, 23:07
                    Bo co może nas podniecać?
                    - to nie polityka
                    Co porywa serca?
                    - nie medialny szum
                    Gadkę - szmatkę
                    Tivi – trele
                    Złotym płynem „filtrujemy”
                    On ci, nas jednoczy, ON! ;-))))

Towarzystwo wzajemnej adoracji ;P;P:P

• toja50 Re: My, towarzystwo.... ;-))) 01.08.04, 20:36
                      Ciekawe, czy mamy ten sam zloty plyn na mysli:-)
                      • naata Re: My, towarzystwo.... ;-))) 02.08.04, 00:15
                        Nie wiem jaki kolor ma płyn mózgowo-rdzeniowy, ale ja cały czas o piwnym ;D;D
                        • chetor Re: My, towarzystwo.... ;-))) 02.08.04, 09:50
                          Płyn m-r ma kolor taki, o jaki zadbał jego właściel. Powszechnie wiadomo, że
                          prawidłową pracę pewnych urządzeń i organów zapewnia właściwe smarowanie. Do
                          tej czynności nadają się odpowiednie preparaty i płyny. Jednym z najlepszych
                          płynów do prawidłowej pracy mózgu jest duża zawartość chmielu w płynie mózgowo-
                          rdzeniowym. Wtedy i kolor jest bardzo ładny i przyjemny w zapachu - oczywiście
                          po sekcji. Tym samy zapewniamy przyjemne doznania naszym "krojczym".
                          I to by było na tyle ;-)))
                          • toja50 Re: My, towarzystwo.... ;-))) 02.08.04, 13:10
                            O rany! zapach? o jakim Ty zapachu Chetor mowisz? DDDDDDD
                            • naata Re: My, towarzystwo.... ;-))) 02.08.04, 15:30
                              O Qrcze, Chetor o kostnicy i prosektorium, przeciez daleko jeszcze! ;D;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka