czarnycharakter 19.03.05, 22:15 ... z jakiej generacji jestescie, MISTRZYNIE i MISTRZOWIE ceremonii tego forum ? Nie wiem bowiem, czy gadac mi z Wami przystoi ?... :-) czch Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chetor Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 09:11 Przedstaw się najpierw sam, skoro nas nachodzisz, GOŚCIU, tak przynajmniej stary obyczaj nakazuje. Wtedy to się okaże co komu przystoi ;) Gdy rozmowy toczą się normalnie to generacja jest nieważna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 09:16 he he .. powiem krótko, wal śmiało "Czarny charakterze".. ;) A dlaczego czarny?? ;-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 11:25 Juz sam powinienes to wiedziec zagladajac tutaj, po chinsku nie piszemy! Pozdrawiam "niepewnego" Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 11:30 he he .. sobie pośmi.. ki z nas robi! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 11:50 On ci jest taki psychologiczny bardziej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Re: zupelnie miedzy nami... 05.04.05, 23:16 Juz slysze, slysze: mowa Wasza frechowna dosyc jest, wierze zatem, zescie Grudziadzacy nieposledni. A i czasu na odpowiedz potrzebujecie nieco, wiec i ja sobie dam z tym przedstawianiem... Do wtedy wiec :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: zupelnie miedzy nami... 06.04.05, 07:55 Frechowny - ot pomorsko-krzyżackie wyrażenie. Musi stąd jest szwarzcharakter. Wiec wtedy do :| Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: zupelnie miedzy nami... 06.04.05, 11:06 I czeka na odpowiedz, a ja myslalam, ze sobie sam dawno udzielil. Pozdrawiam niepewnego! I nie wahaj sie tak dlugo tylko poruszaj ciekawe tematy a my bedziemy sie starac Ci dorownac! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: zupelnie miedzy nami... 06.04.05, 16:31 ..juz dawno nie słyszałam określenia - frechowny, typowo pomorskie - grudziądzkie, a jakże :) Ale dlaczego Szwarccharakterze, nasza mowa frechowna? Przecie, my tu jak baranki, łagodne, poczytaj se inne forumy to wtedy możesz być obrażon nawet, ale tutaj? ...nie bój się, nic Ci nie zrobimy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kota77 Re: zupelnie miedzy nami... 06.04.05, 17:00 Mów za siebie, Naata. Niektórzy tu drapią ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Ano widze, 06.04.05, 18:22 ze tym razem jakosik szybciej Wam z reakcja poszlo... :-) Gryzienia sie nie boje ale - szczerze mowiac - za kotami nie przepadam. Jesli juz - prosze kotki w znaczeniu metaforycznym. O Was wiem juz troszke, gdyz "spisane(...)rozmowy", zas cozbyscie o mnie wiedziec chcieli nijak sie domyslac nie sposob. Jedyna rada wiec: pytajcie. Obiecuje mowic prawde, aczkolwiek "calej prawdy" wyznawac na razie nie zamierzam. :-) Powiem tymczasem tyle: bywalem w Arabesce (oj czesto !) w Kaloszu i paru innych spelunkach. Dobrze znalem Karalucha, Mlota, Koniowa i inne tym podobne ucziowskie plagi. Stare to jednak, oj bardzo nawet stare czasy, dlatego tez pytanie moje brzmialo, czy li aby gadac mi z Wami przystoi. Teraz kolej na Was ! czch PS To, ze brak mi polskiej klawiatury, jest chyba golym okiem widoczne... Odpowiedz Link Zgłoś
kota77 Re: Ano widze, 06.04.05, 22:16 Coś tak mieszanką gwary wiejskiej i staropolszczyzny nas czarujesz. Aby Wam Waszmość odwagi nieco przydać, cobyście jedną jeno mową ku nam zwracać się poczęli, tę krótką mowę k Wam wystosuję, abyście jeno rankoru jakowego nie nabyli i za uszczypliwość a złośliwą chęć prześmiechów z Waścinej osoby tej mojej chęci szczerej nie poczytali.;))) A jeśli chodzi o nieprzepadanie za kotami, to znasz te zwierzaki, że tak mówisz? Bo z mojego doświadczenia wynika, że ludzie mówiący, że nie lubią kotów, najnormalniej nic o nich nie wiedzą. Więc może warto je poznać choć trochę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Re: Ano widze, 06.04.05, 23:46 Wcale politycznie - jak na Kote - to Wascina wywiodlas. :-) Co do kotow zas jako zwierzekow: ba, coz tu rozprawiac wiele, gdyz, zacnego chocby Paska parafrazujac nieco, rzec mozna przecie: kot jaki jest, kazdy widzi... Poznawac zatem blizej nie zamierzam, boc kotow jako takich nie lubie takoz zgola jak i w szczegolnosci... O kondycyje moja Wascina sie nie zbytnio nie frasuj, jakozem nie z gliny jakiej posledniej ulepion, a na uszczypliwosci przesmiewcow responda godziwa sie znajdzie. Spoczynku slusznego zyczac z szacunkiem pozostaje czch Odpowiedz Link Zgłoś
kota77 Re: Ano widze, 07.04.05, 07:12 Zasmuciło mnie, Waszmość, tak głębokie kotów nielubienie, że nawet i poznać bliżej stworzeń tych pięknych a uciesznych nie zamiarujesz. Azaliż masz zapewne Waść powody, dla których tak nieprzejednanie przed nimi się bronisz, a nie według pewnej sentencyi, którą zmienić się ważyłam na tę okoliczność: "Dlaczego nie lubisz? Bo nie znasz. Dlaczego nie znasz? Bo nie lubisz." ;)) A jeszcze upraszam Waćbana, abyś mi wyłożył, czemuż to suponujesz, jakoby koty niepolityczne były, co wnoszę z pierwszego w piśmie Twoim zdania. :( Dobrego dnia Waści życzę i na rychłą odpowiedź czekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: he he 07.04.05, 08:08 Dobrym słowem Was witam, po staropolsku ;-) Kota, zapomniałaś najprzód zapytać skąd nick u Gościa naszego; Czarnycharakter? ;) Coś musi być na rzeczy w związku z nazwą, jak na razie okazuje się, że kotów nie lubi? Może uczulony na sierść? Czarnycharakter gotów odpowiadać na nasze pytania, więc pytam, skąd pisze nasz Gość, skoro zwrócił uwagę na niepolską czcionkę? Jakaż, to kraina swoim urokiem Czarnego urzekła, że dawno On już tylko wspomnieniami przy mieście naszym? Wiele pytań jeszcze, ale powoli by efektu zmęczenia materiału nie wywołać ;) Zatem, na tyle teraz. Z pozdrowieniami, do odpowiedzi zachęcam ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: he he 07.04.05, 08:33 Oj Naatuś aleś Ty ciekwaska, tyle pytań naraz. Może klika z G-dza tylko nie umie zainstalowac polskich literek na kompie? ;-)) Ale Kota to niezła kociara, zaraz wszystkich poddrapuje i udowadniać chce kocią wyższość ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kota77 Re: he he 07.04.05, 12:55 Nie wyższość, Chetorku, wystarczy mi równość :D Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: he he 07.04.05, 13:19 Eeee taaam, koty zawsze włażą wyżej żeby z góry patrzeć na "podwładnych" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Wciórności! 07.04.05, 12:28 Widzę ja iż z prawdziwym nestorem do czynienia tu mamy. O Arabesce i Kaloszu tom ja ino legendy słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
naata ;-))) 07.04.05, 13:40 ..po nicku, Trawolta, widać żeś chętny do wspomnień o tańcach nestorów, może dorzuć coś od siebie, zaciekaw którąś z legend...moje wspomnienia czas zatarł ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Re: ;-))) 07.04.05, 17:09 Kiedy ja właśnie taki nick wybrałem bo do tańczenia dwa lewe giczoły Bozia dała a 'Gorączka sobotniej nocy" to jeden z moich ulubionych filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: ;-))) 07.04.05, 17:21 Arabeska, Kalosz i Malpi Gaj do tego byly juz tu przerabiane, poniewaz to miejsca mlodosci szkolno sredniej niektorych uzestnikow tego forum hehe a wiec baaaardzo dawne czasy,odkryj sie troszke, co do miejsca zamieszkania, szkoly, jakiegos nauczyciela , to moze pogadamy, no bo inaczej, coz, wcale Cie nie znamy, jezyka mozesz uzywac roznistego, ale co z tego? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Re: ;-))) 07.04.05, 17:43 Coz, wyglada nat to, ze tak dzwieczne ksywy jak Mlot, Karaluch, Koniowa nic Wam nie mowia. Wynika z tego, ze nie pogaduja tu ludzie kiedys "dumni z tego", ze za patrona maja Chrobrego - troszke zem zawiedzion jest... Co do miasta - pisze z prastarego jak i zacnego grodu rzymskiego, z Kolonii wiec. Nie dalej jednak jak na Weilkanoc mialem okazje sie przekonac, ze Chinczyk na Torunskiej nie jest wcale Chinczykiem, lecz Wietnamczykiem :-) czch Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: ;-))) 07.04.05, 18:08 Hahaha, o tym chinskim Wietnamczyku to my wiemy od poczatku:-))). Fakt, absolwenci ogolniakow tu sie nie udzielaja, szkoda, my bardziej technika reprezentujemy, chemiczne, ekonomiczne, mechaniczne, o! plastyczne, aule w Chrobrym odwiedzalam tylko zabawowo pierwszego maja hehe, no i byly to lata wczesnoszescdziesiate! Przykro mi, ale moze ktos sie odezwie! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Wcale nie musi 07.04.05, 19:12 Ci byc przykro Toja: nie mam wrodzonego wstretu do "technikow", chociazem "filolog" :-)) j. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Wcale nie musi 07.04.05, 23:56 Coś tam i kogoś z Chrobrego pamiętam, nie wiem tylko czy szkół nie pomyliłam? ;) A co do knajpek.. kilka pewnie zaliczyłam, ale najczęściej był to Not, później chyba Gumowiec, no i jeszcze jedna wojejenna, aaa i kameralna, tylko nie wiem czy to było w G-dzu ;)) Nie długo hulałam po G. wyjechałam wcześnie i wiele zapomniałam. Z moich znajomych i przyjaciół młodości, niewielu zostało, rozpierzchło się to po świecie.. czas zatarł ślady, cóż życie ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Hi Nata, 08.04.05, 18:23 pytanie tylko, czy bywalas w starym NOT-e (obecna Ratuszowa), czy juz w nowym. Jesli w nowym, to bardzo blisko Arabeski. Skad klikasz, jesli to nie tajne ? czch Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Wcale nie musi 08.04.05, 20:50 Kameralna i owszem w G. ale ta wojejejenna? co za jedna? :-) A Chrobry to na Sienkiewicza, wiec chyba nie pomylilas. Taka piekna magnolia jest tylko jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Otoz to !!! 08.04.05, 21:20 Taka piekna magnolia jest rzeczywiscie tylko jedna... czch Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:02 No to nie pomyliłam szkoły ;)) Tak, stary Not,no i w takim razie kameralna, a i jeszcze leśniczówka! ;-) a wojenna...? he he tam pracowałam ;P Skąd klikam? ano z południa Polski, Śląsk, ale jako grudziądzanka, jeszcze ;-) Pozdrawiam magnoliowo (piękne kwiaty, niedługo będą) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:15 Dalej nie rozumiem nic z ta wojenna, czy to w WZU? i tam byla kawiarnia? Oj Naata jak zwykle zaciekawiasz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:25 O rany, to nie wojenne a garnizonowe przy ul. 6 Marca, hahhahahaha, fakt, fajne zabawy tam bywaly i kino na poietrzu wsrod drzew heh! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:34 wojenne bo tam sami "wojenni", mojego, wtedy jeszcze chłopaka, szaraczka choc desantowca ;P nie wpuszczono..tylko dla wyżej postawionych, było ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś