Dodaj do ulubionych

zupelnie miedzy nami...

19.03.05, 22:15
... z jakiej generacji jestescie, MISTRZYNIE i MISTRZOWIE ceremonii tego forum ?
Nie wiem bowiem, czy gadac mi z Wami przystoi ?... :-)
czch
Obserwuj wątek
    • chetor Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 09:11
      Przedstaw się najpierw sam, skoro nas nachodzisz, GOŚCIU, tak przynajmniej stary
      obyczaj nakazuje. Wtedy to się okaże co komu przystoi ;) Gdy rozmowy toczą się
      normalnie to generacja jest nieważna.
      Pozdrawiam
      • naata Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 09:16
        he he .. powiem krótko, wal śmiało "Czarny charakterze".. ;)
        A dlaczego czarny?? ;-)
        Pzdr
        • toja50 Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 11:25
          Juz sam powinienes to wiedziec zagladajac tutaj, po chinsku nie piszemy!
          Pozdrawiam "niepewnego"
          • naata Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 11:30
            he he .. sobie pośmi.. ki z nas robi! ;)
            • chetor Re: zupelnie miedzy nami... 21.03.05, 11:50
              On ci jest taki psychologiczny bardziej ;-)
              • czarnycharakter Re: zupelnie miedzy nami... 05.04.05, 23:16
                Juz slysze, slysze: mowa Wasza frechowna dosyc jest, wierze zatem, zescie
                Grudziadzacy nieposledni. A i czasu na odpowiedz potrzebujecie nieco, wiec i ja
                sobie dam z tym przedstawianiem... Do wtedy wiec :-)
                j.
                • chetor Re: zupelnie miedzy nami... 06.04.05, 07:55
                  Frechowny - ot pomorsko-krzyżackie wyrażenie. Musi stąd jest szwarzcharakter.
                  Wiec wtedy do :|
                  • toja50 Re: zupelnie miedzy nami... 06.04.05, 11:06
                    I czeka na odpowiedz, a ja myslalam, ze sobie sam dawno udzielil. Pozdrawiam
                    niepewnego! I nie wahaj sie tak dlugo tylko poruszaj ciekawe tematy a my
                    bedziemy sie starac Ci dorownac!
                    • naata Re: zupelnie miedzy nami... 06.04.05, 16:31
                      ..juz dawno nie słyszałam określenia - frechowny, typowo pomorskie -
                      grudziądzkie, a jakże :) Ale dlaczego Szwarccharakterze, nasza mowa frechowna?
                      Przecie, my tu jak baranki, łagodne, poczytaj se inne forumy to wtedy możesz
                      być obrażon nawet, ale tutaj? ...nie bój się, nic Ci nie zrobimy ;)
                      • kota77 Re: zupelnie miedzy nami... 06.04.05, 17:00
                        Mów za siebie, Naata. Niektórzy tu drapią ;))
                        • czarnycharakter Ano widze, 06.04.05, 18:22
                          ze tym razem jakosik szybciej Wam z reakcja poszlo... :-)
                          Gryzienia sie nie boje ale - szczerze mowiac - za kotami nie przepadam. Jesli
                          juz - prosze kotki w znaczeniu metaforycznym.
                          O Was wiem juz troszke, gdyz "spisane(...)rozmowy", zas cozbyscie o mnie
                          wiedziec chcieli nijak sie domyslac nie sposob. Jedyna rada wiec: pytajcie.
                          Obiecuje mowic prawde, aczkolwiek "calej prawdy" wyznawac na razie nie
                          zamierzam. :-)
                          Powiem tymczasem tyle: bywalem w Arabesce (oj czesto !) w Kaloszu i paru innych
                          spelunkach. Dobrze znalem Karalucha, Mlota, Koniowa i inne tym podobne
                          ucziowskie plagi. Stare to jednak, oj bardzo nawet stare czasy, dlatego tez
                          pytanie moje brzmialo, czy li aby gadac mi z Wami przystoi. Teraz kolej na Was !
                          czch
                          PS
                          To, ze brak mi polskiej klawiatury, jest chyba golym okiem widoczne...
                          • kota77 Re: Ano widze, 06.04.05, 22:16
                            Coś tak mieszanką gwary wiejskiej i staropolszczyzny nas czarujesz.
                            Aby Wam Waszmość odwagi nieco przydać, cobyście jedną jeno mową ku nam zwracać
                            się poczęli, tę krótką mowę k Wam wystosuję, abyście jeno rankoru jakowego nie
                            nabyli i za uszczypliwość a złośliwą chęć prześmiechów z Waścinej osoby tej
                            mojej chęci szczerej nie poczytali.;)))
                            A jeśli chodzi o nieprzepadanie za kotami, to znasz te zwierzaki, że tak
                            mówisz? Bo z mojego doświadczenia wynika, że ludzie mówiący, że nie lubią
                            kotów, najnormalniej nic o nich nie wiedzą. Więc może warto je poznać choć
                            trochę? :)
                            • czarnycharakter Re: Ano widze, 06.04.05, 23:46
                              Wcale politycznie - jak na Kote - to Wascina wywiodlas. :-)
                              Co do kotow zas jako zwierzekow: ba, coz tu rozprawiac wiele, gdyz, zacnego
                              chocby Paska parafrazujac nieco, rzec mozna przecie: kot jaki jest, kazdy widzi...
                              Poznawac zatem blizej nie zamierzam, boc kotow jako takich nie lubie takoz zgola
                              jak i w szczegolnosci...
                              O kondycyje moja Wascina sie nie zbytnio nie frasuj, jakozem nie z gliny jakiej
                              posledniej ulepion, a na uszczypliwosci przesmiewcow responda godziwa sie znajdzie.
                              Spoczynku slusznego zyczac z szacunkiem pozostaje
                              czch
                              • kota77 Re: Ano widze, 07.04.05, 07:12
                                Zasmuciło mnie, Waszmość, tak głębokie kotów nielubienie, że nawet i poznać
                                bliżej stworzeń tych pięknych a uciesznych nie zamiarujesz. Azaliż masz zapewne
                                Waść powody, dla których tak nieprzejednanie przed nimi się bronisz, a nie
                                według pewnej sentencyi, którą zmienić się ważyłam na tę okoliczność: "Dlaczego
                                nie lubisz? Bo nie znasz. Dlaczego nie znasz? Bo nie lubisz." ;))
                                A jeszcze upraszam Waćbana, abyś mi wyłożył, czemuż to suponujesz, jakoby koty
                                niepolityczne były, co wnoszę z pierwszego w piśmie Twoim zdania. :(
                                Dobrego dnia Waści życzę i na rychłą odpowiedź czekam:)
                                • naata Re: he he 07.04.05, 08:08
                                  Dobrym słowem Was witam, po staropolsku ;-)
                                  Kota, zapomniałaś najprzód zapytać skąd nick u Gościa naszego;
                                  Czarnycharakter? ;)
                                  Coś musi być na rzeczy w związku z nazwą, jak na razie okazuje się, że kotów
                                  nie lubi? Może uczulony na sierść?
                                  Czarnycharakter gotów odpowiadać na nasze pytania, więc pytam, skąd pisze nasz
                                  Gość, skoro zwrócił uwagę na niepolską czcionkę? Jakaż, to kraina swoim urokiem
                                  Czarnego urzekła, że dawno On już tylko wspomnieniami przy mieście naszym?
                                  Wiele pytań jeszcze, ale powoli by efektu zmęczenia materiału nie wywołać ;)
                                  Zatem, na tyle teraz. Z pozdrowieniami, do odpowiedzi zachęcam ;-))

• chetor Re: he he 07.04.05, 08:33
                                    Oj Naatuś aleś Ty ciekwaska, tyle pytań naraz. Może klika z G-dza tylko nie umie
                                    zainstalowac polskich literek na kompie? ;-))
                                    Ale Kota to niezła kociara, zaraz wszystkich poddrapuje i udowadniać chce kocią
                                    wyższość ;-)
                                    Pozdrawiam
                                    • kota77 Re: he he 07.04.05, 12:55
                                      Nie wyższość, Chetorku, wystarczy mi równość :D
                                      • chetor Re: he he 07.04.05, 13:19
                                        Eeee taaam, koty zawsze włażą wyżej żeby z góry patrzeć na "podwładnych" ;-)
                          • trawolta Wciórności! 07.04.05, 12:28
                            Widzę ja iż z prawdziwym nestorem do czynienia tu mamy. O Arabesce i Kaloszu
                            tom ja ino legendy słyszał.
                            • naata ;-))) 07.04.05, 13:40
                              ..po nicku, Trawolta, widać żeś chętny do wspomnień o tańcach nestorów, może
                              dorzuć coś od siebie, zaciekaw którąś z legend...moje wspomnienia czas
                              zatarł ;))
                              • trawolta Re: ;-))) 07.04.05, 17:09
                                Kiedy ja właśnie taki nick wybrałem bo do tańczenia dwa lewe giczoły Bozia dała
                                a 'Gorączka sobotniej nocy" to jeden z moich ulubionych filmów.
                                • toja50 Re: ;-))) 07.04.05, 17:21
                                  Arabeska, Kalosz i Malpi Gaj do tego byly juz tu przerabiane, poniewaz to
                                  miejsca mlodosci szkolno sredniej niektorych uzestnikow tego forum hehe a wiec
                                  baaaardzo dawne czasy,odkryj sie troszke, co do miejsca zamieszkania, szkoly,
                                  jakiegos nauczyciela , to moze pogadamy, no bo inaczej, coz, wcale Cie nie
                                  znamy, jezyka mozesz uzywac roznistego, ale co z tego? Pozdrawiam!
                                  • czarnycharakter Re: ;-))) 07.04.05, 17:43
                                    Coz, wyglada nat to, ze tak dzwieczne ksywy jak Mlot, Karaluch, Koniowa nic Wam
                                    nie mowia. Wynika z tego, ze nie pogaduja tu ludzie kiedys "dumni z tego", ze za
                                    patrona maja Chrobrego - troszke zem zawiedzion jest...
                                    Co do miasta - pisze z prastarego jak i zacnego grodu rzymskiego, z Kolonii wiec.
                                    Nie dalej jednak jak na Weilkanoc mialem okazje sie przekonac, ze Chinczyk na
                                    Torunskiej nie jest wcale Chinczykiem, lecz Wietnamczykiem :-)
                                    czch
                                    • toja50 Re: ;-))) 07.04.05, 18:08
                                      Hahaha, o tym chinskim Wietnamczyku to my wiemy od poczatku:-))). Fakt,
                                      absolwenci ogolniakow tu sie nie udzielaja, szkoda, my bardziej technika
                                      reprezentujemy, chemiczne, ekonomiczne, mechaniczne, o! plastyczne, aule w
                                      Chrobrym odwiedzalam tylko zabawowo pierwszego maja hehe, no i byly to lata
                                      wczesnoszescdziesiate! Przykro mi, ale moze ktos sie odezwie!
                                      • czarnycharakter Wcale nie musi 07.04.05, 19:12
                                        Ci byc przykro Toja: nie mam wrodzonego wstretu do "technikow", chociazem
                                        "filolog" :-))
                                        j.
                                        • naata Re: Wcale nie musi 07.04.05, 23:56
                                          Coś tam i kogoś z Chrobrego pamiętam, nie wiem tylko czy szkół nie pomyliłam? ;)
                                          A co do knajpek.. kilka pewnie zaliczyłam, ale najczęściej był to Not, później
                                          chyba Gumowiec, no i jeszcze jedna wojejenna, aaa i kameralna, tylko nie wiem
                                          czy to było w G-dzu ;))
                                          Nie długo hulałam po G. wyjechałam wcześnie i wiele zapomniałam. Z moich
                                          znajomych i przyjaciół młodości, niewielu zostało, rozpierzchło się to po
                                          świecie.. czas zatarł ślady, cóż życie ;)) Pozdrawiam
                                          • czarnycharakter Hi Nata, 08.04.05, 18:23
                                            pytanie tylko, czy bywalas w starym NOT-e (obecna Ratuszowa), czy juz w nowym.
                                            Jesli w nowym, to bardzo blisko Arabeski. Skad klikasz, jesli to nie tajne ?
                                            czch
                                          • toja50 Re: Wcale nie musi 08.04.05, 20:50
                                            Kameralna i owszem w G. ale ta wojejejenna? co za jedna? :-) A Chrobry to na
                                            Sienkiewicza, wiec chyba nie pomylilas. Taka piekna magnolia jest tylko jedna.
                                            • czarnycharakter Otoz to !!! 08.04.05, 21:20
                                              Taka piekna magnolia jest rzeczywiscie tylko jedna...
                                              czch
                                              • naata Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:02
                                                No to nie pomyliłam szkoły ;)) Tak, stary Not,no i w takim razie kameralna, a i
                                                jeszcze leśniczówka! ;-) a wojenna...? he he tam pracowałam ;P
                                                Skąd klikam? ano z południa Polski, Śląsk, ale jako grudziądzanka, jeszcze ;-)
                                                Pozdrawiam magnoliowo (piękne kwiaty, niedługo będą) ;)
                                                • toja50 Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:15
                                                  Dalej nie rozumiem nic z ta wojenna, czy to w WZU? i tam byla kawiarnia? Oj
                                                  Naata jak zwykle zaciekawiasz:-)
                                                  • naata Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:18
                                                    Nie Tojuś, tam było kino, letnie też ;))
                                                  • toja50 Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:25
                                                    O rany, to nie wojenne a garnizonowe przy ul. 6 Marca, hahhahahaha, fakt, fajne
                                                    zabawy tam bywaly i kino na poietrzu wsrod drzew heh!
                                                  • naata Re: Otoz to !!! 08.04.05, 22:34
                                                    wojenne bo tam sami "wojenni", mojego, wtedy jeszcze chłopaka, szaraczka choc
                                                    desantowca ;P nie wpuszczono..tylko dla wyżej postawionych, było ;-)))
                                                  • chetor Re: Otoz to !!! 09.04.05, 08:33
                                                    Potańcówki w GKO na 6 marca pamiętam :)
                                                  • toja50 Re: Otoz to !!! 09.04.05, 14:08
                                                    No i jestesmy w domu!:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka