Dodaj do ulubionych

Hit lata 2005

11.07.05, 23:52
Zajrzalam na kilka lokalnych niesprywatyzowanych forow wojewodztwa kujawsko
-pomorskiego aby przekonac sie co do ich jakosci w toczacej sie dyskusji- czy
logowac czy nie- i na forum Swiecie znalazlam interesujacy watek, ktory
chcialabym powielic tutaj.
Hit lata 2005. Zasady: Termin glosowania do 31.sierpnia 2005. Kazdy uczestnik
glosuje w tym terminie na dowolna ilosc utworow. Nalezy podawac
wykonawce+tytul. Mozna glosowac na utwory sprzed lat. Kazdy glos to 1 pkt. No
to zaczynamy ..
Mnie na razie z tym latem kojarzy sie :
AXEL F - CRAZY FROG - SZALONA ZABA
Obserwuj wątek
    • parkowy Re: Hit lata 2005 12.07.05, 08:15
      Podobają mi sie tylko te piosenki,które już kiedyś słyszałem.To zdanie inż Mamonia jak ulał pasuje do mojego typu.
      DEEP PURPLE DYMY NA WODZIE
      :-DD
      • chetor Re: Hit lata 2005 13.07.05, 09:42
        To wiadomo ;-)

Skoro jednak to ma być piosenka tegoroczna to pozostanę przy polskiej.
        Zaskoczyła mnie pozytywnie grupa Kombi piosenką "Pokolenia". Melodia letnia,
        słowa proste, ale całkiem treściwe.
        Oczywiście radiowcy przesadzają z puszczaniem w eterze w kółko tego samego :((
        • dodo66 Re: Hit lata 2005 13.07.05, 12:43
          W kategorii piosenka polska to tez moj dotychczasowy hit tego lata.
          Wiec spiewam sobie teraz:
          "(...)Każde pokolenie ma własny czas
          Każde pokolenie chce zmienić świat
          Każde pokolenie odejdzie w cień
          A nasze - nie
          Każde pokolenie ma własny głos
          Każde pokolenie chce wierzyć w coś
          Każde pokolenie rozwieje się
          A nasze - nie
          Droga na sam szczyt
          A tam nie ma nic
          Tylko ślady po... pokoleniach"
          • chetor Re: Hit lata 2005 13.07.05, 13:05
            Mile zdziwony jestem :)
            Jeśli chcesz zrobić przyjemność Parkowemu to musisz polubic Marylę Rodowicz,
            wprost ją uwielbia ;-)))

A to dopisek życzeniowy z "Kombiaków":

Słodkiego, miłego życia
            Bez chłodu, głodu i bicia
            Słodkiego miłego życia
            Jest tyle gór do zdobycia
            • toja50 Re: Hit lata 2005 13.07.05, 13:53
              Alle fajnie, bo Kombi w calosci lubie,i pokolenia i i ta ostatn chociaz wole
              sluchac niz patrzec hehe, wiadomo, a co do Rodowicz, koniecznie i jeszcze
              Krawczyk. Zadne Sistars i inne hip hopy. Jeszcze bardzo zaluje, ze nie ma juz
              Klenczona, jego stare piosenki towarzysza mi do dzisiaj, ten glos poznam
              wszedzieeeeeeeeeeee
              • parkowy Re: Hit lata 2005 13.07.05, 18:51
                Kombi wreszcie wróciło do starej,sprawdzonej formuły.Wcielenie jako ONA było denne,podobnie jak cały reperutar z tej wersji."Pokoleniem" wstrzelili się w dziesiątkę.
                p.s.
                Te cfaniak,nie bądź taki hej do przodu.:D
                • chetor Re: Hit lata 2005 14.07.05, 08:27
                  Skoro gadamy _muzycznie_ to nie zgadzam się z Tobą. Nie uważam, ze całość
                  twórczości ONA była denna. Jedną piosenkę mam szczególnią ulubioną w wykonaniu
                  Chylińskiej (nie znam tyt. ale idzie to tak: "jeśli powiesz sobie dość..")
                  Pzdr

PS. Jeśli jakoś być, to lepiej zawsze do przodu. No i ten cWaniak ;-)
                  • toja50 Re: Hit lata 2005 14.07.05, 09:31
                    Ale Malenczuka lubie, i takie tam jego dawne dziewczyny, dobre do potanczenia w
                    pewnym wieku, a ONA nie cierpilalam i juz nic do mnie nie trafilo, ale moze tak
                    byc?
                    • dodo66 Sunday Morning - Maroon 5 17.07.05, 08:56
                      Niedziela 16.07. godzina 08.50 .Sunday morning ..Tak jak tytul piosenki Maroon
                      5, wg mnie jednej z niewielu mlodych grup poprockowych o zapamietywalnym i
                      swiezym brzmieniu. Poniewaz promuje te grupe wsrod wszystkich moich znajomych,
                      robie to rowniez tutaj. Posluchajcie 30 sek. kawalkow z albumu z ktorego
                      pochodzi powyzsza piosenka . Gwarantuje ze spodoba sie wszystkim. A DJ Soter
                      bedzie mogl z tego wybrac cos do swojej playlisty na impreze w Sfinxie;-)

www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00006879E/qid=1121581151/sr=8-1/ref=pd_bbs_1/104-2824783-0371960?v=glance&s=music&n=507846
                      • toja50 Re: Sunday Morning - Maroon 5 18.07.05, 11:12
                        Zdecydowanie wole starocie, nie moge sie odnalez w tych nowych rytmach, jezeli
                        to tak mozna nazwac, widocznie juz tak musi byc i wszystkich to czeka hehehe
    • dodo66 I can't stand the rain - Tina Turner 22.07.05, 08:03
      ..bo pada juz trzeci dzien..

A nastepnie : "Sunshine reggae" Laid Back:
      "Sunshine, sunshine reggae,
      don't worry, don t'hurry, take it easy" :D
      • naata Re: I can't stand the rain - Tina Turner 22.07.05, 10:19
        No proszę, jaki ciekawy temat ;) Kocham muzykę. Zaczynam gonić stracony czas
        bez niej, nie zawsze była możliwość się jej poświęcić.;-)
        Dziś nostalgicznie, bo zimno i pada, i na forum cóś nie tak...
        Słucham; "You're The Cream In My Coffe" (Nat King Cole)..czy ktoś pamięta? ;-)
        Tina Turner jest moją ulubienicą. Zdaje się, że mamy podobne preferencje
        muzyczne.Dorzucam krótko dla przypomnienia Fredka Merkurego, Bono.
        Co do wspomnianych przez Was Artystów, lubie posłuchac Kombi, lubię tez
        Chylińską, ale chyba bardziej za to, że jest n i e s a m o w i t a, kiedys
        poczytywałam jej teksty,zdaje sie że w Stylu? Ostatni utwór Kombi trochę drażni
        mnie tekstem, każde pokolenie ma swoje wzloty i upadki, nie wiem do czego
        odnosi.."ale nie nasze"
        Od kiedy moje dzieci wybyły z domu mniej mam kontaktu z muzyka młodych, ale i
        owszem, słucham jeszcze i mam nawet swoich ulubieńców. Ładna Brodka zapowiada
        się na przyszłość,Leszcze, Wilki to juz filary ;p No i wiele wiele innych,
        różnych..Aaa zapomniałam o szantach! Lubicie? ;-)
        To co? Słowami Nata; I Miss You so, do usłyszenia... w następnych Wątkach ;D
        • dodo66 Rozmawiamy o muzyce 22.07.05, 17:58
          Nareszcie ktos podziela moja pasje, a myslalam, ze ten watek umrze tutaj :D
          "You're The Cream In My Coffe" (Nat King Cole). - Nie znam, ale zaraz to poznam
          skoro polecasz. A jesli juz jestesmy przy muzykalnej rodzinie Cole i padly slowa
          "I miss you so" to polecam piosenke jego corki " I miss you like crazy" -
          Nataly spiewa w nim cala soba.
          Chylinska - moja ulubiona polska wokalistka rockowa, ze wzgledu na sile i barwe
          glosu. Jak chce sie "podkrecic" to puszczam sobie "Winna" - oczywiscie volumen
          max.
          Brodka - z zainteresowaniem sledze jej kariere po obejrzeniu "Idola"
          (obstawialam innego kandydata)- nie jest moja ulubienica, ale doceniam jej
          konsekwencje w planowaniu kariery, dobor repertuaru i swiezosc(jeszcze).
          Wilki - Uwielbiam przede wszystkim "Bohemę" - chyba "literacki manifest"
          Gawlinskiego. Dzieki niemu potrafie teraz zrozumiec jego ped do autodestrukcji.
          Szanty - ma dla mnie swoj urok jedynie w spiewajacym towarzystwie i po kilku
          piwach.
          Freddy + Bono + Tina - slucham ich wspomnieniowo, bo ponad 20 lat temu byli
          moimi idolami.
          To tyle w w tej pierwszej pogadance :D.Cdn...
          • naata Re: Rozmawiamy o muzyce 23.07.05, 11:22
            Ha! I tu jesteś, też, mocna! Cieszę się,bo mam nadzieje się trochę
            podciągnąć. ;D
            Zaczynam mieć czas, na reszcie, dla siebie.
            Na początek wracam do źródeł, stąd legendarny Nat King Cole.
            Ale to nie wszystko.
            Są też; Louis Armstrąg, John Lee Hooker, Miles Davis...
            I cała wielka plejada, której nie da się naraz przytoczyć. Należałoby się zająć
            kolejno, każdym z osobna. A każdy z nich to historia, trudna do oddania w kilku
            słowach.

Masz rację, Chylińska oddziaływuje siłą ekspresji. Też silna kobitka ;P
            Jednak to nie moje klimaty. W programie "muzyka łączy pokolenia", w zderzeniu z
            Chylińską, bardziej odpowiadał mi TSA. Może dlatego, że to mój rocznik? he he he
            Mała ładna Brodka, pisze sama teksty, ale za wcześnie dla niej. Powinna zwrócić
            się z tym do profesjonalisty.

A tak, w ogóle to co powiecie o angażowaniu sie artystów w wyborcze fechtunki
            poszczególnych partii? Osobiście odbieram to, jako fatalny sposób na robienie
            sobie reklamy. Kilku znanych odbieram juz nie tak jak dawniej, mieszane
            uczucia. Wolę "Bohemę" ;D

Liczę na cdn ;)
            • toja50 Re: Rozmawiamy o muzyce 23.07.05, 13:56
              W sprawie zaangazowania muzykow w polityke to mam swoje hehe zdanie,
              najbardziej podoba mi sie czerwony u bialoczerwonych paskow, o rany kilka
              procent przybedzie jak nic heheh, no i Cugowski ze swoim specyficznym sposobem
              bycia, chyba pomylil sie co do Pisu, blizej mu chyba do Cimosza, dwa bufony
              predzej sie dogadaja. A ja dzisiaj slucham sobie Eve Casidy, uwielbiam jej
              piekny, lagodny glos i piosenki w moich nostalgicznych klimatach. Nowej muzyki
              jakos nie rozumiem jak juz to Kazika jedziemy na wakacje.....Pozdrawiam
              piosenkowo
              • naata Re: Rozmawiamy o muzyce 23.07.05, 14:43
                he he Właśnie o Cugowskim myślałam ..
                Do nostalgicznych klimatów, dorzucam Charlesa Aznavura (Isabelle), Boba Dylana,
                Erica Claptona.. Z pań mam pod ręką naszą zapomnianą troszkę Ewę Demarczyk
                np. "Groszki i róże" ... ;-))
                Dziś nie mam nastroju na nostalgię, a raczej na coś z hard.. życie kolera ;-)
                Pozdrawiam muzyczno-kuchenno-filozoficznie ;D
                • toja50 Re: Rozmawiamy o muzyce 23.07.05, 16:03
                  O!!! wlasnie Demarczyk i pierwsze Madonny, one budza mnie do zycia;-) i ten
                  grubasek co tanczyl z Dziedzicowa w Sopocie /no wcielo w tym momencie nazwisko;-
                  )/ i jego rikititikirikitikiparamuch:-))))) i Gudbaj ...........Aznavur zawsze
                  i wszedzie, byle nie gral w filmie i z naszych jeszcze Stan Borys, uwielbiam
                  prawie wszystko. Tyle na dzisiaj, oj co ja mam z ta pamiecia:-)
                  • dodo66 Najpopularniejsi obcy wykonawcy w Polsce -lata 70 23.07.05, 19:58
                    Ale sie rozpisalyscie..Nostalgicznie glownie, a moje nostalgiczne tematy leza
                    gdzie indziej - ale o tym w immym poscie.
                    Dzieki Naata za przypomnienie J.L.Hookera - krola bluesa, wlasnie poszerzylam
                    moje zbiory muzyczne oczywiscie w formacie mp3 o jego piekny duet z Santana "The
                    Healer".
                    Niestety, nie lubie wykonawcow, ktorych okres swietnosci przypada na lata 60 -
                    Demarczyk, Nimen. Byla to muzyka moich rodzicow i chyba dlatego mimo jej
                    niezaprzeczalnej wartosci nigdy jej pozniej nie polubilam.
                    Toja, chodzi Ci prawdopodobnie o Greka -Denisa Roussosa "Goodbay my love goodbay".
                    I w tym miejscu zaczelam przypominac tych nielicznych artystow zagranicznych,
                    ktorych goszczono w latach 70 -tych w Polsce: Julio Iglessias, Helena
                    Vondrackova, Karel Gott, Ałła Pugaczowa,Afric Simon, Goodbay Dance Band,
                    Eruption, Abba, Baccara.
                    Kto jeszcze?
                    • chetor Re: Najpopularniejsi obcy wykonawcy w Polsce -la 27.07.05, 10:19
                      Chyba blues jest u mnie najwyżej notowany. Ponadto baardzo wielu wykonawców, o
                      których wspominacie. Niestety nie mam głowy do tytułów, jakoś nigdy nie
                      nauczyłem się tego (chyba ,że chodzi o MR ;-]]]] )
                      Powiem tak: moją THE BEST na świecie jest ... JANIS JOPLIN !!! I tak już zostanie.
                      Kto nie zna, niech zaraz to nadrobi.
                      Pzdr
                      • parkowy jesteśmy dinozaurami... 27.07.05, 20:22
                        ... co "widać,słychać i czuć" w naszych wypowiedziach.:) Lubię słuchać muzyki elektronicznej,a mistrzem w niej jest bez wątpnienia JM Jaare.Jego występ podczas obchodów Solidarności w Gdańsku będzie wydarzeniem roku w Polsce.Mieliśmy kiedyś polaka świe4tnego w te klocki.Mini konkurs : Kto wie o kogo chodzi?:)
                        p.s.
                        ładna cyfera pojawiła się na liczniku forum : 34444:)
                        • dodo66 Marek Byliński ?(Lata 80) Józef Skrzek? 27.07.05, 20:30
                          • parkowy Re: Marek Byliński ?(Lata 80) Józef Skrzek? 28.07.05, 09:00
                            M Byliński,oczywiście!:)
                            • toja50 Re: Marek Byliński ?(Lata 80) Józef Skrzek? 28.07.05, 11:44
                              Ja na wszystko, i na lato i na zime tylko Cesaria Evoria, tylko, slucham stale
                              i wciaz i nigdy nie mam dosc, ten glos i rytm wyjatkowo dla mnie. Jarra tez
                              lubilam sluchac, duzo lubie i tak jak Chetor nie mam juz pamieci do nazw, ale
                              niektore wyjatkowo Demarczyk i Evoria, ekspresja i spokoj ba.....oto cala ja;-)
                              • naata Re: Marek Byliński ?(Lata 80) Józef Skrzek? 14.08.05, 20:55
                                Nie dokończyliśmy tematu. Zapowiadało się ciekawie.
                                Ale, nic straconego...
                                Toju,Cesaria jest zjawiskiem, niesamowita!
                                Na razie podaję link do piosenek, różnych i różniastych.. może komuś jest
                                smutno, to niech se posłucha. w tej chili lecą ;) "parasolki" Marii
                                Koterbskiej...legenda
                                www.polskastacja.pl/
                                Wesołego, niedzielnego wieczorku...;-))
                                • chetor Re: Marek Byliński ?(Lata 80) Józef Skrzek? 14.08.05, 22:17
                                  Ciężko dostać się na łącza z muzą :(
                                  • naata Re: Marek Byliński ?(Lata 80) Józef Skrzek? 14.08.05, 22:25
                                    ... podany link otworzyć i winamp 128 u mnie ;P
                                    Do wyboru do koloru, mam nawet problem z wyborem, bo i tu, i tu lecą
                                    zajeFajne ;p kawałki ;-)
                                    Instrukcje dałam i już spadam ;P
    • aaren Dla mnie bez wątpienia 13.08.05, 20:45
      Forum Grudziądz
      • naata Re: Dla mnie bez wątpienia 16.08.05, 22:05
        Skromnie powiem, taki tam hicior... ;]]] Dzięki Aren za uznanie.. :)
        • toja50 Re: Dla mnie bez wątpienia 18.08.05, 11:49
          Arena tez zmylo? cos duzo tych nickow ostatnio brakuje, nareszcie widac jak na
          dloni:-(
    • dodo66 No to co ? Wybierzemy w koncu ten hit lata ? 31.08.05, 16:39
      Dla mnie muzycznie pozostaje Axel F i jego Szalona Zaba, a forumowo F-m Gdz.
      • parkowy Re: No to co ? Wybierzemy w koncu ten hit lata ? 01.09.05, 20:46
        Szalona żaba nadaje się jedynie jako dzwonek do telefonu.Hitem jest Goya.Forumowo,masz rację,jesteśmy nie do podrobienia.Tak trzymać.:)
        • toja50 Re: No to co ? Wybierzemy w koncu ten hit lata ? 01.09.05, 21:12
          Co do forum:-) siem zgadzam z Parkowym:-) co do hitu, specjalnie mnie to nie
          interesuje, slucham to co lubie i tyle.Pozdrawiam
          • naata Re: No to co ? Wybierzemy w koncu ten hit lata ? 03.09.05, 10:28
            Dla mnie ostatnio, Sckorpions ;-)
            www.the-scorpions.com/german/

A hitem forum ogłaszam Dodo! ;->>
            • chetor Re: No to co ? Wybierzemy w koncu ten hit lata ? 05.09.05, 12:00
              "Super hitem" tego lata jest, niektórych tu zachwycała, Mandaryna, która dała
              extra popis żywej wokalizy w Sopocie. Zemdleć można było od jakości :-((
              Zaś obrazkiem hitowym d**pa Dody, przewieszona na barkach męża :(

• parkowy Re: No to co ? Wybierzemy w koncu ten hit lata ? 05.09.05, 23:24
                Doda nie ma się czego wstydzić.:) Mandaryna,no cóż : to Mandaryna.:)
                • naata Re: No to co ? Wybierzemy w koncu ten hit lata ? 06.09.05, 10:41
                  Nie chcę umniejszać niewątpliwych walorów wzrokowych obu zjawisk estradowych,
                  ale..całe szczęście, że można było posłuchać Beatki, która "smakuje", jak
                  dobre, stare wino ;)
                  • parkowy Re: No to co ? Wybierzemy w koncu ten hit lata ? 06.09.05, 13:14
                    Ostatnie ploty netowe donoszą roałamie w związku Wiśnieskich.Podobno Mandaryna na chwilę przed występem dostała telefon zapowiadający rozwód.Po czymś takim raczej trudno zmobilizować resztkę swego talentu.
                    • chetor Re: Wybierzemy w koncu ten hit lata , chyba nie? 06.09.05, 13:27
                      Rozpad Wiśniewskich, chyba to marketing?! Tatiana opuszcza Blue Cafe, ale do
                      końca roku jeszcze koncertuje z nimi.
                      Kozidrak powinna jednak zmienić strój, ale mam jej już powyżej uszu, to nie MR ;-)
                      Walory estetyczne doop i sztucznych biÓstUF, nie bardzo mi pasują, nie lubię
                      sztucznych. Porobią sobie takie wielkie, że trudno im utrzymać się w pionie ;-)
                      • toja50 Re: Wybierzemy w koncu ten hit lata , chyba nie? 06.09.05, 13:38
                        To prawda, Chetor, takie wszystko rozdmuchane, nadmuchane, sztuczne jak reklamy
                        w telewizji, Piasek rozmemlany tez mi nie pasuje, Beata taka szmatkowo
                        kolorowa, wprawdzie nie ogladalam, tyle co migawki w dziennikach, wiec sie nie
                        wypowiadam , ale z tego co znam bezfestiwalowo to mysle, ze powinna wygrac
                        Flinta lub Kiljanski, ale widac sie nie znam:-) I tak trzymam kciuki za MR:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka