Dodaj do ulubionych

BAZA AMERYKAŃSKA W GRUDZIĄDZU ?

07.03.03, 23:25
Czy to prawda????
.....czy mógłby ktoś mnie poinformować ?
Obserwuj wątek
    • Gość: parkowy Re: BAZA AMERYKAŃSKA W GRUDZIĄDZU ? IP: 80.48.150.* 09.03.03, 11:50
      Baza amerykańska w Grudziądzu jest tylko pobożnym życzeniem władz miasta.
      Amerykanie muszą mieć zaplecze poligonowe - czego w G-dzu brak.Poza tym wyobrażasz sobie dużą bazę w centrum miasta? Brakuje również infrastruktury drogowej,lotnisko trawiaste w Lisich Kątach też im pewnie się nie przyda...

Przykro mi z powodu kradzieży auta.Z jakiej dzielnicy pochodzisz?
      pzdr
      • Gość: naata Re: BAZA AMERYKAŃSKA W GRUDZIĄDZU ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 17:11
        Witaj Parkowy !

Już wiadomo , że baz amerykańskich nie tylko w Grudziądzu , ale i w Polsce nie
        będzie, przynajmiej jeszcze nie teraz .....
        Mamy jednak "zaszczyt" uczestniczyć w większym bałaganie. Nie wiem jak inni ?
        Ja jestem przeciw wszelkiej przemocy , no chyba ,że w obronie ?!
        Nigdy nie byłam strachliwa :) , jednak teraz boję się i to bardzo ! Nie wiadomo
        jak potoczą się losy świata ? Fanatyzm religijny jest nieobliczalny , pola
        naftowe swoją siłę przyciągania ! Następne dni będą tragedią dla wiele ( mówią
        tysięcy ) setek tysięcy ludzi ,nie ma mądrej techniki , wojna to śmierć !
        Najbardziej ucierpią, jak zawsze, niewinni ludzie!
        Może zdaży się cud ???..............
        ....ja już nie wierzę

Polecam zobaczyć; www.ummah.com/inewsletter/massacres/index.htm

ps.

Dziękuję za współczucie, nie znalazł się , najgorsze było ,ze nim pracowałam ,
        to był bus. Kupiłam drugi ale było ciężko!
        Urodziłam się :) ,na ul.Rapackiego , ptem oś. 900-lecia ,obecnie Legionów.
        A skąd Ty ?

pozdrowionka ,będę częściej zaglądać !

• Gość: naata Re: BAZA AMERYKAŃSKA W GRUDZIĄDZU ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 17:11
        Witaj Parkowy !

Już wiadomo , że baz amerykańskich nie tylko w Grudziądzu , ale i w Polsce nie
        będzie, przynajmiej jeszcze nie teraz .....
        Mamy jednak "zaszczyt" uczestniczyć w większym bałaganie. Nie wiem jak inni ?
        Ja jestem przeciw wszelkiej przemocy , no chyba ,że w obronie ?!
        Nigdy nie byłam strachliwa :) , jednak teraz boję się i to bardzo ! Nie wiadomo
        jak potoczą się losy świata ? Fanatyzm religijny jest nieobliczalny , pola
        naftowe swoją siłę przyciągania ! Następne dni będą tragedią dla wiele ( mówią
        tysięcy ) setek tysięcy ludzi ,nie ma mądrej techniki , wojna to śmierć !
        Najbardziej ucierpią, jak zawsze, niewinni ludzie!
        Może zdaży się cud ???..............
        ....ja już nie wierzę

Polecam zobaczyć; www.ummah.com/inewsletter/massacres/index.htm

ps.

Dziękuję za współczucie, nie znalazł się , najgorsze było ,ze nim pracowałam ,
        to był bus. Kupiłam drugi ale było ciężko!
        Urodziłam się :) ,na ul.Rapackiego , ptem oś. 900-lecia ,obecnie Legionów.
        A skąd Ty ?

pozdrowionka ,będę częściej zaglądać !

• Gość: parkowy Re: BAZA AMERYKAŃSKA W GRUDZIĄDZU ? IP: 80.48.150.* 18.03.03, 20:47
          Witaj Naata!
          No cóż Masz rację.Najgorsze co świat może spotkać to fanatyzm religijny.w przypadku Iraku od poczatku wiadomo że sprawą nadrzędną są pola naftowe,drugie na świecie pod względem zasobności.Jedyną nacją w Iraku zainteresowaną są Kurdowie,którzy już teraz odgrażają się,że wejdą do miast z których Husajn ich wygonił.Turcja tego nie zdzierży....i konflikt wychodzi poza granice Iraku.
          Mam nadzieję że do tego nie dojdzie.
          p.s.
          To byliśmy prawie sąsiadami.Ja mieszkałem na Parkowej (nick ;-)).Pracowałem w śp Stomilu i chodziłem po Rapackiego.Najbardziej w pamięci utkwiłmi tzw, rumel czyli karuzela za Rowem Hermana.I to jest obecnie kiepska dzielnica?Szok!
          pzdr
          • Gość: naata Re: BAZA AMERYKAŃSKA W GRUDZIĄDZU ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 00:32
            Witaj Parkowy !

Masz słuszną rację, jak każdy (no prawie) mężczyzna, jeżeli idzie o tematy
            wojenne. To w zasadzie męska domena ;))
            Mnie babę, obchodzi bardziej strona "duchowa" zagadnienia, myślę o tych
            biednych kobietach i dzieciach , o których tak trąbią różni politycy.Przypomina
            to ronienie krokodylich łez.Oni tylko chcą ich wyzwolić spod jarzma Husajna ,
            ale przy okazji muszą trochę pozabijać! Obrzydliwa hipokryzja.
            Wiadomo przecież, jak to będzie wyglądać.Strach myśleć o tym.
            Niesamowite, że my Polacy będziemy mieli w tym udział.
            No cóż, nasz rząd wybrany przez naród reprezentuje nasze interesy............
            Ja już w nic nie wierzę !

może ktoś zechce zobaczyć?
            manyworlds.w.interia.pl/mw/forum/iraq/peacepost.htm

p.s.

Przeczuwałam , że nick to od nazwy ulicy :))
            Ja miałabym gorzej , mogłoby wyjść np. rapaczyńska ;-)
            W śp.Stomilu pracowała moja mama (35 lat !) Od b.dawna choruje....
            W Rowie Hermana często lądowałam razem z sankami, to były czasy !
            Pamiętam karuzelę , łąki po drugiej stronie ulicy,stary sad za murem(to już
            Dworcowa) i moją drogę do szkoły na Moniuszki.Na rogu był sklep i "amerykany"za
            1 zł. Oj rozrzewniłam się ...............

pozdrowionka
            naata
            • Gość: parkowy Re: BAZA AMERYKAŃSKA W GRUDZIĄDZU ? IP: 80.48.150.* 19.03.03, 12:05
              Najgorsza w tym wszystkim jest bezsilność.Masz rację,najbardziej cierpią na wojnach kobiety i dzieci.Nie chciałbym nikogo urazić...miemniej ,jeśli kobieta w krajach arabskich jest w świecie mężczyzn na trzecim miejscu po nich samych i koniach...Szok!!
              • Gość: naata Re: BAZA AMERYKAŃSKA W GRUDZIĄDZU ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 19:19
                Tak , to dla nas cywilizowanych, szok!
                Czas najwyższy to zmienić.Może jednak ta wojna być musi........?
                Ja chyba zajmę się wypiekaniem "szneków".....z glansem ! :)))))))

pozdr.
                naata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka