Dodaj do ulubionych

pizzerie, ktore polecacie?

13.11.06, 20:59
ostatnio bylem w grudziadzu zwiedzic cytadele
ciekawe miejsce choc przewodnikow najlepszych nie macie
jeszcze gorzej z pizzeria i tu pytanko
gdzie na przyslosc warto wpasc cos zjesc? trafilem do pizzeri casablanca i
nigdy wiecej tam nie pojde - chamstwo, 1,5h czekania, maks olewka. ja tam
nigdy wiecej nie pojde ale czasem cos zjesc trzeba wiec podpowiedzcie gdzie
warto sie wybrac
Obserwuj wątek
    • vampirrr Re: pizzerie, ktore polecacie? 13.11.06, 21:45
      niezla jest ta, gdzie kiedys (na pietrze) mieszkala pani Janka...
      ulica ? hm... rog Groblowej bodaj i... wie ktos ? :-)

v.
      • naata Re: pizzerie, ktore polecacie? 13.11.06, 22:41
        jeśli na rogu i w dół schodki to dobre miejsce na dobra kolacje i nie tylko,
        zapomniałam nazwy niestety, ale Tojka i Chetorek moga przypomnieć, bo byliśmy
        tam, razem :)
    • paperella Re: pizzerie, ktore polecacie? 14.11.06, 08:17
      Ja w centrum jadam pizze tylko w Montenegro na Szewskiej, inne jakos mi nie
      smakuja. A pizzerii w miescie od zatrzesienia, innych ciekawych kuchni brak.
      Zdziwilam sie mocno, ze ostatnio na Rynku w miejscu McGregora utworzono kolejna
      pizzerie.
    • paperella Re: pizzerie, ktore polecacie? 14.11.06, 08:18
      A propo przewodnikow na Cytadeli - ja trafilam na dobrego, nie moge sie skarzyc.
    • aiwlys25 Re: pizzerie, ktore polecacie? 14.11.06, 08:22
      polecam pizze w Tomato na Szewskiej, a także na Rządzu Avanti, bardzo dobre są
      także Kebaby na ul. Mickiewicza...
      • chetor Re: pizzerie, ktore polecacie? 14.11.06, 09:25
        Pizza tylko w Tomato, wg mnie. Mają tam też inne żarełko. Polecam "obgadany" już
        "wieczór kawalerski" w Montenegro, 30m od Tomato.
        Naatka, my byliśmy w Kameleonie - Starorynkowa z Murową.
        • toja50 Re: pizzerie, ktore polecacie? 14.11.06, 12:17
          Haha, schodkami w dol:-))) Naata byla z Ann w Tomato, ja tam nie chodze:-) A
          razem bylismy w Kameleonie i Kontynentach,ale to nir pizzernie. Nowa
          powstaje ,jak pisala Paperella, w Rynku, wyglada calkiem niezle, ale jeszcze
          zamknieta. Kebab, jedyny taki w miescie, cieszy sie duzym powodzeniem, ale czy
          zarelko dobre nie wiem, z orientalnego jedzonka zostalam wyleczona przez
          Sfinksa torunskiego.
          • chetor Re: pizzerie, ktore polecacie? 14.11.06, 13:16
            To wyleczyliśmy się razem przez Sfinksa w Toruniu. Bez porównania z tymi w Gdańsku.
            • naata Re: pizzerie, ktore polecacie? 14.11.06, 15:40
              Faktycznie, to Kameleon, był, dzięki za przypomnienie. Mnie się tam podobało a i
              jedzenie było dobre do tego obsługa miła.
              Najlepsza pizzę robi mój ślubny, szkoda, że tak daleko mieszkacie! :-))
          • toja50 Re: pizzerie, ktore polecacie? 16.11.06, 20:30
            Szykuje sie nowa pizzeria w Rynku. Jeszcze kilka dni temu wygladala szaro i
            nijako, a dzisiaj zupelnie inaczej. Kolorowo, wesolo i przytulnie, mysle, ze
            bedzie miala powodzenie, zeby jeszcze dobra pizza byla:-)
            • paperella Re: pizzerie, ktore polecacie? 16.11.06, 21:01
              a ja nie moge zrozumiec, ze wiekszosc knajp w miescie to pizzerie. Cos innego by
              sie przydalo.
              • toja50 Re: pizzerie, ktore polecacie? 16.11.06, 21:08
                Chyba nie ma odwaznych, bo jakos zanikl zwyczaj chodzenia do knajpki na dobre
                jedzonko. Myslalam kiedys, ze takie cos bedzie po Kolorowej, bo to co jest
                teraz to tragedia, a taki super punkt. Rany, jakie to brzydactwo:-(
                • paperella Re: pizzerie, ktore polecacie? 16.11.06, 21:09
                  A jak tam smakuje? Bo sie wybieram, ale jakos wyglad mnie nie zacheca wiec zwlekam.
                • vampirrr co jest w bylej Kolorowej, Toju ? 16.11.06, 22:44
                  - pytam SMNIERTELNIE powaznie...

v.
                  • paperella Re: co jest w bylej Kolorowej, Toju ? 17.11.06, 10:16
                    Tam jest nadal Kolorowa z tym samym chyba wystrojem jak od lat. Toja pewnie
                    myslala, ze w takim miejscu powinna byc lepsza knajpa.
                    • toja50 Re: co jest w bylej Kolorowej, Toju ? 17.11.06, 15:12
                      Odpowiadam bardzo powaznie, Vampirze. Tam zostal tylko kolorowy
                      napis "kolorowa" . Tewraz jest jakis bar, wystroj brzydki, ciemno, szaro,
                      brzydactwo. Podaja placki ziemniaczane, kluski ziemniaczane, placek cyganski,
                      kotlety sloneczne,i cos tam cos tam. Czasem urzadzaja tam wesela, czasem inne
                      imprezy,a wszystko mozna zobaczyc przez te duze okna,ktore nie sa zasloniete:-)
                      Szkoda, bo punkt jest swietny na fajna knajpke z klimatem, ale moze to wlasnie
                      jest klimat grudziadzki? juz sama nie wiem.
                      • vampirrr dzieki za obszerny statement, Toju 17.11.06, 16:37
                        - co zas do klimatu: pewno masz racje...
                        czasem siegam do Bruna, aby wrocil (ten z lat 70-tych:-)

j.
                      • trawolta Re: co jest w bylej Kolorowej, Toju ? 18.11.06, 01:09
                        Dodajmy: zupełnie przyzwoity placek cygański. Tylko barbarzyńsko poleją Ci go
                        keczupem, jeśli im nie powiesz żeby tego nie robili.
                        Niezłe też tradycyjne zupy (grochowa, żurek, ogórkowa etc), w zasadzie ostatnie
                        takie miejsce po likwidacji "Pierożka".
                        • vampirrr tzn.: zdania jednak podzielone... :-) 18.11.06, 09:02
                          na marginesie: nie mam zielonego pojecia, co to jest "placek cyganski"...

v.
                          • trawolta Re: tzn.: zdania jednak podzielone... :-) 18.11.06, 19:44
                            Duży placek kartoflany, na to farsz typu gulaszowego (lub z pieczarkami, lub
                            fasolką etc) złożony na pół.
                            • vampirrr thanks ! :-) 18.11.06, 19:53
                              j.
                              • toja50 Re: thanks ! :-) 18.11.06, 20:09
                                Czasem zwa plackem po wegiersku, bo ma to przypominac gulasz wegierski, no i do
                                tego placek ziemniaczany zlozony w pol. Ogolnie pikantne danie.
    • as9945 Re: pizzerie, ktore polecacie? 18.11.06, 11:26
      sa takie????
    • mcphisto Re: pizzerie, ktore polecacie? 19.11.06, 17:23
      Da Grasso
      :P
      • toja50 Re: pizzerie, ktore polecacie? 20.11.06, 17:23
        Bardzo zachecajacy wystroj, ciekawe, czy bedzie smaczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka