Gość: naata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 11:37 www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=9045280 Na pewno czytaliście...ale co z nami???? Parkowy! Chetor! Toju! Do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: naata Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 12:26 Ja mówię poważnie! Tam stoi wyraźnie, że nie sprywatyzowane będą też zamykane....no chyba, że Wam moje towarzystwo nie odpowiada i chcecie się ukryc przede mna? ;-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: .Prywayzacja Forów.... 15.11.03, 12:30 Wkładam to tutaj, żeby było łatwiej. Nie zabieram jeszcze głosu, dopiro muszę strawic. **************** Zaczynamy prywatyzację forów miejskich. Każdy stały użytkownik forum może teraz wziąć pod opiekę swoje miasto... Jego zadaniem będzie usuwanie wypowiedzi łamiących Regulamin czy Netykietę, kasowanie spamu i inne rzeczy, które robią dziś moderatorzy na forach prywatnych. Oddamy w dobre ręce zdecydowaną większość forów miejskich. Pod opieką redakcji portalu zostaną miasta, w których wychodzą dodatki Gazety Wyborczej oraz największe fora miejskie. Prywatyzowane miasta trafią w struktury serwisu Forum Prywatne (będzie się trzeba na nich logować), ale będzie do nich łatwo trafić ze strony forów regionalnych. Jak poznać, czy forum trafia do prywatyzacji? Bardzo prosto - jego właścicielem zostaje użytkownik "prywatyzacja". Kto może zostać moderatorem? Użytkownik powinien pisać na forum od co najmniej trzech miesięcy i w tym czasie wykazać się odpowiednią kulturą dyskusji. Może być jednocześnie moderatorem innego forum prywatnego. Jednym forum miejskim może się opiekować paru moderatorów. Chętni proszeni są o zgłoszenia na adres forum@agora.pl. Zaakceptowane osoby będą moderatorami, a więc mogą być równocześnie założycielami innych forów prywatnych. Same nie będą mogły forów miejskich zamknąć ani zmienić ich rodzaju. Uwaga: nieaktywne fora, które nie znajdą opiekuna będziemy w końcu likwidować. Zasady opieki nad forum: 1. Moderator otrzymuje uprawnienia do opieki nad forum, ale założycielem pozostaje administracja portalu Gazeta.pl (login: prywatyzacja). Uprawnienia moderatora są takie jak na innych forach prywatnych: może on usuwać i publikować posty i wątki, ale nie może zmienić typu forum ani jego nazwy, nie może także zamknąć forum. 2. Moderator powinien utrzymywać porządek i usuwać z forum treści łamiące prawo, regulamin, Netykietę. 3. Moderator powinen zgłaszać adminom loginy i IP osób łamiących prawo - do zablokowania. 4. Moderator może zgłaszać adminom kandydatury innych moderatorów tego samego forum, jeśli wymaga ono większej opieki. 5. Jeżeli moderator sam łamie Netykietę/regulamin albo nie radzi sobie z prowadzeniem forum, administracja może odebrać mu uprawnienia. *********************************** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: .Prywayzacja Forów.... IP: 80.48.150.* 15.11.03, 15:28 Nie ma co czekać.Członkowie-założyciele B-4 MUSZĄ zabrać się do roboty.Czekam na Wasze propozycje.Mój adres skrzynki znacie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 15:53 Ciebie i "Bracha" też znamy. hehehe Myślę, że Toja mnie poprze? Ale "zebranie" w sprawie tematu można swoją droga przeprowadzić...Kiedyś, miałam rozmowę na trzy osoby, na GG. Może i na cztery mozna??? Panowie znają się świetnie, więc nie powinno byc kłopotu ;-)))Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 17:51 czuwam i czekam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: .Prywayzacja Forów.... 15.11.03, 20:04 Spoko bez nerwów :) Napisali tam takie zdanie: "Uwaga: nieaktywne fora, które nie znajdą opiekuna będziemy w końcu likwidować" Czy nasze forum należy do nieaktywnych?! To jest pytanie, z którym należy zwrócić się do GW, a potem podejmiemy dalsze decyzje. Nie dziwię się, że chcą pozamykać nieaktywne, a jest ich chyba sporo. Dziwiłbym się natomiast gdyby chcieli zmknąć G-dzkie, nawet bez "prywatyzacji". Pocztę otrzymałem niecierpliwcy ;-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 21:25 Nie wiem czy zauwazyłeś? Większe od naszych są zlikwidowane. A Chełmno np. ze znikoma ilościa wpisów, zostało? Może lepiej 'zakręcic' się wcześniej :)by za późno nie było??? Myślę, że lepiej byc pod własnym "patronatem",jak pod czyimś "batem" he he he pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:02 I co, z tą prywatyzacją??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:51 Poczekaj az Parkowy wroci z lykendu hehe Odpowiedz Link Zgłoś