Dodaj do ulubionych

.Prywayzacja Forów....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 11:37
www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=9045280
Na pewno czytaliście...ale co z nami????
Parkowy! Chetor! Toju!
Do dzieła!

Obserwuj wątek
    • Gość: naata Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 12:26
      Ja mówię poważnie! Tam stoi wyraźnie, że nie sprywatyzowane będą też
      zamykane....no chyba, że Wam moje towarzystwo nie odpowiada i chcecie się ukryc
      przede mna? ;-DDDD
      • chetor Re: .Prywayzacja Forów.... 15.11.03, 12:30
        Wkładam to tutaj, żeby było łatwiej. Nie zabieram jeszcze głosu, dopiro muszę
        strawic.
        Zaczynamy prywatyzację forów miejskich. Każdy stały użytkownik forum może
        teraz wziąć pod opiekę swoje miasto...
        Jego zadaniem będzie usuwanie wypowiedzi łamiących Regulamin czy Netykietę,
        kasowanie spamu i inne rzeczy, które robią dziś moderatorzy na forach
        prywatnych.
        Oddamy w dobre ręce zdecydowaną większość forów miejskich. Pod opieką redakcji
        portalu zostaną miasta, w których wychodzą dodatki Gazety Wyborczej oraz
        największe fora miejskie. Prywatyzowane miasta trafią w struktury serwisu
        Forum Prywatne (będzie się trzeba na nich logować), ale będzie do nich łatwo
        trafić ze strony forów regionalnych.

Jak poznać, czy forum trafia do prywatyzacji?
        Bardzo prosto - jego właścicielem zostaje użytkownik "prywatyzacja".

Kto może zostać moderatorem?
        Użytkownik powinien pisać na forum od co najmniej trzech miesięcy i w tym
        czasie wykazać się odpowiednią kulturą dyskusji. Może być jednocześnie
        moderatorem innego forum prywatnego.
        Jednym forum miejskim może się opiekować paru moderatorów.

Chętni proszeni są o zgłoszenia na adres forum@agora.pl.

Zaakceptowane osoby będą moderatorami, a więc mogą być równocześnie
        założycielami innych forów prywatnych. Same nie będą mogły forów miejskich
        zamknąć ani zmienić ich rodzaju.

Uwaga: nieaktywne fora, które nie znajdą opiekuna będziemy w końcu likwidować.

Zasady opieki nad forum:
        1. Moderator otrzymuje uprawnienia do opieki nad forum, ale założycielem
        pozostaje administracja portalu Gazeta.pl (login: prywatyzacja). Uprawnienia
        moderatora są takie jak na innych forach prywatnych: może on usuwać i
        publikować posty i wątki, ale nie może zmienić typu forum ani jego nazwy, nie
        może także zamknąć forum.
        2. Moderator powinien utrzymywać porządek i usuwać z forum treści łamiące
        prawo, regulamin, Netykietę.
        3. Moderator powinen zgłaszać adminom loginy i IP osób łamiących prawo - do
        zablokowania.
        4. Moderator może zgłaszać adminom kandydatury innych moderatorów tego samego
        forum, jeśli wymaga ono większej opieki.
        5. Jeżeli moderator sam łamie Netykietę/regulamin albo nie radzi sobie z
        prowadzeniem forum, administracja może odebrać mu uprawnienia.
        • Gość: parkowy Re: .Prywayzacja Forów.... IP: 80.48.150.* 15.11.03, 15:28
          Nie ma co czekać.Członkowie-założyciele B-4 MUSZĄ zabrać się do roboty.Czekam na Wasze propozycje.Mój adres skrzynki znacie.
          pzdr
          • Gość: naata Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 15:53
            Ciebie i "Bracha" też znamy. hehehe Myślę, że Toja mnie poprze? Ale "zebranie"
            w sprawie tematu można swoją droga przeprowadzić...Kiedyś, miałam rozmowę na
            trzy osoby, na GG. Może i na cztery mozna??? Panowie znają się świetnie, więc
            nie powinno byc kłopotu ;-)))Czuwaj!
            • Gość: toja Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 17:51
              czuwam i czekam i pozdrawiam
              • chetor Re: .Prywayzacja Forów.... 15.11.03, 20:04
                Spoko bez nerwów :)

Napisali tam takie zdanie:
                "Uwaga: nieaktywne fora, które nie znajdą opiekuna będziemy w końcu likwidować"

Czy nasze forum należy do nieaktywnych?! To jest pytanie, z którym należy
                zwrócić się do GW, a potem podejmiemy dalsze decyzje.
                Nie dziwię się, że chcą pozamykać nieaktywne, a jest ich chyba sporo.
                Dziwiłbym się natomiast gdyby chcieli zmknąć G-dzkie, nawet bez "prywatyzacji".

Pocztę otrzymałem niecierpliwcy ;-)
                pzdr
                • Gość: naata Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 21:25
                  Nie wiem czy zauwazyłeś? Większe od naszych są zlikwidowane. A Chełmno np. ze
                  znikoma ilościa wpisów, zostało? Może lepiej 'zakręcic' się wcześniej :)by za
                  późno nie było??? Myślę, że lepiej byc pod własnym "patronatem",jak pod
                  czyimś "batem" he he he
                  pozdr
                  • Gość: naata Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:02
                    I co, z tą prywatyzacją???
                    • Gość: toja Re: .Prywayzacja Forów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:51
                      Poczekaj az Parkowy wroci z lykendu hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka