basicsy 19.05.09, 13:56 Cztery śliczne małe "dachowce", do odbioru za 1,5 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirke18 Re: Małe kotki oddam 26.05.09, 22:34 byle komu? byle gdzie? byle jak???? To je uduś - nie będzie ci lżej, a kotom to już wszystko jedno cz zdechną od razu czy po roku wyrzucone na działki. href="fotoforum.gazeta.pl/3,0,1645005,2,1.html" target="_blank">fotoforum.gazeta.pl/3,0,1645005,2,1.html</a> Odpowiedz Link Zgłoś
basicsy Re: Małe kotki oddam 27.05.09, 23:16 kirke18 myślisz, że dodanie wyrażenia "w dobre ręce" cokolwiek by zmieniło? Czy według Ciebie powinno się przeprowadzać wywiad środowiskowy przed oddaniem maluszka? Aż strach się tutaj na forum odezwać... Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: Małe kotki oddam 01.06.09, 11:27 Przepraszam, że zabrzmiało to tak agresywnie, ale tak! Ja często wydaję wyleczone, odchowane, odrobaczone znajdy. Nigdy po negatywanym "wywiadzie". Popatrz na kotak w moim podpisie- to maluszek, którego ktoś komuś oddał "w dobre ręce". Dodanie takiego sformułowania faktycznie nic nie daje, jeśli zależy Ci na dobrym domu dla kotków nie można nie zapytać o to w jakich warunkach będzie żył i gdzie. Ostatnio skreśliłam z listy chętnych na kociaka, bo miał (dwumiesięczne maleństwo) żyć na podwórku, dotawać krowi mleko jako całe pożywienie, bo ma łowić myszy. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
basicsy Re: Małe kotki oddam 01.06.09, 20:13 Wypowiedzi są agresywne jeśli wychodzą z ust agresywnego człowieka. Moja propozycja to: więcej wiary w ludzi! Rozumiem, że kochasz zwierzęta ale nie musisz tak ostentacyjnie to obrazować we wszystkich swoich wypowiedziach na różnych forach. Więcej pogody ducha, uśmiechu i pozbądź się tej podejrzliwości! Nie zbawisz całego świata. Skoro w każdym chętnym na wzięcie kota będziesz widziała psychopatę to na pewno kot na takiego trafi! Mój kot łapie myszy, poluje na ptaki w ogrodzie, do jedzenia dostaje to samo co pozostali domownicy, a oprócz tego surowa rybka albo wątróbka wywołuje u niego błysk w oku. Jest zdrowy, pogodny, bardzo łagodny i strasznie milusiński. Według mnie najgorszą rzeczą dla zwierzaka jest zamknięcie go w czterech ścianach (o zgrozo-w blokowisku!!!), wykastrowanie i karmienie chemią zapakowaną w piękne torebeczki z nazwą typu Royal, Purina... to tak jakby porównać kostkę rosołową drobiową z wiejską kurą :) Natura ma swoje prawa droga kirke18 ! Wątek zamykam - moje małe koty mają już nowe domy!!! (hmm...chociaż pewności nie mam, że pani, która podawała się za lekarza nie okaże się sadystką dla mojego kotka...:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: Małe kotki oddam 02.06.09, 09:23 Basiu, dziękuję za wykazane zainteresowanie, bardzo się cieszę, że Twoje kotki mają nowe domy, serio. A co do wiary w ludzi to, może cytat niezbyt dokładny, ale "im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta". Moją wiarę w ludzi łamie okrutny los, jaki to własnie "ludzie" potrafią im zgotować, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś