Dodaj do ulubionych

Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar

07.09.05, 15:23
Witam,

Wybierającym się w okolice Goa chciałbym polecić hotelik na Calangute,
którego nie znajdziecie w LP a szkoda. Podwójne czyste pokoje z łazienkami,
50m od morza za bardzo przyzwoitą cenę (w sezonie 250Rs/pokój, poza 150/long
stay 125Rs). Hotel nazywa się "International Guest House" i jest położony w
Maddo Vaddo (kierując się mapką z LP należy odnaleźć "Casa Leyla" i stamtąd
ruszyć w stronę morza, ewentualnie od głównego zejścia na plażę [po schodach]
ruszyć w lewo i po ~500m wypatrywać żółtych filarów).

Właściciel - Caetano Pereira (mob.: 9822689484) - jest emerytowanym mistrzem
kuchni (przez wiele lat szefował w hotelach w Mumbaju), który z pewnością
zadowoli największych smakoszy dań zarówno kontynentalnych jak i goańskich
(polecam rekina w 3 wydaniach) za naprawdę niewielkie kwoty (śniadanie 15-
25Rs, obiad 35-80Rs). Atmosfera tego miejsca jest iście "rodzinna", stąd też
ten post - byłoby grzechem ich nie polecić.

Aha - przestrzegam przed pubem/restauracją "O!Yes" - to oszuści jakich mało!
Obserwuj wątek
    • chram7 Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 30.09.05, 20:15
      piekne dzięki. Jak tam dolecieć?
    • krazybalkan Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 31.10.05, 11:19
      W Calangute byłam dwa razy, w trakcie i poza sezonem. W czasie sezonu
      mieszkaliśmy w trójkę w fajnym pokoiku z łazienką i tarasem tylko 20 metrów do
      plaży (spokojnej nawet w trakcie sezonu). Mieszkaliśmy u super rodzince, nasza
      gospodyni codziennie nas budziła z ciepłą kawa i gotowała dla nas przepyszną
      rybke...płaciliśmy po 4 $ od łebka poza sezonem i prawie 10 w trakcie...co nas
      poraziło kompletnie ponieważ na sylwestra przyjechaliśmy do Goa prawie spłukane
      no i musieliśmy korzystac z Western Union:) ale było warto

niestety namiary pogubiłam ale jezeli ktoś pokaże zainteresowanie to jestem w
      stanie je poszukać:) (bitola przy wp.pl)

a propos jedzenia to na Goa jest naprawde świetne, a poza tym nie ma zupełnie
      problemu ze zjedzeniem mięsa...nawet wieprzowiny (ba, goanczycy słyna z ich
      pork sausages)
      polecam restauracje MIRAVAI na drodze pomiędzy Calangute i Baga. Mają tam
      przepyszny seafood, sympatycznego własćiciela który na pewno dołoży coś on the
      house no i boskiego Barmana, Vijaya:) ( w sumie to mi sie barman chyuba
      najbardziej podobał:)))) oprócz tego jest na prawde piękna muzyka i gotowanie
      na żywo
      • urbanska.dominika Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 11.11.05, 16:02
        Jestem zainteresowana tym namiarem-czy moglabys go dla mnie poszukac?
        Ach..i jeszcze jedno pytanie (troche glupie, ale wole zapytac): sezon trwa
        od...do...?

Serdecznie pozdrawiam!
      • ampolion Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 11.11.05, 18:32
        Wpisz w Googlu lub podobnej Calangute.
        Może to odświeży pamięć:

www.mapsofindia.com/maps/goa/calangute.htm
    • rabinson Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 18.10.06, 10:58
      Witam. :)
      Zadzwoniłem do Pana Pereiry i zarezerwowałem u niego pobyt na 2 tygodnie w
      styczniu. Zobaczymy czy jak napisał makafi77 jest to miejsce godne polecenia.
      Wrażeniami podziele się po powrocie.
      Pozdrawiam..
      • rabinson Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 17.01.07, 14:49
        Witajcie!!!

No i dotarlem do Calangute, ale mieszkalem tam tylko 2 dni, przenieslismy sie
        do Arambol Beach i mieszkamy w domkach na palach.

Pozdrawiam
        • oio Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 18.01.07, 11:19
          Wpadnijcie na Anjune do Lilliput Cafe (najbardziej na poludnie na polnocnej
          plazy). Swietne miejsce, kelnerzy spolonizowani ;)
          • rabinson Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 29.01.07, 18:59
            Niestety nie zdążyliśmy odwiedzić Lilliput Cafe, właśnie wróciłem do Polski.
            Co do tematu od którego zaczął się wątek to nie skorzystałem z gościnności
            "International Guest House". Po obejrzeniu lokalu nie zdecydowaliśmy się na
            pobyt, w podobnej cenie znaleźliśmy lepsze miejsce.
            Co do Calangute to gościliśmy tylko a może aż dwa dni. Przenieśliśmy się
            do domków na palach pomiędzy Arambol a Mandrem, nieporównywalnie
            piękniejsze miejsce.
            Jak by ktoś chciał namiar na te miejsca to mailujcie.
            pozdrawiam.
            • redu Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 11.02.07, 10:30
              Ja poproszę jeśli można :)
          • chihiro2 Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 11.02.07, 14:01
            Zdecydowanie nie polecam Anjuny jako plazy, Lilliput moze byc. Spedzilismy
            kilka dni w Kerali na cudnej plazy Varkala, potem po podrozy wzdulz backwaters
            i wyprawie do Munnaru na 4 dni zatrzymalismy sie w Goa na Palolem, ktora jest
            chyba najbardziej idylliczna plaza Goa. Ostatnie dwa dni spedzilismy na Anjunie
            i jak tylko zobaczylam te plaze, mialam lzy w oczach. Co za koszmar!!! Brudno,
            syf, nieciekawe restauracje, nic sie nie dzieje, woda w morzu brudna w
            porownaniu z Palolem, pelno pseudo-hippisow i cpunow, wycieczki mezczyzn z
            okolicznych wsi kapiacych sie w bieliznie, muzyka techno dobiegajaca z
            nielicznych knajp... Nawet Anjuna Market, ktory koniecznie chcialam obejrzec,
            bo to podobno 'essential Goan experience" rozczarowal mnie bardzo. Mysle, ze
            gdy ktos widzial Palolem i Varkale, temu naprawde trudno bedzie sie odnalezc na
            Anjuna czy Calangute, o ktorej slyszalam, ze jest jeszcze brzydsza.
            Zdecydowanie polecam bardziej idylliczne plaze, na ktorych mozna mieszkac w
            uroczych chatkach (nie wszystkie oczywiscie maja zadowalajacy standard), gdzie
            nie ma krow na plazy srajacych gdzie popadnie, gdzie restauracje sa bardziej
            nastrojowe i gdzie po prostu jest duzo, duzo ladniej.
            • rabinson Re: Goa, Calangute Beach - fajny tani namiar 11.02.07, 20:15
              szczera racja z Calangute, tłumy jak na Krupówkach w szczycie tyle że do kwadratu.
              Po dwóch dniach pojechałem do domków między Arambol a Mandrem i zupełnie
              inaczej, może dlatego nie pojechałem do Palolem a z tego co czytam to żałuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka