jerzes 30.11.09, 21:48 Chce otworzyc jakis biznesik w Łomiankach - i nie wiem czego moze wam brakowac? Basen jest , SPa sie buduje a 100tengo sporzywczaka nie otworze... ale czego moze brakowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmsanczia Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 30.11.09, 21:58 Może franczyza na kolejny oddział jakiegoś banku? :> Widać jest na to popyt, teraz Alior się otwiera w nowym biurowcu kolo proszków. ;) A tak poważnie to ja poproszę salonik prasowy, taki z książkami też, gdzie jest duży wybór i samoobsługa. Ale teraz strach cos otwierać, bo w nowym oszołomie pewnie będzie konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 30.11.09, 22:29 Chyba jerzes chciałby ruszyć jakiś mały biznes, a nie skupiać się na filantropii otwierając salonik prasowy dla 10 okularników. Chyba że masz na myśli magiel, ale pralnia tez już jest i po praniu prasuje ubiory :) Ciężko coś sensownego niesezonowego wymyślić poza sklepem z pieczywem, ciastkami albo parówkami, tuż pod Warszawą opływającą we wszystko. Ale mam jeden 100% pomysł - na pewno brakuje porządnej prywatnej przychodni lekarskiej, takiej z dyżurami całodobowymi, szeroką gamą specjalistów (nie mówię że non-stop), sprawną obsługą, oferującej dobrą jakość oprócz samego drenowania kieszeni pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
toyara Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 11:17 Z tym salonikiem prasowym jest problem. Franczyzodawca wymusza bardzo duży lokal, tu pojawia się słowo "rentowność". Poza tym nadal nie wiadomo co będzie w Auchan, w końcu mają tam zbudować galerię 80 sklepów:( Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 12:18 No wlasnie. Przychodnia z internistami i nie tylko. Z jakas umowa z duzym "operatorem" typu LIM/LUX czy Medicover. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 30.11.09, 23:00 ja myslę, że może coś dla niepracujacych matek - jakaś dobra opieka nad dziećmi (placyk zabaw, piaskownica itp.), a dla mam do wyboru rózne atrakcje typu kawka, fitnes, wrózka, fryzjer, pogadanka alergologa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
grizzli-1 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 08:57 Zdecydowanie jestem za dobrą przychodnią - po latach coraz gorszych doświadczeń z przychodnią w Polmo zaczynam się właśnie rozgladać za czymś innym, ale to już raczej w Warszwie, bo na miejscu wielki brak...Ludzi sprowadza się coraz więcj, więc zapotrzebowanie będzie na pewno rosnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
toyara Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 11:15 A co z przychodnią na Wiślanej? Tam niby ma być przychodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzes Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 20:17 przychodnia to dobry temat - myslalem nad tym duzo...ale tu kasa konkretna wskazana i lekarzy trzeba miec konkretnych... ale to caly czas moj nr.1 trzeba pomyslec o finansowaniu pomysl na rozkrecenie juz mam : 30dni opieki zdrowotnej z upustem 99% Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 22:08 Upust dają tacy, którzy nic innego nie maja do zaoferowania. Odrzuć myśli o niskich cenach a skup się na jakości odpowiedniej do ceny, bo Ci żaden biznes nie wyjdzie. A takich "niedorobionych" to w Łomiankach nie brakuje. Tu znajdziesz wystarczająco dużo klientów gotowych godziwie zapłacić, byle potem nie musieli narzekać. Prosty przykład: Tiramisu i pozostałe cukiernie. W Tiramisu jest drogo po zbóju, ale są tam kolejki a gdzie indziej pojedynczy klienci. I to jest słuszna droga. Po co mi tani lekarz, który wie tylko jak przepisać typowa receptę albo szkoła językowa, która ma niemierzalne efekty. Bez wskazywania palcami, bo by mi zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 11:56 a ptrzychodnia - duże tak, ale mnie interesuje tylko medicover ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jojcorz Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 10:21 A ja odpowiem ogólnie. W Łomiankach, brak mi (mnie i moim bliskim) - NORMALNOŚĆI Jako obywatel mam cały establishment polityczny w dupie i bardzo proszę się z tym liczyć. Leszek Żuliński piszpoprawnie.superowo.pl/index.php?node=1 Odpowiedz Link Zgłoś
frank.burns Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 12:21 Podobny do Twojego post założył kiedyś użytkownik forum mareckiego i spotkał się z zarzutem, że robi sobie darmowe badanie rynku... Co do twojego pytania to mi osobiście brakuje miejsca gdzie można kupić/doładować kartę miejską (chyba że gdzieś jest, to proszę o informację). Niebawem będzie można jeździć na wspólnym bilecie z ZTM więc pewnie takie punkty powstaną... Brakuje mi także bankomatu euronetu bądź pokrewnego w okolicach Graniczki, względnie gdzieś w tych okolicach na Rolniczej... Frank Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 13:44 Przecież jerzes Ci bankomatu nie postawi :) I tak nie jest źle. Jeszcze ze 3 lata temu, żeby wypłacić gotówkę bez prowizji z mBanku czy Eurobanku, trzeba było jechać do Warszawy (nie mylić z Pragą). Co do bezpłatnego badania rynku, to nie widzę problemu. Czy zawsze ktoś musi zarabiać na badaniu rynku dla kogoś? A takie badanie rynku raczej efektów nie przyniesie. Najważniejsza rzecz to dobrze prowadzić biznes. Wtedy DOWOLNY znajdzie klientów i utrzyma się, wśród tego nieprzebytego morza dziadostwa, tandety i amatorszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
toyara Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 16:08 Kartę doładujesz na poczcie (ul.Warszawska). Bankomatu Euronetu nie ma, fakt. Za to jest bankomat przy wejściu do Marcpolu (cash4you, chyba nie pomyliłam:) na Warszawskiej i w Trenach. Dla klientów mBanku jest dostępny bankomat przy banku WBK (początek Warszawskiej, patrząc od strony W-wy). Odpowiedz Link Zgłoś
frank.burns Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 19:32 toyara dzięki za informacje o karcie i bankomatach:) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 19:34 Bankomat Euronetu jest w Lukas Banku na Warszawskiej 41 Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 01.12.09, 19:07 Podsumowując przyda się coś dla intelektualistów i coś dla hipochondryków. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzes Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 08:01 stawiam na lecznice "by zylo sie lepiej" pewnie bedzie to juz ktoras lecznica - ale trzeba wlaczyc kredyt wezme pewnie na cale zycie - wiec trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 09:25 Ja trzymam. Przydadzą ci się, bo jak znam życie, to teraz wszyscy są za super lecznicą, ale gdy przyjdzie do płacenia, to prawie wszyscy pojdą do "państwowego" osrodka na szpitalną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 10:22 Ale pomyśl Jerzes i mojej propozycji, taki salonik prasowy mógłbyś w przychodni wygospodarować, żeby się pacjenci w poczekalni nie nudzili. :D Myślę, że płatna przychodnia jako taka niekoniecznie, ale coś w rodzaju Medicoveru mogłoby zdać egzamin. Podobno oni przyjeżdżają karetką nawet do kataru. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 10:58 Obawiam się, ze na taka przychodnię wŁomiankach nie ma większych szans. Za małym rynkiem na takie usługi chyba jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 11:17 Jest spory rynek tez w okolicach Ł., w stronę Czosnowa. Takie usł.medyczne z dojazdem na pewno są tam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
j1978 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 11:58 jerzes - trzymam kciuki i naprawdę gorąco kibicuję!!! Jedna uwaga tylko - owszem dużo osób sprowadza się do Łomianek ale weź pod uwagę, że są to osoby pracujące a obecnie bardzo duża część pracodawców oferuje opiekę medyczną - tak więc sporo klientów masz zabranych. Pozostała część mieszkańców Łomianek raczej skorzysta z bezpłatnej (w sumie całkiem niezłej) opieki medycznej w noworozbudowanej przychodni na Szpitalnej (dopiero w planach rozbudowanie ale jednak...) Sens ma przychodnia 24h/7 dni w tygodniu na doraźne wizyty u internisty i pediatry. Bo czasem pomimo opieki medycznej wykupionej przez pracodawcę warto pojechać bliżej, gdzieś koło domu:) No i koniecznie usługa wizyt domowych. Za to większość jest w stanie zapłacić ekstra. Ja bym była za pomysłem kmsanczia.... Chociaż z drugiej strony klientami w ciągu tygodnia byłyby osoby: bezrobotne (więc nie wydające pieniędzy), matki (ale z dzieciakami więc Sajgon;) i osoby starsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 19:46 Nie na całe, tylko tyle ile Ci zostało. Tak, na pocieszenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 11:55 Mi BARDZO brakuje automatycznej myjni całodobowej (mam non stop brudny samochód, bo w drodze z pracy do domu niczego nie ma, a jak dojeżdżam tutaj, dwie myjnie już są zamknięte, albo muszę zostawiać samochód na godzinę!) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 02.12.09, 12:43 O, myjnia jak najbardziej - może nie koniecznie automatyczna (jeśli pod tym pojęciem rozumiesz takie coś z wirującymi szczotkami)i nie musi byc od razu całodobowa (wystarczy do 22), ale na pewno by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
muffi_1 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 04.12.09, 21:46 Słyszałam,że budują myjnię na Warszawskiej obok planowanego ronda... Odpowiedz Link Zgłoś
derbeste Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 03.12.09, 11:56 Tramwaju! Ale nie sądzę że to opłacalny biznes (-: Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 03.12.09, 12:10 O właśnie, prywatna linia tramwayowa! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusio Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 04.12.09, 19:24 To już opowiadamy dowcipy? Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 06.12.09, 21:41 Skoro już tak fantazjujemy to jestem za metrem oraz prywatną trasą do centrum, nawet płatną, a niech tam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 08.12.09, 15:25 Brakuje apteki, a której można odebrać leki zamówione przez net np. www.doz.pl ;) Rzeczywiście z myjnią automatyczną to dobry pomysł, a jeśli chodzi o lecznicę/przychodnię to tylko taka która miałaby podpisaną umowę np. z Lux Medem/Limem itp., bo ludzie mają wykupione abonamenty z pracy i muszą dymać do Warszawy po byle zwolnienie lekarskie, a takie coś na miejscu baaaardzo ułatwiłoby życie :D Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 05.12.09, 16:35 usług typu "złota rączka". Niczego więcej mi tu nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 05.12.09, 16:51 O, a ja od złotej rączki dzis w skrzynce ulotkę zanalazłem Podobno robi wszystko - od przewieszenia lustra, przez naprawę instalacji elektrycznej, po sprawdzenie płynu w chłodnicy. Ale nie sprawdzałem www.złotaraczka.m.w@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 05.12.09, 16:56 Dziękuję!!!!Sprawdzę! Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 05.12.09, 17:04 oczywiście ten mail bez www złotaraczka.m.w@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 05.12.09, 18:52 Jak złota rączka to może 2 w jednym: i poczta i www. :D Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 08.12.09, 19:30 Sama rączka by Ci wystarczyła do szczęścia? :) Feminizacja niebezpiecznie postępuje... Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 08.12.09, 20:13 Lomek, sądziłam (widać pochopnie),że czytanie ze zrozumieniem opanowałeś. Napisałam: cyt."usług typu "złota rączka". Niczego więcej mi tu nie brakuje." w odpowiedzi na pytanie zawarte w tytule wątku. Jak widać, rączka musi być "złota". Dodatkowo, gdybyś już bardzo chciał analizować mą wypowiedź, powinienieś raczej założyć, że owa "rączka" stanowi dopełnienie mego szczęścia tutaj (o ile), sama zatem nie wystarczy.... Gdzie feminizację postępującą nie wiem czego zauważyłeś? Wg mnie raczej o braku feminizacji piszę, gdybym była feministką o tego rodzaju usługi, dodam może raz jeszcze - usługi "złotej rączki" - bym nie zabiegała. Latałabym z młotkiem po domu, a ja jednak wolę rosół dopieszczać. No chyba że Ci rączka na myśli....pisz wtedy, co chcesz,człowieka w potrzebie zrozumieć należy. I tu równie pięknie się uśmiechnę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 08.12.09, 20:24 Iod. Nie tłumacz się tak bardzo:) Wracając do tematu. Po przeciwnej stronie Wawy( np. Lesznowola) pojawiły się prywatne przychodnie pediatryczne. Musi być w tym jakiś interes... Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 08.12.09, 21:13 :) Krzysiom (czy też inaczej)- na dzieciach robi się najlepsze interesy. Nie zauważyłeś, czy zapomniałeś? aha..."złotą rączkę" nazywają też ostatnimi czasy "mężem do wynajęcia". Łomiankowskie orły, do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 08.12.09, 22:43 "Mąż do wynajęcia" to jednak mniej przyjemny zakres obowiązków. A złota rączka wpada, robi swoje, inkasuje co się należy i oddala się bez zobowiązań :] Po prostu fachowiec. Pan sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: CZego wam brakuje w Łomiankach? 09.12.09, 00:06 Bella przekalkuluj czy dla jakiegoś wyleniałego orła warto ryzykować zemstę orlicy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort OK 15.12.09, 22:59 No dobrze, powiem, jaki tu biznes można zrobić. Nie chce mi się go robić, więc może komuś pomysł sie przyda (zresztą chyba juz kiedys wspominałem o tym pomysle) Wieczór polski. Na całym świecie turystów wozi się na tzw. wieczór lokalny, gdzie organizatorzy pokazują trochę folkloru, uczą tańczyć zorbę, kolo czy sambę, pije się lokalny trunek, śpiewa piosenkę, a przed pójściem do hotelu dostaje się fotkę okolicznościową. No i taki "wieczór polski" można w Łomiankach zorganizować. polegałoby to na biesiadzie przy długim stole - bimberek, ogórki z glinianego garnka, smalec, jakieś szemrane tango, odśpiewanie "A pan młody nie w lesie...", za specjalną opłatą pokaz walki na sztachety, dla VIP-ów pokoik z mozliwością demolki itp. Turyści z Hiltona byliby dowożeni autobusami. Koszt inwestycji niewielki. Jakąś stodołę trzeba wynająć, bimberku napędzić, kolesi odpowiednich zatrudnić i czekac na kontrakty z biurami podróży Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: OK 15.12.09, 23:07 esscort napisał: Jakąś stodołę trzeba wynająć, bimberku napędzić, kolesi > odpowiednich zatrudnić i czekac na kontrakty z biurami podróży Super pomysł. Jedną stodołę to już mamy, ba nawet podobno zabytek to i cena byłaby większa mógłby nawet właściciel stodoły robić sobie z gośćmi okolicznościowe zdjęcia:) A i spanie na sianie to byłoby coś. Odpowiedz Link Zgłoś
jojcorz Re: OK 21.12.09, 18:56 A spałeś kiedykolwiek? Na sianie. W stodole? Tylko nie pisz że było to w okresie 1.03 - 31.05. lub 30.09 - 28.02. Siano wówczas zelżałe cokolwiek. Na świeżym sianku spanie w stodole, to jest coś, ale to tak w okolicach czerwca i lekko później możliwym jest. Wspomniane (wytłuszczone) sianowe terminy to - kłamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś