lomark1 08.01.10, 09:31 Czy macie zamonotowane stacje uzdtatniania wody? Jeżeli tak to jakiej firmy? czy jesteście zadowoleni? Czy możecie polecić firmę z Łomianek lub okolic, która montuje takie stacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wik.a.z Re: Stacja uzdatniania wody? 08.01.10, 15:23 Polecam firmę sklep.osmoza.pl , pełen profesjonalizm, duzy wybór asortymentu. Co prawda firma nie z Łomianek - ale działają tez i u nas:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fregata10 Re: Stacja uzdatniania wody? 14.01.10, 22:27 kiedys temat był wałkowany...kwestia na jakiej ulicy mieszkasz i robione byly badania..w swoim czasie wysyłałem info na maila ..jak chcesz daj info na priv mail gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
leidig Re: Stacja uzdatniania wody? 15.01.10, 17:50 O czym Ty Gościu pierdo....? Jaka stacja, jakiego uzdatniania wody? Napieprzam (pracuję) 1,5 miesiąca rocznie na gminne podatki i OCZEKUJĘ tylko PODSTAWOWYCH reakcji ze strony MOJEJ UKOCHANEJ GMINY. A cóż to oznacza? WODA (czysta), Drożna rura (na moje i nie tylko moje, fekalia tudzież inne "odpady" ), Droga niewyboista i dająca zaakceptować się. ;) Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
archianna Re: Stacja uzdatniania wody? 18.03.10, 21:23 Nie mam stacji, w moim przypadku na szczęście wystarczyła nowa studnia. Polecam natomiast dwie warszawskie firmy: BWT i Czysta Woda. Są naprawdę fachowi. Odpowiedz Link Zgłoś
qbek17 Re: Stacja uzdatniania wody? 01.04.10, 14:19 W Łomiankach jest firma Chemtech. Poza tym większość firm robi instalacje na terenie całego kraju - nie ma "rejonizacji" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pik212 Re: Stacja uzdatniania wody? 01.04.10, 14:40 A jaki to jest koszt takiej stacji? Odpowiedz Link Zgłoś
archianna Re: Stacja uzdatniania wody? 01.04.10, 21:52 Taką stację wycenia się zawsze indywidualnie na podstawie analizy wody. Analizę można zamówić w sanepidzie czy w firmie zajmującej się uzdatnianiem- koszty są podobne, ale w sanepidzie trwa to zdecydowanie dłużej, można też zrobić analizy fizykochemiczne w różnych prywatnych laboratoriach (szybko i taniej!) Zależnie od tego, co chcesz z wody usunąć i jakich filtrów trzeba użyć, jak bardzo rozbudowana będzie stacja, tak wycenią sprzęt. Do tego dochodzi montaż, eksploatacja (wymiana soli, węgla itp, przeglądy). Zanim wywierciliśmy nową studnię, pełna instalacja (bez robocizny hydraulika) miała u mnie kosztować około 15 tys. Zawierała m. in. zmiękczanie, odżelazianie, zbijanie jonów chlorkowych, odwrócona osmoza... Ale jak już pisałam, wodę miałam parszywą. Odpowiedz Link Zgłoś
13jotka Re: Stacja uzdatniania wody? 01.04.10, 22:20 Ja jestem po badaniach wody z własnej studni, jest fatalna. Czeka mnie montaz filtrów albo nowa studnia, tylko jak głęboko wiercić ? Odpowiedz Link Zgłoś
archianna Re: Stacja uzdatniania wody? 07.04.10, 20:37 No to pytanie do doświadczonego studniarza, najlepiej jakiś z bliska- żeby znał okoliczna warunki gruntowo-wodne. No albo trzeba znaleźć różdżkarza i się jego poradzić przed wierceniem. U mnie wystarczyła porada studniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
qbek17 Re: Stacja uzdatniania wody? 22.04.10, 12:05 Albo zamiast płacić oszustowi/różdżkarzowi można się wybrać do odpowiedniej instytucji i samemu sprawdzić mapę geologiczną terenu ;) Odpowiedz Link Zgłoś