Dodaj do ulubionych

kilka sprostowań...

23.11.10, 23:36
Na początku chciałbym bardzo wszystkim podziękować za oddane głosy na komitet TŁ a także na mnie:) Dzięki.

Piszę tylko we własnym imieniu.
Rozumiem Wasze emocje, rozumiem próby ataków na kontrkandydata obecnego burmistrza. Jednak działanie w taki sposób na pewno nie przyniesie chwały ani PO a nie kandydatowi PO. Platforma ta krajowa jest partią zwracajacą dużą uwagę na PR i dba o swój wizerunek, dlatego takie działanie wbrew pozorom może dać efekt odwrotny. Ale to tylko moja opinia.

Co do różnych rozsiewanych plotek. Zapewniam wszystkich, że z tego co wiem to nikt nie prowadzi żadnych, powtarzam żadnych rozmów o żadnych stanowiskach vice czy innych związanych z urzędem a także innych dotycących urzędu. Nie prowadzi i na pewno prowadzić nie będzie, bo nie ma do tego mandatu społecznego. Nie wiem co kto mówi w urzędzie czy ośrodku społecznym, bo plotkami się nie zajmuję. Nikt na pewno też nie traktuje gminy jako czegoś do zdobywania, bo gmina jest wszystkich mieszkańców i ich 21 reprezentantów czyli radnych. Wszystkich radnych tych z TŁ, tych z PO i tych z ŁnŁ.
Co do firmy Jopek, z tego co wiem(nie jestem jej rzecznikiem), zapewniam Was że oddział w Radziejowicach jest świetnie zarządzanym oddziałem tej firmy. Obenie jest w trakcie zmiany i modernizacji linii technologicznych i wprowadzane są najnowsze technologie. Z tego co wiem firma nie jest zagrożona żadnym upadkiem, ani likwidacją. Wypowiedź wójta jest raczej niefortunną pomyłką lub grą słów.

Osobiście, bardzo mi zależny na współpracy wszystkich radnych. Po tych 4 latach i poprzednich 4 chciałbym aby naprawdę zmienił się język i kultura polityczna w Radzie, aby zakończył się podział na my i oni. I póki będę mógł, będę chciał do tego doprowadzić. Musi się to kiedyś zmienić i teraz jest na to szansa. Trzeba rozmawiać ze wszystkimi radnymi i to już teraz deklaruję, chciałbym aby gmina była nasza wspólna bez względu na barwy politycze i piszę to tutaj aby później można było to sprawdzać.
W gminie jest wiele do zrobienia, nie ma np. budżetu(tzn. Radni go nie jeszcze nie otrzymali)-pomimo że powinni taki projekt otrzymać, ale mamy wybory -wiadomo wszystko się "obsuwa". Nie będzie czasu na kłótnie tylko na działanie i to ze wszystkimi. Nie będzie to łatwe, bo obecny skład rady to wiele silnych osobistości i na pewno o konflikt będzie bardzo bardzo łatwo. Jednak uważam, że da się to zrobić i wszystkich pogodzić ale tylko poprzez wspólne działanie i otwarte rozmowy. Jest na to prawdziwa szansa, choć będzie to chyba najtrudniejsze zadanie od kilku kadencji. Wierzę jednak że się uda, trzeba tylko czasem schować swoje ambicje. Mam wielką nadzieję, że tak się stanie.
Nasza gmina jest zróżnicowana tak jak nasza obecna Rada Miejska, trzeba to zrozumieć i zaakceptować i skoncentorwać się na tym co na będzie łączyło a nie dzieliło.
Szansę na pozytywny dialog i merytoryczną dyskuję daje także kandydat komitetu TŁ. Nie wiem kogo wybiorą mieszkańcy Łomianek, ale wiem że jest duża szansa na zmiany, także te dotyczące kultury debaty publicznej. Zachęcam do dialogu i merytorycznej dyskusji patrząc na to co przed nami. Co z tego wszystkiego wyjdzie okaże się wkrótce, ale mam nadzieję że uda się połączyć wszystkich we wspólnym działaniu.
Obserwuj wątek
    • lucca.mint Re: kilka sprostowań... 23.11.10, 23:56
      Wszystko pięknie.Tylko brak podpisu,brak personaliów,jeżeli Pan deklaruje już chęć współpracy to dlaczego nie podpisze się z imienia i nazwiska?Tylko same takie anonimowe deklaracje składa.
      • neptun666 Re: kilka kłamstw więcej 24.11.10, 00:03
        lucca.mint napisał:

Tylko same tak
        > ie anonimowe deklaracje składa.

papirus22 to wybitny specjalista od czarnego pijaru, teraz też zapomniał się podpisać.
        Jeszcze gotowy się na Ciebie obrazić że nie wiesz kto to jest papirus:)
        • trublood Re: kilka kłamstw więcej 24.11.10, 00:07
          Jeżeli jest takim wybitnym specjalistą to tym bardziej powinien się podpisać.
          O jakich tu może być mowa deklaracjach skoro są kompletnie anonimowe.
          Nic nie znaczą!
          • lucca.mint Re: kilka kłamstw więcej 24.11.10, 00:11
            Tak już jest w polityce-przed wyborami obieca się wszystko ;)
            • brycezion Re: nie wiecie ? 24.11.10, 00:18
              Przecież Papirus22 jest znany od co najmniej 5 lat, a wymyślano Mu na tym forum nawet po nazwisku. Nie przeszkodziło Mu to jednak zostać powtórnie radnym.
        • papirus22 Re: kilka kłamstw więcej 24.11.10, 00:17
          Jaki znowu specjalista od czarnego PRu? Wcześniej spindoktor? Co Wy jeszcze nowego wymyślicie? Na pewno mnie przeceniacie. Wiele razy się przedstawiałem i jako jeden z niewielu nie jestem anonimowy na forum. Proponuję to także innym, którzy mają odwagę.
          Nazywam się P.Rusiecki.
          Na pewno wyrażam publicznie wolę dialogu ze wszystkimi, może znajdą się inni radni którzy zrobią to samo. Poczekam i zobaczymy, ktoś musi zacząć i przynajmniej podjąć próbę:)
        • roberto16933 Re: kilka kłamstw więcej 24.11.10, 00:23
          neptun666 napisał:

> lucca.mint napisał:
          >
          > Tylko same tak
          > > ie anonimowe deklaracje składa.
          >
          > papirus22 to wybitny specjalista od czarnego pijaru, teraz też zapomniał się po
          > dpisać.
          > Jeszcze gotowy się na Ciebie obrazić że nie wiesz kto to jest papirus:)

Kolego neptunie, czy możecie się odwalić od pana radnego? To człowiek niezwykle zasłużony dla naszego miasta. Autor wielu świetnych artykułów w Twoich Łomiankach. Osobisty sufler innego radnego. Nie chciał kandydować do RM, ale namówiono go by pomógł wyjść z ogromnej zapaści Łomiankom.
          Niezręcznie jest mu pisać o upadającej firmie Jopek, bo... No dobra - karty na stół. Chcemy, by został po wyborach v-ce. Drugiego obiecaliśmy Jankowi. Problem w tym, że Janek coś marga pod nosem. Chciałby zbyt dużo stanowisk obsadzić. Na to zgody nie będzie, bo Tomek również ma dużą rodzinę. Tak więc spokojnie. Mamy wszystko poukładane, jak się należy. Zobaczycie, co przygotowujemy na Wieśka w najbliższych TŁ. Zobaczycie. Wiesz. Nie ważne, co się pisze. Ważne żeby gów..em obrzucić. Zanim się wygrzebie to będzie po wyborach :)
          • roberto19633 Re: kilka kłamstw więcej 24.11.10, 16:25
            roberto16933

> Kolego neptunie, czy możecie się odwalić od pana radnego? To człowiek niezwykle
            > zasłużony dla naszego miasta. Autor wielu świetnych artykułów w Twoich Łomiank
            > ach. Osobisty sufler innego radnego. Nie chciał kandydować do RM, ale namówiono
            > go by pomógł wyjść z ogromnej zapaści Łomiankom.
            > Niezręcznie jest mu pisać o upadającej firmie Jopek, bo... No dobra - karty na
            > stół. Chcemy, by został po wyborach v-ce. Drugiego obiecaliśmy Jankowi. Problem
            > w tym, że Janek coś marga pod nosem. Chciałby zbyt dużo stanowisk obsadzić. Na
            > to zgody nie będzie, bo Tomek również ma dużą rodzinę. Tak więc spokojnie. Mam
            > y wszystko poukładane, jak się należy. Nie ważne, co się pisze. Ważne żeby gów..
            > em obrzucić. Zanim się wygrzebie to będzie po wyborach :)

>>>>>>>>Odcinam się od powyższej głupoty. Nigdy też nie nazwałbym /kolokwialnie/
            neptuna kolegą. Tylko jedna osoba jest takim zindywidualizowanym czubkiem na tym forum. Z nienawiści do wszystkich, z chęci podlizania się swoim przełożonym wali takie post komunistyczne pierdoły.

Nie będę pisał kto to, sam niedawno prosił o obiektywizm na forum.
            • robeerto19633 Re: kilka kłamstw więcej 30.01.11, 09:37
              I g wyszło!
    • lucca.mint Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 00:26
      O i to mi się podoba :) Teraz to jest deklaracja.
      • brycezion Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 00:40
        Ten klon 16933 dalej się produkuje.
    • trublood Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 01:44
      To teraz do debaty! Dobrze by było zobaczyć kandydata Dąbrowskiego w akcji! Taki odważny komandos tylko nam się z plakatów kłania,a wyborcy chcą porównać obu kandydatów live.. To już nie te czasy kiedy Dyzmę się w ciemno wybiera :)
    • drabbu Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 07:57
      papirus22 napisał:
      > Osobiście, bardzo mi zależny na współpracy wszystkich radnych. Po tych 4 latach
      > i poprzednich 4 chciałbym aby naprawdę zmienił się język i kultura polityczna
      > w Radzie, aby zakończył się podział na my i oni. I póki będę mógł, będę chciał
      > do tego doprowadzić. Musi się to kiedyś zmienić i teraz jest na to szansa.

Niby fajna deklaracja, ale czy szczera, czy tylko wymuszona okolicznościami?
      Nowy skład rady i proporcje głosów wyraźnie mówią, że grupa "TŁ" sama przez się
      niczego nie zdziała. Współpracy szukać musi i wcale nie byłbym pewien, czy
      tak łatwo znajdzie. Pewne "zaszłości" z poprzedniej rady będą jeszcze długo pamiętane,
      a ufności raczej nie budzą. Biorąc pod uwagę to, co organ redaktora wypisywał
      od pierwszego numeru, to i ten "język debaty i kultury" też nie bardzo mi się zapowiada.
      Bardzo wątpliwe mi się wydaje to, żeby "udało się wszystkich pogodzić" przy takim
      podejściu.

Gratuluję Ci wyboru :). Pomyślności w łagodzeniu podziałów.
    • kmsanczia Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 08:43
      Oby ten język miłości znalazł potwierdzenie w najbliższym numerze TŁ. :> Bo inaczej będzie średnio wiarygodny. Ale wiem, piszesz w swoim imieniu, tyle że obiecujesz za innych. ;)
      • przyjaciel_siara Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 08:48
        kmsanczia napisała:

Oby ten język miłości znalazł potwierdzenie w najbliższym numerze TŁ. :> Bo inaczej będzie średnio wiarygodny. Ale wiem, piszesz w swoim imieniu, tyle że obiecujesz za innych. ;)

O... o... o... Święte słowa!
        Muszę się wszystkim do czegoś przyznać. Kmsanczia - to mój klon ;)
        • kmsanczia Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 09:03
          O przepraszam, ja tu byłam wcześniej. ;)
          • woynowski1 Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 10:20
            Ależ nie jest to żaden język miłości ze strony Papirusa22. To oczywisty język propagandy! Pisze on < o do firmy Jopek, z tego co wiem(nie jestem jej rzecznikiem), zapewniam Was że oddział w Radziejowicach jest świetnie zarządzanym oddziałem tej firmy. Obenie jest w trakcie zmiany i modernizacji linii technologicznych i wprowadzane są najnowsze technologie. Z tego co wiem firma nie jest zagrożona żadnym upadkiem, ani likwidacją. Wypowiedź wójta jest raczej niefortunną pomyłką lub grą słów. > Pozwolę sobie przytoczyć cytat z protokołu sprawozdania z posiedzenia Rady Gminy w Radziejowicach <P. Wójt w odpowiedzi na zadane pytania poinformował, że firma „Jopek” obsługuje oczyszczalnie z której korzystają również mieszkańcy ul. Cichej w Radziejowicach, zakład aktualnie znajduje się w upadłości i może dojść do sytuacji, że Gmina będzie musiała przejąć owe zobowiązania. Jeśli chodzi o zadłużenia firmy „Jopek” na bieżąco są wystawiane tytuły wykonawcze i prowadzone wpisy do księgi wieczystej>.
            a w innym tym razem oświadczeniu <Po pierwsze – trzeba zacząć egzekwować zobowiązania firm wobec Gminy, a są one znaczne, sama tylko firma Jopek jest dłużna ok. 2 mln. zł.>
            Co tu można dodać! Są zadłużeni po pachy! Kto kogo oszukuje? Dąbrowski swój sztab, czy Dąbrowski i jego sztab nas? Czy na kłamstwie o rzekomych sukcesach w zarządzanej firmie ktoś nie chce załapać się na władzę w Łomiankach?

Źródła bip.radziejowice.pl/index.php?id=279 protokół XXIX str. 5-6
            www.zyrpoint.pl/content/view/544/21/ połowa strony.
            • niecugow Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 21:41
              Pakuj się chłopie pakuj, na nic twoje dyrdymały
              • woynowski1 Re: kilka sprostowań... 24.11.10, 21:59
                Niecugow, o co ci chodzi, o pisanie głupot? Bo prawdy jak widzę to się lękasz i boisz jak diabeł święconej wody!
                • robeerto19633 Re: kilka sprostowań... 23.01.11, 11:49
                  No i co sprostowali?
                  • swarozyc314 Re: kilka sprostowań... 23.01.11, 20:04
                    Aleś zaskoczył. Ja nie patrząc na datę pierwszego wpisu, myślałem że sprawa nowa. A to odświeżane, choć nadal nie wyjaśniane sprawy i sprawki.
      • hiuppo Powodzenia 26.01.11, 20:55
        kmsanczia napisała:

> Oby ten język miłości znalazł potwierdzenie w najbliższym numerze TŁ. :> Bo
        > inaczej będzie średnio wiarygodny. Ale wiem, piszesz w swoim imieniu, tyle że
        > obiecujesz za innych. ;)

Dokładnie.
        • robeerto19633 Re: Powodzenia 29.01.11, 11:33
          Następnego numera nie bedzie i jusz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka