Dodaj do ulubionych

Miły wątek

04.02.11, 10:29
Dużo ostatnio tutaj różnego rodzaju jadów i innych trucizn... Więc zakładam miły wątek:)
Pierwszy wpis to pozdrowienia dla przemiłych, uśmiechniętych, atrakcyjnych i kompetentnych pań z poczty przy Kwiatowej. Tak trzymać:)
Obserwuj wątek
    • drabbu Re: Miły wątek 04.02.11, 10:54
      mmc_lomianki napisał:> Więc zakładam miły wątek:)

Dobry pomysł :)
      Dołączę pozdrowienia dla pana z serwisu telefonów komórkowych przy Wiślanej
      i dla państwa z punktu "Plusa" przy Warszawskiej.
      • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 11:00
        O tak, dla pana z Wiślanej się podłączam
    • kmsanczia Re: Miły wątek 04.02.11, 13:37
      O, jak miło. :)
      A miałam nie pisać na forum-syforum, ale widzę, że wracają normalni ludzie i normalne wątki. ;)
      • drabbu Re: Miły wątek 04.02.11, 13:54
        Pisz, Km :)
        Mnie też zastanawia, dlaczego wątki "niemiłe" mają po 40, 50, 60 i więcej postów,
        a w miłym - z dużym trudem cztery. O co tu chodzi? Czyżbyśmy byli o wiele, wiele bardziej
        skorzy, by dołożyć sobie wzajemnie, niż żeby wyrazić uznanie?
        • kmsanczia Re: Miły wątek 04.02.11, 14:07
          Najwyraźniej. Teraz dojdą wojny gazetkowe (z tego co słyszałam Łomianki staną się zagłębiem prasowym;)), więc może tu się uspokoi. Jednego nawet osobiście spacyfikowałam. :>
      • i_bella Re: Miły wątek 04.02.11, 14:29
        Sanczis! A postanowienia noworoczne??! No skoro piszesz to też napiszę że generalnie jest mi dziś bardzo miło. I wszystko wokół takie miłe. I miło wygląda luty, a w marcu miło pójdziemy na White Lies i pół Łomianek po koncercie będzie śpiewać! O jak MIŁO!
        • olla1660 Re: Miły wątek 04.02.11, 14:31
          > y, a w marcu miło pójdziemy na White Lies i pół Łomianek po koncercie będzie śpiewać! O jak MIŁO!

Czylli już postanowione :)
        • i_bella Re: Miły wątek 04.02.11, 14:32
          I jeszcze dziś bardzo ładnie i miło ścigałam się z Panami na ulicach Warszawy w słońcu. Było bardzo miło, bo mój mały i miły samochód ma bardzo miły silnik, co powodowało, że w miłym nastroju zwycięzcy dojechałam do pracy o miłym czasie :)
          To bardzo ładne słowo jest - MIŁ, MIŁY, MIŁE. Miły, milszy, najmilszy. Najmilsza? Cudne :)
        • kmsanczia Re: Miły wątek 04.02.11, 14:53
          i_bella napisała:
          > Sanczis! A postanowienia noworoczne??

No wiem (kładzie uszy po sobie). :( Ale jeszcze jest szansa, że nas trolle zakrzyczą. :P
          • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 15:02
            Na razie jest miło. żaden jeszcze nie przyszedł przyprowadzając swoje klony oraz klony, które sam stworzył do zwalczania klonów zastosowanych przeciwko niemu oraz klony klonów itp.
    • olla1660 Re: Miły wątek 04.02.11, 14:26
      Może nie na temat, ale... dziś rano miło było gdyż zaświeciło słońce. Krótko świeciło, ale lepsze to niż nic ;)
      • kmsanczia Re: Miły wątek 04.02.11, 14:55
        olla1660 napisała:
        > Może nie na temat, ale... dziś rano miło było gdyż zaświeciło słońce. Krótko św
        > ieciło, ale lepsze to niż nic ;)

Oj tak, to było baaardzo miłe... tylko już zdążyłam zapomnieć.
    • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 14:26
      No to ja informuję, że w zeszła niedzielę zjadłem miły obiad w restauracji/klubie/SPA First. Wnętrze nowoczesne, przemyślane, wykonane na tzw. tip-top. Zwiedziłem obitą na czerwono salę VIP (osobne pomieszczenie dla kilkunastu osób z własną toaletą, barkiem), zjadłem obiad - bardzo smaczna kaczkę, próbowałem równie smaczną rybę z grilla
      Nie jest to przytulna restauracyjka, raczej szkło, metal, tzw. minimalizm. Ale takie miejsca też mają swoich zwolenników i sa potrzebne. Nie wiem, kiedy i w jaki sposób właścicielowi (-om?) zwrócą się nakłady, no ale to jego sprawa. W każdym razie widać, że jest to inwestycja przemyślana, dobrze zrobiona. Nie mam pojęcia, czy łomianki "udźwigną" utrzymanie takiego lokalu, bo przecież raczej z warszawy tu nikt nie będzie przyjeżdżał.
      Mimo dobrego jedzenia, dobrej obsługi raczej tam więcej na obiad nie pójdę, bo bojkotuje restaurację, w których obowiązuje ten kretyński zwyczaj, że jeśli przychodzi więcej niż kilka osób (w Firstcie - powyżej 5), to sie z automatu dolicza 10% za obsługę. Kompletnie tego nie rozumiem, bo nie wiem czemu, gdy przychodzę dużą grupą, a więc powoduję zwiększenie obrotów, to mam być za to ukarany. Raczej oczekiwałbym rabatu. No ale jak widać właściciel Firsta też sie połaszczył na tę nową modę, więc mnie i moich znajomych ma z głowy. Ale podkreślam, że było miło i smacznie.
      • drabbu Re: Miły wątek 04.02.11, 14:36
        A ja - smaczną pizzę nieco dalej na Warszawskiej i popiłem piwem. First trochę mnie odstrasza.
        Zaraz potem poczekał na mnie kierowca Ełki. Też było miło i nie było tłoczno :)
        • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 14:43
          No po na takiego Firsta trzeba mieć tzw. "fazę" albo pojść w nocy jak do klubu.
          • redakcja.lomianki.info Re: Miły wątek 04.02.11, 14:48
            W First faktycznie widać dbałość o jakość.
            Dla mnie mistrzowskie jest nagłośnienie - brzmienie luxus - wiem że robił je jakiś wypasiony zagraniczny koleś specjalnie na zamówienie.
            Może faktycznie jest to lokal trochę w style minimal (nie każdy lubi), ale generalnie moim zdaniem wysoki poziom.
            • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 14:52
              Dlatego raczej pasowałby bardziej do Warszawy i tam mógł pokazać swoje walory niż do łomianek (nie dlatego, że łomianki jakieś gorsze, ale że po prostu mniejsza populacja potencjalnych klientów, a na napływ z zewnątrz ze względu na odległość i brak metra, raczej nie ma większych szans).
              • drabbu Re: Miły wątek 04.02.11, 14:56
                Ale przecież będziemy się rozwijać. Miejmy raz First, a nie Second :)
              • redakcja.lomianki.info Re: Miły wątek 04.02.11, 14:59
                Ponoć jest też tak, że klubingowcy jeżdżą za konkretnym didżejem. Coś jak fani jakiejś kapeli.
                A ponoć łomiankowscy didzeje to marka sama w sobie - i samplują miksy czy też miksują sample właśnie w First.
                Do tego wiem, że mają być czy nawet już są klasyczne dansingi z zespołem na żywo.
                • redakcja.lomianki.info Re: Miły wątek 04.02.11, 15:04
                  A jutro w Lemonie - regałowe klimaty. Będziecie może ???
                  • olla1660 Re: Miły wątek 04.02.11, 15:06
                    redakcja.lomianki.info napisał:

> A jutro w Lemonie - regałowe klimaty. Będziecie może ???

A ty będziesz? Może się spotkamy ;)
                    • redakcja.lomianki.info Re: Miły wątek 04.02.11, 15:27
                      olla1660 napisała:

> A ty będziesz? Może się spotkamy ;)

tylko jak się poznamy? :) ja będę pewnie z taką uroczą dziołcho.
                      • i_bella Re: Miły wątek 04.02.11, 15:57
                        :D z uroczą z uroczą! A te klimaty to od której? Może wpadniemy, bo będziemy tak już zupełnie na luuuuuuuuuuuuuuuuuuzie wakacyjnym, ze mi te regałowe klimaty nawet pasują :)
                        • kmsanczia Re: Miły wątek 04.02.11, 17:27
                          i_bella napisała:
                          > bo będziemy tak już zupełnie na luuuuuuuuuuuuuuuuuuzie wakacyjnym

Takim to miło. :cool:
                      • kowalik22 Re: Miły wątek 04.02.11, 19:35
                        redakcja.lomianki.info napisał:
                        > tylko jak się poznamy? :) ja będę pewnie z taką uroczą dziołcho.

:D Jesteście cudowni, dawno się tak nie bawiłam, czytając to forum:)
                  • drabbu Re: Miły wątek 04.02.11, 15:10
                    redakcja.lomianki.info napisał:> Będziecie może ???

Gdyby była relacja w "Info", to dla mnie wystarczy :)
                    I (poproszę o miłe wyjaśnienie) co to są "regałowe klimaty"?
                    • redakcja.lomianki.info Re: Miły wątek 04.02.11, 16:08
                      drabbu napisał:
                      > Gdyby była relacja w "Info", to dla mnie wystarczy :)
                      > I (poproszę o miłe wyjaśnienie) co to są "regałowe klimaty"?

relacja... pewnie będzie sympatycznie to wiadomo bez relacji.
                      wole się wyłączyć :)
                      i nie wiem czy też uczestnicy harców by się zgodzili na foto-video-relacje

dla drabbu:
                      www.youtube.com/watch?v=JYR7qDZgriU&feature=related
                      www.youtube.com/watch?v=G8m2tVBT1bA&feature=related
                      i polska klasyka
                      www.youtube.com/watch?v=deKodSWeNjM
                      www.youtube.com/watch?v=fYhp-mYV2qk

a tak swoją drogą to na openerze'11 będzie primus - no i to jest dobra wiadomość
                      www.youtube.com/watch?v=r4OhIU-PmB8
                      • marmit1 Re: Miły wątek 04.02.11, 16:41
                        No tak Bob Marley zastrzelił szeryfa....zakładam, że w obronie własnej...no bo w miłym wątku nie wypada się czepiać słów. Muzyka reggae jest wporzo. Jednak znam młodzieńca, który został narkomanem, bo się za bardzo zachwycił ideologią rastafarian. No niestety nie udało mi się tylko optymistycznie pociągnąć w miłym wątku :(

Co do potańcówek z muzyką na żywo - poproszę o więcej szczegółów - gdzie, kiedy i za ile, to bym się z małżonką wybrał.

Jazz lubię, ale Jazz Cafe jest dla mnie za drogie.

Pozdrawiam,
                        M.
                        • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 18:00
                          O, to ja znam bardzo miłego młodzieńca, który się nie zachwycał reggae i też został narkomanem. Znam nawet takiego, który się zachwycał miłym Chopinem i został niemiłym alkoholikiem.
                          A o potańcówkach dancingowych wspominano w kontekście Firsta, gdzie ceny na poziomie jazz caffe :(
                      • drabbu Re: Miły wątek 04.02.11, 18:16
                        redakcja.lomianki.info napisał:> dla drabbu:

Aaa, to o to chodzi, już wiem :) bardzo miło dziękuję.
                • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 15:05
                  Jacyś klubingowcy może i jeżdżą ale młodzieżowa opinia jest taka, że do łomianek to ciężko kogoś byłoby wyciągnąc, bo daleko, nie ma jak wrócić, nie ma gdzie pójść gdyby się nie spodobało, nikogo sie na ulicy nie spotka w nocy itp.
                  • kasia.buczkie Re: Miły wątek 04.02.11, 15:15
                    Clubbing to kwestia mody, trzeba tylko uwierzyć, że teraz trendy jest clubbing w ełce ;)))
                    • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 15:20
                      O, to na pewno by było ok. Tylko jakiś wpływowy prorok musiałby się znaleźć oraz więcej ełek nad ranem musiałoby być. Ale absolutnie nie chcę siać defetyzmu. Co prawda nie mam udziałów w Firstcie ale niech się gościowi darzy
                      • kasia.buczkie Re: Miły wątek 04.02.11, 15:33
                        Nie trać z pola widzenia, że to miał być miły wątek !!!! Clubbing w Ełce, nasze autobusy są wygodne, przestronne i dowożą na czas i na miejsce. Niezawodnie.
                        • esscort Re: Miły wątek 04.02.11, 15:45
                          i jest w nich bardzo miło
                        • roberto19633 Re: Miły wątek 04.02.11, 16:01
                          Skoro ma to być miły wątek:

dziękuję przesympatycznej km, za wyrozumiałość .

• atos55 Re: Miły wątek 04.02.11, 16:08
                    W ub. tygodniu w Jazz Cafe był bardzo miły koncert kwartetu Henryka Miśkiewicza. Chciałem o tym napisać, ale się zapomniało. Skoro piszecie o miłych sprawach, to była chyba moja ostatnia taka łomiankowska. Całość cokolwiek rutynowa, ale dialogi muzyczne Dużego Miśka ze świetnym gitarzystą Markiem Napiórkowskim były chwilami znakomite. Sala pełna i dużo inteligentnych twarzy. Jazz Cafe trzyma się mocno!

• mazowianka Re: Miły wątek 04.02.11, 16:45
                      Witam wszystkich w miłym wątku, mam nadzieję że już wracamy do normalności bo ostatnio to nawet zaglądać się tu nie chciało.
                      Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wypoczynku.
      • randolff Re: Miły wątek 07.02.11, 13:51
        (...) Mimo dobrego jedzenia, dobrej obsługi raczej tam więcej na obiad nie pójdę, bo bojkotuje restaurację, w których obowiązuje ten kretyński zwyczaj, że jeśli przychodzi więcej niż kilka osób (w Firstcie - powyżej 5), to sie z automatu dolicza 10% za obsługę. (...)

Też widziałem ten zapis w karcie. A że byłem w Firście w sumie w 4 osoby, obśmiałem i zapomniałem. Ale studiując rachunek po wyjściu znalazłem w na nim +10%. Nie chciało mi się już warcać. Ale taki numer to jest raz - więcej się nie wybieram.

A żeby nie byś Off Topowym marudą - pozrdrawiam mile panie z ubezpieczalni przy Marcpolowym parkingu. Dziękuję za dużo pomocnych informacji i cierpliwość.
    • dorota.alex Re: Miły wątek 04.02.11, 17:20
      Oooo, a ja zrobiłam baaardzo miłe zakupy w Rossmanie :-) I miło pogadałam pod bazarkiem :-D
      • kundziuk Re: Miły wątek 04.02.11, 18:18
        Mi też jest bardzo miło bo mam piękne sztuczne rzęsy:) I wszystkim o tym mówię, bo każdy wie, że coś się zmieniło tylko nie bardzo wie co. Moja ciotka się załamała jak się dowiedziała, że informuję o tym wszystkich w pierwszym zdaniu wypowiedzi, ale ten kto mnie zna zrozumie, że nie dałabym rady zatrzymać tego dla siebie:)
        Jedyny normalny wątek na tym forum od wieków. Ja niestety nie przyjdę jutro zobaczyć pięknej (i miłej!!!) dziołchy w lemonie bo wyjeżdżam, ale życzę Wam MIŁEJ zabawy.
        • kowalik22 Re: Miły wątek 04.02.11, 19:31
          kundziuk napisała:
          >Mi też jest bardzo miło bo mam piękne sztuczne rzęsy:)

:D Cudnie:) (to taka zmyłka, bo przecież już wiem):>
          Czy potrzebujesz wsparcia w celu wsparcia załamanej ciotki? ;)
    • dr_sztrosmajer1 Re: Miły wątek 04.02.11, 18:29
      Tak tu się zmiliło, że i mnie przywiało. Mmc zwróć uwagę, jaki miałeś cudowny w swojej prostocie, pomysł. Miłe pozdrowienia. Naprawde miło się zrobiło, aż miło:)
    • kowalik22 Re: Miły wątek 04.02.11, 19:28
      mmc, gratuluję inicjatywy:) Jakże miło tu zajrzeć do tego wątku, i od razu miło się tak zrobiło:)
      I dawno nie widziane osoby się pojawiły. Także te, które miały już nie pisać, szczególnie mi miłe - pozdrawiam Km i I_bellę, to miło z Waszej strony, że wróciłyście. :)

"Zamiliłam się już w powyższej wypowiedzi okropnie, ale jeszcze napiszę, że miałam miły dzień. Zakończyłam ważny projekt, uff;)

I na koniec: pozdrowienia dla przemiłych, starych forumowiczów:)

• mazowianka Re: Miły wątek 04.02.11, 20:03
        Jak już tak wszyscy miło witają, to ja się też pochwalę że jestem po operacji kolana jest już prawie dobrze robię pierwsze spacery, jeszcze dwa tygodnie i wrócę do normalnej pracy.
        Miłego wieczoru wszystkim.
        • drabbu Re: Miły wątek 04.02.11, 20:07
          Wróć szybko do miłego zdrowia i dobrej formy :)
          • kmsanczia Re: Miły wątek 04.02.11, 23:57
            Niesamowite, człowiek wraca a tu nadal miły wieczór. :)
        • roberto19633 Re: Miły wątek 05.02.11, 12:50
          mazowianka napisała:

> Jak już tak wszyscy miło witają, to ja się też pochwalę że jestem po operacji k
          > olana jest już prawie dobrze robię pierwsze spacery, jeszcze dwa tygodnie i wró
          > cę do normalnej pracy.
          > Miłego wieczoru wszystkim.

Nie wiedziałem. Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia. Wiele siły i zdrowia . Życzę również by udało się po powrocie do zdrowia ruszyć w Powiecie sprawy Łomianek. Pzdr, nie powinienem się czepiać trasy S -7 ale proszę i to wziąść pod uwagę.
          • ma.cinak Re: Miły wątek 06.02.11, 17:06
            Ufff, jak miło :). Dziś piękna i miła niedziela. Cudna pogoda. Wczoraj też było miło, mój tata spotkał się z moim mężem i obaj przeżyli. Jak miło... A teraz trzeba nakrzyczeć na dzieci bo zbyt miło się bawią, a to jest pewien dyskomfort dla moich uszu.
            • kmsanczia Re: Miły wątek 06.02.11, 18:17
              Tylko jak tu sobie wmówić, że jutro miły poniedziałek? :/
              • esscort Re: Miły wątek 06.02.11, 18:23
                Myślisz, że ta "miłość" będzie obowiązywać także w poniedziałek? No, optymistycznie
                • roberto19633 Re: Miły wątek 06.02.11, 19:10
                  esscort napisał:

> Myślisz, że ta "miłość" będzie obowiązywać także w poniedziałek? No, optymistyc
                  > znie
                  >>>>>>>>>>>>> Dlaczego nie?
              • kowalik22 Re: Miły wątek 06.02.11, 18:25
                Jak? Skutecznie;)
                Ja czekam na poniedziałek z niecierpliwością, bo jutro ciekawe rzeczy będą się dziać w mojej rodzinie:>
                Miłe;)
                • tfoje_lom Re: Miły wątek 07.02.11, 02:24
                  To bardzo miło, że będzie u Was miło. Kmsanczii też powinno być miło, bo przecież poniedziałek, to pierwszy dzień nieuchronnie i miło zbliżający nas do następnego łikendu.
                  • kmsanczia Re: Miły wątek 07.02.11, 09:55
                    tfoje_lom napisał:
                    > To bardzo miło, że będzie u Was miło. Kmsanczii też powinno być miło, bo przeci
                    > eż poniedziałek, to pierwszy dzień nieuchronnie i miło zbliżający nas do następ
                    > nego łikendu.

Niegłupie podejście. ;)
                    • jorybka1 Re: Miły wątek 07.02.11, 12:05
                      W miły poniedziałek chcę miło przypomniec ,ze ferie zimowe zbliżają sie do Mazowsza wielkimi krokami:)
                      • kmsanczia Re: Miły wątek 07.02.11, 13:08
                        Ferie to mają nauczyciele. :)
                        • roberto19633 Re: Miły wątek 07.02.11, 15:40
                          kmsanczia napisała:

> Ferie to mają nauczyciele. :)
                          >>>>>>>>>>>>>>>>> Nie mów że twoje dziecko tyra w szkole podczas ferii.
                          • kundziuk Re: Miły wątek 07.02.11, 16:22
                            Roberto, ale my tu piszemy o miłych rzeczach dla nas, a nie dla naszych dzieci;)
                            • roberto19633 Re: Miły wątek 07.02.11, 16:38
                              kundziuk napisała:

> Roberto, ale my tu piszemy o miłych rzeczach dla nas, a nie dla naszych dzieci;
                              > )

No ale macie je w takim wieku że raczej zostaniecie w domu , lub wyślecie je na wypoczynek na te dwa tygodnie. Czy tak, czy inaczej to złapiecie trochę luzu/ o ile to można tak nazwać/. No chyba że pracujecie, i nie macie możliwości na czas ferii zostać w domu. Wtedy to rzeczywiście sytuacja patowa. ostateczność to teściowa- ale temat niczym pole minowe.
                              • marmit1 Re: Miły wątek 07.02.11, 16:51
                                Widzę Roberto, że nie kumasz. Jeśli ma się małe dzieci, których nie można wysłać na ferie samodzielnie, to trzeba coś z nimi zrobić. Jak przez 2 tygodnie siedzą w domu, to też niedobrze. Na pewno nie jest to odpoczynek dla rodziców. Ja np. nie wyjeżdżam, przekładam urlop na lato.

No ale niestety dzieci to zadanie, powołanie lub jakoś tak. Nikt nie mówił, że będzie lekko. Ale o tym nie w miłym wątku. Tu piszemy luz-blues.

Zatem pisanie że ferie to coś fajnego jest kontrowersyjne. Owszem dla dzieci to coś fajnego. Dla rodziców - różnie bywa. Chyba już nie będzie śniegu w te ferie, to na sanki się nie wybierzemy.
                      • olla1660 Re: Miły wątek 07.02.11, 16:44
                        jorybka1 napisała:

> W miły poniedziałek chcę miło przypomniec ,ze ferie zimowe zbliżają sie do Mazo
                        > wsza wielkimi krokami:)

Mnie to nie cieszy. Zerówkowicze nie mają ferii. Szkoła działa, nie ma świetlicy, zajęcia do 12.15. Po prostu czad.
                        • roberto19633 Re: Miły wątek 07.02.11, 18:26
                          olla1660 napisała:

> jorybka1 napisała:
                          >
                          > > W miły poniedziałek chcę miło przypomniec ,ze ferie zimowe zbliżają sie d
                          > o Mazo
                          > > wsza wielkimi krokami:)
                          >
                          > Mnie to nie cieszy. Zerówkowicze nie mają ferii. Szkoła działa, nie ma świetlic
                          > y, zajęcia do 12.15. Po prostu czad.
                          >

NO TO trzeba będzie marmitku pogodzić się z Teściową. Może przeżyjesz.
                          • olla1660 Re: Miły wątek 07.02.11, 19:20
                            Nie bardzo rozumiem Roberto po co cytujesz mój post, skoro dobre rady masz dla marmita?
                            Ale oczywiście w miłym wątku, to bardzo miłe z twojej strony.
                            • roberto19633 Re: Miły wątek 08.02.11, 16:30
                              olla1660 napisała:

> Nie bardzo rozumiem Roberto po co cytujesz mój post, skoro dobre rady masz dla
                              > marmita?
                              > Ale oczywiście w miłym wątku, to bardzo miłe z twojej strony.
                              >
                              Miałem zacytować marmita, ale palec mi się ,,omsknął,,. Ale mimo tego i tak każdy wie że instytucja Dziadka i Babci jest niezastąpiona.
                        • marmit1 Re: Miły wątek 08.02.11, 10:42
                          olla1660 napisała:

>
                          > Mnie to nie cieszy. Zerówkowicze nie mają ferii. Szkoła działa, nie ma świetlic
                          > y, zajęcia do 12.15. Po prostu czad.
                          >
                          Jak to możliwe, że nie mają ferii ? W przedszkolu, gdzie chodzi nasze dziecko, też są ferie.

A przy okazji, czy posyłacie 6-latki do 1-szej klasy ? Ja jestem przeciwny i jeszcze mam wybór w 2011, więc chyba nie poślemy. Sam byłem od 6 lat w pierwszej klasie i uważam ten pomysł za chybiony. Człowiek ma nie tylko mózg, ale też powinien się pobawić, rozwinąć społecznie itp., itd. Szkoła to wg mnie, głównie dręczenie dzieci. Ja się nie dość nabawiłem w dzieciństwie i teraz uzupełniam braki :) Bawię się na forum :)
                          • drabbu Re: Miły wątek 08.02.11, 11:08
                            marmit1 napisał: >Szkoła to wg mnie, głównie dręczenie dzieci.

Wiele dzieci zgodzi się z Tobą bez zastrzeżeń :)
                            • jorybka1 Re: Miły wątek 08.02.11, 13:19
                              drabbu napisał:

> marmit1 napisał: >Szkoła to wg mnie, głównie dręczenie dzieci.
                              >
                              > Wiele dzieci zgodzi się z Tobą bez zastrzeżeń :)

A miało byc miło :)
                              • olla1660 Re: Miły wątek 08.02.11, 13:27
                                jorybka1 napisała:

> drabbu napisał:
                                >
                                > > marmit1 napisał: >Szkoła to wg mnie, głównie dręczenie dzieci.
                                > >
                                > > Wiele dzieci zgodzi się z Tobą bez zastrzeżeń :)
                                >
                                >
                                > A miało byc miło :)

Bo chodzi o to, że szkoła dręczy miłe dzieci ;)
                          • kmsanczia Re: Miły wątek 08.02.11, 12:43
                            marmit1 napisał:
                            > Człowiek ma nie tylko mózg, ale też pow
                            > inien się pobawić, rozwinąć społecznie itp., itd. Szkoła to wg mnie, głównie dr
                            > ęczenie dzieci. Ja się nie dość nabawiłem w dzieciństwie i teraz uzupełniam bra
                            > ki :) Bawię się na forum :)

Marmit a jednak mamy ze sobą coś wspólnego, jak miło. :cool:
                          • olla1660 Re: Miły wątek 08.02.11, 13:36
                            marmit1 napisał:

> Jak to możliwe, że nie mają ferii ? W przedszkolu, gdzie chodzi nasze dziecko,
                            > też są ferie.

No jakoś tak jest w SP1 w Łomiankach, że "zerówka" nie ma ani ferii zimowych, ani różnych okolicznościowych przerw. Nawet między Świętami a Nowym Rokiem były zajęcia.
                            W zasadzie nie miałabym nic przeciwko temu, gdyby działała świetlica i dziecko mogło zostać w szkole dłużej niż do 12.15. A tak dziecko nie ma ferii, a rodzic musi kombinować co z nim zrobić po 12.15. A pracować trzeba ;)
                            Oczywiście, jeśli rodzic zrobi dziecku w tym czasie wolne, to nic się nie stanie. Wszak to tylko "zerówka". Miły, bezstresowy czas dla dziecka :)

> A przy okazji, czy posyłacie 6-latki do 1-szej klasy ? Ja jestem przeciwny i je
                            > szcze mam wybór w 2011, więc chyba nie poślemy. Sam byłem od 6 lat w pierwszej

Nie posłałam i uważam, że to była dobra decyzja.
                            • esscort Re: Miły wątek 08.02.11, 13:49
                              olla1660 napisała: Nie posłałam i uważam, że to była dobra decyzja.

ale co, nie nudzi się w przedszkolu?
                              • olla1660 Re: Miły wątek 08.02.11, 16:03
                                > ale co, nie nudzi się w przedszkolu?

W przedszkolu się nie nudzi, bo jest w szkole :)
                                • esscort Re: Miły wątek 08.02.11, 16:19
                                  Acha, to coś pewnie źle zrozumiałem
                                  • roberto19633 Re: Miły wątek 08.02.11, 16:43
                                    esscort napisał:

> Acha, to coś pewnie źle zrozumiałem
                                    E tam, po prostu zbyt szybko przemyka Ci czas na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka