Dodaj do ulubionych

Mgła Burmistrza

28.03.11, 12:52
Tym się będą teraz zajmować włodarze. To po księdze kolejny sukces!!!!

2011-03-28 Zapraszamy na projekcję filmu MGŁA
W dniu 30 marca w godz. 18:00 - 21:00 w auli w ICDS odbędzie się pokaz filmu „Mgła” autorstwa p. Joanny Lichockiej i p. Marii Dłużewskiej, a także dyskusja z bohaterami tego filmu. Wstęp wolny
Obserwuj wątek
    • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 13:26
      Bardzo zła decyzja Burmistrza moim zdaniem...temat drażliwy i nie dotyczący gminy więc pokaz nie potrzebny,który może podzielić nie potrzebnie społeczność łomiankowską bo nie każdy zgasza się z tezami pokazanymi w tym filmie a Burmistrz powinien zając się sprawami łomianek a nie wypadkiem lotniczym pod smoleńskiem...CO za żenada i wstyd...ehhh szkoda niech Burmistrz zajmie się lepiej dziurami w drogach gminnych,kanalizacją i wodociągiem oraz tramwajem do łomianek a nie wypadkiem lotniczym pod smoleńskiem i kwestią mgły pod smoleńskiem...proszę was władzo o umiar...najpierw księga z flagą w urzędzie gminnym świeckim a teraz film qasi- polityczny mgła kontrowersyjny delikatnie mówiąc i nie mający z łomiankami nic wspólnego oprócz tego,że podzieli jej mieszkańców ehh szkoda gadać...
      • neptun666 Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 13:31
        Całkowicie zgadzam się ze stefanem,niepotrzebne nam spory o coś na co nie mamy wpływu,to jeszcze bardziej podzieli i tak już skonfliktowane Łomianki.
        Ktoś musiał wydać zgodę na wynajęcie sali bardzo jestem ciekawy KTO, bo nie sądzę aby była to decyzja ICDS.
        Czy wiadomo kto płaci za salę w ICDS?
        • neptun666 Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 13:38
          Teraz przeczytałem zaproszenie które jest na stronie urzędu.
          Pytam w takim razie KTO ZAPRASZA mieszkańców? bo chyba nie Pani Lichocka?
          Czekam na wyjaśnienia od Pana wice burmistrza Rusieckiego od spraw społecznych.
          Kto wydał decyzję o wynajęciu sali?
          Ile zapłacą za to wynajęcie?
      • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 13:34
        aha kwestia wypadku pod smoleńskiem bada przecież niezależna polska prokuratura oraz komisji Pana Millera więc oficjalny pokaz tego filmu jest niepotrzebny..niech Burmistrz poczeka na wyniki badań komisji P.Millera oraz na wynik śledztwa prowadzonego przez Prokuraturę Wojskową...
        Film mgła nie dotyczy łomianek i puszczanie go pod "patronatem" Burmistrza w oficjalnej sali icsd wię cw pomieszczeniach należących do urzędu gminy de facto to bardzo złe posunięcie..bo ten film puszczany jest na koszt podatników de facto bo puszczający go korzystają z pomieszczeń należących do nas wszystkich pośrednio czyli do gminy..rozumiem prywatne pokaz w prywatnym miejscu,ale pokaz publiczny takiego filmu kontrowersyjnego delikatnie mówiąc żeby nie rzec dosadniej do SKANDAL!!!
        • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 13:43

Poniżej zaproszenie na oficjalnej stronie urzędu gminy Łomianki:

011-03-28 Zapraszamy na projekcję filmu MGŁA

Mgła - film o katastrofie smoleńskiej

Film "Mgła" został zrealizowany przez dziennikarkę Joannę Lichocką i Marię Dłużewską, a jego producentem jest "Gazeta Polska". Dokument opowiada o wydarzeniach z 10 kwietnia ubiegłego roku z perspektywy byłych urzędników Kancelarii Prezydenta.

W filmie występują Andrzej Duda, Adam Kwiatkowski, Jakub Opara, Jacek Sasin, Marcin Wierzchowski i Paweł Zołoteńki. Opowiadają m.in. o atmosferze wokół lotu prezydenta Lecha Kaczyńskiego na uroczystości do Katynia, o tym, w jaki sposób dowiedzieli się o katastrofie, co czuli obserwując tłumy żegnające ofiary przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie, o wydarzeniach, jakie miały miejsce podczas pogrzebu Lecha i Marii Kaczyńskich na Wawelu.

Muzykę do "Mgły" przygotował Andrzej Dziubek z zespołem De Press.

to tyle oj oj Panie Burmistrzu KTO ZAPŁACI ZA WYNAJEM SALI NA PROJEKCJĘ TEGO KONTROWERSYJNEGO FILMU?
          Po co puszczać film,który dzieli ludzi a ludzie pokroju Sasina,Dudy to ludzie z konkretnej opcji politycznej czy w tym filmie wypowiadają się osoby z kilku opcji politycznych czy tylko z jednej?
          Oj Panie Burmistrzu nie tędy droga nie tędy...zajmijmy się lepiej naszymi łomiankowskimi sprawami bo jest ich wiele i wątku smoleńska lepiej nie wprowadzajmy do lokalnej polityki...
          Już mamy jedną partię,który co rusz porusza kwestię tego wypadku lotniczego pod smoleńskiem..ehh
          • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 13:46
            POWSTAJE PYTANIE: ILE I KTO ZAPŁACI GMINIE ZA WYNAJEM SALI NA POKAZ TEGO FILMU PREZENTUJĄCEGO SPOJRZENIE ZE STRONY PRACOWNIKÓW KANCELARII PREZYDENTA CZYLI SUBIEKTYWNE...KONKRETNEJ OPCJI POLITYCZNEJ...Czy za wynajem sali zapłaci P.Lichocka z własnych pieniędzy? Bo ja nie życzę sobie żeby gmina użyczała salę na pokaz tak politycznego filmu..
            • lomek2 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 13:06
              W ostatnim periodyku o zielonym wystroju, włodarz ładnie i składnie wypowiada sie o zarządzaniu finansami gminy i możliwych planach na przyszłość. Bardzo mi sie podoba ten tekst, jest rzeczowy i rozsądny i mówię to zupełnie poważnie.
              Ale przecież nic w nim nie ma na temat tego, że nie jest tzw KATOLEM (wojującym ortodoksyjnym katolikiem) i tzw PISIOREM (jątrzącym zwolennikiem PiS i spiskowej teorii wszystkiego co nie dotyczy PiS).
              A jeśli jest (to tylko przypuszczenie, nie osąd), to trudno żeby był w stanie oddzielić profesjonalnie urząd od swoich wewnętrznych przekonań, bo tacy ludzie tego nie potrafią.
              Tak czy inaczej, większość wyborcza powinna być zadowolona z projekcji a większość ma przecież rację w demokracji.
    • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 13:49
      predatorxl.salon24.pl/265848,jakub-opara-swiadek-oskarzenia

powyżej link do artykułu na temat Pana Opary warto przeczytać....
    • esscort Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 14:14
      Nie wierzę, że to urząd czyli burmistrz jest organizatorem pokazu filmu. Po sprawie księgi w urzędzie i krytyce wykorzystywania urzędu do celów pozaurzędowych, burmistrz chyba wyciągnął wnioski i przeniósł księgę do kościoła. Nie sądzę, by teraz brnął w takie już skrajnie polityczne eskapady.
      Nie mam nic do filmu "Mgła" i uważam, że niech każdy spędza czas, jak lubi i wierzy w to, w co chce. Ale nie ulega wątpliwości, że jest to film skrajnie polityczny. Jestem za robieniem filmów na wszystkie tematy, bo przecież nie powstają one w próżni, ale przecież do rozpowszechniania na spektaklach za kasę albo finansowanych przez sponsorów, czy partie polityczne. Każdy urząd, który wplątałby się w promocje takiego filmu, strzeliłby sobie (a zwłaszcza społeczeństwu, które go finansuje), w stopę, bo nie można angażować urzędu w takie spory. W łomiankach mamy różne spory, nie wierzę, by burmistrz chciał wciągac mieszkańców w spór o katastrofę smoleńską
      • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 14:25
        Może masz racje i Burmistrz nie angażuje siebie jak również urzędu w sprawę pokazu kontrowersyjnego filmu pt"Mgła", OBY TAK BYŁO,że pokaz filmu to prywatna incjatywa i nie pod "patronatem" Burmistrza bo to byłaby kompromitacja urzędu...zdziwienie budzi,że na stronie internetowej urzędu gminy Burmistrz Łomianek zaprasza na pokaz filmu...miejmy nadzieję,że rzeczywiście ktoś wynajął salę odpłatnie od gminy i prezentuje na darmowym pokazie swoje poglądy polityczne i inne na temat tego wypadku lotniczego...w innym wypadku jako mieszkaniec gminy Łomianki nie życzę sobie pokazuj takiego filmu za moje podatki bo w końcu jeżeli by tak było,że to urząd nieodpłatnie użyczył tę salę pod pokaz to kto za ten pokaz zapłaci,kto zapłaci za prąd, za salę? wtedy płaciliby za pokaz de facto wszyscy,których poadtki są przeznaczane na funkcjonowanie urzędu więc miejmy nadzieję,że to nie Burmistrz tylko jakaś osoba prywatna wynajęła salę za pieniędze od gminy. Obyś esscort miał racje....
        • esscort Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 14:31
          O, cholera, nie zauważyłem, że jest zaproszenie na stronie www urzędu. Zaczynam sie obawiać, że jednak mogę nie mieć racji :((
          Na stronie urzędu też nie powinno się takiego politycznego pokazu reklamować.
          Szkoda, że w tę stronę idziemy :(
        • labes Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 14:32

miejmy nadzieję,ż
          > e to nie Burmistrz tylko jakaś osoba prywatna wynajęła salę za pieniędze od gmi
          > ny. Obyś esscort miał racje....
          Czy Was porypało, to po co zapraszają na stronie gminnej. Bez względu na to kto i kogo to za stronę Urzędu odpowiada jeden człowiek. TD firmuje mgłę. Myślę, że na Was jeszcze nie spadła ...ta Łomiankowska
          • mieczprawdy Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 15:56
            Bardzo dobra decyzja. Ponieważ płacę tu w Łomiankach podatki i zgdzam się na przeznaczenie ich na przeznaczenie ich na pokaz, proszę o uwzględnianie też mojego głosu.
            • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 18:07
              Jeżeli jest tak iż Burmistrz "firmuje" ten pokaz filmu "mgła" jak tu niektórzy na tym forum piszą to jest to droga w ślepy zaułek....Panie Dąbrowski lepiej wstrzymać się z pokazem do chwili zakończenia śledztwa w prokuraturze oraz do chwili zakończenia badania wypadku lotniczego pod smoleńskiem przez oficjalną polską komisję P.Ministra Millera...
              Niech włodarze gminy zajmą się: dziurami w drogach gminnych,kanalizacją,wodociągiem, tramwajem,sprawą gruntów ronsona itp itd,ale niech nie próbują wchodzić w politykę ogólnokrajową bo to jeszcze bardziej podzieli mieszkańców łomianek...NIE TĘDY DROGA!!
              Film mgła prezentuje stanowisko tylko jednej opcji politycznej....oj nie wchodźmy w politykę P.Burmistrzu...
              • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 18:28
                wyborcza.pl/1,76842,8899613,Film__Mgla_____Balem_sie__ze_juz_zawsze_bede_mial.html
                Powyżej recenzja filmu Mgła promowanego na oficjalnej stronie internetowej gminy Łomianki...
                Jako mieszkaniec gminy odcinam się od działań urzędników MOJEJ Gminy promującej ten kontrowersyjny film.... Film ten był promowany na łamach poczytnych tytułów prasowych takich jak: GAZETA POLSKA oraz NASZ DZIENNIK
                • neptun666 Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 20:53
                  Gazeta Polska jest promotorem tego filmu,wygląda to tak, jeżdżą do gmin bezpośrednio kierują się do burmistrzów i tak najprawdopodobniej było i u nas pewnie uzyskali zgodę,bez zgody burmistrza nikt by sali bezpłatnie nie wynajął.
                  • neptun.666 Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 21:10

neptun666 napisał:

> Gazeta Polska jest promotorem tego filmu,wygląda to tak, jeżdżą do gmin bezpośr
                    > ednio kierują się do burmistrzów i tak najprawdopodobniej było i u nas pewnie
                    > uzyskali zgodę,bez zgody burmistrza nikt by sali bezpłatnie nie wynajął.

A wy znowu , kino maniacy , jacy, tacy.
                    ,,The Fog,, to starocie horroru, tzw klasyk. Tytuł polski to,, mgła,, . A może to chodzi o tą z 10 kwietnia? następnym razem wyrażaj się precyzyjniej.
                    Proponuję byście z recenzjami tego filmu wstrzymali się do właściwego czasu .

Najpierw idźcie , obejrzyjcie, później zrecenzujcie. Neptunku , jakiś ty dziś wieczorem romantyczny. Odpocznij już od tego ciągłego okładania burmistrza, to się robi nudne i nie do czytania.

A
                    • niecugow Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 23:04
                      > Najpierw idźcie , obejrzyjcie, później zrecenzujcie.

no coś ty dyrektywa przyszła z stąd:
                      wyborcza.pl/1,76842,8899613,Film__Mgla_____Balem_sie__ze_juz_zawsze_bede_mial.html
                      ;
            • 2hestia Re: Mgła Burmistrza 28.03.11, 21:35
              Panie Sokołowski, Pana czas już minął. Jest dużo miejsca w Pana okazałej willi z powybijanymi szybami na ul. D. Tam może sobie pan emitować film jakie tylko będzie chciał, burmistrzu nadziei.
              • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 10:48
                Każdy może wyświetlać takie filmy jakie chce,ale PRYWATNIE...
                Podstawowe pytanie brzmi KTO ZA EMISJĘ FILMU ZAPŁACI? Bo ja jako mieszkaniec gminy nie życzę sobie żeby emisja filmu finansowana była pośrednio z moich podatków dotyczy to : wynajmu sali, wynajmu urządzeń,prądu,ogrzewania sali itp itd...
                Miejmy nadzieję,że jednak osoba prywatna lub prawna płaci gminie ( tz nam) za wynajem sali i koszt związane z emisją filmu...bo nie wyobrażam sobie żeby osoba urzędowa "firmowała" emisję kontrowersyjnego filmu "mgła" i tym samym powodowała podziały wśród społeczności Łomianek. Niech urząd zajmie się wodociągiem,kanalizacją,dziurami w jezdniach,tramwajem,planami miejscowymi a nie wypadkiem lotniczym pod smoleńskiem...tym się już zajmują odpowiednie służby państwowe : prokuratura wojskowa oraz specjalna komisja P.Ministra Millera więc dyskusja o tej sprawie w gronie gminnym do czasu zakończenia śledztwa oraz działalności komisji P.Millera nie ma sensu bo nikt z nas nie ma wiedzy procesowej i wiedzy z śeldztwa oraz dostępu do dokumentów więc jakakolwiek dyskusja na ten temat nie ma SENSU bo nie znamy akt sprawy i tyle, politykę zostawmy politykom na szczeblu krajowym a my zajmijmy się naszymi łomiankowskimi problemami,których mamy naprawdę dużo i naprawdę publiczna emisja filmu "mgła" nie jest nam do szczęścia potrzebna.trochę rozwagi...
                • piotr1271 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 12:12
                  Gorąca prośba. Najpierw obejrzyj, a potem komentuj. Film w pierwszym rzędzie dokumentuje "zdawanie egzeminu przez nasze Państwo w trudnych chwilach". Natomiast autorzy nie podejmują się wyjaśnienia przyczyn katastrofy. Natomiast podoba mi się koncepcja dyktowania władzy, na co ma przeznaczyć płacone przez obywateli podatki. Naprawdę znakomity pomysł. Jak będę miał dłuższą chwilę to wysmażę list to pana Premiera. A może... No właśnie, a może koncepcja dyktowania władzy co ma finansować z podatków ma funkcjonować na poziomie lokalnym, a nie państwowym? Czy też idąc dalej, jedynie w tych gminach gdzie u steru władzy znajdują się nieprawomyślne? Ciekawe co Warszawiacy mieliby do powiedzenia w sprawie budowy fontanny przy Wisłostradzie za - jeśli dobrze pamiętam - 100 mil.
                  • wardecka78 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 12:23
                    Pewnie nie miałbys nic przeciwko temu gdyby ta fontanna nosiła imie "zamordowanego Lecha Kaczyńskiego"
                    • piotr1271 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 15:23
                      No to jest dopiero argument! Jest Pani prawdziwą mistrzynią ciętej riposty.
                    • 2hestia Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 15:31
                      Fontanny co prawda w Łomiankach nie ma ale jest rondo. Wczoraj zadzwonili do mojej furtli ludzie, którzy zbieraja podpisy z poparciem, żeby rondo nazywało sie im. Lecha Kaczyńskiego.
                      • wardecka78 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 15:52
                        wiem,
                        nie chciałam tego tematu podnosic na forum, ale u mnie też byli z jakas lista - oczywiście nie podpisalam.
                        • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 16:02
                          A co mają Łomianki do Lecha Kaczyńskiego przepraszam?
                          JA również nie podpiszę takiej petycji i radzę nie upolityczniać tak Łomianek i nie wciągać Łomianek w politykę ogólnokrajową...tak jak na przykład ten pokaz kontrowersyjnego filmu mgła..KTO ZA TEN POKAZ ZAPŁACI?
                        • roberto19633 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 17:04
                          wardecka78 napisała:

> wiem,
                          > nie chciałam tego tematu podnosic na forum, ale u mnie też byli z jakas lista -
                          > oczywiście nie podpisalam.

Gdzie byli? tak samo jak Burmistrz jeździł i oglądał Rolniczą w sobotę.To się nazywa J.P.D.P.
                          /jedna pani drugiej powiedziała/ , czyli zabawa w głuchy telefon.

Plotkary i nie sprawdzone informacje.
                          >
                          • robeerto19633 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 18:57
                            Dziś na sesji to dopiero byłą mgła w wykonaniu TD. Ileż elokwencji i kompetencji w sprawach budżetowych okazał!
                            www.tvp.pl/warszawa/publicystyka/interwencje-jolanty-erol/wideo/14-marca-2011/4148376,
                            • roberto19633 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 19:25
                              robeerto19633 napisała:

> Dziś na sesji to dopiero byłą mgła w wykonaniu TD. Ileż elokwencji i kompetenc
                              > ji w sprawach budżetowych okazał!
                              > www.tvp.pl/warszawa/publicystyka/interwencje-jolanty-erol/wideo/14-marca-2011/4
                              > 148376,

Zdaje się plotkaro że inicjały ci się poplątały. Skoro nie byłaś to nie pi............psz,
                              a swoje głupie uwagi kieruj do J.G.
                              Już nie wiem, co ci powiedzieć. Idź strzel sobie baranka pod Marcpolem, bo na leczenie za późno.
                              • 2hestia Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 20:27
                                Vice burmistrzu Rusiecki siada ci psychika. Po twoich minach i zachowaniu w trakcie sesji musisz niestety wesprzeć się obecnością żony lub mamusi tak jak to było na sesjach gdy byłeś radnym V kadencji.
                                • roberto19633 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 20:49
                                  2hestia napisała:

> Vice burmistrzu Rusiecki siada ci psychika. Po twoich minach i zachowaniu w tra
                                  > kcie sesji musisz niestety wesprzeć się obecnością żony lub mamusi tak jak to b
                                  > yło na sesjach gdy byłeś radnym V kadencji.

Dobra hestia ,po męsku i krótko.
                                  Nie jestem P.Rusiecki . Jeżeli nie zdołałaś jeszcze tego<< zatrybić>> ,to tylko twój problem. A tych problemów/szczególnie natury psyche, masz coraz więcej./
                                  • wardecka78 Re: Mgła Burmistrza 29.03.11, 21:20
                                    każdy normalny mieszkaniec łomianek ma coraz gorzej z psychika dzięki rządzącym - jednak dobrze, że nie przekazałam podatku do ułomianek - nie będę łożyć na takich "ludzi" i ich papugę!

znajomi zrobili podobnie!
                                    • robeerto19633 Re: Mgła Burmistrza 30.03.11, 19:42
                                      Dajcie spokój, mój klon nie dość że nie zna kultury słowa, to nie potrafi odczytać jednoznacznej ironii z tekstu. I ludzi z taka wyobraźnią mamy na kierowniczych stanowiskach w gminie!
                                      • labes Re: Mgła Burmistrza 31.03.11, 10:34
                                        Nie myślałam, że v-ce to aktywiści PIS-u. Brawo bo teraz juz jest oczywiste w jakich rękach jest gmina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                        Film Mgła... rondo Lecha Kaczyńskiego?
                                        2011-03-31

Wczoraj 31 marca 2011 w auli ICDS odbył się pokaz filmu pt. Mgła autorstwa Joanny Lichockiej i Marii Dłużewskiej. Film ten jest dokumentem, wspomnieniami sześciu współpracowników prezydenta Lecha Kaczyńskiego o okolicznościach katastrofy smoleńskiej.

Po projekcji filmu, który obejrzało około 150 osób odbyła się dyskusja z organizatorem pokazu - mieszkańcem Łomianek - Ryszardem Tomaszewskim oraz występującymi w filmie Jakubem Oparą (aktualnie Radym Powiatu Warszawskiego-Zachodniego, PiS) i Marcinem Wierzchowskim.
                                        Dyskuja toczyła się wokół hasła "Wyłącz telewizją - włącz rozum". Pytano o szczegóły dotyczące wspomnień, doświadczeń współpracowników Lecha Kaczyńskiego oraz wątpliwości związanych z samą katastrofą jak i śledztwem jej dotyczącycm. .
                                        Sama projekcja filmu jak i dyskusja została nagrodzona brawami widzów.

Organizatorzy podziękowali obecnym na spotkaniu burmistrzom Piotrowi Rusieckiemu i Bogdanowi Kłodkiewiczowi za pomoc w organizacji projekcji filmu.

Pod koniec spotkania Piotr Cerynger zakomunikował "Powołaliśmy stowarzyszenie i w związku ze zbliżającą się rocznicą naszej narodowej tragedii, pragniemy nadać nowopowstałemu rondu na skrzyżowaniu ulic Warszawskiej i Brukowej imię naszego prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Proszę wszystkich Państwa o poparcie. Ten pomysł dawno już mi przyszedł do głowy, tylko niestety w tamtej sytuacji w jakiej się znajdowała nasza gmina, przy ówczesnych władzach było wiadomo, że to się nie uda. Teraz patrzę na to zupełnie inaczej i myślę że wygramy, bo tu w Łomiankach, tu jest Polska!".
                                        Organizatorzy spotkania zapraszali widzów do wpisywania się na listę poparcia dla inicjatywy.

redakcja@lomianki.info
                                        • dr_sztrosmajer1 Re: Mgła Burmistrza 31.03.11, 10:41
                                          Gęsta mgła spowiła umysły. Wiecie czyje.
                                          • hornet-lom Re: Mgła Burmistrza 31.03.11, 10:54
                                            dr_sztrosmajer1 napisał:

> Gęsta mgła spowiła umysły. Wiecie czyje.

Czytam to co napisaliście. Wydaje mi się że jest tu sporo głupoty i nieścisłości.
                                            Lechistan Panie Strosmayer , to nazwa funkcjonująca w Azji. Używali jej Turcy i Ordy tatarskie.
                                            Dlatego jestem przeciw tandecie i braku wiedzy w twoim wykonaniu.
                                            • stefanprawo Re: Mgła Burmistrza 31.03.11, 10:57
                                              ok pokaz pokazem,ale kto ZAPŁACIŁ ZA prezentację tego filmu przecież icds jest własnością gminy a nie burmistrza..więc pytanie: Czy za pokaz zapłaciła osoba prywatna czy my wszyscy podatnicy?
                                          • neptun666 Od kiedy P. Rusiecki 31.03.11, 11:05
                                            Małe pytanie, od kiedy P. Rusiecki zrobił się takim katolikiem,nawet jak był radnym to nigdy nie brał udziału w żadnych uroczystościach kościelnych i świeckich organizowanych wspólnie przez kościół i urząd.
                                            Bywał w kościele tylko na pogrzebach swoich bliskich i na I komunii swoich dzieci.
                                            Widocznie ta mgła zaćmiła mu umysł ale czego się nie robi dla poprawienia wizerunku ( Panie Rusiecki Panu już nic nie pomoże) wedle plotek bazarowych to podobno już się Pan pakuje( może podrzucimy parę kartonów)
                                            • stefanprawo Re: Od kiedy P. Rusiecki 01.04.11, 13:44
                                              wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/wykluczono-jedna-z-mozliwych-przyczyn-katastrofy-t,1,4229330,wiadomosc.html
                                              Wreszcie oficjalnie wykluczono ZAMACH więc fantazyjne hipotezy na temat rzekomego zamachu nie mają żadnego uzasadnienia w rzeczywistości... Teraz wiemy,że był to jedynie WYPADEK lotniczy a już jak doszło do tego wypadku zbada prokuratura i komisja....
                                              PAMIĘTAJMY : TO BYŁ WYPADEK LOTNICZY!!!
                                              • 2hestia Re: Od kiedy P. Rusiecki 01.04.11, 18:43
                                                Piotr Rusiecki PIS-iak. Tak się ukrywał. No to masz nowych zwolenników PIS-iaków oczywiście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka