Dodaj do ulubionych

nagrywanie sesji

25.10.11, 21:21
Podczas ostatniej sesji poruszono problem nagrywania sesji. Myślę, że w dyskusji nie powiedziano wszystkiego do końca. Moim zdaniem (i chyba wg. przepisów prawnych) sesje (a także obrady innych ciał statutowych samorządu) może sobie nagrywać każdy i nikt nikomu nie może tego zabronić. Słusznie to podkreślił radny Krystecki, który kiedyś wszystko nagrywał i miewał z tego powodu różne problemy (za czasów, gdy burmistrzem był L. Sokołowski a jego zastępcą J. Grądzki). Każdy może sobie nagrywać i wrzucać do internetu co chce - nagrania tendencyjne, prześmiewcze,, skróty itp. Ale całkiem inaczej sprawa wygląda, gdy nagranie by było robione za kasę urzędu lub tylko firmowane przez urząd. Wówczas urząd musi to robić rzetelnie i bierze odpowiedzialność za merytoryczną jakość tego, co nagrywa, a zwłaszcza upublicznia. I żadne manipulacje nie powinny mieć miejsca.
Skoro lomianki.info nagrywa i upublicznia wszystkie sesje w całości i nie bierze za to kasy, to w każdym NORMALNYM urzędzie przyklaśniętoby takiej inicjatywie, nawiązano jakieś porozumienie i wykorzystano fakt, że nie trzeba wydawać pieniędzy publicznych.
Podobnie jest z gazłomem. Pamiętam, jak za czasów Sokołowskiego cenzurowano w gazłomie nawet ogłoszenia drobne, ale wydawało się, że są to czasy i praktyki słusznie minione. Tymczasem okazuje się, że manpuluje się tekstami radnych, że redaktor naczelny zatrudniony za publiczna kasę ma czelność porywać się na jakieś (nieudane zresztą) kąśliwe uwagi w stosunkui do radnych! I to pod okiem zarządu, który głosi politykę otwartości i "oddania łomianek mieszkańcom". Hipokryzja i tyle :( W normalnym samorządzie facet by juz nie pracował.
Obserwuj wątek
    • neptun666 Re: nagrywanie sesji 25.10.11, 21:28
      esscort napisał:

Tymczasem okazuje się, że manpuluje się tekstami radnych, że redaktor naczelny zatrudniony za publiczna kasę ma czelność porywać się na jakieś (nieudane zresztą) kąśliwe uwagi w stosunkui do radnych! I to pod okiem zarządu, który głosi politykę otwartości i "oddania łomianek mieszkańcom". Hipokryzja i tyle :( W normalnym samorządzie facet by juz nie pracował.

ess, w normalnym samorządzie w Łomiankach od 10 miesięcy nic nie jest normalne.
    • krzysiom1 Re: nagrywanie sesji 25.10.11, 21:30
      Tradycyjnie:)
      W Łomiankach zawsze innaczej!
    • vox.populi666 Re: nagrywanie sesji 25.10.11, 21:37
      Czy mógłbyś pisać z większą ilością szczegółów . Chciałabym ,skoro piszesz o Sokołowski, Grądzkim ,byś również używał aktualnie funkcjonujących nazwisk.
      Nie wiem jak nazywa się obecnie naczelny redaktor?.
      Nie wiem też czemu sięgasz do tak odległej przeszłości. Zdaje się że celowo
      pomijasz nie tak znowu odległe czasy poprzedniego wielkiego cenzora . Czyżbyś
      tęsknił za pięknymi wydaniami G.Ł./za naszą kasę/.?
      Kto wie czy ta dziura budżetowa nie rozpoczęła się w czasie rozbuchanym propagandą przedwyborczą poprzedniej ekipy?. Być może teraz zbieramy efekty życia ,,nad stan,,.
      • esscort Re: nagrywanie sesji 25.10.11, 22:04
        Też nie wiem, jak się red. naczelny nazywa i nie specjalnie mnie to interesuje. Sięgnąłmm do przeszłości odległej, bo radny Krystecki wspomniał, że wtedy nagrywał no i nie znam przykładów cenzurowania z poprzedniej kadencji (nie twierdzę, że nie było, może były), poza tym przykład z cenzurowaniem ogłoszenia drobnego jest "nośny" przez swoja kuriozalność, jest po prostu dobrym przykładem. Nie sięgam więc dla jakichś ukrytych celów. Nie napisałem też ani słowa o tęsknocie do "pięknych wydań". Pamiętam, że w poprzedniej kadencji wielokrotnie tu krytykowałem gazłom i nawet stoczyłem tu kilka ostrych polemik na ten temat. Gdzie przeczytałeś, że ja do tego tęsknię? Po co takie nadinterpretacje?
        Możesz coś merytorycznie napisać na poruszony temat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka