achaja.beauty 15.03.12, 10:34 biznes.onet.pl/woda-zdrozeje-o-400-procent,18496,5058672,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brycezion Re: Żarty się skończyły 15.03.12, 18:54 A swego czasu ktoś na forum wątpił, czy te kary będą faktycznie. 4 mln euro dziennie, to na nas ile przypadnie ? 1/1000 ? 4000 euro/dzień, 6 mln zł/rok ? Wiele gmin jednak uciekło spod stryczka. To może jednak weźmy się do roboty ? Odpowiedz Link Zgłoś
mezark Re: Żarty się skończyły 15.03.12, 19:58 A można było owe 80 mln zl pzreznaczyć na wodociągi i nie placić żadnych kar! www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=893 Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Żarty się skończyły 15.03.12, 20:39 A mezark, dyżurny agent od referendum. Zabrońcie mu pisać, bo nikt nie pójdzie do urn. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Żarty się skończyły 15.03.12, 22:10 brycezion napisał: > A mezark, dyżurny agent od referendum. Zabrońcie mu pisać, bo nikt nie pójdzie > do urn. >>>>>>>>>>> Im bardziej dziecku zakazujesz tym bardziej zakazany owoc staje się w marzeniach czymś niespełnionym i nieosiągalnym więc godnym chęci posiadania i konsumpcji. Nie zabraniaj , niech konsumują tą żabę , niech zasmakują referendarze w smaku referendum. Przejedzą się smakiem marzenia i wszystko się uspokoi. A jeżeli będzie ,no cóż świat się od tego nie zawali, to nie przysłowiowa cysterna z uranem ,będziemy żyć dalej. Jeżeli chcesz się kłaść do trumny ze strachu proszę bardzo. Ja raczej myślę o doczesnych przyjemnościach. Choćby o kiełbasce wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
lock-padlock Re: Żarty się skończyły 16.03.12, 09:29 No właśnie, dlaczego jak gmina pozyskała środki w wysokości 90 mln. to buduje węzeł komunikacyjny dla Auchan, a nie kanalizację w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
lomianki_live Re: Żarty się skończyły 16.03.12, 10:04 lock-padlock napisał: > No właśnie, dlaczego jak gmina pozyskała środki w wysokości 90 mln. to buduje w > ęzeł komunikacyjny dla Auchan, a nie kanalizację w mieście? Z tego samego powodu jak Twoja stara ma 100 zł na kremik, to nie kupisz sobie za to piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: Żarty się skończyły 16.03.12, 19:04 W tym rzecz że i onych 100 zł nie ma , a tylko czysta propaganda, bo gmina w tej budowie nie uczestniczy! Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Żarty się skończyły 21.03.12, 11:54 Dla przypomnienia J.ureczkowi... i innym też. Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: Żarty się skończyły 21.03.12, 11:59 A co ja mam do tego? Swoim idolom - Dąbrowskiemu i Rusieckiemu podrzuć. To oni mają rurę budować. Obiecywali w programie wodociąg w całych łomiankach i po 20 mln rocznie na ten cel. To nie forum za to odpowiada, ale władze Łomianek. Poinformuj burmistrza o tych karach, może się przejmie i coś ci zleci Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Żarty się skończyły 21.03.12, 12:07 J.ureczku. Gdzie Ty wyczytałeś, że to są moi idole ? A kary to już radnych nie obchodzą ? Te światłe głowy potrafiące się tylko kłócić z burmistrzami nie potrafią zażądać budżetu na poziomie 10 - 15 mln zł na wod-kan ? Im to ustawa zabrania ? Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: Żarty się skończyły 21.03.12, 12:13 Wyjdź z lasu i stań na ziemi. Radni to sobie mogą żądać. Burmistrz ma gdzieś żądania radnych. A co burmistrz nie wie, co obiecywał? Nie zna swoich obowiązków? Gdzie wyczytałem, że to moi idole? To już chyba nie wiesz, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Żarty się skończyły 02.04.12, 19:04 j.urek napisał: > Wyjdź z lasu i stań na ziemi. Radni to sobie mogą żądać. Burmistrz ma gdzieś ż > ądania radnych. Poczytaj ustawę o samorządzie... Burmistrz robi to co mu radni uchwalą.. Do tego potrzeba jednak mądrych radnych a nie grupy obrażonych oszołomów, która zasiada w naszej radzie... Odpowiedz Link Zgłoś
be-cacy Re: Żarty się skończyły 02.04.12, 20:35 krzysiom1 napisał : Poczytaj ustawę o samorządzie... > Burmistrz robi to co mu radni uchwalą.. > Do tego potrzeba jednak mądrych radnych a nie grupy obrażonych oszołomów, która > zasiada w naszej radzie... Możesz napisać,którzy to są tacy radni. Przyjrzałem się na sesji , posłuchałem i zauważyłem,że radni wiedzą co chcą. Konfliktowy , to Ty jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Żarty się skończyły 02.04.12, 21:22 Zdumiewa mnie w Radzie brak myślenia perspektywicznego, dalej niż czubek swego nosa. Za 4 lata grożą nam kary, ok. 6 mln rocznie, a oni tylko myślą jak tu dokopać burmistrzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
samly Re: Żarty się skończyły 02.04.12, 21:41 A mnie tam jeszcze bardziej zdumiewa, że pewni radni myślą tylko o tym jak by tu możliwie najbardziej jadowicie dokopać innym radnym. Czytałeś ostatni numer miesięcznika "Łomianki" ? I to robi jeden z radnych wspierających burmistrza. Nic dziwnego, że na burmistrzu się odbija. W Łomianki.Info znalazłem ciekawy materiał: www.lomianki.info/document.php?did=2555 - "sprawozdanie z prac zespołu mediacyjnego" i w nim podkreślone, że lokalna prasa publikuje wiele stronniczych, nieobiektywnych artykułów, przyczynia się do psucia stosunków i powinna natychmiast zaprzestać takich publikacji. Ale jak widać, zalecenia mediatorów nic nie obchodzą prasy redagowanej przez stronników bura Dąbrowskiego. Jeśli on na to pozwala, to nie ma się co dziwić. Ktoś mu przecież odpowie w innej gazecie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 bryc wyluzuj 21.03.12, 12:14 bo zawału dostaniesz, światła głowo doradzco wszystkich burmistrzów daruj sobie wycieczki do radnych i idż do swojego idola pomóż mu szukać tych obiecanych w kampanii wyborczej milionów pilnuj swojej sasanki bo ci jej nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
mezark Re: Żarty się skończyły 02.04.12, 21:55 Nie każdy potrzebuje przypomnień. Sklerozę ma się dopiero w pewnym wieku, o czy sam dobrze wierz brycku. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Samly 02.04.12, 22:15 "Łomianki" wychodzą dopiero od miesiąca, a "afery" z radnymi zaczęły się znacznie wcześniej. Obniżenie pensji burmistrzowi było szczytem. Odpowiedz Link Zgłoś
samly Re: Samly - Brycezionowi 02.04.12, 23:19 Ale Ty czy zrozumiałeś o czym napisałem? Chyba, a nawet na pewno nie. Obniżenie burmistrzowi pensji nie było szczytem, tylko konsekwencją. Konsekwencją jego zagrywek z radnymi. Nic nie wskóra zespół mediacyjny jeżeli ustala, że burmistrz ma regularnie spotykać się z przewodniczącym rady, a w proburmistrzowskiej prasie zaraz potem są napaści na tego przewodniczącego. Ja to widzę jako ciąg dalszy tych rozgrywek. A zespół mówi, że "każda ze stron powinna wykonać jakiś spektakularny gest dobrej woli wobec drugiej strony" - czy to to ma być gest dobrej woli? Swoją drogą, ustalenie o spotkaniach bardzo egzotyczne. Zespół mediacyjny nie widzi, że i tak spotykają się regularnie na sesjach? Odpowiedz Link Zgłoś
loxroczn Re: Samly - Brycezionowi 03.04.12, 09:33 czerwona gazeta burmistrza byla już w styczniu. Podobno burmistrz zadeklarowal Zespołowi mediacyjnemu, że odwoła vice Rusieckiego jako źródło wszelkich konfliktów. Spotkał się jednak z groźbą "haków" ze strony PR i TK. Przestraszył się i wszystko wróciło do złej narmy. Odpowiedz Link Zgłoś
achaja.beauty Re: Samly - Brycezionowi 03.04.12, 10:12 Miasto haków. Grądek miał na Sokoła, Zielu na Pszczołę, Rusiek na Dąbka. Nie wiedziałam, że żyję w takim wyhaczonym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: Pierdu, pierdu 03.04.12, 10:51 Czytam sprawozdanie Zespołu mediacyjnego przy Radzie konsultacyjnej i ręce mi opadają. Obradowali, myśleli, konsultowali i w końcuy obwieścili i potępili winnego - dziennikarzy ! To pismaki psuły atmosferę. Najfajnieszy jest jednak dezyderat:„Zespół stoi na stanowisku, że lokalne gazety powinny natychmiast zaprzestać publikowania tego typu artykułów”. Wraz z wygonieniem ostatniego pismaka do Łomianek wróci wróci spokój i miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
tede-3 Re: Pierdu, pierdu 03.04.12, 13:27 Skąd my to znamy? Sąsiedzkie doświadczenia dają wiele możliwości, wystarczy zamortyzm " i spokój. Panowie z Rady Konsultacyjnej, z uwagi na swój wiek, znają dobre strony poprzedniego systemu. To co my jest cacy, to co oni be. Wystarczy im zakazać i będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Pierdu, pierdu ??? 03.04.12, 18:48 Nie znam osobiście prof.dr hab. Andrzeja Jasińskiego, ale sądzę, że z uwagi na wykształcenie jak i wiek należy Mu się znacznie więcej szacunku, niż tytuł postu. Tede-3 i Kasia.buczkie - to obecne towarzystwo Esscorta ? Gratuluję koneksji. Znam jedynie p. Mariana Perlika, ale On jest związany obecnie z TŁ i na pewno zależałoby Mu na rozwiązaniu konfliktu. Skąd więc i pod Jego adresem podłe uwagi ? Pozostałych 2 panów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Pierdu, pierdu ??? 03.04.12, 18:58 brycezion napisał: > Nie znam osobiście prof.dr hab. Andrzeja Jasińskiego, ale sądzę, że z uwagi na > wykształcenie jak i wiek należy Mu się znacznie więcej szacunku, niż tytuł post > u. Tede-3 i Kasia.buczkie - to obecne towarzystwo Esscorta ? Gratuluję koneksji > . ????? Ja też nie znam prof. A.J. Nie znam też (w sensie, że nie wiem, kim są w realu) ani Tede-3, ani Kasi.b. Nie zabierałem w ogóle głosu w tym wątku ani w sprawie tej komisji rozjemczej czy jak tam ona się nazywała. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: Pierdu, pierdu ??? 03.04.12, 19:14 Profesorowi jak najbardziej należy się szacunek. Sprawozdanie z prac komisji a zwłaszcza uwypuklenie roli prasy w konflikcie oceniam jako pustosłowie i zamydlanie rzeczywistych przyczyn konfliktu. Uważam również że niedopuszczenie prasy do udziału w posiedzeniu rady jest błędem. Mam prawo mieć swoje zdanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kasia.buczkie 03.04.12, 19:26 Twoje zdanie i szacunek sprowadza się do tytułu postu :"Pierdu, pierdu". Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: Kasia.buczkie 03.04.12, 20:11 Brycku, nie bądź takim ponurym nudziarzem :). Nie krytykujemy ludzi, ale ich nieudane dzieło. Brycku wiosna idzie, uśmiechnij się, podskocz, zrób parę fikołków i dla rozluźnienia atmosfery palnij jakąś wesołą białą księgę. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Kasia.buczkie 03.04.12, 21:21 kasia niech lepiej brycek nie podskakuje i nie robi fikołków bo się na poważnie uszkodzi:) bo na razie to padło mu na głowę. Nawet na wesołą księgę nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Pierdu, pierdu ??? 03.04.12, 19:43 moim zdaniem każda próba mediacji jest zjawiskiem pozytywnym. Jeśli praca tej komisji była taka jak jej sprawozdanie (infantylne, napuszone) to raczej nie miała większych szans na sukces. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Pierdu, pierdu ??? 03.04.12, 19:23 "Sprawozdanie zespołu negocjacyjnego" to najbardziej typowy przykład tekstu jaki pisze się, gdy trzeba coś napisać, bo się musi , a nie ma o czym pisać i trzeba to ubrać w słowa. Już samo powołanie takiego "zespołu" (niezależnie od tego, kto doń należy i jak wysoko utytułowana osoba podpisuje sprawozdanie) wygląda jak najgorzej. Osoby trzecie, w gruncie rzeczy postronne, mają godzić burmistrza z radą i wyręczać obie strony w nawiązywaniu współpracy? Naprawdę dziwne. Chętnie dowiedziałbym się, dlaczego panowie burmistrzowie nie pomyśleli sami o współpracy z Radą i to na długo przed powołaniem zespołu. Czas był, a także niejeden raz byli do tego nakłaniani, choćby przez poprzedniego przewodniczącego Rady. Tymczasem o wiele bardziej zaogniali stosunki, niż łagodzili. "Nie uzgodniono - jak mówi sprawozdanie - żadnych konkretnych działań" i nie uzgodni się ich do końca świata i jeden dzień dłużej, choćby nawet przewodniczący był laureatem Nobla. Czy naprawdę potrzebni są negocjatorzy, żeby stwierdzić "poważny kryzys zaufania w stosunkach" i "brak publicznej prezentacji zaktualizowanego programu wyborczego burmistrza", gdy widzi to każdy z mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: Pierdu, pierdu ??? 03.04.12, 22:15 Tu nie jest potrzebny zespół negocjacyjny. Wystarczy odwołać ludzi, dla których porozumienie możliwe jest wyłącznie wtedy gdy uzna się ich racje. Szczególnie Pan Rusiecki nie jest w stanie zrozumieć ze Urząd to nie BARGO a gmina to nie prywatny folwark. Wystarczy kompromis ale pan Dąbrowski nie zna znaczenia tego słowa, a wystarczy wpisać w wyszukiwarkę. www.google.pl/#hl=pl&sugexp=llsin&gs_nf=1&cp=6&gs_id=z&xhr=t&q=kompromis&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=kompro&aq=&aqi=&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=d15a2a2e94407282&biw=1024&bih=625 Odpowiedz Link Zgłoś