Dodaj do ulubionych

Przemówienie BurmistrzaDąbrowskiego 2 kwietnia

04.04.12, 14:20
Przy pomniku 2 kwietnia przemawiał BurmistrzDąbrowski i wspomniał godzinę 21:47. Ja jestem pewien, że to 21:37 była jedną ze smutniejszych chwil dla Polaków. BurmistrzDąbrowski się pomylił lub nie wiem.

Potem coś mówił, że media kłamią. Czy taki temat powinien być poruszany przy okazji obchodów rocznicy śmierci naszego Jana Pawła II ?

Panie BurmistrzuDąbrowski proszę nie mieszać autorytetu Jana Pawła II do walki politycznej. Jest to dalece nieetyczne.
Obserwuj wątek
    • lomianki01 Re: Przemówienie BurmistrzaDąbrowskiego 2 kwietni 04.04.12, 14:52
      Nie powinien mieszać polityki z religią. Dla nie których JP2 jest zwykłym człowiekiem. Żaden z niego autorytet.
      Burmistrz niech się zajmie rządzeniem a religię niech sobie uprawia w domu albo w kościele.
      • tu-puszcza Re: Przemówienie BurmistrzaDąbrowskiego 2 kwietni 04.04.12, 15:13
        lomianki01 napisał:

> Nie powinien mieszać polityki z religią. Dla nie których JP2 jest zwykłym człow
        > iekiem. Żaden z niego autorytet.
        > Burmistrz niech się zajmie rządzeniem a religię niech sobie uprawia w domu albo
        > w kościele.

Jan Paweł II nie był zwykłym człowiekiem. Nie zgodzę się z tym.
        I właśnie dlatego BurmistrzDąbrowski nie powinien się podpierać jego autorytetem w walce politycznej. Nie powinien wykorzystywać takich okazji jak rocznica śmierci jako wiecu politycznego bo w ten sposób obraża ludzi dla których naprawdę wiara jest ważna a nie jest jedynie narzędziem.

• achaja.beauty Re: Przemówienie BurmistrzaDąbrowskiego 2 kwietni 04.04.12, 16:01
          JPII był jak najbardziej normalnym człowiekiem. Z wadami i zaletami jak inni. Dla jednych był przewodnikiem życiowym, dla innych katolskim betonem. Trzeba szanować zdanie kazdego człowieka, a w szczególności w kwestii wiary. To prywatna sprawa kto w co wierzy, ale TD ma w nosie wszystkich myślących inaczej jak on.
          • mazowianka godz. 21.37 04.04.12, 17:03
            tu-puszcza ma rację godz. śmierci JPII to godz. 21.37
            Nie wiem dlaczego burmistrz Dąbrowski podał godz. 21.47?
            • oobserwatorka1 Re: godz. 21.37 04.04.12, 17:15
              Następny dowód na brak podstawowej wiedzy nawet w tej dziedzinie, no chyba, że tak Rusiecki kazał przecież ma być inaczej nie ważne czy lepiej czy gorzej a nawet całkiem źle ale inaczej
            • tu-puszcza Re: godz. 21.37 04.04.12, 17:15
              mazowianka napisała:
              > tu-puszcza ma rację godz. śmierci JPII to godz. 21.37
              > Nie wiem dlaczego burmistrz Dąbrowski podał godz. 21.47?

Podejrzewam, że to zwykła pomyłka.
              • 11chwilka Re: godz. 21.37 04.04.12, 20:19
                Tak to zapewne kolejna, z bardzo licznej serii pomyłek Dabrowskiego.
                • elba10 Re: godz. 21.37 05.04.12, 22:12
                  tu-puszcza napisał:
                  > Przy pomniku 2 kwietnia przemawiał BurmistrzDąbrowski i wspomniał godzinę 21:47
                  > Potem coś mówił, że media kłamią. Czy taki temat powinien być poruszany przy ok
                  > azji obchodów rocznicy śmierci naszego Jana Pawła II ?
                  >
                  Mówił tez o kłamliwej prasie i zakłamanych redaktorach.
                  Zapomniał bidak, że sam wjechał do urzędu podpierając się kłamstwami.
                  Jakim trzeba być fałszywym cynikiem i zakłamanym obłudnikiem, żeby w takim dniu, takie rzeczy opowiadać, jednocześnie samemu prezentując fałszywe świadectwo wszędzie gdzie się tylko da, wypuszczając i kolportując kłamliwe gazetki. Ręce opadają. Jaka świecznikowa dwulicowość. Z jednej strony mina świętoszka a z drugiej hulaj dusza, piekła nie ma.
                  Obrzydlistwo.
                  • mieczprawdy Re: godz. 21.37 05.04.12, 22:30
                    Ale nie jest tak że można jedno robić a drugie mówić, bo Bóg nie widzi i nie słyszy. Tak nie jest.
                  • dr_sztrosmajer1 Re: godz. 21.37 05.04.12, 22:31
                    Sam Moliere by padł na kolana widząc jak ktoś modelowo odtworzył Tartuffe'a w świecie rzeczywistym. Bo nie jest to gra aktorska, to kopia przewyższająca oryginał. Chapeau bas monsieur Dąbrowski, przepraszam, monsieur Tartuffe Dąbrowski.
        • lomianki01 Re: Przemówienie BurmistrzaDąbrowskiego 2 kwietni 06.04.12, 09:22
          A dlaczego nie był zwykłym człowiekiem?
          • prawda_online Re: Przemówienie BurmistrzaDąbrowskiego 2 kwietni 06.04.12, 18:06
            Tu jak najbardziej popieram pana burmistrza, bardzo mądre i wyważone przemówienie, które do mnie trafiło. Dziękuję Bogu, że mogłam żyć w czasach Jana Pawła II
            • lomianki01 Re: Przemówienie BurmistrzaDąbrowskiego 2 kwietni 08.04.12, 00:07
              Kolejna nawiedzona......
              • bumcykcyk68 Re: Przemówienie BurmistrzaDąbrowskiego 2 kwietni 08.04.12, 16:50
                Godzinę podal mu Krystecki, on ma wszystko zapisane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka