Dodaj do ulubionych

Dziury w Łomiankach

16.03.13, 13:52
No w końcu mnie odblokowali... wracam choć przyznaję,że absencja moja była długa i spowodowana zablokowaniem..dziwnym trafem właśnie w momencie gdy pisałem o dziurach.
Powracam do tematu, bo dziur się namnożyło.
Uprzejmie donoszę,że faktycznie wręcz nieprzejezdna jest ulica Brzegowa na odcinku od ul.Armii Poznań do dorgi prowadzącej z betoniarni. Kiedy wreszcie gmina postawi znak ograniczający dla samochodów powyzej 3,5t? Przecież ta nawierzchnia jest już tak zryta i nie wytrzymuje regularnego przejeżdżania samochodowami ciężarowymi!! Ciekawe KTO ZAPŁACI za przyszłe równanie tej drogi? Skoro droga nie jest przystosowana do poruszania się po niej przez ciężkie samochody to winno takie ograniczenie być wprowadzone Panie Burmistrzu lub droga powinna zostać dostosowana do przejazdu ciężkich ciężarówek...
Ostatnio załatano wielkie wyrwy,które powstały przy Wiślanej, przy budowie Ronsona (ciekawe na jak długo takie łatki starczą, gdyż tam dziury się odnawiają) wyrównano kościelną drogę, chopina dobrze dobrze ale to niestety tylko prowizoryczne rozwiązania...
Zgłaszajcie dziury, które zauważycie na to forum. Urzędnicy zapewne skrupulatnie je czytają...a taka informacja podana do publicznej wiadomości może zdziałać cuda....wszak to Burmistrz Łomianek w mojej ocenie, jest odpowiedzialny za drogi znajdujące się we władaniu Miasta i Gminy Łomianek? Oczywiście są gminy gdzie z dziurami jest gorzej,ale są też takie gdzie jest lepiej a my musimy dażyć do lepszego wzorca...
Obserwuj wątek
    • stefanprawo Re: Dziury w Łomiankach 16.03.13, 14:54
      Niestety w Łomiankach niektóre drogi wyglądają jak rodem z afryki...Szczególnie wstyd mi jest za Chopina... wymyślili szeroką arterię nie wiadomo po co i teraz tonie się w błocie i syfie w zimie i na jesieni a latem w kurzu WSTYD I HAŃBA!!! to samo tyczy się ul.Kościelna Droga, w planach ją poszerzyli zabierają na poszerzenie działki,ale czy płacą za nie? Po co Łomiankom poszerzona Kościelna Droga od budowy firmy RONSON do ul.Armii Poznań, bo musicie wiedzieć,że domy księży seniorów przy rezerwacie przyrody ( swoją drogą kto na to pozwolił) oraz zabudowa willowa na przeciwko tych domów chyba uniemożliwia poszerzenie dalsze kościelnej drogi... Chopina to WSTYD I HAŃBA i plama na honorze każdego rządzonego Burmistrza Łomianek moim zdaniem...
      Gdzie kanalizacja gdzie wodociąg? gdzie asfaltowy cywilizowany dojazd? Gdzie pytam bo na pewno nie na Chopina...?
      • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach 11.05.13, 21:17
        Urzędnicy biegają do Dąbrowskiego i do radnych na spotkania i nie ma się kto zająć łataniem dziur. Panie Rusiecki wiem że szczytowa ma nową kostkę i nowe lampy ale my tez chcemy żyć normalnie. Do roboty dostał Pan podwyżkę około 2500 zł. Zamiast pisać na forum - prochownia - to weź się do pracy
        • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach 02.12.13, 08:31
          Stefanowi stan dróg już nie przeszkadza, bo dogadał się z burmistrzem.
          Panie Dąbrowski to żądna łaska naprawiać drogi niech Pana się ruszy z urzędu i zobaczy jak jest stan ulicy Wiklinowej. Wiem ze Rusiecki ma nowa kostkę, ale niech Pan przejedzie Kościelną Drogą albo ulica Wspólną. Panie Dąbrowski zamiast pozować do zdjęć niech się Pan w końcu weźmie do roboty trzy lata nieróbstwa już dość, wybory za rok
          • wiec-dzo Re: Dziury w Łomiankach 02.12.13, 10:34
            z.lomianek napisał:

> Stefanowi stan dróg już nie przeszkadza, bo dogadał się z burmistrzem.
            > Panie Dąbrowski to żądna łaska naprawiać drogi niech Pana się ruszy z urzędu i
            > zobaczy jak jest stan ulicy Wiklinowej. Wiem ze Rusiecki ma nowa kostkę, ale ni
            > ech Pan przejedzie Kościelną Drogą albo ulica Wspólną. Panie Dąbrowski zamiast
            > pozować do zdjęć niech się Pan w końcu weźmie do roboty trzy lata nieróbstwa ju
            > ż dość, wybory za rok

Drogi są w koszmarnym stanie. Wystarczy, że spadnie deszcz, potem złapie mróz i mamy dwa razy więcej dziur niż w tej chwili. Wygląda tak jakby nikt o to nie dbał.
            • nani1916 Re: Dziury w Łomiankach 02.12.13, 14:08
              patrzę na wpis, stefanprawo krytykuje burmistrza, mówię co się stało?! ale nie to wpis z marca. Jak to ludziom potrafi się zmienić w tak krótkim czasie. Drogi u nas to masakra, takie jak Kościelna droga, czy Jaśminowa w centrum...
              • miu4 Re: Dziury w Łomiankach 02.12.13, 17:55
                A jak brudno wokół. Już pomijam psie kupy, bo to walka z wiatrakami, ale nasze pobocza, chodniki pełne papierów, resztek śmieci, gnijących liści... syf. Czy gmina czeka, aż wszystko śnieg zakryje i zrobi się czyściutko, bielutko?
                I znowu, jak mantrę powtarzam, zalegający piasek z poprzedniej zimy w 'rynienkach' mających za zadanie odprowadzać wodę z ulicy do studzienek ściekowych, góry piachu...
                Niedawno miałam gości z całkiem innego województwa, szliśmy ul. Warszawska, w centrum i goście moi zwrócili uwagę, jak u nas brudno jest, aż wstyd mi się zrobiło.
                • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach 03.12.13, 15:15
                  Dlaczego stefan zaczął unikać problemu jakim jest stan dróg w Łomiankach. Nagle marazm i nicnierobienie Dąbrowskiego przestało mu przeszkadzać. Przez dwa lata ujadał na burmistrza, pytał Rusieckiego dlaczego sobie zrobił ulice jednokierunkową i nagle zamilkł.

I klapki na oczach! Wszystko super!

Burmistrzu Dabrowski, nawet jeżeli dogadałeś się z deweloperami to nie zwalnia Cię to z obowiązku naprawy ulic. Zapraszam na Wiślaną i Długą, niech Pan się w końcu ruszy.

Wstyd! przez Pana Łomianki to jedna wielka dziura
                  • nani1916 Re: Dziury w Łomiankach 03.12.13, 16:21
                    Strasznie dużo jest takich miejsc, zjazd na Wiślaną z Warszawskiej to tez masakra, Jaśminowa od ładnych kilku lat to ciągły piach, co dwa miesiące wyrównają i przez tydzień, czy dwa jest równo i potem znowu, Kościelna droga to samo...
    • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach 05.12.13, 14:22
      Wiklinowa w tragicznym stanie, czy ktoś po trzech latach się nią zajmie. To samo na Zachodniej. najwazniejsza ulica na Dąbrowie a Dąbrowski jej jeszcze pożadnie nie naprawił. Czy ktoś wyrówna Brzegową !!!
      Panie ( Dąbrowski ) to żadna łaska naprawiać drogi
      cyt. Piotr Rusiecki
      • z.lomianek Re: Dziury w Dziekanowie Leśnym 09.12.13, 20:26
        Kiedy burmistrz przyjedzie do Dziekanowa Leśnego, chyba dopiero przed wyborami !! A do tego czasu nikt nie zadba o ulice, którymi dzieci chodzą do szkoły. Wszędzie kałuże i dziury.
        Panie Dąbrowski to żadna łaska naprawiać drogi, poprzedni burmistrzowie przynajmniej się starali a pan ma mieszkańców w ...
        • nani1916 Re: Dziury w Dziekanowie Leśnym 09.12.13, 23:17
          ważne, że dzieci z 1 mają nowiutkie sale wyposażone w nowiutki sprzęt, bo na używanym, w pełni sprawnym, nie można absolutnie. Tak więc dzieci z Dziekanowa musza poczekać ze swoimi problemami.
          • z.lomianek Re: Dziury w Dziekanowie Leśnym 18.12.13, 08:53
            Dąbrowski robi "sobie" imprezki w DK a na Chopina nie da się wjechać !!!

Panie burmistrzu, zamiast szukać tematów zastępczych niech się pan weźmie do pracy, to zadna łaska naprawianie dróg. poprzednicy jakoś sobie radzili a PAN ma nas w d...
            • red68 Re: Dziury w Dziekanowie Leśnym 08.01.14, 09:21
              Może ktoś ma wiedzę czy wreszcie zaczeli naprawiać drogi
              • nani1916 Re: Dziury w Dziekanowie Leśnym 08.01.14, 10:41
                A to nie na Chopina mieszka Rusiecki i jest zrobiona u niego droga z latarniami? to starczy modernizacji.
                • slomianki Re: Dziury w Dziekanowie Leśnym / do nani1916 08.01.14, 12:40
                  nani1916 napisał(a):

> A to nie na Chopina mieszka Rusiecki i jest zrobiona u niego droga z latarniami
                  > ? to starczy modernizacji.

Nani1916, zastanawiam się, ktoś Ty taki... i czy naiwnego udajesz, czy tylko prowokujesz...

Pisałeś w którymś z postów, że pracujesz w SP1 (znajomość problemów ze świetlicą itp.); potem wytykasz, że dzieci z jedynki mają lepiej niż dzieci z Dziekanowa (że niby nowy sprzęt do nowych sal dostały, a biedne z Dziekanowa po dziurawych drogach muszą chodzić).
                  No to jak na pracownika szkoły powinieneś być bardziej zorientowany, a już na pewno powinieneś wiedzieć, jak wygląda wyposażenie całej jedynki (daleko mu do ideału). Ale może niekoniecznie pracownikiem szkoły jesteś...

Ale może działa zasada - ciemny lud kupi, a co napiszę, prawdą się stanie?

Widać kupiłeś gadanie, że na Chopina takie luksusy i że nam się w d... poprzewracało i sami nie wiemy, czego chcemy.
                  No i "ten wredny Rusiecki" tu mieszka, to trzeba wszystko zablokować!
                  Tyle że ten Twój wróg nie przy alei Chopina mieszka - może sprawdź informatora, co Cię w błąd wprowadził (chyba że celowo Piotrów pomylił, ale sołectwo duże, mogło się pomylić - wiceburmistrz czy radny, wszystko jedno; ulica czy osiedle - też bez różnicy, ta sama nazwa). :P

To tyle złośliwości - a teraz - podobno głosisz zasadę, że dobro mieszkańców najważniejsze - zakoduj, że mimo Waszej niechęci do sołectwa Łomianki Chopina - jesteśmy mieszkańcami tej gminy. Twoje miasto się rozrasta czy tego chcesz, czy nie.

Skoro przemieszczasz się po Łomiankach i sprawy dróg gminnych są dla Ciebie ważne - przyjedź do Łomianek Chopina - to tylko 600 metrów od skrzyżowania Wiślanej z Warszawską (wcale nie taki trzeci świat i wrony tu nie zawracają ani krowy się nie pasą, możesz mieszkańcu centrum miasta się nie bać). Przejedź i tą główną naszą drogą szumnie zwaną aleją Fryderyka Chopina (od Wiślanej zacznij!), i Wspólną, i Paderewskiego, i Niemena, i Szymanowskiego do Kościelnej Drogi i wróć do Wiślanej - tylko jedź powoli, inaczej zawieszenie urwiesz!

A potem przestań wytykać, że dążymy do poprawy stanu nawierzchni tych dróg.

• nani1916 Re: Dziury w Dziekanowie Leśnym / do nani1916 08.01.14, 13:45
                    Przepraszam, to miała być ironia z tym Rusieckim, nie wiem gdzie on mieszka, ale na ostatniej sesji pani przedstawiająca się jako członek zarządu osiedla Chopina powiedziała, że on tam mieszka. Stąd ta moja ironia, że sam sobie wykończył, a resztę ma gdzieś.
                    Co do szkoły SP 1. Uważam, że ma wystarczająco dobre wyposażenie, żeby normalnie funkcjonować. A tak, zgadzam się, że dla mnie najważniejsze jest dobro mieszkańców, ale wszystkich, bez podziałów na lepszych i gorszych!

slomianki widzę, że jesteś mieszkańcem Chopina, a więc możesz się czuć jako ten gorszy, bo od dawna nie macie modernizacji, a takie centrum nonstop, tak samo powiem Ci, że szkoła w Sadowej jest takim osiedlem Chopina. Jak była wojna o nowe sale w SP1 to głoszono, że biedne dzieci, nie wszystkie mają szafkę, w Sadowej nie dość, że nie ma szafek to jest szatnia wielkości naszych łazienek, a może i mniejsza. Po prostu chcę, żeby dla każdego było po równo. Oczywiście chcę, żeby SP1 się rozwijało, ale najpierw dajmy dogonić technicznie innym szkołom, nie tylko w Sadowej, ale i Dziekanowie.
                    • slomianki Re: Dziury w Dziekanowie Leśnym / do nani1916 09.01.14, 01:30
                      nani1916 napisał(a):

> Przepraszam, to miała być ironia z tym Rusieckim, nie wiem gdzie on mieszka,
                      - i na tym polega to rzucanie słów na wiatr, ktoś podchwyci i plotka się sieje... Czasem lepiej nie ironizować, a sprawdzić...

Przeprosiny przyjęte ;)

>ale na ostatniej sesji pani przedstawiająca się jako członek zarządu osiedla Chop
                      > ina powiedziała, że on tam mieszka. Stąd ta moja ironia, że sam sobie wykończył
                      > , a resztę ma gdzieś.
                      - z tego, co zrozumiałam, to był apel do radnych, by właśnie nie widzieli w Łomiankach Chopina jedynie nielubianego wiceburmistrza (na każdym osiedlu/w sołectwie mieszka ktoś związany z radą lub urzędem) i żeby dostrzegli, że na Chopina mieszka wielu ludzi, w różnym wieku, i jeszcze wielu zamieszka...
                      O ile mi wiadomo ulicę, przy której mieszka PR, wyremontowano ładnych kilka lat temu (sprzed czasów jego burmistrzowania).

> Co do szkoły SP 1. Uważam, że ma wystarczająco dobre wyposażenie, żeby normalni
                      > e funkcjonować.
                      - to znaczy jednak, że nie był Pan w wielu salach lekcyjnych starszych klas... Da się funkcjonować, jednak nie zaliczyłabym tego do 'normy'.

>A tak, zgadzam się, że dla mnie najważniejsze jest dobro mieszk
                      > ańców, ale wszystkich, bez podziałów na lepszych i gorszych!
                      - w Pana wpisach w moim odczuciu ten podział istnieje - niestety antagonizuje Pan choćby dzieciaki (którym lepiej, którym nie) i mieszkańców (które drogi ważniejsze - choć większość dziurawych)

> slomianki widzę, że jesteś mieszkańcem Chopina, a więc możesz się czuć jako ten
                      > gorszy, bo od dawna nie macie modernizacji, a takie centrum nonstop, tak samo
                      > powiem Ci, że szkoła w Sadowej jest takim osiedlem Chopina. Jak była wojna o no
                      > we sale w SP1 to głoszono, że biedne dzieci, nie wszystkie mają szafkę, w Sadow
                      > ej nie dość, że nie ma szafek to jest szatnia wielkości naszych łazienek, a moż
                      > e i mniejsza.
                      - problem szkoły w Sadowej jest, moim zdaniem, głębszy. Zdecydowanie korzystniej byłoby dla niej wywalczenie statusu szkoły integracyjnej i kapitalny remont niż rozbudowa. Warto postawić na tę integrację właśnie, chwalić się wynikami - skoro szkoła mniejsza, to wyniki lepsze, bo uczniowi więcej czasu można poświęcić... I przyjmować dzieci z rejonu. Wtedy miejsca i pieniędzy wystarczy.
                      Zaznaczam, że moja wiedza może być niekompletna, jeśli chodzi o tę szkołę. Wnioski wyciągnęłam, słuchając różnych opinii i czytając różne publikacje na ten temat...

Po prostu chcę, żeby dla każdego było po równo. Oczywiście chcę,
                      > żeby SP1 się rozwijało, ale najpierw dajmy dogonić technicznie innym szkołom, n
                      > ie tylko w Sadowej, ale i Dziekanowie.
                      - no właśnie nie po równo, tylko proporcjonalnie - szkoła większa nie może dostać tyle samo pieniędzy, co mniejsza.
                      Ważne jest to, by traktować z powagą kłopoty każdej z tych placówek...

Ważne też, by rozmawiać, nie obrzucając się błotem.
                      Mam nadzieję, że fala nienawiści przeciwników politycznych, startujących w wyborach, nie zaleje Łomianek... (choć to chyba płonne nadzieje)

• ani51 Kiedyś to pisał stefanprawo! 08.01.14, 14:48
      Dziury w Łomiankach
      stefanprawo 16.03.13, 13:52 Odpowiedz
      No w końcu mnie odblokowali... wracam choć przyznaję,że absencja moja była długa i spowodowana zablokowaniem..dziwnym trafem właśnie w momencie gdy pisałem o dziurach.
      Powracam do tematu, bo dziur się namnożyło.
      Uprzejmie donoszę,że faktycznie wręcz nieprzejezdna jest ulica Brzegowa na odcinku od ul.Armii Poznań do dorgi prowadzącej z betoniarni. Kiedy wreszcie gmina postawi znak ograniczający dla samochodów powyzej 3,5t? Przecież ta nawierzchnia jest już tak zryta i nie wytrzymuje regularnego przejeżdżania samochodowami ciężarowymi!! Ciekawe KTO ZAPŁACI za przyszłe równanie tej drogi? Skoro droga nie jest przystosowana do poruszania się po niej przez ciężkie samochody to winno takie ograniczenie być wprowadzone Panie Burmistrzu lub droga powinna zostać dostosowana do przejazdu ciężkich ciężarówek...
      Ostatnio załatano wielkie wyrwy,które powstały przy Wiślanej, przy budowie Ronsona (ciekawe na jak długo takie łatki starczą, gdyż tam dziury się odnawiają) wyrównano kościelną drogę, chopina dobrze dobrze ale to niestety tylko prowizoryczne rozwiązania...
      Zgłaszajcie dziury, które zauważycie na to forum. Urzędnicy zapewne skrupulatnie je czytają...a taka informacja podana do publicznej wiadomości może zdziałać cuda....wszak to Burmistrz Łomianek w mojej ocenie, jest odpowiedzialny za drogi znajdujące się we władaniu Miasta i Gminy Łomianek? Oczywiście są gminy gdzie z dziurami jest gorzej,ale są też takie gdzie jest lepiej a my musimy dażyć do lepszego wzorca...
    • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach, mamy je wszystkie ? JPG 09.01.14, 12:24
      Piotrek rusz sie i zobacz jak wyglądają ulice. Wiem, że Szczytowa ma kostkę ale Łomianki to nie tylko ta jedna ulica!!!
      To żadna łaska że burmistrz wyrównuje ulice, poprzedni burmistrzowie wyrównywali a teraz nie można się doprosić.
      Jakaś paniusia mówi że nie było jeszcze przetargu - a mnie to g... obchodzi Nie obchodzi mnie nieudacznik Dąbrowski który nie potrafi zorganizować wcześniej spychacza do wyrównania.
      • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach, mamy je wszystkie ? JPG 21.01.14, 22:28
        piszcie meile do urzędu, może w końcu się ruszą. Jest rok wyborczy to jedyna szansa aby burmistrz coś zrobił po trzech latach propagandy.
        teraz możemy wymusić naprawę dróg, szczególnie Chopina, Wspólną, Paderewskiego i kościelną Drogę.
        Nie ma co patrzeć na układ deweloperski który dba o swoje wz-ki
    • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach załatano śniegiem 27.01.14, 14:43
      To jak stefan, już ci odpowiada że dziury w Łomiankach zasypują śniegiem ostatnio !!
      • stefanprawo do zlomianek 27.01.14, 16:26
        niestety po decyzji Rady Miejskiej w Łomiankach nie będzie możliwa modernizacja ulicy Wiślanej...tak potrzebna dla dobra ogółu a w szczególności dla mieszkańców Łomianek Dolnych...dopiero jak jakaś tragedia wydarzy się na drodze, na której obecnie brak jest oświetlenia i chodnika to co na to odpowiedzą Radni?
        DZiury na Wiślanej z powodu nie przyznania na jej modernizację środków przez Radnych zostaną...
        • stefanprawo Re: do zlomianek 27.01.14, 16:26
          a Radny Etienne gra w tenisa na kortach, o które w Bajkowym zabiegał...czy zabiegał też tak samo o modernizację Wiślanej?
          • nani1916 Re: do zlomianek 27.01.14, 17:14
            temat o dziurach, a stefan o kortach...
            • stefanprawo do nani1916 27.01.14, 18:27
              JA właśnie o dziurach gdyż jeżeli Radni Miejscy nie przywrócą finansowania modernizacji Wiślanej to nadal będzie tak jak będzie..W moim przekonaniu pytanie do Pana Radnego Etienne jest zasadne gdyż zabiegał on o korty tenisowe w Dziekanowie Bajkowym przy wąskiej tak naprawdę trudno dostępnej uliczce więc skoro tak prężnie działał na rzecz kortów to miałem pytanko jak działał na rzecz modernizacji ulicy Wiślanej? Czy był za zabraniem kasy z modernizacji Wiślanej a swojego czasu za budową kortów tenisowych w Dziekanowie tzw. Bajkowym gdzie też mieszka czy jednak nie?
              • nani1916 Re: do nani1916 27.01.14, 19:14
                To idź na spotkanie z nim i zadaj mu to pytanie, a jak się już dowiesz to podziel się nim z nami.
                • z.lomianek Re: do nani1916 04.02.14, 20:19
                  Niestety, odwilż pokazała zaniedbania Dąbrowskiego, który zamiast chodzić po Łomiankach promuje się w Gazecie Łomiankowskiej. Wstyd ze nie mam prawdziwego gospodarza w tej gminie.

Kiedy zostanie naprawiony wjazd na Chopina tego nikt w urzędzie mi nie powiedział, a na spotkanie z Dąbrowskim mam szanse za dwa miesiące.

Ta władza to jakaś porażka!!!!!!!
    • slomianki Re: Dziury w Łomiankach/stefanprawo 05.02.14, 16:23
      tylko zacytuję :P (to poniżej wklejone)
      z zeszłego roku :P

Stefanieprawo - proszę, zadziałaj, bo moje auto odmówiło już przejazdu i Chopina, i Kościelną...
      I mam teraz jak z powiedzenia: wstąpił do piekieł, po drodze mu było, jak naokoło zasuwam do szkoły z dzieciarnią :/

A, i ja wiem, że widziałam, gdzie się przeprowadzam.
      I wiem, że Kościelna to gminna i Chopina w części prywatna, w części gminna.
      I wiem, że radni nie dali, i że burmistrz nie ma.

Zadziałaj swoimi wpływami, by jednak urzędnicy dali radę... Proooszę...

chyba że pora pomyśleć o jakiejś terenówce - dzieciaki się ucieszą :P

Re: Dziury w Łomiankach
      stefanprawo 16.03.13, 14:54 Odpowiedz
      Niestety w Łomiankach niektóre drogi wyglądają jak rodem z afryki...Szczególnie wstyd mi jest za Chopina... wymyślili szeroką arterię nie wiadomo po co i teraz tonie się w błocie i syfie w zimie i na jesieni a latem w kurzu WSTYD I HAŃBA!!! to samo tyczy się ul.Kościelna Droga, w planach ją poszerzyli zabierają na poszerzenie działki,ale czy płacą za nie? Po co Łomiankom poszerzona Kościelna Droga od budowy firmy RONSON do ul.Armii Poznań, bo musicie wiedzieć,że domy księży seniorów przy rezerwacie przyrody ( swoją drogą kto na to pozwolił) oraz zabudowa willowa na przeciwko tych domów chyba uniemożliwia poszerzenie dalsze kościelnej drogi... Chopina to WSTYD I HAŃBA i plama na honorze każdego rządzonego Burmistrza Łomianek moim zdaniem...
      Gdzie kanalizacja gdzie wodociąg? gdzie asfaltowy cywilizowany dojazd? Gdzie pytam bo na pewno nie na Chopina...?
      • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach/stefanprawo 10.02.14, 21:46
        Panie Dabrowski, może Pan wziąć się do roboty i naprawić Chopina, Wspólną, Kościelną Drogą.
        To żadna łaska, poprzedni burmistrzowie to robili to
        A teraz nie ma gospodarza w tej gminie!!!
        • stefanprawo Re: Dziury w Łomiankach/stefanprawo 11.02.14, 18:45
          Nie widziałem żeby poprzedni Burmistrzowie zrobili asfalt na Chopina czy Kościelnej Drodze.Dziury były za Burmistrza Sokołowskiego i PSzczółkowskiego są i za Burmistrza Dąbrowskiego. Dziury są i za Burmistrza Dąbrowskiego to fakt, umiem chwalić ale też krytykować nie jestem jednowymiarowy jak niektórzy z piszących na tym forum Dziury są efektem wieloletnich zaniedbań, a trzeba na plus Burmistrzowi Dąbrowskiemu zaliczyć liczne inwestycje wodociągowo-kanalizacyjne, chęć modernizacji Wiślanej etc..szkoda,że Radni Miejscy zabrali kasę z modernizacji Wiślanej...eh żenada...może Pan Radny Berger zorganizuje modernizację Wiślanej w czynie społecznych na wzór łatania kilku dziur w Dąbrowie skoro Radni zabrali kasę z modernizacji Wiślanej? Nie popełnia błędów tylko ten co nic nie robi...drodzy forumowicze...
          • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach/stefanprawo 11.02.14, 22:37
            Wiem, czytałem co urząd Dąbrowskiego radzi mieszkancom

OMIJAĆ DZIURY !!!

Stefan wyszedłeś z ciemnego miejsca i takie g... kawałki wciskasz
            żenada, gdzie projekt gościu na Wislaną !!!

I c,o do RONSONA nową drogę chcesz robić,
            żeby ciężarówki na budowę kolejnych domów miały lepiej dojeżdżać
            Głupota ludzka nie zna granic!!!! przecież wszystko zniszczą -
            no ale to nie twoje pieniądze - a tyt masz powód do ujadania

A może masz tam działki deweloperze do odrolnienia i tylko na to czekasz!!!
            przedstaw się !!! niech mieszkańcy się dowiedzą kto i co sobie załatwia!!!!
            • z.lomianek Re: Dziury w Łomiankach/stefanprawo 06.03.14, 10:35
              Gmina jeszcze nie ma firmy na wyrównywanie dróg. Brzegowa jest w okropnym stanie !!!!. że mieszkańcy tej ulicy jeszcze nie stracili cierpliwości.
              Moze nie byli na szczytowej obok Rusieckiego zobaczyć jak z-cz burmistrz założył sobie nowe lampy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka