stefanprawo
16.03.13, 13:52
No w końcu mnie odblokowali... wracam choć przyznaję,że absencja moja była długa i spowodowana zablokowaniem..dziwnym trafem właśnie w momencie gdy pisałem o dziurach.
Powracam do tematu, bo dziur się namnożyło.
Uprzejmie donoszę,że faktycznie wręcz nieprzejezdna jest ulica Brzegowa na odcinku od ul.Armii Poznań do dorgi prowadzącej z betoniarni. Kiedy wreszcie gmina postawi znak ograniczający dla samochodów powyzej 3,5t? Przecież ta nawierzchnia jest już tak zryta i nie wytrzymuje regularnego przejeżdżania samochodowami ciężarowymi!! Ciekawe KTO ZAPŁACI za przyszłe równanie tej drogi? Skoro droga nie jest przystosowana do poruszania się po niej przez ciężkie samochody to winno takie ograniczenie być wprowadzone Panie Burmistrzu lub droga powinna zostać dostosowana do przejazdu ciężkich ciężarówek...
Ostatnio załatano wielkie wyrwy,które powstały przy Wiślanej, przy budowie Ronsona (ciekawe na jak długo takie łatki starczą, gdyż tam dziury się odnawiają) wyrównano kościelną drogę, chopina dobrze dobrze ale to niestety tylko prowizoryczne rozwiązania...
Zgłaszajcie dziury, które zauważycie na to forum. Urzędnicy zapewne skrupulatnie je czytają...a taka informacja podana do publicznej wiadomości może zdziałać cuda....wszak to Burmistrz Łomianek w mojej ocenie, jest odpowiedzialny za drogi znajdujące się we władaniu Miasta i Gminy Łomianek? Oczywiście są gminy gdzie z dziurami jest gorzej,ale są też takie gdzie jest lepiej a my musimy dażyć do lepszego wzorca...