Dodaj do ulubionych

Haniebne dziury w Łomiankach

05.04.13, 19:26
Dziur haniebnych jest dużo Burmistrzu do dzieła czas naprawić Brzegową,SzymanowskiegoKościelną Drogę, Warszawską na odcinku od Brukowej w kierunku Burakowa i inne do dzieła wszak są to ulice gminne.
Pamiętajcie jeżeli uszkodzicie samochód na drodze gminnej to wiecie kto jest za to odpowiedzialny i do kogo możecie się zgłosić po stosowne odszkodowanie?
Obserwuj wątek
    • o.lomianki Re: Haniebne dziury w Łomiankach 05.04.13, 21:51
      .co się czepiasz . pan ..krystecki już nie fotografuje przekrzywionych znaków drogowych , dziur w ulicach żeby dokopać pszczole , pewnie skupia się na kserowaniu wszystkich dokumentów gminnych do których ma nieograniczony dostęp . To kto ma poinformować burmistrza , który zaangażowany jest w kolportowanie kłamliwej i obrzydliwej gazety (nie wymienie tytułu ) o jakiś dziurach w jakiejś ulicy . Taki zdziwiony . Na bitwę się lepiej wybierz , która po raz kolejny będzie atrakcją sezonu w Łomiankach
      • prochownia2 Re: Haniebne dziury w Łomiankach 06.04.13, 00:44
        Jakbyście trochę mysleli to wiedzielibyście, ze przy tej pogodzie jakiekolwiek naprawy mijają się z celem. Ale bezradniacy wywalą każde pieniadze byle zadowolić ignorantów.
        • wichura.lomianki Re: Haniebne dziury w Łomiankach 06.04.13, 01:18
          debil
          • stefanprawo Ohydyne i hańbiące dziury 06.04.13, 10:46
            Nie interesują mnie rozgrywki pomiędzy różnymi "koteriami" w Łomiankach generalnie mam je gdzieś głęboko... Niezależnie od tego kto jest Burmistrzem wymagam i będę wymagał należytej dbałości o mienie należące do nas wszystkich,którym zarządza Burmistrz i tyle... więc nie próbujcie tym problemem waszych gierek pseudo politycznych a tak naprawdę godnych pożałowania i tyle.... To,że trzeba naprawić ulicę Brzegową to jest fakt niepodważalny. Dziur przybywa w zastraszającym tempie w ulicach gminnych...Nie mówię już o Szymanowskiego czy Kościelnej Drodze i innych...Burmistrzu czas naprawić dziury, wyrównać ulice...mamy dosyć jeżdżenia po błocie... i PAMIĘTAJCIE JEŻELI NA JAKIEJŚ DRODZE GMINNEJ ZNISZCZYCIE SOBIE WASZE MIENIE CZYLI NP: SAMOCHÓD,ROWER,MOTOCYKL ETC. to wiecie do kogo macie się zgłosić po odszkodowanie?
            Niestety takie odszkodowanie będzie ewentualnie wypłacone z naszych podatków a nie z kiesy odpowiedzialnych za należyte utrzymanie dróg urzędników....Wszak urzędnicy biorą niemałe pensje a za co biorą? Skoro urzędnicy odpowiedzialni za drogi biorą co miesiąc kasę jako pensje to winni ponosić też materialną odpowiedzialność za stan dróg i tyle..a jak nie umieją tej odpowiedzialności sprostać to przecież nikt ich nie zmusza żeby tu pracować...winno się ich zwolnić i zatrudnić takich,którzy dadzą sobie radę i tyle... Skoro ktoś podejmuje się określonych obowiązków i pobiera za to kasę to winien odpowiednio dbać o ulice...jak nie umiem sobie z czymś poradzić to po prostu rezygnuję i tak winno być w przypadku urzędników i tyle...
            Już dawno w obliczu całkowitego zniszczenia Brzegowej na odcinku od Armii Poznań do wyjazdu z betoniarni postulowałem żeby postawić znak ograniczający dopuszczalny tonaż samochodów gdyż ta ulica nie jest przystosowana do przyjmowania ciężkich pojazdów i co i g...o..widać ,że urzędnicy albo mają to gdzieś głęboko albo w ogóle nie wiedzą co się na terenie ich miejsca pracy dzieje i naprawdę nie wiem co byłoby gorsze.. także jest jedno wyjście Burmistrzu....ZAKASAĆ RĘKAWY I DO DZIEŁA!!!CZAS DZIAŁAĆ - pamiętajcie MY WYBORCY WAS PODSUMUJEMY I O DZIURACH NIE ZAPOMNIMY!!! Radny Krystecki skoro lubi robić zdjęcia - przejedź się Brzegową od Armii Poznań zapraszamy ...pewnie tam dawno nie byłeś bo być sobie zawieszenie urwał!!!!Zapraszamy Krysteckiego i Burmistrzów do przejażdżki Brzegową
            • stefanprawo Re: Ohydyne i hańbiące dziury 08.04.13, 10:47
              Usyfiona dziruami hańbiącymi staje się również ulica Dolna w Łomiankach i na powrót pojawiają się syfiaste dziury w Wiślanej przy budowie blokowiska ronsona..skandal i syf za co my podatki płacimy?
    • stefanprawo Re: Haniebne dziury w Łomiankach 09.04.13, 10:44
      Haniebne dziury pojawiają się wszędzie na Warszawskiej w centrum Łomianek jest ich również coraz więcej...ul.Chopina,Szymanowskiego i Brzegowa toną dosłownie w błocie!!! WSTYD I HAŃBA DLA ŁOMIANEK - drogi podobne lub gorsze niż te w krajach 3-świata ehhhhszkoda gadać!! URZĘDNICY,BURMISTRZOWIE to są drogi gminne...udało się zrobić SZczytową to zadbajcie również o inne drogi, które jeszcze nawierzchni asfaltowych lub z kostki nie mają...przy Brzegowej też mieszkają ludzie i też chcą żyć jak Ci ze Szczytowej pamiętajcie o tym Urzędnicy i Burmistrzowie pamiętajcie bo to też są wyborcy Wasi....,którzy WaS odpowiednio podsumują przy urnach wyborczych!!!
      • lparys Re: Haniebne dziury w Łomiankach 09.04.13, 11:48
        W Łomiankach Dolnych mieszkają ludzie którzy na TD nie głosowali więc są niegodni mieć wodociąg,równe drogi oraz tym podobne wymysł
    • stefanprawo Re: Haniebne dziury w Łomiankach 10.04.13, 12:43
      nie interesuje mnie kto na kogo głosował lub nie...Burmistrz to Burmistrz niezależnie od tego kto dana funkcję teraz pełni lub pełnił w przeszłości.Urzędnicy winni być bezstronni i równo wszystkich traktować. Ja tylko zwracam uwagę na dziuro i błoto panujące na drogach utwardzonych będących drogami gminnymi lub znajdującymi się w zarządzie gminy
      • marcinek005 Re: Haniebne dziury w Łomiankach 10.04.13, 15:35
        cyt "W tym roku władze Konstancina-Jeziorny planują przeznaczyć na drogi łącznie ok. 7,5 mln złotych" www.portalsamorzadowy.pl/inwestycje/,47075.html
        Oczywiście usłyszymy że priorytetem jest kanalizacja i jeszcze takie tam inne co ktoś w przeszłości zawalił etc, etc. Natomiast żyjemy tu i teraz z dziurawymi drogami, bałaganem i brudem dookoła. Niestety rządzenie jest trudne...ale nikt chyba nikomu nie kazał na siłę pchać się do urzędu gminy. Jest to przestroga dla tych co mają ochotę na już następną kadencję. Niech się zastanowią czy dadzą radę w tej zapuszczonej mieścinie. Tu trzeba mieć wiedzę i determinację a nie tylko maturę lub skończoną szkołę " tańca i baletu"
        • prochownia2 Re: Haniebne dziury w Łomiankach 10.04.13, 17:22
          Obniż bezradniaku swoje dietki to będzie 1,5 mln na łatanie dziur
          • stefanprawo DO prochownia 2 12.04.13, 12:29
            Tu nie chodzi o wieczne łatanie tu chodzi o kompleksowe i docelowe rozwiązania a nie o prowizorkę. Trzeba mieć konkretny plan np czas na wprowadzenie ograniczenia do 3,5t przejezdności Brzegowej od strony Armii Poznań do betoniarni...skoro droga nie jest przystosowana do ciężkich pojazdów to należy zabronić wjazdu tym pojazdom lub przystosować drogę i tyle...
    • stefanprawo dziękujemy Burmistrzowi za wyrównanie ulic.. 11.04.13, 16:39
      Burmistrzu i urzędnicy dziękujemy za wyrównanie ulicy Szymanowskiego oraz części Brzegowej
      O pozytywach też trzeba pisać!
      • z.lomianek Re: dziękujemy Burmistrzowi za wyrównanie ulic.. 11.04.13, 21:27
        A jechałeś Wspólną lub Paderewskiego. Piotrze Rusiecki to żadna łaska równać drogi - do roboty
      • magdikaa89 Re: dziękujemy Burmistrzowi za wyrównanie ulic.. 13.01.15, 13:56
        Nie długo przejazd ul. Brzegową będzie nie możliwy. Są takie dziury i błoto że nie daje się jechać. Może władza przez kilka dni będzie pokonywać tą drogę swoimi samochodami. Jestem bardzo ciekawe jakie były by wrażenia. Czy nie żal by było samochodu?Nie każdego stać na naprawy i zmiany samochodów. A ul Brzegową nie daje się jeździć. Rowerem także.
        Podnoszę temat i APELUJĘ. Chyba że ta ulica nie należy do Łomianek.
    • kunene Re: Haniebne dziury w Łomiankach 12.04.13, 10:55
      Problem jest w "technologii" równania dziur. Gdzieś na początku marca widziałem mini walec jeżdżący po górach i dolinach na Paderewskiego. Wyglądało to żenująco, dziury przysypane piaskiem i lekko ubite. Kilka dni później droga wyglądała jak przed "remontem".
      A propos Paderewskiego: czy zarządca drogi nie widzi ziejących praktycznie od początku wylania asfaltu dziur na krótkim odcinku na wysokości Wspólnej?
      • vincent.wega8 Re: Haniebne dziury w Łomiankach 12.04.13, 13:52
        Paderewszkiego?
        gdzie to jest, na jakim zadupiu Łomianek?
      • malarzpokojowy Re: Haniebne dziury w Łomiankach 12.04.13, 14:01
        I wyrwy przy wlocie Paderewskiego w Rolniczą?
    • stefanprawo Re: Haniebne dziury w Łomiankach 12.04.13, 12:27
      Haniebnych dziur jest dużo chociażby na ul.Armii Poznań,Dolnej, Wiślanej etc lecz jeżeli zarządca drogi jednak reaguje to też oprócz krytyki trzeba pochwalić i tyle... Ja nie krytykuję żeby zrobić na złość jak co poniektórzy ja pokazuję realne problemy wobec czego pochwalić tez umiem i nie interesuje mnie kto personalnie jest tym zarządcą drogi czy urzędnikiem interesuje mnie dobrze zrobiona robota i tyle...
      • z.lomianek Re: Haniebne dziury w Łomiankach 12.04.13, 22:07
        Załatają jak będą wybory do rady sołeckiej na Chopina i nawet trawę pomalują na zielono. Ale to obciach żeby Piotrek nie potrafił zadbać o drogi. ponieważ swoją zrobił to nas ma w d.... A i jeszcze widno u niego jak w dzień A na Chopina jak w d...e u m....a
    • magdikaa89 Re: Haniebne dziury w Łomiankach 13.01.15, 14:00
      ach i ten rewelacyjny chodnik ze ścieżką rowerową.. prosto w błoto i dziury. Jest szerszy niż ulica... dalej jak już napisałam wcześniej jest tylko lepiej... kończy się wąski i dziurawy asfalt i zaczyna dziurawa i błotnista brzegowa.Może zaczniemy jeździć wałem bo jest równiejszy i błota mniej. A latem tak sie nie kurzy.
      • jo-kamba Re: Haniebne dziury w Łomiankach 15.01.15, 10:51
        Czytam te wypowiedzi stefanaprawo sprzed 2 lat i jestem zdezorientowany. Jak rozumiem z różnych postów na tym forum, dwa lata temu stefanprawo ze stowarzyszenia Łomianki Razem nadawał na obecnego burmistrza, a obecnie jest jego najzagorzalszym zwolennikiem? Dziwni ci ludzie w Łomiankach.
        • haa-gar Re: Haniebne dziury w Łomiankach 31.01.15, 01:02
          Na Długiej w Dąbrowie są doły, błoto i dziury a tu Dąbrowski wygrał!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka