Dodaj do ulubionych

Minister Poseł Macierewicz wiele wyjaśnił

25.04.13, 22:59
Dziękujemy Ministrowi Posłowi Macierewiczowi za przybycie do naszego Domu Sztuki oraz wyjaśnienie i potwierdzenie wielu haniebnych wątków Smoleńskich.
Apeluję aby mieszkańcy Łomianek pod patronatem Burmistrza Dąbrowskiego, Koła ,,Prawa i Sprawiedliwości,, w Łomiankach oraz Stowarzyszenia ,,Dobro Wspólne,, zainicjowało wmurowanie w centrum Łomianek kamienia-pomnika ku Czci Poległych w tej strasznej Narodowej Tragedii.
Obserwuj wątek
    • neptun666 kamień to za mało 25.04.13, 23:24
      pod patronatem burmistrza powinno się tym kamieniem załatać którą z dziur na ul. Warszawskiej.
      • os_trylogii Re: kamień to za mało 25.04.13, 23:26
        Bardzo proszę nie robić sobie żartów z poważnych tematów.
        • os_trylogii Kamień-pomnik ku Czci Poległych 25.04.13, 23:30
          Wierzę że Burmistrz jak trzeba będzie to poprze inicjatywę. Tak jak popieramy inicjatywę w Dąbrowie.

• esscort Re: Kamień-pomnik ku Czci Poległych 26.04.13, 00:13
            Ja jestem za.
            Proponuję duży obelisk na rondzie Warszawska/Brukowa - byłaby to odpowiednia wizytówka naszego miasta.
        • lomek2 Re: kamień to za mało 26.04.13, 15:02
          Ten temat już od wielu miesięcy nie jest poważny. Tylko durny, idiotyczny i żenujący. Szczególnie w wykonaniu naczelnego pacana PiS. I nikt normalny się tym już dawno nie zajmuje, poza bandą moherowych frustratów, nie mających nic lepszego do roboty.
          Płyta, owszem, można postawić. Wszystko jedno z jakim napisem, byle był dobrze zaznaczony punkt centralny. Po to, żeby każdy lokalny pisdzielec mógł, przechodząc, zdjąć w pokorze beret, wziąć rozpęd, i walnąć sobie w ten kamień główką. W nadziei, że mu klepki się losowo ułożą we względnym porządku.
          • piotrr_nowy Re: kamień to za mało 26.04.13, 15:13
            lomek2 napisał:

> Ten temat już od wielu miesięcy nie jest poważny. Tylko durny, idiotyczny i żen
            > ujący. Szczególnie w wykonaniu naczelnego pacana PiS. I nikt normalny się tym j
            > uż dawno nie zajmuje, poza bandą moherowych frustratów, nie mających nic lepsze
            > go do roboty.
            > Płyta, owszem, można postawić. Wszystko jedno z jakim napisem, byle był dobrze
            > zaznaczony punkt centralny. Po to, żeby każdy lokalny pisdzielec mógł, przechod
            > ząc, zdjąć w pokorze beret, wziąć rozpęd, i walnąć sobie w ten kamień główką. W
            > nadziei, że mu klepki się losowo ułożą we względnym porządku.

Dlaczego obrażasz mieszkańców Łomianek ? Byłeś wczoraj na spotkaniu z Ministrem? Może wiesz co powiedział?
            Słyszałem po spotkaniu że ktoś chyba z Łomianek Info.pl był tam z kamerą więc może będzie gdzieś możliwość oglądania , może wtedy zrozumiesz dlaczego dla części Polaków ta sprawa jest tak ważna . Nie można bespodstawnie niczego przekreślać.

Nie jestem za stawianiem pomników ale na Litość Boską opanujmy się w nienawiści.

• lomek2 Re: kamień to za mało 26.04.13, 16:40
              Nie jestem politycznie poprawny, i nie uważam że nazwanie głupka głupkiem, nie uchodzi.
              Głupotę trzeba tępić zawsze i wszędzie. A takich cwaniaków, którzy głupich ludzi nakręcają i wykorzystują do swoich celów, trzeba tępić tak samo jak za sutenerstwo.
              Wczoraj w Łomiankach nie było żadnego ministra, tylko zwykły poseł PiS, partyjny ekspert od podjudzania mało inteligentnego elektoratu.
              Nie byłem bo przebywanie w towarzystwie głupoli i słuchanie co mówią, w żaden sposób nie jest pożyteczne. Co powiedział, co mógł powiedzieć, wiem i bez marnowania czasu i słuchania tych pierdół.
    • sztomat Re: Minister Poseł Macierewicz wiele wyjaśnił 26.04.13, 06:54
      A co ma burmistrz do PISu czy PO?
      NIC, bo jest bezpartyjny i to boli partyjnych radnych lub takich których już wyrzucono z partii jak Neptun czy Sindaco...

Mieszkańcy widzą zmiany na lepsze w gminie i widzą też opór radnych prawie na każdym kroku.
      • os_trylogii Re: Minister Poseł Macierewicz wiele wyjaśnił 26.04.13, 08:20
        sztomat napisał:

> A co ma burmistrz do PISu czy PO?
        > NIC, bo jest bezpartyjny i to boli partyjnych radnych lub takich których już wy
        > rzucono z partii jak Neptun czy Sindaco...
        >

Z PO nic nie ma wspólnego tak jak nasz gość Minister Macierewicz.
        Uważam że wspólnie powinni podjąć to wspólne dzieło . Burmistrz Dąbrowski PiS Łomianki oraz Dobro Wspólne.

• przyjaciel_siara Burmistrz wspiera PIS 26.04.13, 08:40
          os_trylogii napisała:

Z PO nic nie ma wspólnego tak jak nasz gość Minister Macierewicz. Uważam że wspólnie powinni podjąć to wspólne dzieło . Burmistrz Dąbrowski PiS Łomianki oraz Dobro Wspólne.

Tak. Burmistrz Dąbrowski jest na dobrej drodze zawiązania współpracy z PIS. Przecież już mocno wspiera działania Stowarzyszenia Dobro Wspólne, czyli lokalnego oddziału PIS. I nie uważam, by sympatie polityczne były czymś złym.

Twój Przyjaciel Siara
          • ziomalreaktywacja Re: Burmistrz wspiera PIS 26.04.13, 09:03
            Panie sztomat/Piotrze, czy pan się wstydzi PIS-u i tego że Pan Dabrowski jest z tą organizacją związany. Proszę przeczytać wywiad, w którym Pan Dabrowski wielokrotnie odnosił się do "dobra wspólnego" czyli Łomiankowskiego stowarzyszenia utworzonego przez działaczy PIS-u.

Rozumiem, że trudno pogodzić znajomości dawnej nomenklatury komunistycznej z ugrupowaniem odcinającym się od tej ideologii, jednak proszę nie zafałszowywać rzeczywistości.

Pan Dąbrowski był i jest związany z lokalnym PIS-em i w mojej ocenie nic w tym nie ma złego. Gorzej, jeżeli przejawia skrajne poglądy, w których może głosić hasła o tępieniu lewaków w Łomiankach ( spotkanie z panem Pietrzakiem).

W mojej ocenie bliżej mu do kręgów ojca Rydzyka. Czyli nie PIS tylko ojciec Dyrektor i rado Maryja
            • anna_wislana Re: Burmistrz wspiera PIS 26.04.13, 09:15
              Nie zauważyłam, zeby burmistrz miał jakiekolwiek konotacje z jakakolwiek partią, co nie wyklucza oczywiście jego sympatii, bo każdy z nas ma jakieś poglądy. Nie będąc katoliczką nie zauważam w urzędzie dyskryminacji mieszkańców, ani decyzji godzących w ich światopogląd. To, że burmistrz uczestniczy w katolickich obrzędach w mojej opinii wynika z polskich tradycji kulturowych i tyle. Trudno, żeby nie uczestniczył, skoro w Polsce się urodził, wychował i tu mieszka.
              • j.urek Re: Burmistrz wspiera PIS 26.04.13, 17:04
                anna_wislana napisał(a): Trudno, żeby nie uczestniczył, skoro w Polsce się urodził, wychował i tu mieszka.

Anno, a cóż to za brednie? To znaczy, że urodzenie się i mieszkanie w Łomiankach = konieczności uczestniczenia w kościelnych ceremoniach? A co z tymi, którzy nie uczestniczą?
      • 90procent Re: Minister Poseł Macierewicz wiele wyjaśnił 26.04.13, 20:01
        sztomat napisał:

> A co ma burmistrz do PISu czy PO?
        > NIC, bo jest bezpartyjny i to boli partyjnych radnych lub takich których już wy
        > rzucono z partii jak Neptun czy Sindaco...
        >
        > Mieszkańcy widzą zmiany na lepsze w gminie i widzą też opór radnych prawie na k
        > ażdym kroku.

NIe przesadzaj co ma Bur do katastrofy Smoleńskiej.
        • papi-papa 90% opanuj się!!! 26.04.13, 20:40
          90procent napisał(a):
          > NIe przesadzaj co ma Bur do katastrofy Smoleńskiej.

Rozumiem przypisujecie B.Dąbrowskiemu rondo za 90 mln, całą kanalizację, rozbudowę szkoły w Dziekanowie ale jeszcze tego brakowała aby mu to przypisywać!
          SKANDAL. Jak możesz nad czymś takim się zastanawiać :(

90% zachowaj, jeżeli potrafisz, odrobinę rozsądku! Opanuj się i nie pisz tego w czerwonej!

Można walczyć ze wszystkimi ale żeby posuwać się do takich przypuszczeń
          APELUJĘ 90% OPANUJ SIĘ CZŁOWIEKU!!!!

• 11chwilka Re: Minister Poseł Macierewicz wiele wyjaśnił 26.04.13, 22:18
          To że ketoś ma wmiarę jednoznacznie sprecyzowane swe poglądy polityczne, jest wyrazem stabilizacji jego osobowości. Jest najzwyczajniej przewidywalny w swych postawach. Gorzej jest z bezpartyjnym. Popatrz na Tmaszka. Wszak się miota. Od skrajnego dewota, przez krańcowego śledczego i jego powiązania partyjne, po liberała i kabotyna o ile zajdzie taka potrzeba. Kimże jest taki człowiek? Zwolennikiem Erdzyka, miłośnikiem partii pod egidą panicz Macieriewicz występował, a może malwersantem i manipulantem ukrywającym swiadomie swe nie do zaakceptowania dla ogółu poglądy.
          Wszystko wskazuje iż tym ostatnim. Ot taki obły piskorz, bez godności byle by trzymać się jeszcze chwilkę miłej władzy.
      • tede-3 Re: Minister Poseł Macierewicz wiele wyjaśnił 26.04.13, 23:02
        Lomek napisał:
        Nie jestem politycznie poprawny, i nie uważam że nazwanie głupka głupkiem, nie uchodzi.
        Głupotę trzeba tępić zawsze i wszędzie. A takich cwaniaków, którzy głupich ludzi nakręcają i wykorzystują do swoich celów, trzeba tępić tak samo jak za sutenerstwo.
        Wczoraj w Łomiankach nie było żadnego ministra, tylko zwykły poseł PiS, partyjny ekspert od podjudzania mało inteligentnego elektoratu.
        Nie byłem bo przebywanie w towarzystwie głupoli i słuchanie co mówią, w żaden sposób nie jest pożyteczne. Co powiedział, co mógł powiedzieć, wiem i bez marnowania czasu i słuchania tych pierdół.
    • 90procent Re: Minister Poseł Macierewicz wiele wyjaśnił 26.04.13, 19:56
      os_trylogii napisała:

> Dziękujemy Ministrowi Posłowi Macierewiczowi za przybycie do naszego Domu Sztuk
      > i oraz wyjaśnienie i potwierdzenie wielu haniebnych wątków Smoleńskich.
      > Apeluję aby mieszkańcy Łomianek pod patronatem Burmistrza Dąbrowskiego, Koła ,,
      > Prawa i Sprawiedliwości,, w Łomiankach oraz Stowarzyszenia ,,Dobro Wspólne,, za
      > inicjowało wmurowanie w centrum Łomianek kamienia-pomnika ku Czci Poległych w
      > tej strasznej Narodowej Tragedii.

Owszem jestem za, pod warunkiem że wystawimy również pomnik ofiarom innych katastrof lotniczych. No bo w sumie człowiek to człowiek- tym z Lasu Kabackiego też powiiniśmy.Mamy aż nazbyt wielu bohaterów.
      Stawiajcie pomniki , w końcu mamy ich w Łomiankach niedosyt.
      No i mamy gdzie stawiać- Łomianki Dolne, Bazarek zmieści się jeszcze ze sto pomników. Gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ni razu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka