Dodaj do ulubionych

nowodworski zaciąg

22.01.14, 17:49
Aplikantką Straży Miejskiej została p. Julita Wszelaki, a młodszym inspektorem p. Marcin Aleksandrowski.
Oboje - co zaświadcza własnoręcznym podpisem burmistrz - spełniają wszystkie kryteria oraz orientują się w zagadnieniach, które będą należały do ich zadań.
lomianki.info/moje_lomianki.php?nr=206
www.lomianki.pl/bip/index.php?sc=141&gp=7441&m=11
Obserwuj wątek
    • elohubercik zazdrość? 22.01.14, 22:43
      Płońsk to nie Nowy Dwór Mazowiecki, chyba że ktoś zmieniał granice gmin i powiatów. Zresztą co ma zamieszkanie do wykonywania pracy?
      To identyczna sytuacja jakby ktoś zarzucał Tobie, że pracujesz lub szukasz pracy w Warszawie, Czosnowie czy Nowym Dworze Mazowieckim.
      Tak odbieram Twój wpis. Taka "małomiasteczkowa mentalność" rozumiana w pejoratywnym sensie. Jak jest stąd, to pewnie rodzina lub znajomi, jak z innych okolic to pewnie znajomi znajomych stamtąd lub rodzina...a jak z daleka to co on tu robi, nie ma pracy u siebie?!
      Jakby wszyscy tak myśleli, to w ten sposób mobilność społeczna spadłaby do zera co wiązałoby się z zahamowaniem rozwoju społeczno-gospodarczego.
      • burakzbajkowego Re: zazdrość? 23.01.14, 09:44
        gó... mnie obchodzi mobilność społeczna w Kazuniu Nowym albo w Płońsku, interesuje mnie mobilność w moim mieście, i ciekaw jestem ile miejscowych kandydatur Duchowa posłała na szczaw

elohubercik napisał:

> Jakby wszyscy tak myśleli, to w ten sposób mobilność społeczna spadłaby do zera
        > co wiązałoby się z zahamowaniem rozwoju społeczno-gospodarczego.
    • amma66 Re: nowodworski zaciąg 23.01.14, 10:04
      Mam nadzieje , że jak będziesz szukać pracy w Warszawawie ktoś ci powie W.....! do Łomianek.
      • burakzbajkowego Re: nowodworski zaciąg 23.01.14, 10:11
        w Warszawawie nie będę szukał pracy
        • stefanprawo Re: nowodworski zaciąg 23.01.14, 19:13
          Jestem za likwidacją straży miejskiej. Lecz naprawdę nie stygmatyzujmy ludzi ze względu na pochodzenie...Jeżeli strażnik miejski spełnia wymogi to mnie nie interesuje skąd pochodzi i gdzie mieszka więc stygmatyzowanie osób ze względu na miejsce zamieszkania uważam za naganne i tyle. Co mają powiedzieć mieszkańcy Warszawy o mieszkańcach Łomianek,którzy pracują w Warszawie...? Człowieku opanuj się w swojej krytyce bo robi się to śmieszne...
          • stefanprawo Re: nowodworski zaciąg 23.01.14, 19:23
            Poza tym z tego co czytałem to nagłówek Twojego postu jest moim zdaniem manipulacją gdyż strażnicy miejscy nie pochodzą z Nowego Dworu Mazowieckiego tylko z Kazunia oraz Płońska...,ale może nie chodziłeś na geografię....Kazuń należy do Gminy Czosnów, a miasto Płońsk nie ma nic wspólnego z Nowym Dworem Mazowieckim więc twój wywód jest niezrozumiały i karkołomny a jakby nawet strażnicy mieszkali w Nowym Dworze to co w tym złego?
            • be-cacy Re: nowodworski zaciąg 23.01.14, 19:57
              Burmistrz powinien dbać o zmniejszenie bezrobocia na swoim terenie.
              Jak wiadomo do tej pory byli zatrudniani pracownicy głównie z Nowego Dworu.
              Te zatrudnienia to też nie przypadek.Ogłoszenia o zatrudnieniu przeczytałem niedawno, a tu już rozstrzygnięcie konkursu.Ogłoszeń wcześniej na BIP-ie nie było.Były tylko o powołaniu komisji konkursowej.
              • burakzbajkowego Re: nowodworski zaciąg, najnowszy 14.02.14, 10:47
                Kosiorkowa ma kogoś z wyższym, pracownik kancelaryjny, tylko tydzień czasu do 24.02
                • burakzbajkowego Re: nowodworski zaciąg, najnowszy 14.02.14, 11:15

www.lomianki.pl/bip/index.php?sc=141&gp=10025&m=11
                  • ani51 Re: nowodworski zaciąg, najnowszy 14.02.14, 15:32
                    Porażające wymagania dla zwykłego kancelisty. Burmistrz do przekładania teczek potrzebuje magistra, a jak tam jest z jego praktyką i wykształceniem oraz jego zastępców.
                    Nic dziwnego że utrzymanie urzędu tyle kosztuje, a pracowników trzeba koniecznie importować z poza granic gminy!
                    • burakzbajkowego Re: nowodworski zaciąg, najnowszy 14.02.14, 15:49
                      te wymagania to raczej pod konkretną osobę, jest znajomek z magisterką to się robi stanowisko
          • jwc3 Re: nowodworski zaciąg 23.01.14, 21:15
            Czyżby pod nickiem stefanprawo również ukrywał się Piotruś?
            Styl identyczny. Błędy identyczne.
            Przykład: stygmatyzować w tekście.
            Stygmatyzm to przede wszystkim termin fizyczny:
            układ optyczny w którym promienie światła wychodzące z jednego punktu skupiają się również w jednym punkcie - od tego słowa pochodzi astygmatyzm, czyli brak takowego skupienia powodujący nieostre widzenie.
            O co więc chodziło autorowi?
            POzdrowienia.
            • be-cacy Re: nowodworski zaciąg może się skończy 14.02.14, 17:36
              Ciekawi mnie jak burmistrz obroni swoją pozorną oszczędność etatową w sądzie pracy?
              Najpierw zwalniał doświadczonych pracowników,a teraz przyjmuje nowych,to gdzie te oszczędności budżetowe?
              Można było przecież przenieść te osoby na stanowiska, które teraz są obsadzane nowymi pracownikami i to byłoby rozsądne i oszczędne.
              Niektórzy pracownicy zwolnieni z pracy złożyli pozwy do sądu i możliwe będzie przywrócenie do pracy lub odszkodowanie.
              Pracownicy w urzędzie mają porównanie jak było wcześniej i z rozmów wynika,że tak źle nigdy wcześniej nie było.

znajomych swojej trójcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka