Dodaj do ulubionych

Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej?

20.10.14, 14:19
Czy któryś z kandydatów na burmistrza obiecuje zredukować koszty i raz a dobrze pozbyć się tego reliktu przeszłości? Kandydat, który obieca likwidację SM ma mój głos.

A może potrzeba nam takiej akcji jak w Szczecinku, żeby w końcu ktoś zrozumiał, że to aparat wyłącznie represyjny?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16832645,Bulwersujaca_interwencja_strazy_miejskiej_w_Szczecinku_.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • allibaba11 Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 20.10.14, 19:52
      Zaraz wszyscy obiecają, w końcu to nic nie kosztuje.
    • kacper.zablocki Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 20.10.14, 20:16
      Zgadzam się! Należy zlikwidować straż miejską. Jest to służba która oprócz szkodzenia nic więcej od siebie nie daje. Ten straszny przykład to potwierdza. Teraz też pytanie ile takich akcji nie zostało zgłoszonych, bo ktoś się bal...
      • kontrola190 Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 20.10.14, 20:21
        Co do Straży Miejskiej to o ile się dobrze orientuje Pani Urszula Gołąb ma w programie likwidację tych szkodników.,także ja chyba sam ro zrobię i Was też zachęcam do oddania głosu na tą panią.
        • 2lanser Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 21.10.14, 00:03
          kontrola190 napisał:

> Co do Straży Miejskiej to o ile się dobrze orientuje Pani Urszula Gołąb ma w pr
          > ogramie likwidację tych szkodników.,także ja chyba sam ro zrobię i Was też zach
          > ęcam do oddania głosu na tą panią.

Zapewne ty razem z owym supermenen lub, nazwijmy ironmenem, będziecie strzegli mieszkańców na potańcówkach które na pewno będą się odbywały po wyborach jeżeli będziecie prowadziły w ten sposób dialog przedwyborczy. Wciskając kit tym którzy może uwierzą.
    • aronpl Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 20.10.14, 23:05
      LIKWIDACJA STRAŻY MIEJSKIEJ PRZYJDŹ PODPISZ SIĘ!! Już widzę te kolejki :))) Brawo Pani Urszulo trzymam kciuki!
      • kacper.zablocki Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 21.10.14, 20:21
        Tak jak mówicie Kochani! Ja też chętnie się podpisze i moi znajomi rownież. Pani Urszulo gratuluje inicjatywy i pomysłów :)! Oby tak dalej!
    • dziedzic.pruski2 Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 21.10.14, 14:52
      Mam nadzieję, że ta Pani ma pomysł jak to zrobić i przeprowadzić likwidację tej jednostki, która jest na prawdę nie potrzebna. Jeżeli Pani Gołąb przedstawi racjonalny i merytoryczny pomysł ma mój głos!!!
    • kontrola190 Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 21.10.14, 20:32
      Straż miejska powinna zostać zlikwidowana. Jesli ta kobieta ma to w programie to ma też mój głos! Brawo w końcu ktoś się zajmie to służbą, która jest na zawołanie Burmistrza,
      • olinek.okraglinek Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 22.10.14, 17:15
        Słyszałem już co nieco o kandydaturze Pani Urszuli Gołąb i powiem szczerze, że jestem miło zaskoczony. Prezentuje zupełnie inny poziom klasy politycznej niż obecni jej konkurenci. W dodatku jest za likwidacją straży "wiejskiej" popieram obiema rękami!! :)
    • freddymax Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 21.10.14, 22:25
      O! Dobrze gadają polać im! Czas skończyć z prywatnym Berkutem Dąbrowskiego i Rusieckiego.
    • aronpl Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 21.10.14, 22:55
      Mam nadzieje, że będzie to pierwszy krok do tego aby w końcu Łomianki stały się fajnym miejscem do zamieszkana gdzie można wyjść z rodziną dziećmi na spacer i żyć normalnie jak w europejskim kraju, I właśnie dlatego postawię na Urszulę Gołąb. ŁOMIANKI POTRZEBUJĄ ZMIAN.
      • l-dam Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 22.10.14, 17:55
        Tylko co zrobić z tym ogonem p. Gołąb? G r ą d z k i i K ł ó d k i e w i c z???? To są faceci nie do przyjęcia. Jeden bez klasy drugi mocno powiązany z deweloperką. I Gołębiowa sprawnie manipulująca wzkami.
        Aż strach pomyśleć.
        • ziomalreaktywacja Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 23.10.14, 10:29
          Ja znam podłoże niechęci kilku osób mieszkających na przy likwidowanych zakładach drzewnych. Bardzo sprytnie daliście się Państwo zmanipulować Piotrowi Rusieckiemu.

Wasza uzasadniona złość na działania władzy została ukierunkowana na wykonawcę poleceń burmistrza Dąbrowskiego. Zamiast skupić się na osobach, które zadecydowały o tym, że na tym terenie ma powstać centrum handlowe wspólnie z Piotrem Rusieckim zamazujecie prawdę o nieprawidłowościach z tym związanych.

Dodam jeszcze, że w odróżnieniu od pustych haseł, pod którymi występują popierani przez Państwa kandydaci, Pani Urszula Gołąb zamierza współpracować ze WSZYSTKIMI osobami. Dla niej ważne jest POROZUMIENIE, a nie kolejna wojna burmistrza z radnymi.
    • gothicgame Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 23.10.14, 01:38
      Myślę jednak, że Pani Gołąb jest szansą dla Łomianek. Może ona wiele wnieść do przestrzeni publicznej w jakiś sposób odmienić to miasto. Byśmy tylko nie byli sypialnią dla warszawki...
      • wolnelomianki2015 Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 23.10.14, 10:47
        są - widac to po tezach komitetu bee geesa
    • normalne.lomianki Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 23.10.14, 18:29
      Na najbliższej debacie kandydatów będzie można sprawdzić co mają do powiedzenia poszczególni kandydaci. Wierzę, że Urszula Gołąb zniszczy wszystkich swoich kontrkandydatów. Uważam, że jest świetną, niezrównaną i merytoryczną kobietą, która zrobi dla miasto duuuużo dobrego.
      • jwc3 Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 23.10.14, 18:45
        Zaczęła już dzisiaj rozdając jabłka na ulicy.
        Niestety obawiam się, że nie da rady zniszczyć 5 chłopów z krwi i kości. Jestem przekonany, że Tomasz Dąbrowski nie pojawi się na debacie, dlatego 5. Nawet jeżeli jest świetna, niezrównana i merytoryczna, to jeszcze musi zdobyć większość w Radzie Miejskiej. Niszcząc kontrkandydatów, zniszczy przy okazji swoje przyszłe zaplecze. Czyli zostaje "Zgoda Buduje Przyszłość" i "Dialog".
        POzdrowienia
      • 4kierowca_bombowca Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 23.10.14, 22:30
        normalne.lomianki napisała:

> Na najbliższej debacie kandydatów będzie można sprawdzić co mają do powiedzenia
        > poszczególni kandydaci. Wierzę, że Urszula Gołąb zniszczy wszystkich swoich ko
        > ntrkandydatów. Uważam, że jest świetną, niezrównaną i merytoryczną kobietą, któ
        > ra zrobi dla miasto duuuużo dobrego.

Jesteś optymistą? jak zdążyłem zauważyć. Działając w ten sposób doprowdzasz do zwycięstwa paiprusa, dla mnie może być i Gołąb, tylko nie pisz że najlepsza bo sam sobie i jej szkodzisz.
        • ziomalreaktywacja Prowokacyjne wpisy 23.10.14, 23:16
          Dziwie się, że reagujecie na tą celową próbę skonfliktowania naszych komitetów. A już szczególnie dziwie się wpisowi osoby podpisującej się LABES w wątku szkalującym Panią Urszulę Gołąb, oraz 2LANSER i JWC3

Również dziwie się wpisom osób podpisujących się I-DAM i WATCHDOG. Miałem wrażenie, że zależy nam na zmianie stylu a nie upodabnianie się do Dąbrowskiego i Rusieckiego.

Zapewniam, że celem Pani Urszuli Gołąb jest POROZUMIENIE ze wszystkimi komitetami oraz osobami, którym zależy aby Łomianki były normalnym miastem. Proszę Państwa o odrobinę dystansu, wybory są raz na cztery lata, a na ulicach spotykamy się częściej.

Nie wiem kto zostanie burmistrzem Łomianek, natomiast wiem, że pozostanie na tym stanowisku Pana Dąbrowskiego przyniesie niewymierne szkody w kolejnych latach.
          • jwc3 Re: Prowokacyjne wpisy 23.10.14, 23:41
            ziomalreaktywacja
            ja nie mam nic do Pani Urszuli. Podobnie jak Ty uważam, że Dąbrowski zupełnie nie nadaje się na burmistrza. Mój wpis dotyczył tylko "niszczenia innych kandydatów". Uznałem, że Pani Urszula nie powinna tego robić. Jeżeli czegoś nie zrozumiałem to serdecznie przepraszam.
            POzdrowienia.
    • kamilokw Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 26.10.14, 18:43
      Skoro Pani Gołąb chciałaby pójść w kierunku likwidacji Straży Miejskiej Ja jestem za a nawet przeciw! To bardzo potrzebny postulat bo patologia, która powstaje w całej Polsce przez te służby sięgnęła zenitu.
    • mikask Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 27.10.14, 16:49
      Po ostatnich wydarzeniach w Szczecinku moje zaufanie do Straży Miejskiej z 1% spadło do 0%!!! Należy ją zlikwidować i jeśli ta pani chce to zrobić ma moje pełne wsparcie.
    • gothicgame Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 28.10.14, 19:22
      SM potrafi tylko scigać babcie handlujące pietruszką na chodniku! Zlikwidować!!!! Gołąb Urszula ma rację nie ma sensu trzymać dłużej darmozjadów.
      • lex.21 Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 29.10.14, 09:10
        Masz złe informacje.
        SM w Łomiankach nie ściga babć z pietruszką ,ale odwala czarną robotę za policje.
        Aby się wypowiadać proszę spędzić 1 dyżur zwłaszcza w nocy, niedziele, święta.
    • patry.kmaz Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 29.10.14, 01:21
      Najgorsze jest to, że najpierw Pszczółkowski a teraz Dąbrowski wykorzystują SM do własnych celów. To hańba dla demokracji.
      • ari-vederci Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 29.10.14, 07:09
        patry.kmaz napisał(a):

> Najgorsze jest to, że najpierw Pszczółkowski a teraz Dąbrowski wykorzystują SM
        > do własnych celów. To hańba dla demokracji.
        Najgorsze będzie to gdy SM zacznie wykorzystywać kobieta.
        Ona z tym problemów mieć nie będzie.
        Teraz do rany przyłóż.
        • lomiankowianin Re: Czy są plany likwidacji Straży Miejskiej? 30.10.14, 13:28
          Trzeba dofinansować Policję, mam nadzieję, że Pan Pszczółkowski w nowej kadencji zlikwiduje ten niepotrzebny organ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka