Dodaj do ulubionych

dom kultury

23.11.05, 22:58
Czy są na forum rodzice korzystający z zajęć dla dzieci organizowanych przez
nasz dom kultury? Pytam trochę z ciekawości. Ostatnio zaczęłam dość
regularnie odwiedzać bibliotekę i z dużą przyjemnością odkryłam, że w domu
kultury w Łomiankach dzieją się różne rzeczy. Kółek zainteresowań i zajęć dla
dzieci jest całe mnóstwo (wg ulotek na tablicy informacyjnej). Jak wygląda
praktyka? Dla jakich dzieci są te zajęcia przeznaczone? Wiecie coś na ten
temat?
A może jakieś piszące tu kobiety tańczą w domu kultury (tez mi się coś
takiego rzuciło w oczy kiedyś, jakaś salsa itp???)

Tak jakoś nie wyszło mi o burmistrzu zupełnie w tym wątku. Muszę się
poprawić ;)
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: dom kultury 23.11.05, 23:29
      Iod no wiesz! Tak zaniedbać nasze bożyszcze. Ale nic straconego, może on tez
      tańczy salsę? ;))
      Dom Kultury zyskał dzięki dyrektor Mikrucie, która ma ambichę, żeby coś fajnego
      tam robić. Aczkolwiek biblioteka nie za very mi się kojarzy (zawsze
      przetrzymywałam książki po pół roku i musiałam się wypłacać w tonach znaczków
      pocztowych;).
      • iod Re: dom kultury 23.11.05, 23:40
        no właśnie, jakoś ostatnio przetrzymałam i coś tam musiałam wpłacić. Ale z
        małych chodzę, coby się zawczasu nauczył, co to biblioteka. Za nic nie mogłam
        mu wytłumaczyć, że tylko 3 książki można wziąć. I że trzeba oddać też było
        trudno.

Wiedziałam, że mi tu zaraz wyjedziesz z tańczącym burmistrzem! Jakby on salsę
        tańczył, to ja mu może i ten brak kanalizacji wybaczę ;)
        • mwsylwia Re: dom kultury 24.11.05, 09:02
          Polecam zajecia plastyczne we wtorki i czwartki. Moj synek chodzi (od czasu do
          czasu) na 16.00 i bardzo sobie chwalimy.
          • iod Re: dom kultury 24.11.05, 09:05
            mwsylwia - a ile lat ma Twój syn? Mój ma 5 lat i uwielbia rysować. Może się
            nadaje? Właśnie o ttakich zajęciach dla niego myślałam.
            • mwsylwia Re: dom kultury 24.11.05, 09:21
              ma 4 lata i to zajęcia odpowiednie dla takich właśnie szkrabów. Pani ma
              anielską cierpliwość i głębokie zrozumienie dla sztuki dzieciecej. Polecam. Ja
              dziś nie przyjdę, bo dziecię chore :(
              • lolaxyz Re: dom kultury 24.11.05, 09:30
                Ja bywam z dziecięciem na przedstawieniach w Domu Kultury i często odwiedzam
                ich stronę www. Bardzo mi się podoba oferta i obiecuję sobie że jak już
                zamieszkam w Łomiankach będziemy korzystać, szczególnie, że będzie to ode mnie
                rzut beretem. Oferta dla dzieci, przynajmniej z tego co widze na stronie
                faktycznie świetna, w sobotę np. jest bal dla dzieci (za 4 zł!), jak odglucę
                maleństwo i wykombinuję jakąś kreację to może nawet się wybierzemy.
                • iod Re: dom kultury 24.11.05, 10:51
                  zdecydowanie potrzebny mi drugi komputer w domu. Ten z reguły "okupują" moje
                  dzieci. Nawet 2latek.
                  Dzięki za info. Zapytam starszego czy chciałby pójść na bal! Kto wie? W końcu
                  tańczyć lubi. Szczególnie "makarony" :)
                  • dziucholec1 Re: dom kultury 24.11.05, 15:05
                    My chodzimy na przedstawienia - z reguły udane a z tych niudanych tez można się
                    pośmiać...
                    czasami na plastykę - pani naprawdę cudowna - nie przeszkadza jej , ze
                    dzieciaki rozlewaja farbę, a i zaśpiewac im umie...
                    no i chodziliśy na tańce bo moja mała chciała zostac tancerką - niestety po
                    miesiacu jej się znudziło ,ale była to niezła szkoła dyscypliny i tworzenia
                    charakteru. Ciężkie ćwiczenia, pani oschła i wymagająca, zakaz przebywania
                    rodziców na sali ćwiczeń...ale i tak mojej Małej to nie przeszkadzało. Była
                    padnięta, ale zachwycona! Hmm może muszę wprowadzić trochę więcej dyscypliny...
                    • iod Re: dom kultury 25.11.05, 14:33
                      czy na tę plastykę w domu kultury to tak po prostu można przyjść, czy trzeba
                      się jakoś zapisać?
                      • dziucholec1 Re: dom kultury 25.11.05, 20:12
                        My się zapisaliśmy jak przyszliśmy. Zajęcia są nieodpłatne, trzeba mieć swoje
                        farby plakatowe, ale jak nie będziecie mieli to też coś się znajdzie ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka