Dodaj do ulubionych

Ulubiona muzyka

13.01.06, 00:49
Nie widziałem jeszcze wątku o muzyce.
Wynalazłem w starych czeluściach płytę zespoły Roxy Music & Bryan Ferry.
Naprawdę fajne czasy sie przypomniały.
A jaka jest Wasza ulubiona muzyka, płyta, album , singl itp.??
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 12:58
      Wiecie że mam problem z napisaniem co naprawdę lubię.
      Słucham i kupuję po prostu to co mi się podoba, w związku z tym mam w
      samochodzie i Ramstein i Ich Troje, nie mówiąc o składankch Bravo.
      • habibi77 Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 13:28
        Generalnie słucham prawie wszystkiego. Lubie słuchać Robbiego Williamsa, Bajmu,
        Dody :) za oryginalą osobowość i wygląd,słucham równiez muzyki egipskiej.
        • frags Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 13:30
          Ha, kurcze, no dobra. Też czegoś słucham. The Doors, The Beatles, the Rolling
          Stones - pochwalę się. Uważam, że najważniejszym wydarzeniem w moim zwodowym
          życiu, mimo różnych innych fajowych, było przeprowadzenie wywiadu z Charlie
          Wattsem ze Stonesów. Poza tym polska muzyka - Brygada Kryzys, Robert Brylewski.
          No i węgierska, czasów studenckich się nie zapomina. Węgierska alternatywa i
          punk.
          • mwsylwia Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 14:13
            Frags - czy ty studiowałeś hungarystykę, czy ja to sie tam nazywa???
            • frags Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 14:14
              tak
              • mwsylwia Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 14:48
                Ha - to może mamy wspólną koleżankę :)
                • iod Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 14:49
                  proszę mi tu wątku muzycznego nie przerabiać ;)))
                • frags Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 14:49
                  studiowałem tam od 1989 do 1992, na trzecim roku zrezygnowałem.
          • iod Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 14:28
            ja nie wiem, czy ja Wam mogę o mojej ulubionej muzyce pisać. Jak byłam
            nastolatką, to The Police, choć przechodziłam wszystko (Doors, Pink Floyd, Yes,
            Roxy Music, The Pretenders, nie pamiętam...)
            Potem było interesująco - np. Jesus and Mary Chain, Pearl Jam, Mother Love Bone
            (fajne nazwy;)), potem było jazzująco, potem było jassująco, potem były Red
            Hot'y, w międzyczasie było całe mnóstwo, mogłabym godzinami...
            • iod Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 14:44
              no i wiedziałam, napiszę, żem zakręcona i wątek umiera...
              • frags Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 14:50
                No, każdy chyba nieco jest zakręcony, bo ja np uwielbiam Rachmaninowa, ale
                dlaczego i skąd ta miłość - za chwilkę w wątku filmowym...
                • kmsanczia Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 23:07
                  Strawiński.
                  Oraz wszystko co prawdziwie rockowe (żadne glam rocki), zwłaszcza polski rock
                  lat 90-tych, grunge, Pearl Jamy, Nirvany, Red Hoty, Myslovitz a ostatnio
                  uwielbiam kawałek Evanescence "Bring me to life". :)
                  • iod Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 23:30
                    o, kmsanczia, jak miło. a na koncercie Pearl Jam w Polsce byłaś? Na Torwarze?
                    • kmsanczia Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 23:44
                      Iod coś ty, ja kura domowa jezdem. :( Z koncertów zagramanicznych gwiazd to
                      byłam kiedyś na Aerosmith i Metallice. A z polskich na nieśmiertelnym Kaziku
                      bywałam, a w czasach kiedy jeszcze miałam jakieś życie chodziło się na Kukiza i
                      tańczyło tango. ;-)
                      • iod Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 23:49
                        no co Ty! Ja teraz jestem kura, ale się nie daję, choć czasem ciężko mi idzie.
                        Ale na dobry koncert to bym się wyrwała jeszcze kiedyś ;)
                  • arti33ch Re: Ulubiona muzyka 13.01.06, 23:55
                    Kmsanczia - a co powiesz na Davida Lee Roth'a, Steve Vai'a, Van Halen'a, Davida
                    Sumborn'a - to jest dopiero prawdziwy klasyczny Rock, przez duże Rrrrrrr ;)
                    • iod Re: Ulubiona muzyka 14.01.06, 00:01
                      David Lee Roth fajnie kiedyś zaśpiewał "I'm just a gigolo, and everywhere I go
                      People know the part I'm playing Paid for every dance, selling each romance..."
                      ta, ta, tata ta,ta tata (znowu śpiewam ;))
                      • arti33ch Re: Ulubiona muzyka 14.01.06, 00:14
                        Iod - Ty mnie naprawdę zaskakujesz!! Pozytywnie oczywiście!!
                    • kmsanczia Re: Ulubiona muzyka 14.01.06, 11:04
                      arti33ch napisał:
                      > Kmsanczia - a co powiesz na Davida Lee Roth'a, Steve Vai'a, Van Halen'a, Davida
                      > Sumborn'a - to jest dopiero prawdziwy klasyczny Rock, przez duże Rrrrrrr ;)

U mnie to się nazywa rock zipiarski (zip od zipieć;). ;-)
                    • frags Rollng Stones 14.01.06, 11:46
                      A może byśmy się zebrali do kupy i poszli na Rolling Stones - wiem, czasu
                      sporo, ale wartoby się wcześniej zakręcić za biletami?
    • arti33ch Frankie Goes To Hollywood 13.01.06, 23:57
      To jest muzyka, którą lubię!!
      • arti33ch Andreas Vollenweider 14.01.06, 00:19
        Ha! A co powiecie na taka harfę??
    • arti33ch Miles Davis 13.01.06, 23:59
      To jest dobra trąbka!
      • iod Re: Miles Davis 14.01.06, 00:01
        dobra.
        • krzysiom1 Re: Miles Davis 14.01.06, 00:04
          Iod nam się rozśpiwewała.
          • iod Re: Miles Davis 14.01.06, 00:05
            proszę bardzo tzw. c.d
            "I ain't got nobody
            Nobody, nobody cares for me
            Nobody, nobody
            I'm so sad and lonely
            Sad and lonely, sad and lonely..."
            nawet tańczę...
            • iod Re: Miles Davis 14.01.06, 00:06
              "Hummala bebhuhla zeebuhla boobuhla hummala bebhuhla zeebuhla bop "
              • krzysiom1 Re: Miles Davis 14.01.06, 00:22
                Tak jak juz mówiłem.
                Jak ja się za spiewanie zabieram to nalezy kończyć imprezę.
                Ale jak ktoś mruczy i jeszcze po pleckach drapie to milutko posłuchać.....
                • kmsanczia Re: Miles Davis 14.01.06, 11:05
                  Krzysiom nie przesadzaj, bardzo ładnie śpiewasz.
                • esscort Re: Miles Davis 14.01.06, 11:14
                  krzysiom1 napisał:

> Tak jak juz mówiłem.
                  > Jak ja się za spiewanie zabieram to nalezy kończyć imprezę.

Czyli masz dobry wskaźnik, że pora przestać pić. To bardzo przydatna rzecz
    • mwsylwia Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 09:35
      Własnie słucham płyty "Miasto Mania" Marysi Peszek: "ze światła poczęte moje
      miasto, z deszczu wyżęte moje miasto, ..... wiecznie niewyspane, na kataklizm
      skazane, miasto moje w tobie moje niepokoje..."
      • mazowianka Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 09:45
        Czy to może o naszym miasteczku?
        Niepokój mamy w związku z krą na Wiśle!
        • bilex74 Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 11:34
          Czy pamiętacie piosenki, które zrobiły na was piorunujące wrażenie przy
          pierwszym przesłuchaniu?

Ja nigdy nie zapomnę wejścia perkusji w "In the air tonight" Collinsa i
          niesamowitego "So here I am once more in the playground of the broken hearts..."
          Iod i kmsanczia pewnie doskonale to pamiętają...
          • iod Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 11:57
            pamiętam :)
            Nie pamiętam teraz wszystkich mocnych, ale na pewno "Every breath you take"
            Police i "Once" Pearl Jam. I pewnie wiele, wiele innych, powalających dzwięków.
            Uwielbiam dzwięki - cierpię bardzo, że nie gram. Wstyd zaczynać naukę na stare
            lata, ale jak pomyślę co robi C.Estwood to napawa mnie to optymizmem. Może
            jeszcze zdążę...
            • bilex74 Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 12:02
              No to masz jeszcze jakieś 40 lat:-)))....

A The Police - niustająco "Don't stand so close to me" - nieźle pojechana
              historia...

Czytałaś autobiografię Stinga?
              • iod Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 12:03
                tak. I bardzo lubię stare Police i "Don't stand so close to me" :)
                • bilex74 Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 12:07
                  Polecam niesamowity koncert Stinga "All this time" na DVD - w razie co służę -
                  szczególnie poruszający jest film dokumentalny dołączony na płycie...
                  • iod Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 12:10
                    bardzo chętnie zobaczę. A ja - ze Stinga bardzo lubię koncertową płytę "Bring
                    on the night"
          • randolff Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 17:29
            Ja nie zapomnę wrażenia z pierwszego słuchania płyty "...And justice for all"
            Metalliki. Rok (chyba) 1988. Grupa już wtedy na topie ale to co zagrali na tej
            płycie wszystkich zaskoczyło. Totalna wirtuozeria, dla mnie do tej pory album
            numer 1 tej kapeli. Szczególne wrażenie przy pierwszym słuchaniu robiły piersze
            kawałki: "Blackened" "And justice for all" i najlepszy "One".
            • shadock1 Re: Ulubiona muzyka 24.01.06, 23:41
              Randy a co powiesz na Master of ... to jest dopiero kamień milowy !
              • randolff Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 00:19
                "Master of Puppets" to było niewątpliwie trash metalowe arcydzieło. Ale już w
                tamtym czasie grano podobnie (no może nie na takim poziomie). Np. Anthrax czy
                Megadeath nagrywały tez niczego sobie płytki. Jednak "...And Justice for all"
                to był skok w nadprzestrzeń (to moja osobista opinia). Do tej pory niewiele
                jest kapel które grają podobnie. Dziś to chyba tylko Dream Theater gra podobną
                muzykę.
                • kmsanczia Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 00:26
                  Cudowne lata 90-te, to co się potem zaczęło dziać z rockiem... kolejny skok w
                  nadprzestrzeń to było nagłe przejscie od rocka i grunge'u do wszechobecnego
                  techno i rapu. Dobrze że muzyczka zostaje, człowiek sobie zapuści i pomarzy jak
                  to było pięknie jak był młody i świat stał przed nim otworem... ;-)
                  • krzysiom1 Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 07:30
                    "Stara" się odezwała.....
                • mortimerr Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 11:11
                  ło, boże! a cóż to za szatańska muzyka!!!
                  dobrze, że u mnie w domu Izabelka Trojanowska spiewa :)
                  • randolff Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 11:18
                    Trojanowska, ta gwiazdencja z Klanu? To ona umie śpiewać? ;)
                    • mortimerr Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 11:35
                      umie, umie i to jak!! szczegolnie stare przeboje, teraz to nie wiem czy jeszcze
                      spiewa.
                      • mortimerr Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 11:36
                        mam plytke, jakbys chcial to moge ci pozyczyc :)
                        • randolff Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 11:40
                          Może kiedyś się zgłoszę, jak jak mi się skończą pigułki nasenne.
                          • mortimerr Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 11:41
                            chyba Ci sie z kims pomylilo, ona nie spiewa kolysanek :)
                            • randolff Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 11:45
                              Jak to nie! Te całe "Dmuchawce, latawce, coś tam" i "A my tak łatwopalni" to
                              może to tańca są?
                              • kmsanczia Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 12:49
                                Trojanowska śpiewała barytonem, a raczej recytowała jakieś wczesne polskie
                                prymitywne techno. Ale rozumiem Rand, że wrzucasz ją do jednego gara z Rodowicz
                                i Urszulą. ;)
                                • randolff Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 12:54
                                  Urszula Rodowicz to ta co śpiewała "a jeszcze się tam żagiel bieli" ?
                                  • kmsanczia Re: Ulubiona muzyka 25.01.06, 13:25
                                    Tak Rand, a Alex Hetfield i James Rose śpiewali w duecie "For whom the November
                                    Rain". ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka