iod 17.01.06, 21:29 gdybyście mieli odradzić jakieś lokalizacje w Dąbrowie, to które? albo odwrotnie - które można polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frags Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:39 Pewnie kopią doły pod hipermarket... (TO ŻART JEST!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:41 ja się uśmiechnęłam, no ale cóż, ja ponoć mam dom nieźle położony i ładny (ha, ha, ha) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:42 Mi się podobał, nie wiem, czy bym chciał go zmieniać. Fajny jest. Tylko to szambo to problem. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:42 Myślę, że trzeba brac pod uwagę: 1. planowany hipermarket 2. planowaną obwodnicę pod puszczą 3. odleglość od komunikacji miejskiej. Ad.1, ad 2 - po prostu musisz brać pod uwagę miejsca w miare odlegle od tych inwestycji, a także nie przy drogach dojazdowych. Ad. 3 Komunikacja jest ważna, przede wszystkim ze wzgledu na dzieci. gdy są male, to się je wozi, ale gdy będą starsze, ale jeszcze bez prawa jazdy, muszą dojeżdżać same. Niby można sie przejść, ale czasem jest np. duży mróz, nie ma chodznikow i latarni, więc w nocy niebezpiecznie itp. "Prestizowe" jest miejsce przy ul. Magnolii, piękne dzialki i domy są przy Granicznej (ale za akacjową w strone lasu). Gdybym ja miał terz wybierać, to wybrałbym coś w okolicy ul. Partyzantow (ale nie na Partyzantów) - moze pionierow, grzybowa, ktoras z tych ulic "kwiatowych". Ewentualnie coś powyżej Zachodzniej. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:51 Kwiatowa? ja nie mam uwag. Nie jest to Dąbrowa z leśnym starodrzewem, ale właśnie dosyć blisko do ul. Partyzantów, gdzie jeździ autobus, ale jednocześnie troche na uboczu i wlaściwie bez ruchu tranzytowego. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:55 Blisko, ale po polecone trzeba na Warszawską, więc do czego ta poczta... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:00 Moje dziecko używa poczty do biznesów na allegro. Wysylać paczki można na Kwaitowej, odbierac trzeba w Łomiankach. Jezeli chodzi o mnie to uważam, że poczta sluzy wylacznie do wysylania rachunków. Mozna zwariować. Żeby czasem ktos jakąś kasę przyslał... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:02 co Ty? Jak mi raz oddali jakies pieniądze przez pocztę, to miałam taką głupią minę, że aż rozbawiłam Panią w okienku. Odzwyczaiłam się chyba zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:14 Mi się zdażyło że US przysłał pona 10 tys pocztą i odebrałem to w okienku. Wtedy ja miałem głupią minę. Co do poczty i nowej organizacji poczty na Warszawskiej. Przysłano mi pakiet zawierający książkę. Udałem sie na pocztę na ul. Warszawską i zgodnie z awizem wdusiłem przysisk "odbiór listów awizowanych"- bo tak mi zaznaczonao na awizie odstałem swoje z numerkiem w ręku, miła Pani w okienku nr 5 stwierdza: "to jest paczka trzba nacisnąć guzik C" i postać do okienka 3" Naciskam guzik "C", stoję swoje podchodzę do okienka nr 3 a miła Pani mówi: " to jest awizowany list polecony a nie paczka więc trzeba iśc do okienka nr5" Oczywiście odmówiłem i po chwili ożywionej dyskusji i udało mi się odebrać przesyłkę. Chyba ktoś czegoś nie przemyslał? Czar nowego Urzędu Pocztowego poleciał w siną dal..... Miejmy nadzieję że tak samo odleci nasz Sokół. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:15 esscort napisał: > Moje dziecko używa poczty do biznesów na allegro. Mam to samo niestety. > Żeby czasem ktos jakąś kasę przyslał... Bo to trzeba napisac: "kochane pinionszki przyślijcie rodzice". A ty chciałeś żeby tak same przyszły? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:18 kmsanczia napisała: > esscort napisał: > > Moje dziecko używa poczty do biznesów na allegro. Mam to samo niestety. Pewnie nie dokladnie to samo, bo jego biznesy polegaja na tym, że ja mu kupuję jakieś mp3, walkmana, narty, buty narciarskie, rower itp. , a on to po jakimś czasie (gdy np. wyrośnie) opyla. Kasę zabiera. A ja? Ja jadę z paczka na pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:23 No a co mam zrobić? Na dziecku przecież nie będę sie dorabiał. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:44 Ale pomyślmy, jakbyśmy co jakiś czas zrobili remanent w szufladach, szafkach, pod łóżkiem, w biurku, to parę rzeczy dałoby sie upłynnic i byłoby na nowe bajki, samochody, szable itp gadżety niezbędnie potrzebne - istne perpetum mobile :) Tylko ja z tego allegro nie za bardzo umiem korzystac. no i kto chciałby kupic smoka bez ogona, straż pożarną bez kół, rycerza bez miecza... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:49 Wszystko ktoś kupi! Tylko kwestia za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: do mieszkańców Dąbrowy 18.01.06, 08:43 Iod na Dąbrowie, jest taka ulica Sierakowska, przy kórej nie stoi żaden budynek,, a ma już asfalt, chodnik, i pewnie zaraz wybuduja tam wod-kan, lepiej sie pośpiesz, to może zdążysz jedenyn problem to to , że jest to przy trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha70 Re: do mieszkańców Dąbrowy 20.01.06, 22:36 I nawet ją w zimie odśnieżają. Super ulica. Odpowiedz Link Zgłoś