Dodaj do ulubionych

do mieszkańców Dąbrowy

17.01.06, 21:29
gdybyście mieli odradzić jakieś lokalizacje w Dąbrowie, to które? albo
odwrotnie - które można polecić?
Obserwuj wątek
    • iod Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:38
      cisza...
    • frags Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:39
      Pewnie kopią doły pod hipermarket... (TO ŻART JEST!!!).
      • iod Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:41
        ja się uśmiechnęłam, no ale cóż, ja ponoć mam dom nieźle położony i ładny (ha,
        ha, ha)
        • frags Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:42
          Mi się podobał, nie wiem, czy bym chciał go zmieniać. Fajny jest. Tylko to
          szambo to problem.
    • esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:42
      Myślę, że trzeba brac pod uwagę:
      1. planowany hipermarket
      2. planowaną obwodnicę pod puszczą
      3. odleglość od komunikacji miejskiej.

Ad.1, ad 2 - po prostu musisz brać pod uwagę miejsca w miare odlegle od tych
      inwestycji, a także nie przy drogach dojazdowych.
      Ad. 3 Komunikacja jest ważna, przede wszystkim ze wzgledu na dzieci. gdy są
      male, to się je wozi, ale gdy będą starsze, ale jeszcze bez prawa jazdy, muszą
      dojeżdżać same. Niby można sie przejść, ale czasem jest np. duży mróz, nie ma
      chodznikow i latarni, więc w nocy niebezpiecznie itp.

"Prestizowe" jest miejsce przy ul. Magnolii, piękne dzialki i domy są przy
      Granicznej (ale za akacjową w strone lasu).
      Gdybym ja miał terz wybierać, to wybrałbym coś w okolicy ul. Partyzantow (ale
      nie na Partyzantów) - moze pionierow, grzybowa, ktoras z tych
      ulic "kwiatowych". Ewentualnie coś powyżej Zachodzniej.
      • iod Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:44
        A Kwiatowa dobra???
        • esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:51
          Kwiatowa? ja nie mam uwag. Nie jest to Dąbrowa z leśnym starodrzewem, ale
          właśnie dosyć blisko do ul. Partyzantów, gdzie jeździ autobus, ale jednocześnie
          troche na uboczu i wlaściwie bez ruchu tranzytowego.
          • iod Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:52
            i poczta blisko :)
            • esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:55
              Blisko, ale po polecone trzeba na Warszawską, więc do czego ta poczta...
              • iod Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 21:56
                dla filatelistów...
                • esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:00
                  Moje dziecko używa poczty do biznesów na allegro. Wysylać paczki można na
                  Kwaitowej, odbierac trzeba w Łomiankach. Jezeli chodzi o mnie to uważam, że
                  poczta sluzy wylacznie do wysylania rachunków. Mozna zwariować. Żeby czasem
                  ktos jakąś kasę przyslał...
                  • iod Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:02
                    co Ty? Jak mi raz oddali jakies pieniądze przez pocztę, to miałam taką głupią
                    minę, że aż rozbawiłam Panią w okienku. Odzwyczaiłam się chyba zupełnie.
                    • krzysiom1 Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:14

Mi się zdażyło że US przysłał pona 10 tys pocztą i odebrałem to w okienku.
                      Wtedy ja miałem głupią minę.
                      Co do poczty i nowej organizacji poczty na Warszawskiej.
                      Przysłano mi pakiet zawierający książkę. Udałem sie na pocztę na ul. Warszawską
                      i zgodnie z awizem wdusiłem przysisk "odbiór listów awizowanych"- bo tak mi
                      zaznaczonao na awizie odstałem swoje z numerkiem w ręku, miła Pani w okienku nr
                      5 stwierdza: "to jest paczka trzba nacisnąć guzik C" i postać do okienka 3"
                      Naciskam guzik "C", stoję swoje podchodzę do okienka nr 3 a miła Pani mówi: "
                      to jest awizowany list polecony a nie paczka więc trzeba iśc do okienka nr5"
                      Oczywiście odmówiłem i po chwili ożywionej dyskusji i udało mi się odebrać
                      przesyłkę. Chyba ktoś czegoś nie przemyslał?
                      Czar nowego Urzędu Pocztowego poleciał w siną dal.....
                      Miejmy nadzieję że tak samo odleci nasz Sokół.
                  • kmsanczia Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:15
                    esscort napisał:
                    > Moje dziecko używa poczty do biznesów na allegro.

Mam to samo niestety.

> Żeby czasem ktos jakąś kasę przyslał...

Bo to trzeba napisac: "kochane pinionszki przyślijcie rodzice". A ty chciałeś
                    żeby tak same przyszły? ;)
                    • esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:18
                      kmsanczia napisała:

> esscort napisał:
                      > > Moje dziecko używa poczty do biznesów na allegro. Mam to samo niestety.

Pewnie nie dokladnie to samo, bo jego biznesy polegaja na tym, że ja mu kupuję
                      jakieś mp3, walkmana, narty, buty narciarskie, rower itp. , a on to po jakimś
                      czasie (gdy np. wyrośnie) opyla. Kasę zabiera. A ja? Ja jadę z paczka na pocztę.
                      • mwsylwia Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:22
                        To Ty dobry tatuś jesteś.
                        • esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:23
                          No a co mam zrobić? Na dziecku przecież nie będę sie dorabiał.
                          • mwsylwia Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:44
                            Ale pomyślmy, jakbyśmy co jakiś czas zrobili remanent w szufladach, szafkach,
                            pod łóżkiem, w biurku, to parę rzeczy dałoby sie upłynnic i byłoby na nowe
                            bajki, samochody, szable itp gadżety niezbędnie potrzebne - istne perpetum mobile :)

Tylko ja z tego allegro nie za bardzo umiem korzystac.
                            no i kto chciałby kupic smoka bez ogona, straż pożarną bez kół, rycerza bez
                            miecza...
                            • krzysiom1 Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:46
                              Koneser...
                              • mwsylwia Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:48
                                hehehe - dobre :)))
                            • esscort Re: do mieszkańców Dąbrowy 17.01.06, 22:49
                              Wszystko ktoś kupi! Tylko kwestia za ile.
            • papirus22 Re: do mieszkańców Dąbrowy 18.01.06, 08:43
              Iod na Dąbrowie, jest taka ulica Sierakowska, przy kórej nie stoi żaden
              budynek,, a ma już asfalt, chodnik, i pewnie zaraz wybuduja tam wod-kan, lepiej
              sie pośpiesz, to może zdążysz jedenyn problem to to , że jest to przy trasie.
              • mycha70 Re: do mieszkańców Dąbrowy 20.01.06, 22:36
                I nawet ją w zimie odśnieżają. Super ulica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka