arkaady 28.03.06, 18:10 Witam . Mam pytanko ile jest kilometrów z samego centrum przykładowo z RAtusza ( metro ratusz) i czym można tam dojechać. Bardzo proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: Dojazd do Łomianek 28.03.06, 18:20 nigdy nie mierzyłem, jak nie ma korków ok.15 minut samochodem. Teraz korki są tylko rano, najgorsze w poniedziałki. W kilometrach to będzie ok 15km, jednak jak wybudują trasę mszczonowską w starej rezerwie za kilka lat korki pewnie znikną lub się zmniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dojazd do Łomianek 28.03.06, 19:43 Dzisiaj rano start o 7.00 stop przy Dworcu zachodnim 7.15 Zero korków. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaady Re: Dojazd do Łomianek 28.03.06, 20:03 No ale chyba samochodem tak szybko przyjazd był tylko możliwy. A czy ktos się orientuje czy z pod Dworca Centralnego coś odjeżdza czy z centrum w ogóle coś jezdzi?? Ile kosztuje bilet ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dojazd do Łomianek 28.03.06, 20:10 Aaa. Generalnie to Ł. Chyba większość ludzi tym jeżdzi do Pl Willsona a dalej metrem. Na Dąbrowę jeżdzi jeszcze 7coś. Z Dziekanowa, Kiełpina ostatnio ludzie zaczęli jeżdzić PKSem z Nowego Dworu do Dworca Gdańskiego. Co do cen-normalny bilet w Ł kosztuje 2,50 PLN a metro nie wiem bo nigdy nie jechałem. Moje dziecię pokonuje popołudniami i w weekendy trasę do Arkadii w ok 25-40 min. Rano może być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Dojazd do Łomianek 28.03.06, 20:34 ja kiedys z tata mieszylam. Z Łomianek (od Brukowej do centrum (Rotunda) jest 12 km :) Rekord mojego taty to 7minut z Łomianek na Okopowa, jak babcia podpalila (niechcacy) mieszkanie, gdzie mieszka hihihi Aha. Tata byl bez skarpetek. To istotny element jazdy w 7 minut na Okopowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: Dojazd do Łomianek 29.03.06, 06:34 Do Rotundy chyba jest ciut dalej niz 12 km. Moj syn autobusami wraza z Okopowej 40 minut, a nawet godzine, bo musi sie przesiadac na 7* cos tam (mamy daleho do Ł-ki). Ja jezdze samochodem na Swietokrzyska, ale Wislostrada i od dolu Karowa-Obozna: to jest ok. 15 km. Rano, ale przed lub po godzinie szczytu to okolo 20 minut, poznym wieczorem powrot to 15 minut. Przy wjezdzie dp W-wy, poza korkiem przed Wojcickiego, jest jeszcze korek na Wislostradzie przy Zamku Krolewskim (w godzinach szczytu siega do Cytadeli). W poniedzialek rano w szczycie nie jezdze w ogole. Musze jeszcze sprobowac, jak mi pojdzie bez skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.cinak Re: Dojazd do Łomianek 29.03.06, 13:56 Trasa Al. Wilanowska - Graniczka, poza godzinami szczytu (po 21), w skarpetkach 30 min. W godzinach szczytu zdecydowanie szybciej wychodzi metrem z pl. Wilsona Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dojazd do Łomianek 29.03.06, 14:01 Dzisiaj 7.00 rano Jeziorna-Myśliwiecka 20min. Z jakiejkolwiek strony Warszawy nie ma tak dobrego wjazdu do Wawy jak od nas. Odpowiedz Link Zgłoś